Wii Fit vertelt kinderen onterecht dat ze te dik zijn

Nintendo's laatste paradepaardje Wii Fit ligt onder vuur van obesitas-deskundigen, omdat de game tegen kinderen zegt dat ze te vadsig zijn.

De game berekent namelijk op basis van de speler zijn/haar lengte en gewicht de Body Mass Index, een simpele manier om een grove indicatie te geven van gezond gewicht of obesitas. De game houdt er echter geen rekening mee dat de BMI alleen geldt voor volwassenen, waardoor tegen kinderen hele gekke dingen gezegd worden, zoals ook een vader uit het Verenigd Koninkrijk ondervond:

She is a perfectly healthy, 4ft 9in tall 10-year-old who swims, dances and weighs only six stone. She is solidly built but not fat. She was devastated to be called fat and we had to work hard to convince her she isn't.

Deskundigen zijn het er over eens dat de game niet goed is voor het zelfvertrouwen van voornamelijk meisjes, waarbij het al genoeg problemen geeft om te voorkomen dat ze zich uithongeren om op de Fancy-modellen te lijken.

Nintendo zegt in een reactie geen waarschuwing op de game te zullen plakken, maar biedt wel zijn excuses aan iedereen die zich geschaad voelt door de in-game terminologie.


De gewraakte BMI-grafiek