FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 21 januari 2008

Kogure gaat Honda testen

Takashi Kogure zal deze week een test uitvoeren voor het Formule 1-team van Honda. De Japanner, die ook voor Honda uitkomt in de Formule Nippon en Super GT klassen, zal een Honda F1-bolide over het circuit van Valencia sturen.

De 27-jarige Japanner zal twee dagen in actie komen: "Dit is voor mij de tweede keer in een Formule 1-auto. Ik kijk hier erg naar uit. Ik zal mijn uiterste best doen en alle ervaring die ik heb opgedaan in Japan, aanwenden om goed te presteren tijdens deze test. Ik hoop veel te kunnen leren, vooral van de samenwerking met de coureurs van Honda. Ik wil graag het Honda-team en het Formula Dream Project enorm bedanken voor deze kans."

Kogura werd afgelopen seizoen derde in het Formule Nippon-kampioenschap en vierde in de Super GT-klasse.

Wurz: "Ik race nooit meer in F1"

Alexander Wurz benadrukt op zijn eigen website niet meer te zullen racen in de Formule 1. Twee weken geleden werd de 33-jarige coureur bevestigd als derde man van Honda.

Vorig jaar stopte de coureur met racen bij Williams na de Grand Prix van China. "Ik ben gestopt als racecoureur in de Formule 1, maar ik heb altijd gezegd dat ik graag door zou gaan met het testen en ontwikkelen van auto's. Ik wist alleen dat ik niet voldoende energie meer had om nog een volledige seizoen in de Formule 1 mee te draaien. Je moet weten dat het rijden met een Formule 1-wagen slechts tien procent van het werk is voor een coureur. De kans die Honda me heeft gegeven, is eigenlijk de perfecte situatie voor mij."

Vanaf morgen gaat Wurz aan de slag voor Honda tijdens de testdagen in Valencia.

Prijsvragennieuws week 4

De afgelopen twee weken kon je op FOK! meedoen aan twee verschillende prijsvragen. Je kon een herschrijfbaar t-shirt of een simlockvrije GSM winnen.

De herschrijfbare t-shirts die werden aangeboden door ShirtsPalace zijn gewonnen door:


Itsmie
Fatal_Papercut


De Samsung U600 mobiele telefoon aangeboden door Webellen is gewonnen door:

enWee


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie worden toegestuurd. Heb je niets gewonnen? Hou dan de FOK!frontpage in de gaten want de komende weken geven we weer een aantal leuke prijzen weg! Voor vragen kun je natuurlijk ook e-mailen

Speelgoed redt gezin van vriesdood

Een simpele walkie talkie heeft weten te voorkomen dat een moeder en haar vijf koters zijn doodgevroren. De Oekraïense vrouw was met haar kinderen van tussen de 9 en 21 jaar het spoor bijster geraakt in de Alpen. Het zestal wilde via Italië illegaal in Zwitserland komen.

Een radio-amateur ving ineens vage signalen op. Het waren de noodsignalen die de vrouw uitzond met het enige voorhanden zijnde zendapparaat: de speelgoed walkietalkie van een van haar kinderen.

Uiteindelijk stuitten reddingsmedewerkers op de onderkoelde familie in het Zwitserse kanton Ticino. Een aantal kinderen droeg zelfs geen schoenen, en liep op doorweekte sokken door de sneeuw. Deze kinderen zijn met bevriezingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Op jacht naar een verblijfsvergunning zwierf het gezin door heel Europa. Ze zouden al in verschillende Europese landen asiel hebben aangevraagd, maar overal werden ze resoluut het land weer uitgezet.

Met dank aan mcwops voor de submit.

Miljoenen voor clubs die internationals afstaan

Clubs die hun spelers af moeten staan voor interlands kunnen de komende vier jaar een vergoeding tegemoet zien van 175 miljoen euro. De FIFA en UEFA kwamen, samen met de clubs, tot dit besluit tijdens een overleg in het Zwitserse Nyon. Dit meldde UEFA-voorzitter Michel Platini.

Er wordt door de bonden en de voetbalclubs al jaren flinke discussie gevoerd over het afstaan van internationals. De G-14 kwam vorige week tot overeenstemming met de voetbalbonden dat zij alle lopende rechtszaken zouden laten vallen. Als tegenprestatie zullen de bonden de clubs compenseren voor het afstaan van internationals.

