Tukkers opgepakt na bedreigen agent

Drie mannen en een vrouw uit Almelo zijn vrijdagavond aangehouden omdat ze een motoragent van het Twentse politiekorps met de dood zouden hebben bedreigd. De 31-jarige Almelose zat bellend achter het stuur van een auto met een defecte koplamp.

Toen de motoragent haar daarover aansprak, uitte ze direct dreigementen, licht de politie zaterdag toe. De agent had het volgens de vrouw op haar gemunt en zou haar al voor de tweede keer hebben lastigvallen.

Toen de agent aangaf dat hij alleen maar wilde zeggen dat haar koplamp stuk was, reed een tweede auto recht op de agent in. Al slippend bracht de bestuurder, een 34-jarige Almeloër, zijn voertuig tot stilstand. Hij stapte uit en sloeg eveneens bedreigende taal uit. Cafégangers brachten hem tot bedaren.

Ondertussen was de 36-jarige echtgenoot van de bestuurster met een 32-jarige vriend poolshoogte komen nemen in de Ootmarsumsestraat. Ook hij kwam met hoge snelheid aanscheuren. De man werd aangehouden omdat te veel gedronken had en moest zijn rijbewijs inleveren. Na overleg met de officier van justitie werden alle vier de Tukkers aangehouden wegens bedreiging.