KNVB hoort Van Gaal in zaak-Alves

Peterselieman
Maandagavond heeft de arbitragecommissie van de KNVB Louis van Gaal gehoord in de zaak-Afonso Alves. De zitting van maandag was een vervolg op die van 29 april waarin de argumenten van Alves aan bod kwamen.

Maandag werden de standpunten van AZ behandeld. Hierbij kwam naar voren dat Van Gaal op 23 december een gesprek met de inmiddels voor Middlesbrough spelende Alves heeft gehad. "Ik praat altijd met nieuwe spelers," zei Van Gaal. "In het gesprek, dat zo'n twintig minuten duurde, heb ik aangegeven dat hij zich op 7 januari op de training moest melden en dat hij niet te laat moest komen. Dat beloofde hij. Naast Alves waren ook familieleden van hem aanwezig. Ze zijn allemaal met mij op de foto gegaan. Ook heeft hij de medische keuring ondergaan." Naast Van Gaal werden ook algemeen directeur Toon Gerbrands en technisch directeur Marcel Brands gehoord.

Van Gaal richtte zich tijdens zijn verhoor ook nog tot de arbitragecommissie: "Ik heb voor deze avond speciaal mijn vakantie verzet. Maar ik vind deze zaak ontzettend belangrijk voor het voetbal in het algemeen. Daarom ben ik hier. Dit mag nooit meer voorkomen."

De arbitragecommissie zal zich na maandagavond verder buigen over de zaak. Het tussenvonnis gaf aan dat Alves met bewijs moest komen om zijn aanklacht te onderbouwen.