Enge beestjes

Ren je gillend als een klein meisje naar de andere kant van het huis als je oog in oog komt te staan met een gevaarlijke mug, sluit je jezelf op in de schuilkelders bij de aanblik van een wesp ? Dan moet je de volgende link niet bekijken want daar staan de engste insecten ter wereld.

En de submitter had de volgende tip: Serieus, niet het laatse filmpje kijken... echt..  Je bent dus gewaarschuwd

Met dank aan ChOas voor de submit

[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 21

De Eredivisie kent deze week een midweekse speelronde. Hieronder kun je een vooruitblik lezen op speelronde 21.

AZ - NAC

Vorig seizoen was het het eerste duel in de Eredivisie voor beide ploegen en had als uitslag 8-1. Dit jaar zal NAC Breda gaan voor een revanche tegen AZ. De Alkmaarders zijn bezig aan een niet zo sterk seizoen en staan momenteel elfde in de Eredivisie. De bezoekers uit Breda staan één plaatsje hoger op plaats tien. De ploeg van Louis van Gaal zal het dinsdag moeten stellen zonder Gijs Luirink, Joey Didulica, Maarten Martens, Simon Poulsen en Stijn Schaars. Mounir El Hamdaoui is een twijfelgeval. Ernie Brandts moet het stellen zonder Ali Benomar, Edwin de Graaf, Edwin Zoetebier, Gert Jan Tamerus, Matthew Amoah en Sander van Gessel. De wedstrijd in het DSB-stadion staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel.

Ajax - FC Utrecht

Ook voor Ajax wordt het tijd om zich te revancheren. Na een verlies in de beker tegen NAC en een gelijkspel tegen NEC uit Nijmegen zal er weer eens gewonnen moeten worden. FC Utrecht presteert dit seizoen niet onaardig, na een gelijkspel tegen sc Heerenveen en een overwinning op Roda JC lijken de Utrechters klaar voor het altijd beladen duel met Ajax. Het elftal van Adrie Koster zal het moeten doen zonder de geblesseerde Edgar Manucharyan, Gregory van der Wiel, Laurent Delorge en Vurnon Anita. Ook Gabri Garcia zal afwezig zijn, hij is geschorst. Het team van Willem van Hanegem zal het moeten doen zonder Etienne Shew-Atjon en Peter Kopteff, beiden zijn geblesseerd.

PSV - Sparta Rotterdam

Na een eerder puntverlies tegen VVV Venlo zal de ploeg van Sef Vergoossen orde op zaken willen zetten tegen Sparta. Sparta won afgelopen zondag met maar liefst 6-1 van een concurrent om degradatie, De Graafschap. PSV mist slechts twee spelers: Tommie van der Leegte door een darminfectie en Eric Addo is afwezig door deelname aan de Africa Cup. Sparta mist Yuri Rose door een schorsing.

Feyenoord - FC Twente

Misschien wel het mooiste affiche van deze speelronde. De nummer drie van de Eredivisie tegen de nummer vier, ofwel Feyenoord tegen FC Twente. FC Twente speelde afgelopen week tegen FC Groningen en won verdiend met 3-1. Feyenoord verloor van stadsgenoot Excelsior met 2-1. Bij Feyenoord ontbreken Andwele Slory, Ron Vlaar en Tim Vincken. De Twentenaren missen Andrej Rendla en Patrick Gerritsen. Edson Braafheid en Jeroen Heubach ontbreken ook door een schorsing.

Programma speelronde 21

DagThuis Uit
DinsdagWillem IIVitesse
DinsdagAZNAC Breda
DinsdagHeracles AlmeloExcelsior
WoensdagAjaxFC Utrecht
WoensdagFC GroningenNEC
Woensdagsc HeerenveenVVV Venlo
WoensdagPSVSparta Rotterdam
WoensdagDe GraafschapRoda JC
DonderdagFeyenoordFC Twente

Alves wil niet naar AZ

De transfer van de Afonso Alves blijft opzien baren. Nadat de Braziliaan er afgelopen zomer alles aan heeft gedaan om naar AZ te kunnen, lijkt de spits van Heerenveen nu zijn zinnen te hebben gezet op Middlesbrough.

Vorige week nog spande AZ een arbitragezaak aan tegen Heerenveen, om de overgang alsnog te bespoedigen. Ondanks dat de uitslag hiervan nog tot woensdag op zich laat wachten, lijkt dit al niet meer het belangrijkste in de zaak-Alves.

De Braziliaanse international heeft namelijk nu zelf een arbitragezaak aangespannen tegen AZ. Volgens Alves en consorten is het contract, dat wel door hem zelf is ondertekend, niet geldig. Het document had namelijk ook ondertekend moeten worden door zijn advocaat.

