Fisichella: punten in 200e Grand Prix

sennetijdeman
Giancarlo Fisichella rijdt in Monaco zijn 200e Grand Prix. De Italiaan wil met dit jubileum graag in de punten rijden. Daarmee zou hij ook de eerste punten scoren voor Force India.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Fisichella in een mindere wagen punten scoort in Monaco. In 1997 pakte hij voor Jordan een punt, en een jaar later wist hij als tweede te finishen in de Benetton. En weer een jaar later in 1999 kwam Fisichella als vijfde over de finish, en in 2000 klom hij nogmaals op het podium met een derde plaats. Twee jaar later bij zijn terugkeer bij Jordan werd de Italiaan knap vijfde. In 2006 finishte hij wederom in de punten als zesde, en een jaar later reed de coureur zijn beste race van het seizoen en eindigde als vierde.

"Ik vind het fantastisch om deze mijlpaal in Monaco te vieren, omdat dit het mooiste circuit ter wereld is," aldus Fisichella, "Bovendien is het een van mijn favoriete banen. De bochtige lay-out is fenomenaal, de fans zitten zo dicht op de actie dat er een hele speciale sfeer hangt en daarnaast is de omgeving schitterend. Dit is dus absoluut de beste plaats voor een feestje. Ik hoop dat we dit op zondag kunnen vieren met een mooi resultaat."