Davids stopt bij Ajax

Edgar Davids, die al ruim een jaar terug is bij zijn oude club Ajax, heeft samen met de club besloten om niet verder te gaan. Het huidige contract van de aanvoerder loopt af op 30 juni 2008. Eerder dit jaar had Davids al aangegeven om dit jaar te stoppen bij Ajax.

Bijna 17 jaar geleden, op 8 september 1991, maakte Davids zijn debuut bij het eerste elftal van Ajax. In mei 1996 verliet hij de club en speelde achtereenvolgens bij AC Milan, Juventus, FC Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. Davids heeft in het totaal 184 officiële wedstrijden gespeeld bij Ajax en heeft 36 doelpunten op zijn naam.

“Aan de ene kant vind ik het jammer dat we uit elkaar gaan, want ik ben Amsterdammer en Ajacied,” aldus Davids over zijn vertrek. ” Maar het is ook niet zo dat ik ten koste van alles bij Ajax kan blijven.” De 34-jarige Amsterdammer weet nog niet wat hij verder gaat doen. "Er is de afgelopen periode interesse getoond uit binnen- en buitenland. Ik ben fit en voel me nog goed genoeg om op niveau door te voetballen."