Spakenburg en Lisse in evenwicht

Michel (methodmich)
De eerste wedstrijd in de kampioenscompetitie bij de zaterdagamateurs eindigde onbeslist. Spakenburg wist op eigen veld niet te winnen van FC Lisse. Het werd 2-2.

FC Lisse had het beste van het spel in de eerste helft en werd hier in de slotfase voor beloond. Michael van der Heijden schoot, via het been van Spakenburg-verdediger Robert Verschraagen, de 0-1 binnen. Tegenvaller voor Lisse was wel het geblesseerd uitvallen van keeper Arjan van Heusden.

Zijn vervanger, Samir Beeldsnijder, ging na rust niet vrijuit bij de treffers van Spakenburg. De kampioen van de hoofdklasse B kwam uit het niets op 1-1, toen spits Thijs Houwing na een vrije trap veel alerter was dan Beeldsnijder. Een blunder van diezelfde Beeldsnijder betekende even later zelfs de 2-1 door Ruben Wilson. Een minuut later bepaalde Glynor Plet de eindstand echter op 2-2.

FC Lisse, de kampioen van de hoofdklasse A, zal aanstaande dinsdag in eigen huis de competitie hervatten tegen HHC Hardenberg, de kampioen van de hoofdklasse C.