Pedofiele stratenmaker ontslagen

Het Sliedrechtse bedrijf A en C Bestratingen heeft een pedofiele stratenmaker op staande voet ontslagen. Niet dat de jongeman zijn werk niet goed deed, maar puur vanwege zijn seksuele voorkeur.

De 22-jarige  Ricardo Hunefeld had  zijn baas in een vertrouwelijk gesprek verteld dat hij een seksuele voorkeur heeft voor kinderen. Daarna kon hij zijn spullen pakken en vertrekken.  Het bedrijf verdedigt het ontslag met de mededeling dat het ook schoolpleinen bestraat en dat je dan geen pedofiel in dienst kunt hebben.

Hunefeld weigert zijn pedofiele gevoelens te verstoppen. Zo zette hij begin deze maand een uitgebreid verhaal inclusief een foto van zichzelf op de site van pedofielenvereniging Martijn. Zo beschrijft hij hoe hij als puber verliefd werd op een ‘schitterend mooi blond jongetje’, met wie hij samen op een onbewoond eiland gelukkig wilde worden. Ook bekent hij op de site als 16-jarige seksuele handelingen te hebben verricht met een kind, waarvoor hij een jaar naar psychiatrische kliniek De Waag werd gestuurd voor één-op-ééntherapie. ''Ik beschouw pedofilie niet als ziekte, maar als een gave''. Ook zegt hij een boek te gaan schrijven over zijn ervaringen

De 22-jarige stratenmaker eist in een kort geding nabetaling van enkele maanden salaris, omdat zijn ontslag niet volgens de regels zou zijn verlopen. Zo zou hij via MSN zijn ontslagen door de vriendin van zijn werkgever.  Volgens de advocaat van Hunefeld klopt er geen hout van het ontslag.  ''De vriendin was niet de werkgever en kon het ontslag niet rechtsgeldig aanzeggen.'' .

De werkgever stuurde uiteindelijk wel een brief, maar daarin stond geen reden voor het ontslag.  Volgens de werkgever  om Hunefeld bij een  volgende sollicitatie niet te hinderen met zijn verleden/heden.

Aanvulling:

Ricardo was gisteren te zien op tv-zender Veronica in het programma Kamervragen van Lange Frans. Die had een item over pedofielen met onder meer Marthijn Uittenbogaard van de  pedofielenpartij en Ricardo en iemand van de site stopkindersex.com.  Hier terug te zien.