Eto'o en Ronaldinho mogen weg

DJeNZe123
Ronaldinho en Samuel Eto'o mogen vertrekken bij hun club FC Barcelona. Het vertrek van Ronaldinho zat al geruime tijd aan te komen, maar het vertrek van Eto'o niet.

Volgens Joan Laporta, preses van Barcelona, wil hij de nieuwe trainer Josep Guardiola met een schone lei laten beginnen. "We hebben Ronaldinho verteld dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging. Als je een tijdperk afsluit, is het logisch dat je op zoek gaat naar nieuwe personen," aldus de voorzitter. "Vorig jaar overwogen we al om hem te verkopen, maar de dingen zijn anders gelopen dan we hadden gedacht."

Ronaldinho haalde dit seizoen bij lange na niet zijn niveau van vorig seizoen. Hij stond de laatste maanden aan de kant door een slepende blessure, al wordt daar ook door mensen aan getwijfeld. Zo meldden diverse media dat zijn houding niet goed was of dat hij verslaafd was geraakt aan alcohol. Naar verluidt zouden Chelsea, AC Milan of Internazionale hem wel willen overnemen.

Eto'o zou ook in de belangstelling staan van Internazionale. Ook Tottenham Hotspur ziet de speler graag komen. "Hij is hier altijd een van de toonaangevende spelers geweest", vertelt Joan Laporta. "Hij verdient het om hier met opgeheven hoofd te vertrekken." Eto'o heeft nog een contract tot 2010.

Over mogelijke opvolgers zegt Laporta het volgende: "We zijn niet op zoek naar namen, maar vooral naar balans in de ploeg. Het moeten spelers zijn die bereid zijn alles voor de club te geven." Volgens de Spaanse media zouden de Nederlanders Ibrahim Afellay, Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie in de belangstelling staan van de Catalaanse club.