FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 mei 2008

Doornbos racet voor AC Milan

Robert Doornbos gaat vanaf augustus in de nieuwe Superleague Formula racen voor AC Milan. Woensdag wordt de 26-jarige coureur, die een ťťnjarig contract tekende, gepresenteerd.

De Superleague Formula is een nieuwe raceklasse, waarbij voetbal en autosport met elkaar verbonden wordt. Er nemen twintig teams deel die ieder een voetbalclub vertegenwoordigen. De auto’s zijn gespoten in clubkleuren en voorzien van een V12 motor die 750 pk genereert. Het kampioenschap bestaat uit zes races in de periode augustus tot november. Naast AC Milan doen onder andere PSV, Borussia Dortmund en FC Porto mee aan dit kampioenschap. De eerste race vindt plaats op 31 augustus op het circuit van Donington Park.

Doornbos hoopt door deel te nemen aan dit kampioenschap weer in beeld te komen bij de grote teams. Hij wist dit seizoen geen stoeltje te bemachtigen in de F1 of in de IRL.

'Zware slaappillen op Marktplaats'

Particuliere handelaren bieden op grote schaal slaappillen en valium op marktplaats.nl aan. De Volkskrant meldt dat in de krant van morgen op basis van eigen onderzoek.

De wet schrijft voor dat particulieren geen medicijnen mogen verkopen. Geneesmiddelen mogen bovendien niet zonder tussenkomst van een arts worden verkocht.

De overheid worstelt de laatste jaren met het probleem dat mensen via internet min of meer onbeperkt en zonder recept aan gevaarlijke medicijnen kunnen komen. De Tweede Kamer legde enige tijd geleden artsen nog een verbod op om via internet medicijnen voor te schrijven aan mensen die ze niet kennen. Dit nadat iemand zelfmoord had gepleegd met middelen die door een internetarts waren verstrekt.

Hind niet door naar echte Songfestival

Het is Nederland dan weer niet gelukt mee te doen aan het grote mensen Songfestival. Voor de zoveelste keer sneuvelt Nederland in de halve finale. Hind werd met Your Heart Belongs To Me in de voorronde waaraan negentien landen meededen verslagen door onder meer Finland, Rusland en Griekenland.

Het is de vierde keer op rij dat we de halve finale verliezen. Dit jaar vinden er twee halve finales plaats, ook donderdag doen er weer negentien landen mee. Vijf landen gaan sowieso naar de finale omdat ze veel betalen aan het songfestival, daarnaast plaatsen twintig landen zich via de voorrondes. Er zaten in de halve finale van vanavond enkele opmerkelijke acts, zoals de vaak genoemde zingende kalkoen uit Ierland. Desondanks wist ook hij de finale niet te bereiken.De zingende kalkoen

Duitse voetbalfans stoppen rookbom in kont

Trouwe supporters van de Duitse voetbalclub Hansa Rostock wilden koste wat kost hun rookbommen meesmokkelen. De fans van de club, die uitkomt in de Bundesliga, wilden de rookbommetjes rectaal naar binnen nemen.

Dankzij de strenge beveiliging tijdens de uitwedstrijd tegen VFL Bochum wisten ze geen betere plek dan een plek waar de zon nooit schijnt. Vrouwelijke supporters waren minder creatief. De Duitse dames stopten de rookbommen gewoon in hun bh.

Het ging er rumoerig aan toen tijdens de wedstrijd. Nog voor het eerste fluitsignaal raakten twee agenten gewond en werden dertig mensen gearresteerd. Zij hadden onder andere rookbommen en Bengaals vuur in hun bezit. De wedstrijd is overigens met 1-2 door Rostock gewonnen.

Edward Kennedy heeft hersentumor

De Amerikaanse senator Edward Kennedy heeft een kwaadaardige hersentumor. Dat meldden Amerikaanse media vandaag op gezag van zijn artsen. Kennedy (76) werd zaterdag met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Massachusetts en later met een helikopter naar een ziekenhuis in Boston vervoerd.

Artsen vreesden aanvankelijk dat de Democratische voorman een beroerte had gehad, maar dat bleek niet het geval. Nu is duidelijk geworden dat hij een glioom in zijn hersenen heeft. Kennedy zal bestraald worden en chemotherapie moeten ondergaan.

Edward 'Ted' Kennedy is de laatste nog levende broer van president John F. Kennedy, die in 1963 werd vermoord. Hun broer Robert werd in 1968 eveneens vermoord, toen hij campagne voerde voor het presidentschap. Edward Kennedy zit sinds november 1962 in de Senaat. Alleen senator Robert Byrd uit West Virginia heeft een langere staat van dienst dan de vertegenwoordiger uit Massachusetts.

Duitse brandweer in Hitlershirts

De spuitgasten uit Gross Gaglow, in het oosten van Duitsland, zijn diep door het stof gegaan. De brandweerlieden droegen namelijk tijdens een onderling toernooi poloshirts waarop een citaat van Adolf Hitler stond afgedrukt.

"Vlug als windhonden, taai als leder, hard als (Krupp-)staal", stond er in gothische letters op de lapjes stof te lezen. De jonge vuurbestrijders waren van mening dat die tekst exact paste bij hun stoere beroep.

Tijdens de wedstrijden tegen andere brandweerkorpsen kraaide geen hond naar de 'foute' teksten. Pas toen de media er lucht van kregen, spraken Duitse politici schande van het incident.

De Polizei heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. De poloshirts zijn in beslag genomen.

 

[Upd] KlŲden: "Nooit meer Duitsland"

Andreas KlŲden heeft gezegd dat hij nooit meer voor zijn land wil uitkomen. Niet bij de Olympische Spelen in Peking, en ook daarna niet. De Duitse wielrenner heeft gezegd dat media in zijn land de sport vermoord hebben bij hun berichtgeving over dopingschandalen.

"Ik zou graag voor Duitsland op de Spelen uitkomen, maar dat is een onmogelijke droom. Ik ben klaar met Duitsland", aldus de wielrenner in Gazzetta dello Sport.


Update

In een persverklaring heeft KlŲden aangegeven dat hij verkeerd begrepen is. Hij zegt hierin: "Uiteraard wil ik wel voor Duitsland uitkomen, als ik geselecteerd wordt."

WiiWare-games vanaf vandaag beschikbaar in Europa

Veel Wii-gamers hebben het al lang door, maar voor de mensen die net thuiskomen van hun werk of andere dingen, melden we het nog even. Vandaag is WiiWare gelanceerd, een kanaal waar je allerlei games kunt downloaden. Er zijn zes WiiWare-games verschenen, zie hieronder het lijstje:

Dr. Mario & Germ Buster (Nintendo) - 1000 punten
Final Fantasy: Crystal Chronicles: My Life as a King (Square-Enix) - 1500 punten
LostWinds (Frontier) - 1000 punten
Star Soldier R (Hudson) - 800 punten
Toki Tori (Two Tribes) - 900 punten
TV Show King (GameLoft) - 1000 punten

Net als bij de Virtual Console wordt de lijst met WiiWare-games bijgevuld. Of het net als de Virtual Console een vaste dag voor heeft, is nog niet bekend.

VN sturen condooms naar Birma

Omdat er overal een schrijnend tekort aan is ontstaan, sturen de Verenigde Naties maar liefst 250.000 condooms naar Birma. Het Aziatische land werd begin deze maand getroffen door een grote cycloon.

De VN willen met deze actie de slachtoffers die geen toegang hebben tot voorbehoedsmiddelen toch hun verzetje gunnen. "We willen niet dat het reguliere gebruik van voorbehoedsmiddelen wordt verstoord", vindt VN-hulpadviseur Chaiyos Kunanusont. De UNFPA, het bevolkingsfonds van de VN, heeft inmiddels al 73.000 kapotjes naar slachtoffers bij wie de gezinsplanning gevaar loopt.

Verder stuurt het fonds kraampakketten naar de slachtoffers. Deze pakketten, die bij ons bekend staan als de 'Blije doos', bevatten onder andere mesjes om navelstrengen mee door te snijden en schone lakens voor tijdens de bevalling. Volgens het UNFPA hebben tienduizenden zwangere Birmese vrouwen dringend hulp nodig.

Van Persie nog niet fit

Tijdens de eerste training van Oranje in voorbereiding voor het aankomende EK, bleek dat alleen Robin van Persie apart trainde. De speler in dienst van Arsenal moet nog topfit worden, nadat hij eerder hersteld was van een dijbeenblessure.

Op het veld stonden tijdens de eerste training van het Nederlands elftal 21 van de 26 spelers. Van Persie behoorde ook tot de groep van 21 maar trainde dus apart van de groep. “Ik ben natuurlijk een poosje geblesseerd geweest. Om daarna weer direct in te stromen bij de groepstraining, valt niet mee”, aldus Van Persie.

Marco van Basten wil geen risico nemen met zijn aanvaller, maar heeft vertrouwen in Van Persie. “Ik heb nog steeds goede hoop dat hij op 9 juni 100 procent is wanneer we de eerste wedstrijd tegen ItaliŽ spelen. Maar het is natuurlijk altijd afwachten.” Van Basten voegde er aan toe dat Mario Melchiot en Andrť Ooijer ook nog niet volledig fit zijn. “Mede daarom hebben we Khalid Boulahrouz vorige week aan de selectie toegevoegd.”

Vier ton geÔncasseerd bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole in Brabant dinsdag heeft de Belastingdienst bijna 430 duizend euro teruggevorderd. Twaalfhonderd auto's werden gecontroleerd. De controle vond plaats tussen 09.00 uur en 16.00 uur op de Corridor in Veghel.

De politie schreef negentig bekeuringen uit voor verkeersovertredingen en hield drie Veghelnaren aan. De douane traceerde een auto die op rode diesel (diesel voor landbouwwerktuigen) reed. De automobilist kreeg een boete van 226 euro. Een andere automobilist kreeg een naheffing van 35 duizend euro omdat hij onrechtmatig gebruikmaakte van een buitenlands kenteken.

Voor de controle werkte de politie samen met het team Verkeershandhaving, de Belastingdienst, de marechaussee en de douane.

Excuses Bush voor onteren koran

De Amerikaanse president George Bush heeft het Iraakse volk zijn excuses aangeboden voor een Amerikaanse militair die in Irak een koran doorzeefde met kogels. Bush kwam met de verontschuldigingen in een telefoongesprek met de Iraakse premier Nuri al-Maliki.

Dat blijft uit een verklaring van het kantoor van al-Maliki vandaag. De soldaat, die het boek op een schietbaan liet liggen, is disciplinair gestraft en teruggestuurd naar de Verenigde Staten.

Militaire commandanten hadden tegen Iraakse hoogwaardigheidsbekleders al hun afkeuring uitgesproken over het incident midden maart. Uit protest tegen het onteren van het voor moslims heilige boek verliet een groep afgevaardigen dinsdag het Afghaanse parlement.

Inval in megacoffeeshop Terneuzen

Coffeeshop Checkpoint in Terneuzen is dinsdagavond opnieuw doorzocht door justitie. Tegen de coffeeshop loopt een strafrechtelijk onderzoek. Bij de inval wordt de voorraad van Checkpoint onder de loep genomen, meldt het Openbaar Ministerie.

Vorig jaar juni deed de politie ook al een inval in Checkpoint, een van de grootste coffeeshops van Nederland. Toen werden 5,1 kilo softdrugs en 1600 voorgedraaide joints gevonden. In een pand dat door de coffeeshop als opslagplaats werd gebruikt, stuitte de politie op nog eens 92,2 kilo softdrugs en ruim 6400 voorgedraaide joints. De landelijk maximumnorm van vijfhonderd gram werd daarmee vele malen overschreden.

De gemeente Terneuzen maakte vrijdag bekend de coffeeshop voor een halfjaar te willen sluiten. De inval van het OM staat los van dit voornemen van de gemeente. Een tweede coffeeshop in Terneuzen, Miami, is tot op heden buiten schot gebleven. De horecagelegenheden ontvangen samen gemiddeld zo'n 2300 tot 2900, voornamelijk Belgische en Franse bezoekers per dag.

Twee doden na val uit woning in Rotterdam

In het centrum van Rotterdam zijn een man en een vrouw dood gevonden voor een woning. Ze zijn van drie hoog naar beneden gevallen. Het is nog onduidelijk of de twee gevallen, gesprongen of geduwd zijn. Hun identeit is nog niet bekendgemaakt. Evenmin is duidelijk of de val de doodsoorzaak is of dat ze eerder al waren overleden.

Een politiewoordvoerder sluit een natuurlijke dood uit. De val deed zich voor in de Korte Bajonetstraat. Er zijn getuigen die volgens de politie wat hebben gezien. Zij worden ondervraagd. De straat is afgesloten. Omwonenden wordt slachtofferhulp aangeboden.

Orthodoxe joden verbranden Nieuwe Testament

Israëlische orthodoxe joden hebben honderden exemplaren van het Nieuwe Testament verbrand die door zendelingen in de stad Or Yehuda waren verspreid. Dit is dinsdag gemeld door de Israëlische krant Maariv.

Volgens Maariv namen honderden joodse seminariestudenten aan de boekverbranding deel, maar locoburgemeester Uzi Aharon zei dat het er slechts een handvol waren. Aharon zei dat hij persoonlijk het initiatief tot de boekverbranding had genomen nadat honderden exemplaren van het Nieuwe Testament en ander evangelisch materiaal in zijn gemeente waren verspreid.

Aharon was vorige week donderdag in een auto met een luidspreker door de wijk gereden en had de bevolking opgeroepen de boeken te overhandigen aan studenten die van deur tot deur gingen om ze te verzamelen. Vervolgens waren de boeken opgestapeld en in brand gestoken. Aharon noemde het 'een plicht' boeken te verbranden waarin joden worden opgeroepen zich te bekeren.

Veel klachten bij LAKS over examen geschiedenis

Op de tweede dag van de centrale eindexamens zijn er bij het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) veel klachten binnengekomen over het examen geschiedenis. Zowel het havo-als het vwo-examen werd volgens een woordvoerster van het LAKS te lang en te lastig gevonden.

Tot nu toe zijn er in totaal al 12.419 klachten over examens binnengekomen. De eindexamenkandidaten van een school in Hengelo werden tijdens hun examen opgeschrikt doordat het brandalarm afging. Het alarm werd geactiveerd doordat naast de school een vrachtwagen stond te ronken en rook verspreidde. Na een paar minuten konden de leerlingen weer in alle rust verder met hun werk.

[Upd] N'Kufo mist EK

Blaise N'Kufo heeft zich vandaag met liesklachten gemeld in het Zwitserse trainingskamp van bondscoach Jakob Kuhn.

Afgelopen zondag plaatste de spits zich met FC Twente voor de voorronde van de Champions League. Verwacht wordt dat de aanvaller enkele weken nodig heeft voor volledig herstel. Hierdoor komt het EK voor de aanvaller, die in vijftien interlands tweemaal scoorde, in gevaar.

Update

N'Kufo is dinsdag na onderzoek in het ziekenhuis van Lugano afgehaakt voor het EK. De Zwitserse bondscoach heeft Thomas Hšberli van BSC Young Boys opgeroepen als vervanger voor N'Kufo.