Niet onbelangrijk is dat de topscorer van vorig seizoen al persoonlijk rond is met Middlesbrough, zijn presentatie is afhankelijk van de vorderingen bij de verschillende arbitragezaken.

Condemned 2: Bloodshot toont zich in sfeervolle plaatjes

In hoeverre kan je van sfeer spreken als je te maken hebt met een spel als Condemned? Het is eerder een enge situatie met allerlei vreemde gasten.

In Condemned 2: Bloodshot zal je in de rol kruipen van Ethan Thomas, een ex-inspecteur van de Serial Crimes Unit, die terug is geroepen om zijn vermiste partner op te sporen. Met een vernieuwd combo systeem voor de handgevechten en veel verschillende wapens zul je op jacht gaan naar de moordenaar, dit uiteraard weer in donkere en spannende omgevingen.

Het spel ligt als het goed is eind maart in de winkelschappen. Voor een sfeerimpressie hebben we wat plaatjes voor jullie.




"Metal Gear Solid 4 krijgt toch demo"

Ondanks dat Ryan Payton eerder aangaf dat Kojima Productions geen plannen had om demo van Metal Gear Solid online te gooien, bericht het PlayStation World Magazine dat er toch een demo zal verschijnen, en wel in februari. Voorlopig heeft Konami nog niks bevestigd en is het dus nog even afwachten of dit gerucht klopt.

"At the time of writing the article a Konami rep told us a demo, the demo we played in our office for the magazine article, would be on the PSN Store. It's finished, we played it, so something should be appearing this month. It could all depend on the game's final on sale date, if it has moved to May then a demo could appear later, possibly February."

In het vierde deel van de Metal Gear Solid reeks speel je wederom als Snake. Dit keer moet je opereren in een oorlogsgebied, in Zuid-Amerika en het Midden-Oosten. Je zult je gebruik kunnen maken van een op afstand bestuurbare robot, genaamd Metal Gear MK II en van het nieuwe 'close combat'-systeem.


Kid Icarus game in de maak?

Het is slechts een gerucht, maar wel een interessant gerucht. De mogelijkheid bestaat dat ontwikkelaar Factor 5 bezig is met een nieuwe Kid Icarus game exclusief voor de Wii.

De developer heeft in het verleden aan de succesvolle Rogue Squadron spellen voor de Gamecube gewerkt en aan het minder geslaagde Lair voor de PS3. Tijdens dat laatste spel werkten de ontwikkelaar en Nintendo niet samen, maar deze band is opnieuw aangehaald.

Het gerucht is door de website Kombo in het leven geroepen, die het naar verluidt uit een betrouwbare bron hebben.



Soldaat aangevallen met vibrator

Een 19-jarige soldaat dacht een spannende avond te hebben toen zijn vriendin een stel handboeien tevoorschijn haalde. De soldaat dacht de nacht van zijn leven mee te maken. Helaas kwam de jongeman echter van een koude kermis thuis. Het gezellig samenzijn veranderde al gauw in een hel.

De vriendin van de militair, Nicola Clunies-Ross, was er namelijk van overtuigd dat vriendjelief haar had bedrogen met een ander. "Ik ga je vernietigen", sprak ze dreigend, en weldra kwam een collega van de soldaat, Peter Gurdulic, de slaapkamer binnen. De soldaat was zwaar bewapend met een heuse vibrator.

Nicola verwende haar jonge soldaat in alle gaten met haar trillende vriend, terwijl Peter de hele actie filmde. Peter dreigde tijdens het filmen de beelden op een publieke legercomputer te zetten, opdat iedereen het filmpje kon zien.

Nadat de militair een uur lang gruwelijk was gemarteld, werd hij uiteindelijk uit zijn benarde positie bevrijd. "Ik probeerde heel luid te schreeuwen, maar door die prop in mijn mond kwam er niet veel uit", vertelde de ongelukkige soldaat.

Giel Beelen zoekt lelijkste buurmeisje

Icoon OpmerkelijkHet mannenblad FHM zoekt jaarlijks het leukste buurmeisje van Nederland (foto's!). 3FM-dj Giel Beelen gaat nu juist op zoek naar het lelijkste buurmeisje van ons land.

Giel had afgelopen vrijdag in zijn ochtendprogramma de tien finalisten van de actie van FHM te gast in de studio. Daar kwam hij op het idee om de lelijkste te gaan zoeken. Want volgens de dj hoeft een leuk buurmeisje niet per se mooi te zijn.

