Moslims klagen over werklui in korte broek

Bouwvakkers die werkzaam zijn bij een groot renovatieproject in Almere kregen afgelopen week met het warme weer te horen dat ze geen korte broek mochten dragen. Islamitische buurtbewoners hadden geklaagd over de blote benen en T-shirts met korte mouwen waarin de bouwvakkers aan het werk waren.

De bouwvakkers, die bezig zijn de  buitenkant te renoveren van 750 woningen van woningbouwvereniging De Goede Stede in Stedenwijk-Noord, kregen het nieuws te horen van hun uitvoerder.  Volgens één van hen, stratenmaker Robin Willemsen, namen ze de mededeling voor kennisgeving aan. ''Je denkt toch niet dat we in die bloedhitte in een overall gaan lopen klussen?” De korte broek bleef daarom aan.

Bouwbedrijf Mateboer uit Kampen, die bezig is met de klus, hoort op van de klachten.  Richard Hoekert van Mateboer zegt er wel afspraken zijn over correcte kleding, maar dat een korte broek en T-shirt daar ook onder vallen. ''Maar als bewoners hier serieus last van ondervinden, gaan we kijken hoe we dat oplossen.''