[NHL] Ook Red Wings naar finale

Damzkieee
De Detroit Red Wings hebben zich geplaatst voor de finale van de Stanley Cup. In de zesde wedstrijd van de Western Conference finale werd er met 1-4 gewonnen van de Dallas Stars. Voor de Red Wings was dit voldoende om de best-of-sevenseries te beslissen (4-2).
In het met ruim 18.000 toeschouwers volgepakte American Airlines Center in Dallas waren de verwachtingen hoog na de spectaculaire comeback van afgelopen weekend. De stand in de series werd omgebogen van 3-0 naar 3-2, en met een thuiswedstrijd in het vooruizicht lag de strijd weer helemaal open.

Na de eerste periode konden alle verwachtingen van de Stars echter alweer de prullenbak in. Door doelpunten van Kris Draper, Pavel Datsyuk en Dallas Drake werd de stand op 0-3 gebracht. Drie minuten in de tweede periode gooide Henrik Zetterberg de wedstrijd definitief op slot. Met een shorthanded goal (man-mindersituatie), alweer zijn elfde doelpunt van de play-offs, zorgde hij ervoor dat de achterstand voor de Stars onoverbrugbaar werd.

De berusting van de Stars was te zien aan het aantal strafminuten. In de gehele wedstrijd werden er slechts drie Stars spelers naar de strafbank gestuurd. Red Wings goalie Chris Osgood keepte overigens een prima wedstrijd en hoefde uiteindelijk slechts één keer te vissen. In de derde periode werd de eindstand nog op 1-4 gebracht door Stephane Robidas. Lang niet voldoende om het de Wings nog moeilijk te maken.

De Detroit Red Wings en de Pittsburgh Penguins, die zich gisteren al plaatsten voor de finale, beginnen zaterdag aan hun strijd om de befaamde Stanley Cup. Het zal hierbij opnieuw gaan om een best-of-sevenserie. De Red Wings wisten de cup voor het laatst in 2001-2002 te winnen. Destijds werden de Carolina Hurricanes met 4-1 in verslagen. Voor de Penguins is het alweer zestien jaar geleden dat zij de Stanley Cup mee naar huis namen. In 1991-1992 werden de Chicago Blackhawks in de finale met 4-0 gesweept.De eerste twee wedstrijden van de finale zullen gespeeld worden in Detroit.

Eindstanden Conference finales

Western Conference
Detroit Red Wings – Dallas Stars 4-2

Eastern Conference
Pittsburgh Penguins – Philadelphia Flyers 4-1