Luisteraars worden opgeroepen om het te laten weten als zij een lelijk buurmeisje hebben. Na een stemronde via internet moet dan in februari bekend zijn wie het lelijkste buurmeisje van Nederland is.

Man redt leven door in-game EHBO ervaring

Paxton Galvanek heeft nooit een echte medische training gedaan, maar hij heeft wel de medische training van de game America's Army voltooid. Leuk voor de mensen waarmee hij speelt zou je zeggen, maar in dit geval was het ook in het echte leven erg handig. Galvanek zagnamelijk een SUV meerdere keren over de kop slaan toen hij over de snelweg reed.

Terwijl zijn vrouw 911 belde haalde Galvanek de gewonde passagiers uit het voertuig en bekeek hun wonden. Hij behandelde deze wonden vervolgens snel om de schade te beperken door druk uit te oefenen of juist niet. Dankzij de training in America's Army wist hij wat hij moest doen.

Galvanek zei hierover zelf het volgende: "I have received no prior medical training and can honestly say that because of the training and presentations within America's Army, I was able to help and possibly save the injured men. As I look back on the events of that day, the training that I received in the America's Army video game keeps coming to mind."

I remember vividly in section four of the game's medic training, during the field medic scenarios, I had to evaluate the situation and place priority on the more critically wounded. In the case of this accident, I evaluated the situation and placed priority on the driver of the car who had missing fingers. I then recalled that in section two of the medic training, I learned about controlled bleeding. I noticed that the wounded man had severe bleeding that he could not control. I used a towel as a dressing and asked the man to hold the towel on his wound and to raise his hand above his head to lessen the blood flow which allowed me to evaluate his other injuries which included a cut on his head."

Of spelers van de operatie-game Trauma center door hun training ook zomaar operaties kunnen uitvoeren is nog niet gebleken.

Winst voor Ghana, Marokko op African Nations Cup

Gastland Ghana en Marokko zijn goed begonnen aan de African Nations Cup. Beide landen wonnen hun eerste duel in groep A.

Gisteren al was Ghana in het openingsduel te sterk voor Guinee. Na voor rust veel kansen gemist te hebben, was het Asamoah Gyan die in de tweede helft vanaf elf meter de score opende. Oumar Kalabane maakte met een kopbal via de onderkant van de lat echter al tien minuten later gelijk. Een fantastisch afstandsschot van Sulley Ali Muntari, spelend bij Portsmouth, bracht Ghana alsnog de winst.

Marokko was vanmiddag veel te sterk voor het door de Nederlander Arie Schans getrainde Namibië. Bij rust was het al 1-4. Soufiane Alloudi was met drie goals de grote man. Hij bracht zijn land al binnen twintig minuten op 0-2 en scoorde even later weer. Tussendoor had Brian Brendell nog voor de 1-2 gezorgd. Tarik Sektioui, oud-speler van Willem II, AZ en RKC Waalwijk, mikte vanaf de stip raak en bepaalde de ruststand op 1-4. In de tweede helft wist Moncef Zerka de score nog uit te breiden naar 1-5.

'Veteraan op de bank bij Den Bosch'

FC Den Bosch doet woensdag mogelijk een beroep op oudgediende Jan van Grinsven. De 47-jarige assistent-trainer, in het verleden jaren keepend bij de Bosschenaren, zit waarschijnlijk op de bank tijdens het inhaalduel tegen FC Volendam.

FC Den Bosch heeft een keepersprobleem. Eerste keus Niki Mäenpää en reservedoelman Gino Coutinho zijn al een tijdje geblesseerd. Zondag belandde derde doelman John Vos ook in de lappenmand. Men vreest dat hij woensdag niet fit zal zijn. In dat geval keept de 18-jarige Brahim Zaari en zal Van Grinsven, als zijn spelerslicentie nog geldig is, reserve zijn.

Top of Flop: Silvia Swart

De Top of Flop van afgelopen vrijdag viel wel in de smaak: "Second Category" van The Tellers is een top, dus. Champloo verwoordde jullie mening nog als beste: "klein topje, maar vooral door de clip".

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Silvia Swart, een 33-jarige zangeres uit Valthermond. Silvia is werkzaam in de thuiszorg, maar haar echte passie is zingen. Haar eerste Vinyl single heet "T'rug naar jou".

Brammie1 was er niet zo over te spreken: "kampernummer/rocknummer fusie. Goed voor als ik op de wc zit en die drol wil maar niet naar buiten komen "

cptmarco vond de clip "briljant".