[RG]Huta Galung door in kwalificatie

Jesse Huta Galung heeft de tweede ronde bereikt van de kwalificaties voor Roland Garros. Melle van Gemerden en Matwť Middelkoop slaagden hier niet in.

Huta Galung klopte de Italiaan Flavio Cipolla met 7-6(3), 6-3. Hij treft in de tweede ronde de Amerikaan Hugo Armando. Melle van Gemerden ging met 4-6, 7-6(3), 0-6 onderuit tegen de Duitser Simon Stadtler. Matwť Middelkoop was niet opgewassen tegen Benedikt Dorsch. De Duitser won met 3-6, 4-6.

Xbox Live Arcade games mogen weer wat groter worden

In een interview met Gamesindustry.biz geeft Xbox Live Arcades David Edery aan dat de maximale grootte van Xbox Live Arcade games met 100 MB is toegenomen naar 350 MB.

We've been listening to our partners, listening to our customers to try and get a feel for what's right. We don't want the size limit to hit the roof because we think there's some value in promoting small pick and play experiences that don't cost USD 20 million, it's good for the ecosystem.

Aldus een enthousiaste Edery.

In het interview wordt er verder nog gepraat over het certificatie-proces, meerdere developers hebben al online lopen klagen dat het zo lang duurt (soms maanden) voor een game daadwerkelijk online staat.

Oh, it's almost never like that. There have been some stories in the press – like Jeff Minter complaining about the certification process – but in general what happens is a developer realises that there's a lot more going on in console development than they first realised. Of the three consoles our tools are by far the best, but even then making a console multiplayer game is still damned hard, making a well-tuned, not broken, Live game. Especially indies who've never made a console game before, they always underestimate how hard it's going to be.

Het volledige interview is hier te lezen, er wordt onder andere gepraat over XNA en episodic gaming.


Space Giraffe is ťťn van de games die lang op zich liet wachten.

Eindhovense stadsprediker vrijgesproken

De bekende Eindhovense stadsprediker Arnol Kox is vandaag vrijgesproken van het veroorzaken van hinder door zijn geschreeuw in het centrum van de stad. Een woordvoerster van de kantonrechtbank in Eindhoven heeft dat laten weten.

Een agent legde Kox 18 juli vorig jaar een boete van 75 euro op omdat hij zijn geloofsboodschap te luid verkondigde in de Rechtestraat. De stadsprediker weigerde te betalen en liet de zaak bij de rechter komen. De rechter vond vandaag te weinig bewijs voor de beschuldigingen en sprak hem vrij.

Italiaans politiekorps opgepakt

Bijna het hele politiekorps van de Zuid-Italiaanse gemeente Giugliano bij Napels is gearresteerd op verdenking van corruptie. Tijdens een razzia door collega's van de recherche zijn ook ambtenaren van de gemeente en ondernemers aangehouden wegens mogelijke banden met de maffia.

Het onderzoek loopt tegen in totaal zeventig personen, meldden Italiaanse media vandaag. De actie is de jongste in een reeks grootscheepse operaties. Honderden zware criminelen, illegale immigranten, drugsdealers en prostituees werden opgepakt. Premier Silvio Berlusconi zou duidelijk willen maken dat hij daadwerkelijk de criminaliteit wil aanpakken.

Brand bij Berlijns filharmonisch orkest

In de beroemde Philharmonie van Berlijn is vandaag brand uitgebroken. Het gebouw bij de Potsdamer Platz huisvest het Berlijnse filharmonisch orkest, dat wordt geleid door de Britse dirigent Simon Rattle.

De brandweer rukte met groot materieel en veel brandweerlieden uit om de brand in de markante, in 1963 geopende Philharmonie te blussen. De brand onder het dak zou mogelijk zijn ontstaan tijdens laswerkzaamheden.

Toen de brand uitbrak, was er een matineeconcert in de foyer. Niemand raakte gewond. De grote concertzaal in het gele gebouw van architect Hans Scharoun geldt als een van de beste zalen ter wereld.

OM trekt hoger beroep Mink K. in

Het Openbaar Ministerie (OM) trekt het hoger beroep in de zaak tegen de bekende crimineel Mink K. in. Mink K. en zijn medeverdachte R.R. werden vorig jaar vrijgesproken van de moord in 1993 op de Alkmaarse drugshandelaar Jaap van der Heiden.

Het OM was in beroep gegaan tegen deze vrijspraken. Het OM in Den Haag liet vandaag weten dat aanvullend onderzoek geen nieuw bewijs tegen hen heeft opgeleverd.

Ook is volgens het OM niet te verwachten dat tijdens de vijf zittingsdagen die in juni stonden ingeroosterd bij het gerechtshof in Den Haag zich nieuw bewijs tegen K. en zijn medeverdachte R. aandient. Omdat de rechtbank in Rotterdam in juli 2007 bovendien de vrijspraken uitgebreid heeft gemotiveerd, ziet justitie geen aanknopingspunten om de twee mannen verder te vervolgen. Het OM laat weten dat pas vandaag het extra onderzoek is afgerond.

Jaap van der Heiden kwam op 10 april 1993 om het leven toen een tasje met explosieven aan de voordeur van zijn woning ontplofte. Politie en justitie zijn jaren bezig geweest met het onderzoek naar de liquidatie. De slepende rechtszaak kenmerkte zich desondanks door bewijsproblemen van het OM. De rechtbank maakte bijvoorbeeld korte metten met de getuigen die de officier van justitie aandroeg.

Mink K. is al jaren een bekende figuur in de Nederlandse onderwereld. In 2005 arresteerde de politie hem voor de moord op de Alkmaarder. Hij zat toen al een celstraf uit. K. is ook de man van de dubbelrol. Behalve 'topcrimineel' was hij politie-informant.

[Special] De drie van AC Milan

De drie van AC Milan; Ruud Gullit, Frank Rijkaard en Marco van Basten. Alle drie Nederlander, alle drie ex-ploeggenoot en alle drie grote taken als trainer op zich genomen zonder enige ervaring.

Ruud Gullit

Ruud Gullit vertrok na acht jaar spelen in ItaliŽ naar Engeland om daar zijn geluk te beproeven bij Chelsea. Na ťťn jaar werd Gullit gevraagd om Glenn Hoddle op te volgen als trainer van Chelsea. Zonder enige ervaring in het trainersvak, nam Gullit dit aanbod aan en was de eerste twee seizoenen speler/coach bij de club uit Londen. In zijn eerste seizoen pakt hij meteen als eerste buitenlander de FA Cup. Ook was dit de eerste grote prijs voor Chelsea sinds 1970. Het seizoen daarop, terwijl Chelsea knap tweede stond in de competitie en doorgedrongen was tot de kwartfinales van allebei de Engelse bekers, werd Gullit tot ieders verbazing ontslagen. Als reden gaf het bestuur een conflict over het salaris van de Nederlander, maar De zwarte Tulp ontkende dit.

In de zomer van 1998 pakte Gullit een nieuw avontuur als trainer op, ditmaal bij Newcastle United. In het eerste seizoen boekte hij goede resultaten, met het bereiken van de FA Cup finale als hoogtepunt. Het seizoen daarop verliep minder soepel voor Gullit. De trainer raakte in conflict met clubicoon Alan Shearer en aanvoerder Robert Lee en Gullit stapte daarom na vijf wedstrijden al op bij de Engelse club. De jaren daarop bleef het stil rond de trainerscarriŤre van Gullit. Pas in 2003 duikt de ex-international weer op. Tot 2004 stond hij aan het roer bij Jong Oranje. Niet lang daarna tekende Gullit een contract bij zijn oude club Feyenoord. Als speler pakte Gullit de dubbel, als trainer had hij duidelijk minder succes. De Rotterdammers eindigden onder zijn leiding op een teleurstellende vierde plek en Gullit neemt na ťťn jaar al afscheid van de Stadionclub. Opnieuw is het vervolgens lange tijd stil rond Gullit. In november 2007 klopte het ambitieuze Los Angeles Galaxy, de club die op dat moment David Beckham wist te strikken, aan bij de Nederlander. De Amerikaanse club wilde een grote naam als trainer. Op dit moment staat Gullit met zijn club met elf punten uit acht wedstrijden op een knappe tweede plaats, ťťn punt achter lijstaanvoerder Colorado Rapids.

Frank Rijkaard

De trainersloopbaan van Frank Rijkaard begon bij het Nederlands elftal. Daar werd hij na zijn spelerscarriťre assistent-trainer onder Guus Hiddink. In de aanloop naar Euro 2000 werd Rijkaard tot ieders verbazing benoemd tot opvolger van Hiddink. Het begin verliep moeizaam, slechts enkele oefenwedstrijden werden gewonnen. Naarmate het Europees kampioenschap in de buurt kwam, begon Oranje steeds beter te spelen onder leiding van Rijkaard. Tijdens het Europees kampioenschap liet Rijkaard van zich spreken en behaalde met overtuigend, tactisch verzorgd spel zelfs de halve finales. Uiteindelijk was ItaliŽ daarin te sterk en nam Rijkaard met dit sterke resultaat afscheid van Oranje.

Sparta was de volgende uitdaging van Rijkaard. In 2001 tekende hij een contract voor twee jaar bij de club uit Rotterdam. Deze uitdaging draaide, ondanks de komst van spelers als Tom Sier, Aron Winter en Regi Blinker, uiteindelijk uit op een catastrofe. Sparta eindigde op een bedroevende zeventiende plaats en degradeerde zelfs via de nacompetitie. Na dit rampseizoen leverde Rijkaard zijn contract in.

Na dit korte avontuur werd Rijkaard in het begin van het seizoen 2003/04 aangesteld als trainer van FC Barcelona. Het eerste seizoen eindigde Rijkaard op een tweede plaats, het jaar daarop werd hij kampioen. Het seizoen 2005/06 werd het succesvolste jaar tot nu toe van Rijkaard. Hij wist Real Madrid in haar eigen stadion met 3-0 te verslaan, werd opnieuw kampioen van Spanje en won de Spaanse Supercup. Ook wist Rijkaard de Champions League te winnen door Arsenal in de finale met 2-1 over de knie te krijgen. Na dit jaar werden de prestaties van FC Barcelona minder. Uiteindelijk nam hij afgelopen seizoen, na twee jaar geen prijs meer gepakt te hebben, afscheid en wordt hij volgend seizoen opgevolgd door clubicoon Josep Guardiola.

Marco van Basten

Een ernstige enkelblessure maakte al vroeg een eind aan de imposante carriŤre als speler. Marco van Basten werd vervolgens jeugdtrainer bij zijn club Ajax. In 2004 werd hij verrassend aangesteld als bondscoach van het Nederlands Elftal. Samen met John van 't Schip, Stanley Menzo en Rob Witschge ging van Basten op weg naar het eerste doel, het WK 2006. Van Basten brak meteen al een record van Rinus Michels, door maar liefst zestien interlands op rij ongeslagen te blijven. Michels kwam tot negen interlands op rij. Mede door dit resultaat, plaatste Oranje zich snel voor het wereldkampioenschap dat in Duitsland gehouden werd. Op 12 november 2005 kwam er een eind aan de ongeslagen reeks van Nederland, ItaliŽ was in een oefeninterland met 1-3 te sterk. Tijdens het WK werden, ondanks de hoge verwachtingen van Oranje, uiteindelijk maar de achtste finales gehaald. Portugal was in een wedstrijd waar maar liefst zestien gele kaarten en vier rode kaarten vielen te sterk.

Eind 2007 gaf Van Basten aan na het Europees kampioenschap van 2008 op te stappen als bondscoach. Ook assistent John van 't Schip zal dan opstappen. Op 22 februari 2008 werd door Ajax bekendgemaakt dat Van Basten met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdcoach wordt van de Amsterdammers. Samen met John van 't Schip en Rob Witschge tekende San Marco een contract voor vier jaar, maar voordat het trio bij Ajax aan de slag kan gaan, wacht in juni het Europees kampioenschap nog.....

Del Piero in voorselectie ItaliŽ

Roberto Donadoni heeft zijn voorselectie voor het naderende EK voetbal, dat half juni van start gaat, bekend gemaakt. Ook Alessandro del Piero ontving een invitatie van de bondscoach van ItaliŽ. De speler speelde acht maanden geleden zijn laatste interland.

De uitverkiezing heeft Del Piero vooral te danken aan zijn sterke optreden bij Juventus. Het afgelopen seizoen was de 33-jarige aanvaller namelijk goed voor 21 treffers.

Ook Antonio Cassano werd door Donadoni uitgenodigd voor de nationale ploeg van ItaliŽ. Voor 28 mei zal de bondscoach van La Squadra Azzurra nog ťťn speler van zijn lijst af moeten halen.

Op 9 juni zal ItaliŽ zijn eerste wedstrijd op het Europees kampioenschap voetbal spelen. De tegenstander is dan het Nederlands elftal.


De voorlopige selectie:

Doel: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla)

Verdediging: Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Internazionale), Christian Panucci (AS Roma), Andrea Barzagli (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Olympique Lyon)

Middenveld: Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (AC Milan), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus), Riccardo Montolivo (Fiorentina)

Aanval: Luca Toni (Bayern MŁnchen), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (Genoa), Fabio Quagliarella (Udinese), Antonio Cassano (Sampdoria)

[Giro] Bruseghin wint eerste tijdrit

De tiende etappe in de Giro d'Italia, een tijdrit over 39 kilometer, is gewonnen door Marzio Bruseghin. De renner van Lampre had bijna 57 minuten nodig om het parcours af te leggen. Alberto Contador eiste de tweede plaats voor zich op. Andreas KlŲden completeerde de top drie.

Ook Giovanni Visconti kende een prima dag. De leider in het algemeen klassement beŽindigde de dag als twaalfde. De nummer twee, Matthias Russ, had meer tijd nodig om de tijdrit te voltooien, waardoor de Italiaan verder uit kon lopen op de Duitser.

Contador steeg met zijn tweede plaats tijdens de tijdrit naar de vierde plaats van het algemeen klassement. Hij heeft wel een ruime achterstand op Visconti, bijna zeven minuten. Danilo di Luca was de enige van de klassementsrenners die vandaag tijd verloor. De Italiaan van LPR moest dik twee minuten toegeven op Bruseghin.


Uitslag tiende etappe:

#NaamPloegLandTijd
1Marzio BruseghinLampreItaliŽ00:56,41
2Alberto ContadorAstanaSpanje+ 0,08
3Andreas KlŲdenAstanaDuitsland+ 0,20
4Marco PinottiTeam High RoadItaliŽ+ 0,36
5Paolo SavoldelliLPRItaliŽ+ 0,44

Algemeen klassement:

#NaamPloegLandTijd
1Giovanni ViscontiQuick-StepItaliŽ43:12,02
2Matthias RussGerolsteinerDuitsland+ 3,31
3Gabriele BosisioLPRItaliŽ+ 5,50
4Alberto ContadorAstanaSpanje+ 6,59
5Marzio BurseghinLampreItaliŽ+ 7,52

Oma had jarenlang handgranaat op vensterbank

Een bejaarde vrouw uit Wassenaar heeft jarenlang geleefd met een handgranaat uit de Tweede Wereldoorlog op haar vensterbank. De oma had de granaat als sier voor het raam liggen. De granaat werd ontdekt door haar schoonmaakster, die tevens een alarmpistool naast de handgranaat vond.

