Aanhouding in Puttense moordzaak

Rob (R@b)

Er is een verdachte opgepakt in de Puttense moordzaak. Dat meldt De Telegraaf vandaag op basis van informatie van de hartsvriendin van de in 1994 vermoorde Christel Ambrosius.

Voor deze moord werden ooit de Puttenaren  Wilco Viets en Herman du Bois veroordeeld. Na het uitzitten van hun gevangenisstraf werden ze echter alsnog vrijgesproken. Misdaadverslaggever Peter R. De Vries was daar mede verantwoordelijk voor. Hij besteedde veel aandacht aan de in zijn ogen onterechte veroordeling.

De verdachte die nu is aangehouden woonde ten tijde van de moord in Putten. Zijn dna vertoont een volledige match met sporen die veertien jaar geleden op het lichaam van Christel zijn aangetroffen.

De Telegraaf publiceerde toevallig vandaag een interview met Christels hartsvriendin Nataschja van der Stelt. Zij schreef een boek over haar ervaringen met de moord dat pas geleden uitkwam. Over de arrestatie zegt ze nu: ''Mijn dag kan niet meer stuk. Deze ontwikkeling kan geen toeval zijn en moet bijna iets te maken hebben met mijn boek dat zojuist is uitgegeven en nogal wat publiciteit heeft opgeleverd. Wellicht heeft de recherche tips gekregen".

De politie wil het bericht over de aanhouding nog niet bevestigen, maar spreekt van een 'belangrijke ontwikkeling in het onderzoek' en geeft om 15.00 uur een persconferentie

Link: Dossier Peter R. De Vries. De echte speurneuzen onder ons kunnen hier een kijkje nemen en kunnen ook terecht in ons eigen misdaadsubforum.