[NBA] Lakers in Western Conference finale

Ermin (TheClown1)
De Los Angeles Lakers hebben de zesde en beslissende wedstrijd tegen de Utah Jazz gewonnen. Het team uit Salt Lake City werd met 108-105 verslagen. Hiermee zijn de Lakers verzekerd van een plek in de finale van de Western Conference.

De Lakers begonnen de wedstrijd zeer sterk met een scherpe Derek Fisher en Kobe Bryant. Fisher, die vorig seizoen nog voor de Jazz speelde, had zestien punten en drie steals. Fisher had in deze series maar liefst achttien steals en is hiermee de leider in dat klassement in de play-offs. Bryant, die uitstekend hersteld is van zijn eerdere rugblessure, had 34 punten, zes assists en acht rebounds. De Spaanse center Pau Gasol scoorde zeventien punten, pakte dertien rebounds en blockte maar liefst vier schoten. Lamar Odom voegde dertien punten en negen rebounds toe op een 50% schotpercentage. Vladimir Radmanovic eindigde de wedstrijd met twaalf punten.

Bij de Jazz was Deron Williams wederom de topscorer met 21 punten en veertien assists. Mehmet Okur scoorde zestien punten en pakte veertien rebounds. Carlos Boozer en Andrei Kirilenko moesten genoegen nemen met beide twaalf punten.

De andere finalist zal uit het duel van San Antonio Spurs tegen de New Orleans Hornets moeten komen. De zevende en beslissende wedstrijd zal maandagavond gespeeld worden.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Utah JazzLos Angeles Lakers105-108
Boston CelticsCleveland Cavaliers69-74