De experts van de afdeling Wapens, Explosieven en Narcotica van Politie Haaglanden werden gealarmeerd en constateerden dat de slagpen uit de granaat verwijderd was. Wel zat er nog een hoeveelheid springstof in de granaat. De wapens worden vernietigd.

14-jarige mishandelt moeder met hout

Een 14-jarige jongen heeft gistermiddag in zijn woonplaats Waalwijk zijn moeder mishandeld met stukken hout. De moeder had  haar zoon gevraagd te stoppen met het klein maken van hout, maar daar had de puber geen oren naar.

Hij besloot om zijn moeder aan te vallen met het hout. Hij gooide stukken hout naar haar en sloeg haar met hout op haar rug en tegen haar nek. Vervolgens gaf hij zijn moeder een knietje en een trap tegen haar linkerbovenbeen.

De 43-jarige moeder moest voor behandeling naar de huisartstenpost. Ze had zware verwondingen in haar nek en onderrug, en liep een zware kneuzing op in haar linker onderbeen. Haar zoon is aangehouden door de politie die een proces-verbaal tegen hem heeft opgemaakt. Hij is al in contact met Jeugdzorg.

BSE ontdekt bij koe in Drenthe

Een 8-jarige koe die begin mei is afgemaakt op een bedrijf in Wapse (Drenthe) had de gekkekoeienziekte BSE. Dat maakte het ministerie van Lanbouw vanmiddag bekend.

Het rund, Roelie 177, had al geruime tijd moeilijkheden met lopen waarop de veehouder besloot het dier te laten afmaken. Vandaag bleek uit onderzoek dat het hersenweefsel van het dier positief reageerde op de BSE-test. Uit voorzorg worden morgen ook zeven andere dieren op het bedrijf geruimd die in dezelfde periode zijn geboren of hetzelfde voer hebben gegeten.

Het is het eerste geval van gekkekoeienziekte in 2008. Bovine Spongiforme Encephalopathie (BSE) openbaarde zich in 1997 voor het eerst in Nederland waar de besmetting nu voor de 85ste keer is vastgesteld. Na een BSE-epidemie in Groot-Brittannië, mag er sinds 2001 geen vleesbeendermeel meer worden gevoerd aan koeien, geiten en schapen.

Stier rent woning binnen

Een familie in Duitsland kreeg onlangs onverwacht bezoek van een ontsnapte stier. Het beest was met een aantal soortgenoten ontsnapt en in paniek de woning via de achterdeur naar binnen gestormd.

Vervolgens is hij de woonkamer ingerend, waar het een groot deel van de meubels beschadigd heeft. Nadat een bewoner de voordeur had geopend, is het beest via die deur naar buiten gerend. Daar is het later afgeschoten.

De stier heeft voor ongeveer tienduizend euro schade aangericht. Niemand is bij het onverwachte bezoek gewond geraakt.

Sutil wil zich tonen in Monaco

Force India-coureur Adrian Sutil kijkt uit naar de GP van Monaco. Vorig jaar eindigde Sutil op zijn favoriete circuit met de Spyker in de vrije training op zaterdag op een opdrogende nog bovenaan. Dit jaar hoopt hij zich weer goed te laten zien en vindt regen dan ook helemaal niet erg in het vorstendom.

"Monaco is een van mijn favoriete circuits en het is dit jaar het eerste ťchte stratencircuit waar we zullen racen. Het is een heel speciaal evenement met een unieke sfeer. Ik kijk erg uit naar deze race, omdat ik hier vorig jaar een van mijn beste raceweekend beleefde ook al wist ik niet te finishen. Het was een fantastisch gevoel toen in P1 achter mijn naam zag staan na afloop van de vrije training op zaterdag. Niemand had dat verwacht! Voor mij was het ook erg belangrijk omdat we zo goede feedback kregen en dat iedereen doorkreeg dat we serieus waren," zegt Sutil.

"Dit jaar hebben we een betere auto dan in 2007 en dus hoop ik dat ik een goed resultaat neer kan zetten. Het kan erg tricky zijn wanneer het regent, maar terugkijkend naar vorig seizoen zou ik wat druppels niet erg vinden," aldus een zelfverzekerde Sutil.

Pedofiele stratenmaker krijgt doorbetaald

A en C Bestratingen uit Sliedrecht had hun medewerker Ricardo Hunefeld niet zomaar mogen ontslaan. Dat heeft de kort geding rechter in Dordrecht bepaald. De 22-jarige stratenmaker uit Papendrecht had de zaak aangespannen omdat zijn baas hem op staande voet ontsloeg toen hij in een vertrouwelijk gesprek vertelde dat hij een seksuele voorkeur heeft voor kinderen.  Het bedrijf, dat overigens niet de moeite nam om naar het kort geding te komen, verdedigde  het ontslag eerder met de mededeling dat het ook schoolpleinen bestraat en dat je dan geen pedofiel in dienst kunt hebben.

De kort gedingrechter hield Hunefeld wel voor dat hij zijn seksuele geaardheid niet aan de grote klok hoeft te hangen.  ''Ik raad u af om bij een nieuwe werkgever uw seksuele geaardheid weer op tafel te leggen. Dat is niet nodig.''   Of dat advies nog veel zin heeft valt te betwijfelen, nadat het AD, FOK! en vanmiddag ook GeenStijl er over hebben bericht. Bovendien verscheen hij gisteren op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen. Verder heeft Ricardo op de site van pedofielenvereniging Martijn  begin deze maand een uitgebreid verhaal gezet over zijn geaardheid inclusief een foto van zichzelf.

Terug naar het ontslag. Volgens de rechter heeft A en C zich  niet gehouden aan de strikte regels die gelden voor ontslag op staande voet. Hunefeld is dus nog gewoon in dienst. Het bedrijf moet zijn salaris doorbetalen totdat sprake is van een rechtsgeldig ontslag, dat de werkgever zelf in gang zal moeten zetten.

Hunefeld denkt voorlopig overigens nergens aan het werk te zullen komen. ''Wat belemmert u?’’ vroeg de rechter hem. ''Mijn seksuele voorkeur.’’ De rechter: ''Dat heeft toch niets met werk te maken?’’ Hunefeld: ''Blijkbaar wel.’’ Daarop kwam het advies daar voortaan tegen werkgevers over te zwijgen.

Ricardo was gisteren te zien op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Hier terug te zien.

Fisichella: punten in 200e Grand Prix

Giancarlo Fisichella rijdt in Monaco zijn 200e Grand Prix. De Italiaan wil met dit jubileum graag in de punten rijden. Daarmee zou hij ook de eerste punten scoren voor Force India.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Fisichella in een mindere wagen punten scoort in Monaco. In 1997 pakte hij voor Jordan een punt, en een jaar later wist hij als tweede te finishen in de Benetton. En weer een jaar later in 1999 kwam Fisichella als vijfde over de finish, en in 2000 klom hij nogmaals op het podium met een derde plaats. Twee jaar later bij zijn terugkeer bij Jordan werd de Italiaan knap vijfde. In 2006 finishte hij wederom in de punten als zesde, en een jaar later reed de coureur zijn beste race van het seizoen en eindigde als vierde.

"Ik vind het fantastisch om deze mijlpaal in Monaco te vieren, omdat dit het mooiste circuit ter wereld is," aldus Fisichella, "Bovendien is het een van mijn favoriete banen. De bochtige lay-out is fenomenaal, de fans zitten zo dicht op de actie dat er een hele speciale sfeer hangt en daarnaast is de omgeving schitterend. Dit is dus absoluut de beste plaats voor een feestje. Ik hoop dat we dit op zondag kunnen vieren met een mooi resultaat."

CBP laat 'deportatiesite' blokkeren

De omstreden website met persoonlijke gegevens van politici en ambtenaren die het asielbeleid uitvoeren, is door toedoen van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) uit de lucht gehaald.

De privacywaakhond heeft bovendien de internetzoekmachines Google en Yahoo gesommeerd alle webarchieven van de site te verwijderen.

Dat heeft collegelid Madeleine McLaggan vandaag gezegd. Het CBP werd zondag op de hoogte gesteld van de website deportatiemachine.sarava.org. Daarop stonden namen, adressen en telefoonnummers van politici en medewerkers van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) die betrokken zijn bij de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers. De informatie ging gepaard met de oproep de ''verantwoordelijken'' op te zoeken.

Volgens het CBP was de site in veel opzichten in strijd met de Wet bescherming persoonsgegevens. In overleg met de top van het Openbaar Ministerie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) begon het CBP een onderzoek. De site bleek te zijn ondergebracht op een server van een netwerk van een universiteit in Brazilië.

Het CBP heeft de universiteit gisteren gesommeerd de toegang tot de site direct te blokkeren. Aan het einde van de dag is dat gebeurd. Ondertussen was de inhoud ook te raadplegen via webarchieven van zoekmachines. Het CBP heeft hen opdracht gegeven het materiaal te verwijderen. ''Het streven is om dat vandaag nog af te ronden'', zei McLaggan, die bij het CBP verantwoordelijk is voor het bedrijfsleven en technologie.

Superman zweeft rond in Mortal Kombat vs DC artwork

Midway werkt momenteel aan een nieuwe Mortal Kombat. Dit keer gaan de heren en dames ruziemakers het opnemen tegen de helden van DC Comics. Inmiddels is bekend dat Batman, Superman, Sub-Zero en Scorpion de arena zullen betreden. In onderstaande artworks kun je zien hoe "Supy" en twee van de levels er ongeveer uit komen te zien. Het concept van Scorpion hadden we al eerder gepost in scanvorm, maar omdat dit een betere afbeelding is, hebben we deze voor de vorm er ook bij gevoegd.Kans op regen in Monaco

Volgens verschillende weersvoorspellingen is er op zondag tijdens de GP van Monaco een kleine kans op regen. De komende dagen zal het wisselvallig zijn in Monaco, met temperaturen tussen de 16 en de 20 graden.

De laatste Grand Prix van Monaco met regen dateert alweer uit 1997, toen in totaal maar tien auto’s het einde van de race haalden. Michael Schumacher wist die race overtuigend te winnen. Eťn jaar eerder was er ook regen in Monaco. Toen wisten slechts vier auto’s de finish te halen en wist Olivier Panis zijn eerste en enige zege te halen.

UEFA scheldt kaarten na kwartfinale kwijt

De UEFA heeft dinsdag tijdens overleg aan de vooravond van de Champions League finale besloten om tijdens het EK gele kaarten pas na de kwartfinale te schrappen. Zo wordt getracht om in de finale de sterkst mogelijke elftallen aan de aftrap te hebben.

In het verleden hebben Michael Ballack (2002) en Laurant Blanc (1998) de finale van het WK gemist door in de halve finale een tweede gele kaart op te lopen. Door pas na de kwartfinale de kaarten kwijt te schelden, wordt dit nu voorkomen.

Vliegende penis valt Kasparov aan

De toespraak van de Russische schaakgrootmeester Garri Kasparov is dit weekend in Moskou verstoord door een vliegende penis. Het geslachtsdeel kwam tijdens zijn toespraak plots door de lucht vliegen.

Waarschijnlijk ging het om een grap van aanhangers van Poetin en president Medvedev. Het projectiel werkte met een afstandsbediening en bleef zo'n twintig seconden in de lucht hangen, voordat het door een bodyguard uit de lucht geslagen werd.

Staande ovatie voor Indiana Jones

De eerste klap is een daalder waard en die daalder betaalt zich voor Steven Spielberg en George Lucas uit in een staande ovatie van maar liefst 3,5e minuut. Het applaus kwam van critici die Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull hadden gezien in Cannes.

Na een gat van negentien jaar is de inmiddels 65-jarige Harrison Ford terug als de archeoloog met de hoed en de zweep. Analisten verwachten dat de vierde Indiana Jonesfilm weer een enorm kassucces zal worden. De vorige film, The Last Crusade, haalde een half miljard dollar op in de bioscopen. Ford maakte zich overigens niet druk om eventuele slechte recensies: "Ik verwacht dat ze me met de zweep neersabelen, maar dat maakt me niet uit, ik maak films voor mensen die een kaartje kopen, niet voor critici." George Lucas wil overigens een nieuwe serie met Shia LaBeouf als de opvolger van Indiana.Trailer Indiana Jones 4.

Blom wil in Hengelo Olympische limiet springen

Polstokhoogspringer Rens Blom zal aankomende zaterdag meedoen aan de Fanny Blankers Koen-Games in Hengelo. Hij hoopt dan de olympische limiet van 5,70 te halen.

In 2005 werd Blom wereldkampioen bij het polsstokhoogspringen. Daarna tobde hij lange tijd met blessures, waaronder een aan de achillespees.

Bijna een jaar na zijn laatste optreden in wedstrijdverband, sprong Blom deze week weer een wedstrijd. Bij een internationale wedstrijd in Keulen kwam de 31-jarige atleet over 5,50 meter. Daarmee eindigde hij als vierde.

Man uit Delft vast in Puttense moordzaak

De verdachte die de politie heeft aangehouden in de Puttense moordzaak is een 33-jarige man uit Delft. Plaatsvervangend hoofdofficier van Justitie in Zutphen, P. de Beer, zei dat vanmiddag om 15.00 uur tijdens een persconferentie in Apeldoorn. Hij woonde ten tijde van de moord in Putten en was rond de 18, 19 jaar oud, maar er zijn nog geen aanwijzingen dat hij en de vermoorde Christel Ambrosius elkaar kenden.

Het Openbaar Ministerie (OM) in Zutphen kreeg onlangs een telefoontje van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) met de mededeling dat er een DNA-match was gevonden in de Puttense moordzaak. De verdachte is in 2005 veroordeeld voor het mishandelen van zijn toenmalige partner, antwoordde De Beer op vragen van misdaadverslaggever Peter R. de Vries. De Vries wijdde de afgelopen jaren tientallen afleveringen van zijn tv-programma aan de Puttense moordzaak.

De man was vanwege een nieuwe wet verplicht om DNA af te staan (geldt voor misdrijven waar meer dan 4 jaar celstraf opstaat) maar weigerde dat consequent. In 2007 werd hij alsnog gedwongen DNA af te staan.

Geruchtmakend
De Puttense moordzaak is een van de meest geruchtmakende zaken van de laatste decennia. Twee mannen uit Putten, Herman Du Bois en Wilco Viets, werden voor de verkrachting van en moord op de 23-jarige stewardess  Ambrosius veroordeeld. Pas na het uitzitten van hun straf (10 jaar cel) kwam aan het licht dat er sprake was van een rechterlijke dwaling. Zoals bekend heeft Peter R. de Vries heeft zich jarenlang ingezet om de onschuld van Du Bois en Viets aan te tonen.

Ambrosius werd op 9 januari 1994 in het huis van haar oma, gelegen in een bos aan de rand van de Veluwse gemeente, gedood. Op haar been werd een spermadruppel gevonden, die wel van de dader afkomstig moest zijn. DNA-vergelijking wees uit dat de druppel van Du Bois noch Viets afkomstig kon zijn. Toch stond dit gegeven aan hun veroordeling, ook in hoger beroep, niet in de weg.

