EA: Nintendo gaat MMO-probleem op consoles oplossen

Eke (Egamer)
Veel ontwikkelaars kampen met het MMO-probleem dat vele consoles hebben. Ze weten zeker dat het geen succes wordt, wanneer ze een MMO-game voor de consoles uitbrengen. Verlies wordt er vast en zeker gemaakt. Square Enix heeft het geprobeerd met Final Fantasy XI, succesvol werd het spel echter niet. Als het aan de creative director van EA Mythic, Paul Barnett ligt, is Nintendo de enige ontwikkelaar die dit probleem kan oplossen:

"The number-one problem of a developer of an MMO these days is it's very hard to be creative and keep your eye on the target when almost everyone has only ever played one of these games and it dominates their thinking. You would have to build something very console centric from the get-go. I think probably the best chance of someone doing something like that is Nintendo - doing
something crazy that no one expects.
"

Je moet dus een MMO-game maken die heel anders is dan men verwacht. Men had ook niet erop gerekend dat de Nintendo Wii een groot succes werd. Dat zoveel gamers een Wiimote interessant vinden, was nooit gedacht. De ontwikkelaar die het meest dichtbij is gekomen met het oplossen van het probleem, is Harmonix met Rock Band. Door de community op Xbox Live komt Harmonix zeer dichtbij, maar niet dichtbij genoeg. Nintendo moet hier echter verandering in brengen.

Denk je ook dat Nintendo het probleem zal oplossen, of denk je juist een andere ontwikkelaar?