Keurmerk voor taxi's Eindhoven

De Eindhovense wethouder Merrienboer onthulde vandaag een bord voor taxi’s aan de uitgang van het station waarop informatie staat over het keurmerk voor taxi’s. Taxi’s die zo’n keurmerk hebben zijn betrouwbaar, veilig, netjes en de chauffeur spreekt zonodig Engels. Volgens de wethouder is het keurmerk voor een teken van kwaliteit. Een aantal chauffeurs is het daar niet mee eens.

Volgens sommigen beweer je daarmee het omgekeerde: namelijk dat alle taxi’s die niet zo’n keurmerk hebben geen goede chauffeurs hebben, niet netjes en betrouwbaar zijn. “Zo’n sticker garandeert helemaal niks” laat één van de chauffeurs de wethouder weten. Volgens Merrienboer moest er na de liberalisering van taxi’s iets gedaan worden. Incidenten zoals het in elkaar slaan van klanten door taxichauffeurs heeft geleid tot versnelde invoering van het beleid.

De gemeente heeft de chauffeurs gratis op cursus gestuurd. Deze chauffeurs kunnen voor een paar honderd euro een keurmerk kopen. Degenen met een keurmerk mogen nu ook de busbanen op en mogen op de dichtstbijzijnde strook bij het stationsgebouw. Sommige chauffeurs willen ook dat er een slagboom wordt geplaatst zodat klanten duidelijker kunnen zien welke taxi’s wel en welke taxi's geen keurmerk hebben. Merrienboer vindt dit echter te ver te gaan en zegt dat men het op deze manier ook wel redt.