Pas toen een deskundige op zijn oordeel over het raadsel rond de spermadruppel terugwam, keerde het tij voor Du Bois en Viets. De Hoge Raad gaf het gerechtshof in Leeuwarden opdracht de zaak opnieuw te beoordelen. Dit proces leidde in 2002 tot vrijspraak van de twee Puttenaren. Politie en justitie zijn nadien doorgegaan met het onderzoek.

'Blij'
De Vries zei vanmiddag een zeer blij man te zijn dat de zaak alsnog is opgelost en noemde het de mooiste dag in zijn leven als misdaadjournalist.  Nog blijer en vooral opgelucht zijn Du Bois en Viets, zei De Vries. Want boven hen is toch altijd een zweem van schuld blijven hangen.

De misdaadverslaggever prees Justitie en politie voor het feit dat ze na de vrijspraak, grondig onderzoek zijn gaan verrichten in deze zaak.  Na mijn kritiek op het vorige team, mag dit ook wel eens gezegd worden, aldus De Vries.  Justitie bracht hem gisteren persoonlijk op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen.

Chinees overleefde door urine en toiletpapier

Een 37-jarige Chinees heeft een week overleefd door het drinken van zijn eigen urine en het eten van schoon toiletpapier. De man zat door de aardbeving vast in een 10 meter diepe mijn, waar hij na 170 uur uit is bevrijd.

De man herinnerde zich een eerdere aardbeving uit 1976, waarbij overlevenden zich staande hadden gehouden door het drinken van eigen urine en eten van toiletpapier. Hij besloot daarom hetzelfde te doen. Zijn gezondheidstoestand is stabiel.

VWA waarschuwt voor hennatattoo's

Tijdelijke tatoeages met black henna kunnen blijvende ernstige allergische reacties veroorzaken. De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) raadt mensen daarom af zich hiermee te laten beschilderen.

Kleurstoffen als para-fenyleendiamine, die de henna een diepzwarte kleur geven en ervoor zorgen dat de tatoeage langer blijft zitten, kunnen de allergische reacties teweegbrengen. Die lopen uiteen van jeuk, puistjes en blaren tot zelfs blijvende verkleuring van de huid en littekenvorming. Daarnaast kunnen blijvende overgevoeligheid en eczeem ontstaan.

De kleurstoffen komen ook voor in bijvoorbeeld haarverf, kleding, schoenen en rubber, dus allergische reacties treden niet alleen op bij hennatatoeages. Een allergische reactie is de tweede keer vaak ernstiger dan de eerste, waarschuwt de VWA.

Tijdelijke tatoeages met henna zijn een populair vakantiesouvenir. Hennaversieringen zijn van oudsher geliefd in Arabische landen en India. Natuurlijke hennapasta, die is gemaakt van een plant, is groenbruin van kleur. Na beschildering met pure henna verschijnt na een paar uur een oranje tot bruinrood patroon. Als de pasta zwart is of na het aanbrengen al na een uur mag worden verwijderd, gaat het zeker om black henna. Gewoonlijk moet de pasta zo lang mogelijk blijven zitten.

Europese toezichthouders gaan een voorlichtingscampagne starten om op de risico's te wijzen. Drie jaar geleden waarschuwde de VWA ook al voor black henna.

Cast nieuwe versie Beverly Hills 90210 bekend

De cast van de nieuwe versie van Beverly Hills 90210 is compleet. De Amerikaanse zender CW, die de serie uit de jaren negentig in een nieuwe versie op televisie brengt, heeft een reclamespotje opgenomen om de acteurs te introduceren.

De serie, die dit najaar in de Verenigde Staten op de buis verschijnt, lijkt hetzelfde te zijn opgebouwd als zijn voorganger. In de remake staat de familie Mills centraal. Het gezin verhuist van Kansas City naar Beverly Hills, waar vader Mills aan de slag gaat als rector van de middelbare school West Beverly High. Dochter Annie en adoptiezoon Dixon komen als leerlingen op de school terecht.

Op de school worden ze, net als hun voorgangers Brandon en Brenda, opgenomen in een vriendengroepje van rijkeluiskinderen. De blonde Naomi is een populair modepopje en Ethan is de sportieve gangmaker. Ook het hoofd van de schoolkrant Navid maakt deel uit van de groep.

De moeder van Annie en Dixon wordt gespeeld door Lori Loughlin. De actrice, die bekend werd door rollen in series als Full House en Summerland, vertelt dat haar personage Celia Mills 'net zo cool is als haar kinderen'. "Niet alleen de wereld van de kinderen staat centraal, ook de ouders komen aan bod", verklapt de 43-jarige actrice.

In Beverly Hills 90210 maken ook oude bekenden hun opwachting. Zo pakt Jennie Garth haar oude rol weer op. De actrice kruipt opnieuw in de huid van Kelly Taylor, die inmiddels als leerlingencoach werkzaam is op haar vroegere middelbare school. Ze zal met de kleine rol in meerdere afleveringen te zien zijn. Ook Tori Spelling is naar alle waarschijnlijkheid opnieuw te zien in de serie.

Het is nog onbekend of Beverly Hills 90210 ook in Nederland op televisie te zien zal zijn.

Veel tenniswedstrijden verdacht

Een onafhankelijke commissie heeft dinsdag in Londen een rapport gepresenteerd waarin geadviseerd wordt om 45 tenniswedstrijden nader te onderzoeken. De commissie die nog geen bewijzen voor corruptie heeft gevonden, kwam op basis van abnormale wedpatronen tot dit aantal.

Het onderzoek werd door de tennisbonden gestart naar aanleiding een partij van de Rus Nikolai Davidenko tegen de onbekende Spanjaard Martin Vassallo Arguello. Davidenko gaf op in deze partij, maar vanwege een erg hoge inzet op deze wedstrijd werd Davidenko er van verdacht opzettelijk verloren te hebben.

"We twijfelen er niet aan, dat criminele elementen niet uit te sluiten zijn. Zelfs criminele organisaties kunnen achter de manipulaties zitten. Zij hebben contact met bepaalde spelers of hun begeleidingsteams. Dat er een zogenoemde 'tennismaffia' zou bestaan, gaat in onze ogen te ver en is ook niet juist," aldus de onderzoekscommissie.

Bobson weg bij NEC

Kevin Bobson vertrekt bij NEC. De linksbuiten kiest voor een buitenlands avontuur nadat beide partijen het niet eens konden worden over de financiŽle voorwaarden van een nieuwe verbintenis.

Bobson wil nu gebruik maken van zijn transfervrije status. "Hij wil zijn vleugels uitslaan en heeft de ambitie om nog een keer in het buitenland te spelen, we gaan nu de mogelijkheden bekijken", aldus zijn zaakwaarnemer Louis Laros.

Davids stopt bij Ajax

Edgar Davids, die al ruim een jaar terug is bij zijn oude club Ajax, heeft samen met de club besloten om niet verder te gaan. Het huidige contract van de aanvoerder loopt af op 30 juni 2008. Eerder dit jaar had Davids al aangegeven om dit jaar te stoppen bij Ajax.

Bijna 17 jaar geleden, op 8 september 1991, maakte Davids zijn debuut bij het eerste elftal van Ajax. In mei 1996 verliet hij de club en speelde achtereenvolgens bij AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Davids heeft in het totaal 184 officiŽle wedstrijden gespeeld bij Ajax en heeft 36 doelpunten op zijn naam.

“Aan de ene kant vind ik het jammer dat we uit elkaar gaan, want ik ben Amsterdammer en Ajacied,” aldus Davids over zijn vertrek. ” Maar het is ook niet zo dat ik ten koste van alles bij Ajax kan blijven.” De 34-jarige Amsterdammer weet nog niet wat hij verder gaat doen. "Er is de afgelopen periode interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik ben fit en voel me nog goed genoeg om op niveau door te voetballen."

RoemeniŽ mist Petre op EK

RoemeniŽ moet het op het Eurpees Kampioenschap voetbal in Oostenrijk en Zwitserland stellen zonder Ovidiu Petre.

Tijdens een laatste medische check van de selectie bleek dat de middenvelder schade aan de kniebanden heeft. De speler van Steaua Boekarest liep de kwetsuur op tijdens een vakantie in Turkije.

Bondscoach Victor Piturca heeft nog niet gezegd of hij een vervanger oproept voor Petre. RoemeniŽ speelt op het EK in Groep C tegen Nederland, Frankrijk en ItaliŽ.

Vier talenten verlengen bij NEC

NEC heeft vier talenten uit de eigen opleiding langer aan zich gebonden. Joey Brock, Dominique Scholten, Mark van den Boogaart en Bastiaan Weiser tekenden een nieuw contract in Nijmegen.

Brock kreeg een verbintenis voor twee jaar, met een optie voor nog een seizoen. De andere drie kregen een verlenging met een jaar en een optie voor nog een seizoen.

NaÔm Aarab mag op zoek gaan naar een nieuwe club. De Belgische verdediger zag zijn contract in Nijmegen niet verlengd worden.

PSV niet verder met Alcides

PSV zal komend seizoen geen beroep doen op Eduardo Alcides. De Braziliaanse verdediger zal niet langer gehuurd worden van Chelsea.

De 23-jarige Braziliaan, die nog nooit opgeroepen is voor zijn vaderland, werd in 2006 door Ronald Koeman naar PSV gehaald. Koeman kende Alcides nog van zijn tijd bij het Portugese Benfica waar de verdediger onder contract stond.

Alcides, die ook al eens bij Schalke 04 onder contract stond, heeft bij PSV 30 competitie duels gespeeld waarin hij twee keer trefzeker was. De verdediger zal zich nu moeten melden in Londen. Verwacht wordt dat hij op zoek zal moeten naar een nieuwe club.

Douglas wil wel naar Ajax

Het is al geruime tijd bekend dat Ajax interesse heeft in FC Twente-speler Douglas in wie zij de de opvolger zien van de naar Atlťtico Madrid vertrekkende John Heitinga. Douglas zelf zou wel interesse hebben in een transfer naar Amsterdam.

Ajax had Douglas voor het begin van het afgelopen seizoen gratis kunnen aantrekken. Omdat de Amsterdammers daarop niet ingingen, hapte FC Twente vlug toe.

Premie van 214.000 euro bij Spaanse EK-winst

Mocht Spanje de Europese titel winnen, dan krijgt iedere speler uit de selectie een bedrag van 214.000 euro. Komen de Spanjaarden niet verder dan de kwartfinale, dan ontvangen ze toch nog 30.000 euro.

Het is echter maar de vraag of de motivatie van de Spanjaarden hiermee omhoog gaat. Voor het WK 2006 werd de Spaanse selectie bij winst een premie van 540.000 euro beloofd. Spanje ging toen in de kwartfinales ten onder tegen Frankrijk.

IAAF schrapt wereldrecord Lysenko

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft het wereldrecord kogelslingeren van Tatjana Lysenko uit de boeken geschrapt wegens dopinggebruik. Onlangs kreeg de Russin een schorsing van twee jaar opgelegd.

Op 26 mei 2007, tijdens een wedstrijd in Sotsji, slingerde de regerend Europees kampioene de kogel naar een nieuw mondiaal record van 78,61 meter. In die maand werd zij echter ook betrapt op het gebruik van doping.

Overigens blijft Lysenko wel de wereldrecordhoudster. In 2006 smeet ze de kogel namelijk al eens naar 77,80 meter.

Babel krijgt talentprijs Liverpool

Ryan Babel is door de supporters van Liverpool uitgeroepen tot Talent van het Jaar. Supporters van de club gaven hem maar liefst tachtig procent van de stemmen bij de verkiezingen. De 21-jarige aanvaller kwam afgelopen seizoen 49 maal in actie voor Liverpool en maakte daarin tien doelpunten.

Liverpool-aanvoerder Steven Gerrard voorspelt een goede toekomst voor Babel: "Als hij bereid is om te leren, heeft hij de goede spelers om zich heen om hem daarbij te helpen. Het is nu aan Ryan, want hij heeft alles in huis om nog beter te worden," maar gaf ook een waarschuwing: "Ik heb al veel spelers gezien die het in zich hadden om een grote speler te worden, maar uiteindelijk lukte dat niet. Als Ryan de wil heeft om de top te halen, moet hij daarin kunnen slagen."

Fernando Torres werd tot Speler van het Jaar uitgeroepen. Hij bleef in de verkiezing onder andere Steven Gerrard en Dirk Kuijt ruim voor.

Gay-gedrag tijdens songfestival onverstandig

Songfestival-nichten doen er goed aan om tijdens de halve en hele finale van het Eurovisie Songfestival in Belgrado zich op straat als zeg maar een hetero te gedragen. Dat welgemeende advies komt van de baas van de overkoepelende Europese Omroep (EBU). In Servië heeft men het namelijk niet zo op homo's.  Homofielen lopen daar grote kans op rake klappen.

Servië, waarmee de Europese Unie onlangs nog een samenwerkingsakkoord sloot,  staat bekend als een homo-onvriendelijk land. In 2001 werd nog een Gay parade door skinheads uiteen geslagen, waarbij de politie stond toe te kijken Tweederde van de Serviërs beschouwt homofilie als een ziekte.

Svante Stockselius, de baas van de EBU, heeft een briefje gestuurd aan alle verslaggevers die naar de halve en hele eindstrijd komen. Op straat krijgen homo's flyers uitgedeeld met teksten dat ze zich ''verstandig'' moeten gedragen.

De eerste halve finale is vanavond, met onze eigen Hind, waar de FOK!kers overigens bar weinig vertrouwen in hebben.

Twenteborg is schuldig aan fatale brand

De brand van augustus 2006 in het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo is te wijten aan het ziekenhuis zelf. De brand ontstond door de slechte staat van de anesthesiezuil, concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dinsdag in een rapport. Bij de brand in een operatiekamer kwam een patiënte om het leven.

De brand en het overlijden waren volgens de inspectie 'vermijdbaar'. Door slecht onderhoud van de anesthesiezuil, waarin medische gassen, perslucht en afzuiging van vocht en gassen zijn gebundeld, was de kans dat er brand kon uitbreken 'onverantwoord' groot. Het ziekenhuis was daarnaast onvoldoende voorbereid op brand in het OK-complex en er is ondeskundig personeel ingezet.

Het overlijden van de patiënte had volgens de IGZ, toen de brand eenmaal was uitgebroken, niet voorkomen kunnen worden. De inspectie ziet geen reden om aangifte te doen tegen de individuele medewerkers van het ziekenhuis, omdat het een collectief falen van het ziekenhuis betreft.

Medicijnen fors goedkoper

Een aantal patentloze medicijnen wordt vanaf juni aanzienlijk goedkoper. Sommige middelen kosten tussen de 80 en 90 procent minder dan voorheen.

Dat komt door het zogeheten preferentiebeleid dat zorgverzekeraars sinds drie jaar voeren: de medicijnen met de laagste prijs worden als enige vergoed. Dat heeft Vektis, het centrum voor informatie en standaardisatie voor zorgverzekeraars, dinsdag laten weten. Zo is cholestrolverlager Simvastatine in 2003 begonnen met een prijs van 49 euro per doosje. Begin 2008 was dat gezakt naar 8 euro, inmiddels gaat het voor 1,25 over de toonbank. Ook andere medicijnen, zoals Omeprazol, Metoprolol, Paroxetine, Tamsulosine en Alendrininezuur zijn tussen de 74 en 88 procent goedkoper.

