Uitslag Portsmouth - Cardiff City

Portmouth is er in geslaagd om op Wembley de FA Cup in de wacht te slepen. De mannen van trainer Harry Redknapp wonnen met een minimaal verschil van Cardiff City (1-0). Nwanko Kanu was in de 37e minuut verantwoordelijk voor de enige treffer van het duel.

Het was voor Portmouth de tweede keer sinds het ontstaan van de club dat de FA Cup binnen werd gehaald. In 1939 gebeurde het de ploeg ook al eens. Voor Cardiff City was het nog veel langer geleden, namelijk in 1927.

Cardiff City was in de eerste helft gelijkwaardig aan Portsmouth. Het was met name de defensie van Pompey die af en toe aan het wankelen werd gebracht. Toch wist David James, doelman van de club, zijn doel uiteindelijk schoon te houden. Aan de andere kant slaagde Peter Enckelman daar niet in, wat ook voor een deel zijn eigen schuld was.

Acht minuten voor rust ging de doelman namelijk in de fout door niet adequaat te reageren op een voorzet. Uiteindelijk was het voor Kanu een koud kunstje om de bal binnen te tikken. Halverwege de eerste helft liet de voormalig Ajacied nog maar eens zien dat hij uitstekend kon voetballen. Na een mooie solo schoot de Nigeriaan tegen de lat.

Op slag van rust leken The Bluebirds op gelijke hoogte te komen. Glenn Loovens en wist de bal prompt in het doel te werken. Toch werd deze treffer door arbiter Dean afgekeurd, omdat de oud-Feyenoorder de bal met de hand geraakt zou hebben.

Ook na de twee zette Cardiff City alles op alles om op gelijke hoogte te komen. De aanvalsgolf zorgde voor een aantal hachelijke situaties voor het doel van Portsmouth, maar toch hielden zij stand.

Submitter:  Bron: NOS-TT e.a