Van Bommel: "Beslissing Seedorf klasse"

Olga (Nuongirl)
Mark van Bommel heeft gezegd dat hij de beslissing van Clarence Seedorf om te bedanken voor Oranje 'klasse' vindt. Van Bommel wilde ook niet meer onder bondscoach Marco van Basten voor het Nederlands elftal spelen.

"Het gevoel dat Clarence beschrijft is heel herkenbaar. En ik vind het van klasse getuigen dat hij deze beslissing heeft genomen. Clarence wilde dolgraag naar het EK, daar had hij alles voor over, maar uiteindelijk hebben zijn principes de doorslag gegeven. Dat tekent zijn sterke karakter," aldus Van Bommel.

Van Bommel voelde dat hij niet werd gewaardeerd door Van Basten en trok daaruit zijn conclusies. Hij begrijpt echter nog steeds niet waraom Van Basten niet meer met hem verder wilde. "Natuurlijk heb ik daar vaak over nagedacht, maar ik weet het niet, echt niet. Het enige dat ik zeker weet, is dat het niets met mijn kwaliteiten te maken heeft. Op voetbalgronden is het niet uit te leggen dat ik niet bij de selectie van het Nederlands elftal hoor, dat durf ik wel te stellen. Of het puur persoonlijk is? Geen idee, maar dan moet hij dat gewoon eerlijk zeggen."