Het preferentiebeleid had in eerste instantie weinig effect. Geen enkele fabrikant liet de prijzen dalen, waardoor ook geen marktwerking ontstond. Pas toen een bedrijf met een klein marktaandeel besloot de prijs omlaag te gooien om op die manier de concurrent uit de markt te stoten, is de prijzenoorlog losgebarsten.

De apothekers vrezen dat zij niet meer rondkomen als de fabrikanten in zee gaan met de zorgverzekeraars. Voorheen kreeg de apotheker een bonus als een bepaald medicijn werd verstrekt. Het preferentiebeleid heeft die manier van werken verdrongen. Apothekersorganisatie KNMP denkt dat de veranderingen leiden tot een tekort van 160.000 euro per apotheek.

'Helft mantelzorgers depressief'

De helft van de mantelzorgers voor dementerenden heeft een klinische depressie. Slechts een op de vijf laat zich voor deze ziekteverschijnselen behandelen.

Dat stelt Myrra Vernooij-Dassen, hoogleraar aan het UMC St Radboud, donderdag tijdens haar oratie 'Het is zaliger te geven dan te ontvangen'. Volgens Vernooij-Dassen zijn de mantelzorgers ziek van 'te lang te veel geven'. Veel problemen bij zorg- en hulpverlening zijn volgens haar te verklaren door het overschrijden van 'de neem- en geefgrens'. ''Het probleem is hier dus niet zozeer dat mensen andere mensen in de steek laten, maar eerder dat ze te ver gaan in het zichzelf wegcijferen en er zelf ziek van worden.''

Ondersteuning van patiënt en mantelzorger helpt volgens de hoogleraar wel als rekening wordt gehouden met de wensen van patiënt en mantelzorger. De kwaliteit van leven verbetert en het aantal opnamen in verpleeghuizen vermindert. ''Bij succesvolle ondersteuningsprogramma's wordt rekening gehouden met de balans van geven en ontvangen. Maar gek genoeg worden dergelijke interventies nauwelijks gebruikt'', aldus Vernooij-Dassen. Daarom is haar onderzoek ook gericht op bevordering van het gebruik van effectieve ondersteuningsprogramma's.

Ruim een kwart van alle ouderen boven de 65 jaar heeft lichamelijke of geestelijke beperkingen door dementie, kanker, hartfalen of een hersenbloeding. Deze groep is afhankelijk van zorg, meestal aan huis. Van alle demente ouderen woont 65 procent thuis, 17 procent in een verzorgingshuis en 18 procent in een verpleeghuis of kleinschalige woonvorm. De belangrijkste zorg wordt geleverd door partners (50 procent) en kinderen (38 procent) met een gemiddelde leeftijd van 61 jaar. Ouderen hebben dus niet alleen zorg nodig, ze leveren ook zorg, aldus de hoogleraar.


Degen naar Liverpool

Liverpool heeft zich voor komend seizoen versterkt met de Philipp Degen. De Zwitser komt transfervrij over van Borussia Dortmund.

De 25-jarige vleugelverdediger behoort momenteel tot de voorselectie van Zwitserland voor het EK. De 29-voudig international is verheugd over de transfer: "Dit is een van de grootste clubs van de wereld. Ik heb dan ook geen moment hoeven nadenken toen ik een aanbod van Liverpool kreeg."

"Philipp is nog jong, maar hij heeft al veel ervaring opgedaan in de Bundesliga. Hij heeft als speler van FC Basel ook al in de Champions League gespeeld en is dus gewend aan het topvoetbal. Hij is een aanvallende speler met een goede mentaliteit. Zijn kracht ligt in het vooruit voetballen en ik ben er van overtuigd dat hij een goede versterking is voor ons team," aldus Liverpool-manager Raphael Benitez.

Aanhouding in Puttense moordzaak

Er is een verdachte opgepakt in de Puttense moordzaak. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van informatie van de hartsvriendin van de in 1994 vermoorde Christel Ambrosius.

Voor deze moord werden ooit de Puttenaren  Wilco Viets en Herman du Bois veroordeeld. Na het uitzitten van hun gevangenisstraf werden ze echter alsnog vrijgesproken. Misdaadverslaggever Peter R. De Vries was daar mede verantwoordelijk voor. Hij besteedde veel aandacht aan de in zijn ogen onterechte veroordeling.

De verdachte die nu is aangehouden woonde ten tijde van de moord in Putten. Zijn dna vertoont een volledige match met sporen die veertien jaar geleden op het lichaam van Christel zijn aangetroffen.

De Telegraaf publiceerde toevallig vandaag een interview met Christels hartsvriendin Nataschja van der Stelt. Zij schreef een boek over haar ervaringen met de moord dat pas geleden uitkwam. Over de arrestatie zegt ze nu: ''Mijn dag kan niet meer stuk. Deze ontwikkeling kan geen toeval zijn en moet bijna iets te maken hebben met mijn boek dat zojuist is uitgegeven en nogal wat publiciteit heeft opgeleverd. Wellicht heeft de recherche tips gekregen".

De politie wil het bericht over de aanhouding nog niet bevestigen, maar spreekt van een 'belangrijke ontwikkeling in het onderzoek' en geeft om 15.00 uur een persconferentie

Link: Dossier Peter R. De Vries. De echte speurneuzen onder ons kunnen hier een kijkje nemen en kunnen ook terecht in ons eigen misdaadsubforum.

"Gameconsoles bevatten gif"

Volgens een onderzoek van Greenpeace bevatten zowel de PlayStation 3, Wii als Xbox 360 veel giftige stoffen, waaronder weekmakers. Volgens de Europese wetgeving zijn deze gifstoffen verboden in speelgoed, maar gameconsoles worden door de Europese wet niet als speelgoed gezien.

Aangezien een rit naar de rechter dus vruchteloos zal blijken, roept Greenpeace de producenten van de consoles op om hun producten gifvrij te maken.

"Spelcomputers worden officieel niet beschouwd als speelgoed, maar zijn in Nederland enorm populair bij kinderen. Greenpeace roept de spelcomputerfabrikanten op om hun producten gifvrij te maken."


Caution: Biohazard

Arrestaties xenofobisch geweld Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse politie heeft gisteren honderden arrestaties verricht na de uitbraak van een geweldsgolf tegen buitenlanders in Johannesburg. Dat maakte en woordvoerder van politie vandaag bekend.

Het door vreemdelingenhaat ingegeven geweld heeft tot nog toe zeker 22 mensenlevens geëist. Gisteravond arresteerden agenten zeker veertig mensen die buitenlanders te lijf wilden gaan. Eerder op de dag greep de politie al meer dan 250 personen.

Honderden buitenlanders, vooral uit landen als Mozambique en Zimbabwe, hebben de nacht weer doorgebracht bij politiebureaus uit angst voor nieuwe aanvallen. Duizenden mensen zijn van huis en haard verdreven door de geweldsuitbarsting.

Lindsay Lohan aangeklaagd om gestolen bontjas

Een studente uit New York die Lindsay Lohan eerder deze maand beschuldigde van de diefstal van haar bontjas, is naar de rechter gestapt. Maria Markova eist een onbekend bedrag aan schadevergoeding van de 21-jarige actrice.

Markova beweert dat Lindsay eind januari haar jas ter waarde van 7700 euro achteroverdrukte in de hippe nachtclub 1 Oak in Manhattan. Volgens de advocaat van Markova had Lohan naast zijn cliënte gezeten in de club.

Toen de 22-jarige Markova haar verdwenen jas een maand later terugzag op foto's van Lindsay in een Amerikaans roddelblad, schakelde ze haar advocaat in. Die zocht contact met de vertegenwoordiging van de actrice, waarna de jas op mysterieuze wijze weer bij de club terug werd bezorgd.

Markova is niet de enige die Lohan van diefstal beschuldigt. Eerder deze maand zei fotomodel Lauren Hastings dat de actrice haar kledingkast had geplunderd tijdens een feestje.

CD: Putumayo - African Party

Putumayo is toch wel hťt label als het gaat om wereldmuziek. Elk werelddeel kan rekenen op een mooie uitgave van zijn muziek. Ook Afrika mag in deze collectie niet ontbreken. En zo ligt er vanaf begin mei een nieuwe cd van het label in de schappen: African Party. Een verzameling lekkere, swingende, warm aandoende Afrikaanse nummers. Waar Putumayo goed in is, is in het samenstellen van een set songs die je even helemaal uit het alledaagse Nederlandse leven kan trekken en mee kan nemen naar verre oorden, Afrika in dit geval. Een reis door Guinea, Congo, Zimbabwe, Ivoorkust, Zuid-Afrika, Nigeria en Angola. Eindelijk weer eens positieve klanken na alle ellende die je in de journaals ziet over dit soort landen. Tijd om de inwoners van Afrika even in een positief daglicht te plaatsen en de mooie kanten van hun cultuur te belichten. Hoe beter dit te doen dan door deze cd te beluisteren.

Agente mogelijk betrokken bij wietdiefstal

Uit een politiebureau in Tilburg is in oktober een partij wiet gestolen. Een 30-jarige agente uit Eindhoven en een 32-jarige man uit Geldrop zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning, bevestigt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Breda dinsdag.

Om hoeveel softdrugs het gaat, wil de woordvoerder niet kwijt, maar het is meer dan een gebruikershoeveelheid. De drugs hebben langer op het bureau aan het Wilhelminapark gelegen dan de richtlijnen voorschrijven, zegt de woordvoerder. Onderzocht wordt of dat het gevolg is van capaciteitsgebrek bij het korps Midden- en West-Brabant.

De agente, die de verdachte uit Geldrop zou hebben geholpen, is sinds haar aanhouding in maart geschorst. De Rijksrecherche heeft het onderzoek onlangs afgerond. Haar advocaat David Duijvelshoff laat weten dat zijn cliënte niets met de zaak te maken heeft. Hij wil verder geen commentaar geven, en eerst met haar overleggen.

De verdachte politievrouw moet zich op 4 juli verantwoorden voor de rechtbank in Breda. De man uit Geldrop moet voorkomen bij de rechtbank in Den Bosch, waar de wietdiefstal tegelijk wordt behandeld met een andere zaak waarvan hij wordt verdacht.

Nederlanders angsthazen voor spinnen

Niemand is zo bang voor spinnen als Nederlanders en Belgen. Ze vinden de beestjes onhygiënisch, angstaanjagend en een op de tien bangerikken lijdt zelfs aan een heuse arachnofobie.

Dat heeft een onderzoek van de Universiteit van Gent en de Belgische Arachnologische Verenging ARABEL uitgewezen.

Vrouwen, vooral vrouwen met kleine kinderen, zijn vijf keer zo vaak bang voor spinnen als mannen. De angst komt volgens de onderzoekers doordat we ver van de natuur leven en niet gewend zijn aan de kleine geleedpotigen in onze omgeving. Dit is echter niet altijd zo geweest. Uit literatuurstudies blijkt dat we voor 1750 een andere houding tegenover spinnen hadden en er zelden eentje doodden.

Het onderzoek is gehouden onder mensen uit 31 landen. Het wordt later deze week gepubliceerd in het tijdschrift van ARABEL.

Mooi bloed in Project Origin trailers

Project Origin wordt een horror-shooter in de stijl van F.E.A.R., wat ook niet zo gek is aangezien ze van hetzelfde team komen. Monolith mocht alleen de naam F.E.A.R. niet meer gebruiken, vandaar de nieuwe naam.

Een van de sterke punten van het origineel waren de graphics, die met name in de bullettime-mode goed tot hun recht kwamen. Zoals we verwachten van een spirituele opvolger heeft Project Origin betere graphics, wat onder andere naar voren komt in het rondvliegende bloed.

Project Origin wordt eind van het jaar verwacht voor alle next-gen machines, dus de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Allereerst zijn daar twee gameplay-trailers die zich richten op het vechten in de game:


Als laatste is er dan ook een trailer die het oude met het nieuwe bloed vergelijkt:

Rutte: CDA zet vrijheid van meningsuiting onder druk

VVD-leider Mark Rutte vindt dat het tijd wordt dat het CDA bij zinnen komt. Die partij werkt volgens hem een klimaat in de hand waarbij de vrijheid van meningsuiting steeds verder onder druk komt te staan.

''Het lijkt erop dat het CDA bereid is de vrijheid van meningsuiting te offeren op het altaar van normen en waarden'', aldus Rutte vandaag op zijn weblog. Als voorbeelden noemt hij CDA-minister Piet Hein Donner die enkele jaren geleden satire aan de kaak stelde en later het verbod op godslastering wilde uitbreiden.

Daarnaast waren er CDA'ers die PVV-leider Geert Wilders wilden doen afzien van de uitbrengen van zijn film Fitna en begon premier Jan Peter Balkenende (CDA) een procedure tegen het opinieweekblad Opinio, aldus Rutte. ''Als klap op de vuurpijl stelt CDA-minister Hirsch Ballin zich nu niet op achter cartoonist Nekschot, maar rechtvaardigt hij het handelen van het Openbaar Ministerie en politie.''

Het heeft er verder alle schijn van dat er vanmiddag een spoeddebat zal plaatsvinden over de kwestie Gregorius Nekschot. D66 zal, gesteund door in ieder geval VVD en PVV, vanmiddag zo'n debat aanvragen, meldt Elsevier.nl. CDA-minister Hirsch Ballin zal dan aan de Kamer moeten uitleggen waarom de cartoonist door tien man politie uit zijn huis moest worden gehaald en dertig uur opgesloten werd.

Belg won 33 auto's en huis met prijsvragen

Een Belg heeft met talloze prijsvragen een huis, 33 auto's en talloze reizen en elektrische apparaten gewonnen. Om niet op te vallen gebruikte hij voor elk formulier andere handschriften, pennen en enveloppen.

Yvon Bouvy, politieman in de stad Aarlen, deed met zeshonderd schuilnamen mee met prijsvragen. ''Het waren namen en adressen van echte personen. In die tijd kende ik veel mensen. Ik mocht ze gebruiken, in ruil voor 10 procent van de waarde van de prijs'', zei Bouvy tegen de krant SudPresse.

Het hoogtepunt was een wedstrijd van weekblad Knack. De prijzen waren een huis, twee Opels, drie appartementen en twintig reizen naar Tenerife. ''Op een reis na heb ik alle prijzen gewonnen'', zei Bouvy. De meeste prijzen verkocht hij terug aan de leverancier. Hoeveel hij zo verdiende, wil hij niet zeggen.

Inmiddels is hij gestopt met zijn lucratieve bijbaan als prijswinnaar.

Studenten: 'busstakingen moeten stoppen'

Een groepje studenten uit Friesland vind het onaanvaardbaar dat de buschauffeurs in het streekvervoer vandaag opnieuw staken, met name nu er examens zijn. "Ik snap dat ze voor hun recht opkomen, maar staken kan ook op andere manieren. Want nu heeft niet alleen de werkgever er last van, maar ook de klant", zo zei initiatiefnemer Sander Akkerman gisteravond in FOK!radio. "Het moment is ook niet echt slim gekozen nu er eindexamens zijn. Een buschauffeur heeft een verantwoordelijke baan, want veel mensen zijn er afhankelijk van. Er moet dus toch beter nagedacht worden over stakingen."

