[Giro] Contador heeft breukje in arm

Alberto Contador heeft zaterdag tijdens de achtste etappe van de Giro d'Italia een kleine breuk in zijn linker elleboog opgelopen. De Tour-winnaar van 2007 kan echter gewoon doorrijden met dit kwetsuur.

Maandag tijdens de rustdag heeft de Astana-renner de breuk laten onderzoeken, waarbij uit onderzoek is gebleken dat er een scheurtje zit in de aansluiting van een bot uit de linkeronderarm met de elleboog. De artsen gaven na het onderzoek groen licht om Contador te laten starten in de individuele tijdrit van dinsdag. Ze denken dat het letsel niet zal verergeren in de tijdrit van dinsdag.

Contador ziet de situatie positief in: "Ik ben vandaag meteen weer op de fiets gekropen. Het doet natuurlijk pijn, maar ik voelde ook dat ik nog voldoende kracht kon zetten. Waarom zou ik dan opgeven? Ik ben een harde en voel me steeds beter en beter worden. Het zou zonde zijn indien ik nu zou moeten stoppen. Ik hoop dat ik een goede tijdrit kan rijden. De volgende dagen kan ik dan wat recupereren in de buik van het peloton en hopen dat mijn breuk snel heelt."

Ook Barloworld-renners Mauricio Soler en Claudio Corti kampen met soortgelijke blessures. Corti heeft net als Contador een breukje in zijn linkerelleboog en Soler heeft een kleine breuk in zijn pols.