Christenen bidden voor vervolgde geloofsgenoten

Duizenden christenen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op diverse plaatsen in Nederland de Nacht van het Gebed gehouden. De deelnemers stonden een nacht lang stil bij het lot van christenen overal ter wereld die hun geloof niet openbaar kunnen belijden of zelfs worden vervolgd.

Naar schatting acht- tot tienduizend mensen verdeeld over zo'n 400 plaatsen hebben de gebedsnacht bijgewoond. Ten opzichte van andere jaren deden veel groepen jongeren mee. De Nacht van het Gebed is een initiatief van Open Doors, een stichting die zich inzet voor vervolgde christenen.

Bij de Apeldoornse afdeling is de gebedsnacht ''perfect'' verlopen, meldt een van de organisatoren. ''Behalve veel bidden hebben we ook veel informatie uitgewisseld. Dat christenen in islamitische landen het moeilijk hebben wisten we bijvoorbeeld wel, maar datzelfde geldt ook voor landen in Centraal-Azië, waar officieel toch vrijheid van godsdienst is. Aan de hand van filmbeelden en ervaringen hebben we daarbij stilgestaan.''