Daarom zijn ze de website Bussenmoetenrijden.nl gestart. "Reizigers kunnen tot nu toe hun stem niet echt laten horen. Dat kan op deze website wel", zegt Akkerman. Hij wil zo veel mogelijk digitale handtekeningen ophalen en die aan de vakbonden aanbieden. "We willen ze voor 1 juni in ieder geval aanbieden." Als er voor die datum nog geen CAO akkoord is, willen de chauffeurs voor onbepaalde tijd gaan staken. Tot nu toe hebben er ruim 500 mensen de petitie al getekend.

Zelf doet Akkerman geen eindexamen, maar hij heeft wel last van de stakingen. "Ik reis zelf dagelijks tussen Leeuwarden en Drachten en zit op het MBO." Als het aan hem ligt wordt er anders gestaakt. "Ze kunnen ook zondagsdienstregelingen rijden of een aantal bussen uit laten vallen. Maar dat klanten in ieder geval nog de mogelijkheid hebben om van A naar B te komen."

Luisteraars van FOK!radio zijn het wel eens met Sander Akkermans. Zo'n 450 mensen stemden op een poll (rechts onder in beeld) met de vraag 'Vind jij dat buschauffeurs moeten kunnen staken terwijl er examens zijn?' 67 procent is het daarmee eens, al lopen de redenen daarvoor uiteen. 31 procent vindt dat het niet kan omdat de scholieren die examen doen er de dupe van zijn. 27 procent vindt wel dat ze mogen staken, maar dan na de examens. En negen procent zegt dat de chauffeurs al genoeg verdienen. 31 procent vindt dat het staken moet kunnen. Volgens zeventien procent kunnen scholieren namelijk best fietsen. Acht procent vindt dat je altijd mag staken en zes procent vindt ook dat de chauffeurs meer verdienen. Twee procent heeft geen mening.

Het hele gesprek met Sander Akkerman terug luisteren kan hier .

KNVB hoort Van Gaal in zaak-Alves

Maandagavond heeft de arbitragecommissie van de KNVB Louis van Gaal gehoord in de zaak-Afonso Alves. De zitting van maandag was een vervolg op die van 29 april waarin de argumenten van Alves aan bod kwamen.

Maandag werden de standpunten van AZ behandeld. Hierbij kwam naar voren dat Van Gaal op 23 december een gesprek met de inmiddels voor Middlesbrough spelende Alves heeft gehad. "Ik praat altijd met nieuwe spelers," zei Van Gaal. "In het gesprek, dat zo'n twintig minuten duurde, heb ik aangegeven dat hij zich op 7 januari op de training moest melden en dat hij niet te laat moest komen. Dat beloofde hij. Naast Alves waren ook familieleden van hem aanwezig. Ze zijn allemaal met mij op de foto gegaan. Ook heeft hij de medische keuring ondergaan." Naast Van Gaal werden ook algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur Marcel Brands gehoord.

Van Gaal richtte zich tijdens zijn verhoor ook nog tot de arbitragecommissie: "Ik heb voor deze avond speciaal mijn vakantie verzet. Maar ik vind deze zaak ontzettend belangrijk voor het voetbal in het algemeen. Daarom ben ik hier. Dit mag nooit meer voorkomen."

De arbitragecommissie zal zich na maandagavond verder buigen over de zaak. Het tussenvonnis gaf aan dat Alves met bewijs moest komen om zijn aanklacht te onderbouwen.

Nintendo DS vanaf 13 juni in drie nieuwe kleuren

Onze eigen industrieveteraan en retail-insider brengt ons vandaag weer een leuk nieuwtje, Nintendo zal vanaf 13 juni drie nieuwe kleuren van de Nintendo DS leveren. Naast zwart, wit, zilver en roze komen nu rood, groen en turquoise beschikbaar.

Een Spaanse online winkel heeft al een plaatje van zowel de rode als de groene versie online staan, onze excuses voor de slechte kwaliteit maar helaas is de bron niet beter. De prijs van de handzame gameconsole zal trouwens niet veranderen, deze blijft 149 euro.[Giro] Contador heeft breukje in arm

Alberto Contador heeft zaterdag tijdens de achtste etappe van de Giro d'Italia een kleine breuk in zijn linker elleboog opgelopen. De Tour-winnaar van 2007 kan echter gewoon doorrijden met dit kwetsuur.

Maandag tijdens de rustdag heeft de Astana-renner de breuk laten onderzoeken, waarbij uit onderzoek is gebleken dat er een scheurtje zit in de aansluiting van een bot uit de linkeronderarm met de elleboog. De artsen gaven na het onderzoek groen licht om Contador te laten starten in de individuele tijdrit van dinsdag. Ze denken dat het letsel niet zal verergeren in de tijdrit van dinsdag.

Contador ziet de situatie positief in: "Ik ben vandaag meteen weer op de fiets gekropen. Het doet natuurlijk pijn, maar ik voelde ook dat ik nog voldoende kracht kon zetten. Waarom zou ik dan opgeven? Ik ben een harde en voel me steeds beter en beter worden. Het zou zonde zijn indien ik nu zou moeten stoppen. Ik hoop dat ik een goede tijdrit kan rijden. De volgende dagen kan ik dan wat recupereren in de buik van het peloton en hopen dat mijn breuk snel heelt."

Ook Barloworld-renners Mauricio Soler en Claudio Corti kampen met soortgelijke blessures. Corti heeft net als Contador een breukje in zijn linkerelleboog en Soler heeft een kleine breuk in zijn pols.

[Update] Splinter Cell Conviction: Terug naar de Tekentafel

Update 10:59:
Inmiddels heeft Ubisoft gereageerd op de geruchten, volgens de uitgever is het bericht "pure speculatie".

Oorspronkelijk bericht:
De ontwikkeling van Splinter Cell Conviction wil niet zo vlotten. Volgens het blad Xbox World 360 zijn de makers van de game terug naar de tekentafel, omdat de game al tijdens de ontwikkeling op technisch gebied verouderd raakte.
Het spel, dat de tegenhanger van Metal Gear Solid 4 op de Xbox 360 had moeten worden, speelt zich af in Washington DC. Het zal een stealth game als Assassins Creed moeten gaan worden, een van de games waardoor Splinter Cell Conviction reeds voor de release verouderde. Zoals het er nu naar uit ziet zal de game eind 2009, begin 2010 uit gaan komen.

Ubisoft, de uitgever, heeft officieel nog niets laten horen, maar wellicht dat ze volgende week tijdens de Ubidays ons meer kunnen vertellen.


Gattuso wil afsluiten bij Milan

Gennaro Gattuso heeft te kennen gegeven zijn carriŤre af te zullen sluiten bij AC Milan. Hiermee wuift hij alle geruchten weg over een mogelijk vertrek van de middenvelder. Twee weken terug gaf hij nog aan dat hij van de Premier League droomde.

De dertigjarige Gattuso vertelt: "Ik wil hier mijn carriŤre afsluiten."Met deze uitspraak blijft hij zijn club AC Milan, waar hij 233 keer voor uitkwam en zes keer voor scoorde, dus trouw. Niet alleen in Engeland was Gattuso welkom geweest, ook in Duitsland was er interesse. Bayern MŁnchen had hem een jaarsalaris van zes miljoen euro per jaar geboden.

Gears of War 2 nog gewelddadiger

Het vervolg op Gears of War die in november uit moet komen zal nog gewelddadiger worden dan zijn toch al niet zachtzinnige voorganger. Tijdens een bijeenkomst voor de pers liet Cliff Bleszinski zien wat er mogelijk wordt in Gears of War 2.

Zo zal de game meer de focus hebben op mobiliteit en dynamiek dan het eerste deel, die gekenmerkt wordt door statische gevechtssituaties. Daarnaast is er meer aandacht aan het verhaal besteed en zal de game een dieper plot kennen.
Het meest opmerkelijke van de voorstelling waren echter niet de verbeterde graphics, maar het hogere niveau van gore.
Kon je in het eerste deel nog het hoofd van je tegenstander open zagen met de Lancer, dit keer zal Marcus Fenix het niet bij het hoofd laten. Er werd een melee-attack getoond die een Locust vanaf het kruis naar boven in tweeŽn zaagde.
Behalve deze brutere aanval zul je de lijken van de dode Locust op kunnen rapen en gebruiken als schild terwijl jij om het hoofd van het lijk heen schiet.

Deze toevoegingen lijken in ieder geval genoeg om, net als het eerste deel, een verkoopverbod bij onze oosterburen af te dwingen.

[NHL] Ook Red Wings naar finale

De Detroit Red Wings hebben zich geplaatst voor de finale van de Stanley Cup. In de zesde wedstrijd van de Western Conference finale werd er met 1-4 gewonnen van de Dallas Stars. Voor de Red Wings was dit voldoende om de best-of-sevenseries te beslissen (4-2).
In het met ruim 18.000 toeschouwers volgepakte American Airlines Center in Dallas waren de verwachtingen hoog na de spectaculaire comeback van afgelopen weekend. De stand in de series werd omgebogen van 3-0 naar 3-2, en met een thuiswedstrijd in het vooruizicht lag de strijd weer helemaal open.

Na de eerste periode konden alle verwachtingen van de Stars echter alweer de prullenbak in. Door doelpunten van Kris Draper, Pavel Datsyuk en Dallas Drake werd de stand op 0-3 gebracht. Drie minuten in de tweede periode gooide Henrik Zetterberg de wedstrijd definitief op slot. Met een shorthanded goal (man-mindersituatie), alweer zijn elfde doelpunt van de play-offs, zorgde hij ervoor dat de achterstand voor de Stars onoverbrugbaar werd.

De berusting van de Stars was te zien aan het aantal strafminuten. In de gehele wedstrijd werden er slechts drie Stars spelers naar de strafbank gestuurd. Red Wings goalie Chris Osgood keepte overigens een prima wedstrijd en hoefde uiteindelijk slechts ťťn keer te vissen. In de derde periode werd de eindstand nog op 1-4 gebracht door Stephane Robidas. Lang niet voldoende om het de Wings nog moeilijk te maken.

De Detroit Red Wings en de Pittsburgh Penguins, die zich gisteren al plaatsten voor de finale, beginnen zaterdag aan hun strijd om de befaamde Stanley Cup. Het zal hierbij opnieuw gaan om een best-of-sevenserie. De Red Wings wisten de cup voor het laatst in 2001-2002 te winnen. Destijds werden de Carolina Hurricanes met 4-1 in verslagen. Voor de Penguins is het alweer zestien jaar geleden dat zij de Stanley Cup mee naar huis namen. In 1991-1992 werden de Chicago Blackhawks in de finale met 4-0 gesweept.De eerste twee wedstrijden van de finale zullen gespeeld worden in Detroit.

Eindstanden Conference finales

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 4-2

Eastern Conference
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4-1

Software charts UK, Gamers blijven graag in Liberty City

Grand Theft Auto IV staat nog steeds op de eerste plaats en dat zal waarschijnlijk ook voorlopig zo blijven. Op de tweede plaats staat Nintendo's Wii Fit. De derde plaats gaat naar Mario Kart Wii die uit het niets ineens gestegen is naar de derde plek. Daarnaast staat de geliefde Mario & Sonic At The Olympics nog steeds op de vierde plaats.

Dit keer is Carnival: Funfair Games met acht gestegen plaatsen de stijger van de week. De titel daler van de week gaat naar Tom Clancy's Rainbox Six: Vegas 2Pedofiele stratenmaker ontslagen

Het Sliedrechtse bedrijf A en C Bestratingen heeft een pedofiele stratenmaker op staande voet ontslagen. Niet dat de jongeman zijn werk niet goed deed, maar puur vanwege zijn seksuele voorkeur.

De 22-jarige  Ricardo Hunefeld had  zijn baas in een vertrouwelijk gesprek verteld dat hij een seksuele voorkeur heeft voor kinderen. Daarna kon hij zijn spullen pakken en vertrekken.  Het bedrijf verdedigt het ontslag met de mededeling dat het ook schoolpleinen bestraat en dat je dan geen pedofiel in dienst kunt hebben.

Hunefeld weigert zijn pedofiele gevoelens te verstoppen. Zo zette hij begin deze maand een uitgebreid verhaal inclusief een foto van zichzelf op de site van pedofielenvereniging Martijn. Zo beschrijft hij hoe hij als puber verliefd werd op een ‘schitterend mooi blond jongetje’, met wie hij samen op een onbewoond eiland gelukkig wilde worden. Ook bekent hij op de site als 16-jarige seksuele handelingen te hebben verricht met een kind, waarvoor hij een jaar naar psychiatrische kliniek De Waag werd gestuurd voor één-op-ééntherapie. ''Ik beschouw pedofilie niet als ziekte, maar als een gave''. Ook zegt hij een boek te gaan schrijven over zijn ervaringen

De 22-jarige stratenmaker eist in een kort geding nabetaling van enkele maanden salaris, omdat zijn ontslag niet volgens de regels zou zijn verlopen. Zo zou hij via MSN zijn ontslagen door de vriendin van zijn werkgever.  Volgens de advocaat van Hunefeld klopt er geen hout van het ontslag.  ''De vriendin was niet de werkgever en kon het ontslag niet rechtsgeldig aanzeggen.'' .

De werkgever stuurde uiteindelijk wel een brief, maar daarin stond geen reden voor het ontslag.  Volgens de werkgever  om Hunefeld bij een  volgende sollicitatie niet te hinderen met zijn verleden/heden.

Aanvulling:

Ricardo was gisteren te zien op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen met onder meer Marthijn Uittenbogaard van de  pedofielenpartij en Ricardo en iemand van de site stopkindersex.com.  Hier terug te zien.

Nederlander stapt het liefst om 08.00 uur uit bed

Bijna de helft van de Nederlanders komt het liefst om 08.00 uur het bed uit. Een vijfde vindt 09.00 een fijn tijdstip om de dag te beginnen, blijkt dinsdag uit een onderzoek van TNS Nipo in opdracht van een drankenmerk. Ook 07.00 uur wordt door twintig procent als een ideale wektijd genoemd.

Van de duizend ondervraagden vindt 43 procent zich 's ochtends een 'blije energiebom'. Zij hebben veel zin om de dag te beginnen met nieuwe afspraken en hun werk. Een kleine negen procent heeft in de vroege uren naar eigen zeggen last van een hardnekkig ochtendhumeur.

Een toiletbezoek is 's ochtends de eerste bezigheid van twee derde van de Nederlanders. Op de tweede plek komt een zoen of knuffel van de partner. De grootste ergernis is met stip verslapen, gevolgd door files.

[NBA] Spurs naar finale Westen

De ervaren San Antonio Spurs hebben de finale van de Western Conference gehaald. De New Orleans Hornets werden met 91-82 verslagen.

Het grote trio bij de Spurs Tony Parker, Manu Ginobili en Tim Duncan scoorden gecombineerd 59 van hun 91 punten. De Argentijn Ginobili was topscorer van de wedstrijd met 26 punten, vijf assists en vijf rebounds. De Fransman Parker voegde daar zeventien punten toe aan en vijf assists. Duncan moest het doen met maar zestien punten. De power forward had nogal moeite om zijn schot te vinden, mede dankzij het verdedigingswerk van David West van de Hornets.

Het werd een teleurstellende wedstrijd voor de ServiŽr Peja Stojakovic. Hij scoorde maar zeven punten en pakte vier rebounds. West werd topscorer aan de kant van de Hornets met twintig punten en negen rebounds. Chris Paul en Jannero Pargo voegden beide achttien punten toe. De eerste wedstrijd van de Western Conference finale wordt op woensdagavond gespeeld tussen de Los Angeles Lakers en de Spurs.

Column: Wie is de Baas?

Afgelopen week stuurde Max Mosley een brief naar de mensen die over enkele weken over zijn lot gaan beslissing, met de mededeling dat de Formule 1 voor de FIA verloren kan gaan, als Mosley wordt gedwongen af te treden.

Eerlijk gezegd verbaasde de brief me nogal, om een aantal redenen. Ten eerste is het een enorm publiekelijk gebaar van zwakte. Een man die er van overtuigd is dat de overgrote meerderheid van de afgevaardigden op hem zal stemmen (62 voor, 13 tegen, volgens de brief), zou geen brief rond hoeven te sturen om mensen er nogmaals op te wijzen dat ze voor hem moeten stemmen.

Daarnaast is er natuurlijk het nieuws dat er onderhandelingen gaande zijn over de commerciŽle rechten van de sport. Voor zover bekend heeft Mosley begin deze eeuw de rechten voor 100 jaar aan de CommerciŽle Rechten Houder (CRH) verkocht. Verbazing alom dat er anno 2008 alweer onderhandelingen gaande zijn, die de nog wel de ondergang van de sport zouden kunnen inluiden. Als dat het gevolg is, breek je de onderhandelingen af en laat je alles bij het oude. Als de FIA nu al in zo'n penibele situatie zit dat ze de controle over de Formule 1 dreigt kwijt te raken, dan kan slechts ťťn man daarvoor verantwoordelijk worden gehouden, en ik vind dat eerder een argument om hem weg te stemmen dan om hem te laten zitten.

Daarnaast is het redelijk schandalig dat ťťn man zo veel verantwoordelijkheid en kennis heeft, dat niemand in de organisatie met zijn opvolging toevertrouwd kan worden. En dan niet alleen de opvolging in geval van een seksschandaal en gedwongen aftreden, maar de autosport heeft ook een meer dan evenredig deel slachtoffers zien vallen in bijvoorbeeld luchtvaartongelukken. Helikopters en vliegtuigen hebben nogal eens de neiging spontaan uit de lucht te vallen als er coureurs of andere prominenten in zitten. Daarnaast, niemand heeft het eeuwige leven, en als je zoals Mosley hard richting de zeventig op pad bent, wordt de kans dat het einde van je natuurlijke levensduur plotseling bereikt is ook steeds groter. In een goed geleide organisatie is niemand onmisbaar, is mij altijd geleerd. Trek je conclusies.

Maar wat misschien nog opvallender is, is dat Mosley die CRH aanwijst als de grote bedreiging van de toekomst van Formule 1. Hij speculeert zelfs dat zijn eigen penibele situatie wel eens misbruikt zou kunnen worden door deze CRH, als Mosley na een eventueel aftreden vervangen zou worden door iemand die niet de belangen van de FIA, maar die van de andere partij zou behartigen. Hij beschuldigt nog net niet de CRH ervan de prostituees en de camera's geregeld te hebben, maar de suggestie is tussen de regels te lezen.

Waarom dat allemaal zo opvallend is? Omdat de CRH eigenlijk niemand minder dan Bernie Ecclestone is. Wat niet iedereen weet, is dat Bernie Ecclestone, Max Mosley en Charlie Whiting in de jaren zeventig samen bij het Brabham-team werkzaam waren. Vanaf daar hebben de drie vrienden de absolute macht over alle facetten van de Formule 1 weten te bemachtigen – Bernie de commerciŽle macht, Max de bestuurlijke macht en Charlie de man die over de technische reglementen gaat en tijdens Grand Prix weekenden de hoogste baas is. Toen Max de 100-jarige rechten voor om en nabij 315 miljoen aan Ecclestone verkocht, zag iedereen dat als vriendendienst. Analysten vonden de rechten namelijk vele malen meer waard, wat wel bleek toen aandelen van Ecclestone's imperium in de jaren erna voor een gezamenlijke waarde van meer dan een miljard van de hand gingen.

Als Mosley in zijn brief aan de gedelegeerden eerlijk is, dan is die vriendschap flink bekoeld en strijden de voormalige bondgenoten nu om de macht over de Formule 1. Ere wie ere toekomt – deze heren hebben samen de sport omgevormd van een amateuristisch en levensgevaarlijk circus dat de deelnemers vooral veel geld kostte, tot een professionele miljardenbusiness met oneindig meer fans. Maar nu de heren lijnrecht tegenover elkaar staan, en de ontwikkelingen van de afgelopen jaren in ogenschouw genomen, zal de vraag bij de meeste fans toch vooral zijn: wie van de twee maakt de sport het minst kapot als hij wint?

Hongersnood bedreigt weer EthiopiŽrs

Ruim twintig jaar geleden voerde Bob Geldof al zijn Feed the World-actie maar echt verbeterd is het niet in Ethiopië. Miljoenen mensen worden door aanhoudende droogte met honger bedreigd. Daar heeft de VN-kinderorganisatie Unicef voor gewaarschuwd. Meer dan 60.000 kinderen in twee Ethiopische regio's hebben al dringend speciale voeding nodig om te kunnen overleven, stelde de VN-organisatie volgens de BBC.

De situatie wordt volgens naar verwachting de komende maanden alleen maar erger. Hulporganisaties luiden de noodklok dat ze meer geld nodig hebben om een ramp af te wenden. Geldgevers concentreren zich momenteel op Myanmar en China terwijl de prijzen voor voedsel internationaal sterk stijgen. Het Wereldvoedselprogramma (WFP) denkt 95 miljoen euro nodig te hebben om de situatie in Ethiopië te verbeteren. Of Bob Geldof een derde Live Aid gaat organiseren is nog niet bekend.


FOK!kers: geen vertrouwen in Hind

FOK!kers hebben geen enkel vertrouwen in een goede afloop voor Nederland in de halve finale van het Songfestival. Dat blijkt uit de poll waarop tot nu toe 2222 users op stemden. Slechts 2,6 procent denkt dat Hind en het liedje een goede kans maken vanavond.

Bijna de helft van de stemmers (47,4%) vindt dat het hele Songfestival belegen is en mag stoppen, 28,2% denkt dat we door het Oostblok sowieso geen kans maken. 15,4 procent vindt Hind én het liedje bagger.

De reacties laten niks te raden over: most_wanted stelt: "Hoe eerder we besluiten op te houden met deze bende des te beter. Dit is geen (eerlijke) wedstrijd meer. Nooit geweest eigenlijk." BVO spreekt dat echter tegen: "Nederland stuurt bagger in en de verdiende liedjes winnen elk jaar. Gemiep over oneerlijk stemmen e.d. is flauwekul, beinvloedt hoogstens de subtop en eronder, ook een Oostblokland zou met de NL'se inzendingen niet hoog eindigen." En paginabeheerder denkt: "Nederland speelt altijd op "safe" (of wat daar voor door moet gaan). Volgend jaar moeten we echt die gekke Herman (Idols) sturen. Dan komen we in elk geval een ronde verder."

Stem nuZal de kalkoen Hind verslaan?


Sex Pistols komen naar Lowlands

God redde Beatrix! De Sex Pistols komen definitief naar Lowlands om de boel op stelten te zetten. Dat maakte een woordvoerder vanochtend bekend in het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. De band was met name populair tussen 1975 en 1978.

De punkband maakte furore met het nummer 'God Save the Queen' en dankzij een boycot van de BBC werd het een erg grote hit. Toen zanger Johnny Rotten echter zag hoe hypocriet de muziekwereld was, stapte hij uit de band. In 2002 kwam de band weer bij elkaar voor incidentele optredens. Lowlands vindt dit jaar plaats van 15 tot en met 17 augustus.


EO geschokt over serie erotische films op de publieke omroep

De Evangelische Omroep (EO) heeft geschokt gereageerd op  het tiental erotische films die de publieke omroepen VPRO en NPS in de maand juli gaan uitzenden. De films bevatten expliciete seksscènes en worden in de nacht uitgezonden onder de noemer 'Cinema Erotica' op Nederland 2.

EO-woordvoerder Jop Douma, die mogelijk nog steeds niet bijgekomen is van de commotie omtrent pornofilm Deep Throat,  zegt dat hij met de leiding van de EO overleg wil voeren over mogelijke maatregelen.

Netcoördinator Marcel Peek zegt in een reactie dat Nederland 2 zich  met deze films als alternatief profileert voor de sport op Nederland 1. ''Het is zeker geen pulp''

Films die in 'Cinema Erotica' voorbijkomen zijn onder meer de controversiële film 9 Songs,  Belle de jour, Untold scandal, Young Adam en The Dutch Master.

 

 

Op tv wordt meer gevloekt

Ruwe taal op televisie neemt toe. Dat constateert de vandaag verschenen Vloekmonitor 2007. Het is al het vierde achtereenvolgende jaar dat er meer grove taal op tv te horen is.

TNS NIPO voerde het onderzoek uit in opdracht van de Bond tegen het vloeken. Positief is voor de bond wel dat er op de publieke omroep minder grove taal werd gebezigd dan in het voorgaande jaar.

In 2007 ging de Nederlandse buis per week gemiddeld 2327 over de schreef, aldus de bond. De toename van grove taal op tv in 2007 (8 procent) is daarmee minder groot dan het voorgaande jaar (13 procent). Ten opzichte van 2003, het eerste jaar waarin de monitor werd uitgevoerd, is sprake van een toename van maar liefst 44 procent.

De bond ziet in deze resultaten aanleiding tot een dringend appèl op de omroepen. Zeven van de tien Nederlanders vinden dat omroepen vrijwillig een code moeten opstellen ten aanzien van vloeken en ander grof taalgebruik ('Vloeken in Nederland' 2007).

Het aantal grove taaluitingen bij de publieke zenders is gedaald (met 21 procent) en bij de commerciële zenders opnieuw gestegen (met 4 procent). Dat neemt niet weg dat de publieke omroep BNN (gemiddeld 7,4 grove woorden per uur) met voorsprong de lijst blijft aanvoeren.

De bond vindt het opvallend dat VPRO (3,3 naar 1,2), VARA (4,3 naar 2,5) en NPS (2,5 naar 1,1) aanzienlijk lager uitkomen op de monitor dan vorig jaar. Steen des aanstoots voor de bond is vooral de animatieserie South Park, uitgezonden door Comedy Central, dat met 51 vloeken in de drie meetweken koploper is. Dan volgen de RTL-talkshow Jensen! en de BNN-soap Onderweg naar Morgen. Hoog scoren ook de realityseries zoals Joling & Gordon over de vloer en De Gouden Kooi.

'Vieze laffe kankuh Hagenees'

Oud-lid Ku Klux Klan steunt Obama

Voormalig lid van de Ku Klux Klan en Democratisch senator Robert Byrd sprak gisteren zijn steun uit voor Barack Obama. Hij hoopt dat de eerste zwarte president in de Amerikaanse geschiedenis werkelijkheid wordt.

Byrd is de langstzittende senator in de Verenigde Staten. In de jaren veertig sloot hij zich aan bij de racistische organisatie. Dit deed hij, naar eigen zeggen, om te strijden tegen het communisme. Hij heeft zich al meermalen verontschuldigd voor dit lidmaatschap.

De senator prees Obama. Hij vindt hem een charismatische jonge staatsman en is ervan overtuigd dat hij de kwaliteiten heeft om de oorlog in Irak, waar Byrd fel tegenstander van is, te beëindigen. Byrd kondigde ook aan dat hij zich verder niet in de strijd tussen Obama en Clinton zal mengen. De reden daarvoor is dat de voorverkiezingen in zijn staat, West-Virginia, nog niet zijn afgerond.


Met dank aan Paltalk voor de submit.

Zorgverzekeraar moet privacy meer aandacht geven

Bijna alle zorgverzekeraars moeten procedures voor het vastleggen van gegevens van klanten verbeteren en deze ook beter gaan controleren. Bij slechts 40 procent van de verzekeraars is de verwerking van medische persoonsgegevens helemaal op niveau.

Dat stelde de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een onderzoek naar privacy bij zorgverzekeraars dat minister Ab Klink (Volksgezondheid) gisteren naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Hoewel 60 procent van de verzekeraars op onderdelen de bewaking van de privacy kunnen verbeteren, zegt de NZa geen aanwijzingen te hebben dat zorgverzekeraars over het algemeen onzorgvuldig omgaan met medische persoonsgegevens.

Nieuwe president Taiwan geÔnstalleerd

De nationalist Ma Ying-jeou heeft vandaag bij zijn installatie tot president van Taiwan opgeroepen tot een dialoog met China. Ma zei dat hij in het contact met Peking streeft naar vrede en stabiliteit. De 57-jarige Ma stelde dat China en Taiwan hun geschillen ter zijde moeten schuiven en wegbereiders dienen te zijn voor een nieuwe toekomst.

In maart won Ma de presidentsverkiezingen in Taiwan. Direct na zijn zege liet hij al weten dat hij de relatie met China wilde verbeteren. Hij streeft onder meer naar goede handelsbetrekkingen en meer toerisme tussen beide landen.

Ma heeft het presidentschap overgenomen van Chen Shui-bian van de Democratische Progressieve Partij (DPP). De Kuomintang van Ma was eens de aartsvijand van Peking. De partij regeerde in het begin van de vorige eeuw over het grootste deel van China, maar werd in de jaren 40 door de communisten verdreven. Leider Chiang Kai-shek vluchtte in 1949 naar Taiwan waar de Kuomintang decennialang alle macht in handen had.

TNT nodigt bonden uit voor hervatting cao-overleg

Postbedrijf TNT Post nodigt de bonden uit om vrijdag weer om de tafel te gaan. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf vandaag gezegd.

TNT hoopt dat de bonden op de uitnodiging zullen ingaan. "We hopen een aantal openingen te kunnen bieden om uit de impasse te komen."

Een woordvoerster van de CNV zegt een uitnodiging "uit beleefdheid nooit af te slaan. We zullen zien waar het op uitdraait." De stakingsacties gaan volgens haar in ieder geval tot vrijdag door. Ook de voor woensdag 28 mei geplande landelijke manifestatie is nog niet van de baan. "Er moet heel wat gebeuren willen we die afblazen."

'Spuitende fontein scheurt vagina open'

De poging tot opfrissen van de 19-jarige Yang is niet helemaal goed afgelopen. Op een bloedhete dag besloot Yang samen met wat vrienden te genieten van een muzikale show. Het podium dat ze uitkozen was de fontein in het winkelcentrum in de stad Ningbo in de Chinese provincie Hanan.

Het verkoelende podium dat zij uitkozen begon echter onverwacht water de spuiten. De jongedame werd door de kracht van de fontein metershoog de lucht in geslingerd. Eenmaal terug op de grond bloedde Yang heel erg en voelde ze verschrikkelijke buikpijn. Eenmaal in het ziekenhuis gekomen bleek dat ze ernstige verwondingen aan haar 'fonteinbad' had overgehouden. Haar vagina was volledig opengescheurd en haar ingewanden beschadigd.

Direct na het ongeval heeft Yang een spoedoperatie ondergaan. Daarna moest ze nog een aantal operaties ondergaan. Hier heeft ze ernstige littekens aan overgehouden. Yang heeft de eigenaars van de gevaarlijke fontein aangeklaagd en eist een schadevergoeding van omgerekend zestienduizend euro.


Met dank aan bierspons en mmmkai voor de submit.

Drie dagen van rouw in Myanmar begonnen

In Myanmar (Birma) zijn vandaag drie dagen van rouw begonnen voor de slachtoffers van de cycloon die het land begin mei heeft getroffen. De vlaggen zijn halfstok gehangen, maar volgens inwoners is er geen moment van stilte in acht genomen. Ook heeft de junta van het Aziatische land niet gekozen voor een openbare plechtigheid.

De afkondiging van de rouwperiode lijkt geïnspireerd door de Volksrepubliek China waar gisteren precies een week na de verwoestende aardbeving drie dagen van nationale rouw begonnen. De cycloon Nargis heeft in Myanmar bijna 80.000 mensen het leven gekost, terwijl meer dan 55.000 mensen worden vermist.

Verhagen haalt uit naar PVV, TON en SP

CDA-minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) heeft gisteren in een speech over globalisering flink uitgehaald naar de partij van Geert Wilders, de PVV, de beweging Trots op Nederland van Rita Verdonk en de SP van Jan Marijnissen.

Volgens de minister spinnen deze partijen er garen bij door het buitenland en mensen die er vandaan komen af te schilderen als een groot gevaar, dat alles weghaalt dat Nederlanders lief is. Ze bieden volgens hem geen enkel houvast en schoppen alleen tegen de gevestigde orde aan, terwijl ze daar zelf ook deel van uitmaken.

Over Verdonk schetste de minister het beeld van de politica die met een rood-wit-blauwe achtergrond achter het roer staat. ''Een prachtig plaatje dat de schijn moet wekken dat iedereen bij TON in goede handen is en rustig kan gaan slapen. Maar waar koerst haar beweging nu precies op af?'' Globalisering is volgens Verhagen geen keuze maar een feit. ''In plaats van gevoelens van onbehagen aan te wakkeren, moeten we ons best doen om ze weg te nemen.''

Oranje komt bijeen voor EK

Het Nederlands elftal verzamelt zich vandaag rond half een in Noordwijk voor het eerste trainingskamp in de aanloop van het EK, dat op 7 juni begint. Bondscoach Marco van Basten onderwerpt vroeg in de avond in Katwijk het grootste deel van zijn voorlopige selectie aan een training.

Wesley Sneijder, Ruud van Nistelrooij en Arjen Robben zijn nog niet van de partij. Ze hebben nog verplichtingen bij Real Madrid. Ook Edwin van der Sar (Champions League finale) en Jan Vennegoor of Hesselink (titelrace met Celtic) arriveren later.

De voorlopige selectie van Van Basten bestaat nog uit 26 spelers. Hij moet voor woensdag 28 mei nog twee veldspelers en een doelman laten afvallen. Oranje oefent zaterdag in De Kuip tegen Oekraïne en voetbalt op 29 mei in Eindhoven tegen Denemarken.

Het Nederlands elftal neemt op 1 juni met een oefenwedstrijd tegen Wales in Rotterdam 'afscheid' van het Nederlandse publiek. Van Basten en zijn 23 internationals vertrekken op 3 juni naar Zwitserland en stuiten zes dagen later in Bern tijdens de eerste groepswedstrijd op wereldkampioen Italië.

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Brits Lagerhuis steunt omstreden embryo-onderzoek

Een ruime meerderheid in het Britse parlement heeft gisteren zijn goedkeuring gegeven aan een omstreden embryo-onderzoek. Een amendement om het scheppen van menselijk-dierlijke embryo's te verbieden haalde het niet.

Na een verhit debat dat urenlang duurde, maakten 336 parlementariërs in een stemming duidelijk dat ze tegen een verbod op het embryo-onderzoek zijn. Van de volksvertegenwoordigers spraken 176 zich wel uit voor zo'n verbod.

In Groot-Brittannië wordt gewerkt aan een wet die het mogelijk maakt uit zogenaamde hybride eicellen stamcellen voor onderzoek te creëren. Het gaat om eicellen waarin menselijk dna zou moeten worden geïnjecteerd. Voorstanders van het onderzoek stellen dat het werk mogelijk van nut is voor het behandelen van ziektes als Parkinson en Alzheimer.

Premier Gordon Brown is voorstander van het onderzoek. Enkele rooms-katholieke ministers in zijn regering zijn er uit ethische overwegingen tegen.

Het onderzoek naar menselijk-dierlijke embryo's is verboden in landen als Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland en Italië.

Goede Doel is kwaad op hitlijsten

Het Goede Doel is verontwaardigd dat de nieuwe plaat 'Gekkenwerk' niet voorkomt in de hitlijsten. Het album, dat gratis wordt aangeboden, is inmiddels dertigduizend keer gedownload. Dat maakten bandleden Henk Westbroek en Henk Temming woensdag bekend.

Een plaat die via de reguliere kanalen wordt verkocht, zou bij dat aantal de gouden status hebben gekregen. "Het lijkt erop dat de hitlijsten besloten hebben 'Gekkenwerk' te boycotten", schrijft de band in een verklaring.

De GfK Dutch Charts, die de Nederlandse hitlijsten verzorgt, wijst die beschuldiging van de hand. "Wij hebben duidelijke spelregels", stelt een woordvoerder. "Geen enkele chart vermeldt platen die gratis worden aangeboden." Wel is de GfK Dutch Charts bereid om na te denken over een eventuele aanpassing van het statuut, nu de muziekbranche verandert.

De afgelopen jaren maken steeds meer artiesten in binnen- en buitenland het mogelijk om hun muziek onbetaald te downloaden. Zo boden in het verleden bands als Radiohead en Coldplay hun muziek gratis aan.

Nelisse naar Red Bull Salzburg

Robin Nelisse zet zijn loopbaan voort in Oostenrijk. Hij gaat namelijk voetballen bij Red Bull Salzburg, de ploeg waar Co Adriaanse trainer is.

De aanvaller heeft een contract getekend voor drie jaar bij Red Bull Salzburg. Nelisse stond ook in de belangstelling van Beitar Jeruzalem, Rapid Wien en een Griekse club.

Red Bull Salzburg zou ook interesse hebben in AZ-verdediger Barry Opdam. De vraagprijs voor Opdam vindt de Oostenrijkse club echter te hoog. AZ wil anderhalf miljoen krijgen voor Opdam terwijl Red Bull Salzburg minder dan een miljoen wil betalen.

'Drugsrunners gevolg gedoogbeleid Nederland'

Nederland maakt de aanpak van drugsrunners in de Maastrichtse grensregio moeilijk door zijn gedoogbeleid. Dit beleid zorgt ook voor de overlast door drugscriminelen in België.

Dat zei de Belgische minister van Binnenlandse Zaken, Patrick Dewael gisteren tijdens een werkbezoek aan Lanaken.

Hij sprak daar met het gemeentebestuur over de ''kwestie'' Maastricht. Dewael steunde bij die gelegenheid de inzet van vier extra agenten in Lanaken, die volledig zijn vrijgemaakt voor de strijd tegen drugscriminelen. België eist onverkort dat Nederland stopt met het gedoogbeleid, benadrukte Dewael daarbij. Nederland moet zich aanpassen aan de rest van Europa, aldus de minister.

Eto'o en Ronaldinho mogen weg

Ronaldinho en Samuel Eto'o mogen vertrekken bij hun club FC Barcelona. Het vertrek van Ronaldinho zat al geruime tijd aan te komen, maar het vertrek van Eto'o niet.

Volgens Joan Laporta, preses van Barcelona, wil hij de nieuwe trainer Josep Guardiola met een schone lei laten beginnen. "We hebben Ronaldinho verteld dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Als je een tijdperk afsluit, is het logisch dat je op zoek gaat naar nieuwe personen," aldus de voorzitter. "Vorig jaar overwogen we al om hem te verkopen, maar de dingen zijn anders gelopen dan we hadden gedacht."

Ronaldinho haalde dit seizoen bij lange na niet zijn niveau van vorig seizoen. Hij stond de laatste maanden aan de kant door een slepende blessure, al wordt daar ook door mensen aan getwijfeld. Zo meldden diverse media dat zijn houding niet goed was of dat hij verslaafd was geraakt aan alcohol. Naar verluidt zouden Chelsea, AC Milan of Internazionale hem wel willen overnemen.

Eto'o zou ook in de belangstelling staan van Internazionale. Ook Tottenham Hotspur ziet de speler graag komen. "Hij is hier altijd een van de toonaangevende spelers geweest", vertelt Joan Laporta. "Hij verdient het om hier met opgeheven hoofd te vertrekken." Eto'o heeft nog een contract tot 2010.

Over mogelijke opvolgers zegt Laporta het volgende: "We zijn niet op zoek naar namen, maar vooral naar balans in de ploeg. Het moeten spelers zijn die bereid zijn alles voor de club te geven." Volgens de Spaanse media zouden de Nederlanders Ibrahim Afellay, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie in de belangstelling staan van de Catalaanse club.

Wapenfeiten van Killzone 2 in videointerview

Shooter-fans met een PlayStation 3 in huis hoeven zich rond de jaarwisseling niet te vervelen. Eind dit jaar komt het tweede deel van Resistance uit en in februari moet Killzone 2 verschijnen. Producent Steven ter Heide vertelt in onderstaande video over de diversiteit van de animaties, het basisconcept voor de wapens en hoe Killzone 2 zich moet gaan onderscheiden. Ook gaat hij in op de verschillende omgevingen die je in Killzone 2 tegen zult komen en zie je hoe het buddy-systeem in de game werkt.

IJsland hervat walvisvaart

De regering van IJsland staat toe dat er veertig dwergvinvissen voor consumptie worden gevangen. Een regeringsfunctionaris zei gisteren dat drie vissersboten dinsdag de zee kiezen om jacht te maken op de dwergvinvissen.

Minister van Visserij Einar Guoffinsson had toestemming gegeven voor de jacht. Gunnar Bergmann Jonsson van de vereniging van jagers op dwergvinvissen zei dat de jacht van groot belang is voor de IJslandse vissers. Hij zei dat die zwaar zijn getroffen door de ingevoerde quota's voor het vissen op onder meer kabeljauw.

In 2006 hervatte IJsland de commerciële walvisvaart die sinds de tweede helft van de jaren tachtig had stilgelegen. Vorig jaar vingen IJslandse vissers 45 dwergvinvissen.

Staking legt streekvervoer weer lam

De buschauffeurs in het streekvervoer leggen vandaag in een groot deel van het land opnieuw het werk neer. Ze doen dat uit onvrede over de opstelling van de werkgevers in de cao-onderhandelingen.

De staking heeft plaats tussen 09.00 uur en 16.00 uur en van 19.00 uur tot het einde van de dienstregeling. In de vroege ochtend en in de middagspits rijden er wel bussen, maar hebben geen controles op plaatsbewijs plaats en worden strippenkaarten niet gestempeld. In de praktijk is het reizen met de streekbus dan dus gratis.

De bonden hebben gekozen voor de combinatie van staken en gratis reizen als actievorm onder druk van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren. In eerste instantie waren de vakorganisaties van plan om de hele dag te staken, maar daarmee zouden examenkandidaten zwaar worden getroffen. De examenperiode op de middelbare scholen begon gisteren.

De staking gaat woensdag en donderdag door, als de patstelling tussen werkgevers en vakbonden blijft voortduren. De bonden organiseerden de afgelopen dagen al verschillende acties en vorige week een 48-uursstaking.

EA: Nintendo gaat MMO-probleem op consoles oplossen

Veel ontwikkelaars kampen met het MMO-probleem dat vele consoles hebben. Ze weten zeker dat het geen succes wordt, wanneer ze een MMO-game voor de consoles uitbrengen. Verlies wordt er vast en zeker gemaakt. Square Enix heeft het geprobeerd met Final Fantasy XI, succesvol werd het spel echter niet. Als het aan de creative director van EA Mythic, Paul Barnett ligt, is Nintendo de enige ontwikkelaar die dit probleem kan oplossen:

"The number-one problem of a developer of an MMO these days is it's very hard to be creative and keep your eye on the target when almost everyone has only ever played one of these games and it dominates their thinking. You would have to build something very console centric from the get-go. I think probably the best chance of someone doing something like that is Nintendo - doing
something crazy that no one expects.
"

Je moet dus een MMO-game maken die heel anders is dan men verwacht. Men had ook niet erop gerekend dat de Nintendo Wii een groot succes werd. Dat zoveel gamers een Wiimote interessant vinden, was nooit gedacht. De ontwikkelaar die het meest dichtbij is gekomen met het oplossen van het probleem, is Harmonix met Rock Band. Door de community op Xbox Live komt Harmonix zeer dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. Nintendo moet hier echter verandering in brengen.

Denk je ook dat Nintendo het probleem zal oplossen, of denk je juist een andere ontwikkelaar?

Xbox Originals mag twee games aan haar lijstje toevoegen

Op de Xbox Live Marketplace staan er twee 'nieuwe' Xbox-games. Sinds de vorige grote Xbox Live update kan men nu ook genieten van de games die voor de eerste Xbox uitkwamen. Halo, Crimson Skies, Fable, Dreamfall en nog veel meer Xbox-spellen staan klaar om gedownload te worden. Sinds vandaag mag de Xbox Originals-sectie twee nieuwe games verwelkomen: Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse en Gauntlet: Seven Sorrows.

Stubbs the Zombie in Rebel Without a Pulse is een game die gemaakt werd door ex-Bungie medewerkers. Zij hebben Wideload Games opgericht en na het uitbrengen van Stubbs the Zombie hebben we helaas haast niks meer vernomen van de ontwikkelaar. Maar, er is teken van leven. Ze zijn momenteel bezig met Hail to the Chimp, die eind dit jaar moet uitkomen. In Stubbs the Zombie speel je een zombie die de naam Stubbs draagt (goh!) en op een hele grappige manier wil hij mensen opeten.

In Gauntlet: Seven Sorrows staan de vier welbekende helden centraal. Of je ze helden kunt noemen, weten wij immers niet want ze zijn er niet in geslaagd om een slechte keizer te verslaan. Ze worden gestraft en komen vrij, waarna ze op pad gaan. Ze willen wraak nemen op de slechte keizer.

Beide games kosten 1200 Microsoft Points en is vanaf nu te downloaden vanaf de Xbox Live Marketplace.

Laatste reviews en specials
special
Fun met Funda #168 - Wanstaltigheid ten top
review
Rain of Reflections
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
©FOK.nl e.a.