Kleurrijke zonden in Sins of a Solar Empire screenshots

De zonden van een zonne-imperium zien er zeer kleurrijk uit, zoals wel blijkt uit de onderstaande screens van de komende 4X/strategy-game van de handen van
Ironclad Games.

De game moet een nog-niet-vertoonde combinatie worden tussen real-time strategy en het 4X-genre, met de mogelijkheid tot zowel spelen op grote schaal als op micro-schaal. De game ziet er in ieder geval veelbelovend uit, vanaf 4 februari zullen we hem zelf uit kunnen proberen.








Bos: crisis VS en beurzen raakt ook ons

Icoon Beurs De financiële crisis in de Verenigde Staten en vandaag op de effectenbeurzen gaat ''natuurlijk ook Nederland raken''. Dat zei minister van Financiën Wouter Bos vanmiddag in Brussel voorafgaand aan overleg met zijn collega's van de eurolanden.

Maar volgens Bos is Nederland voorbereid op de gevolgen en staat de Nederlandse economie er goed voor. ''We hebben de laagste werkloosheid van Europa, de laagste inflatie en een recordexport. We kunnen wel een stootje hebben'', aldus Bos.

Volgens hem is er geen sprake van ''zwaar weer, maar wel van onzekerheid''. Bos verwacht dat de onrust op de internationale financiële markt nog wel een tijdje blijft. Maar duidelijk is dat de Nederlandse economie sterk is. ''We moeten elkaar niet de put in praten.''

Fors onderuit
De Europese effectenbeurzen leden vandaag forse verliezen. De toonaangevende beursgraadmeters verkeerden in zwaar weer door de zich opeenstapelende problemen op de kredietmarkt en angst voor een recessie in de Verenigde Staten.

De AEX-index van de effectenbeurs in Amsterdam verloor 28 punten (6,1 procent) en kwam uit op 422,45 punten. Het was de grootste daling sinds de aanslagen in New York op 11 september 2001. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt gingen tussen de 5,5 en 7,2 procent onderuit.

''Zo bar en boos als vandaag is het lange tijd niet geweest'', zei een handelaar in Amsterdam. Geen enkel fonds in de AEX-index eindigde in de plus.

14-jarige verdacht van verkrachten hond

Icoon OpmerkelijkEen 14-jarige Amerikaanse jongen uit Davis County (Utah) wordt ervan beschuldigd een hond te hebben verkracht. Volgens de directrice van het asiel waar de hond nu zit, is het dier op een ''afschuwelijke manier'' misbruikt, maar maakt de hond het nu weer goed.

De hond werd door de politie bij een gezin weggehaald nadat bezorgde buren alarm hadden geslagen. De directrice van de hondenopvang roept op om striktere wetten te maken tegen mensen die opzettelijk dieren pijn doen. Volgens haar komen deze misdaden steeds meer voor.

De jongen kan in Utah onder de huidige wetgeving maximaal tot één jaar jaar celstraf of een boete van 2.500 dollar veroordeeld worden.

-
Link: filmpje met interview met de directrice. (lokale tv-niveau, en dat is te merken aan het geluid)

Geweigerde kroegloper komt binnen via dak

Een man uit het Belgische Gent werd zaterdag de toegang tot de kroeg ontzegd. Omdat de man toch graag een pintje wilde pakken, besloot hij via het dak het café binnen te komen.

Via een naastgelegen woning wist de man op het dak te klimmen. Met een zaklantaarn, een stanleymes en een staaf of zak, probeerde de man op die manier het café te bezoeken.

Hij trok echter onbedoeld de aandacht van de uitsmijter van de kroeg, die de politie alarmeerde. De toegesnelde agenten dachten eerst dat het hier om een ordinaire inbreker ging.

De van het dak gehaalde Belg weigerde zijn naam tegen de politie te noemen. Gelukkig wist de politie hem als een oude klant van het café te herkennen.

Nieuwe game voor Sega Megadrive in 2008

Alle 'dood verklaarde' consoles hebben wel eens last van naschokken, zo verschijnt er af en toe nog wel eens een spel op deze dode consoles. Meestal hebben deze consoles hier maar een korte tijd 'last' van en kunnen ze daarna weer lekker in de vergetelheid raken. De Megadrive/Genesis maakt het echter wel heel bont, want nu, 13 a 14 jaar na het dood verklaren van de Megadrive, vertoont de console weer tekenen van leven. Er komt namelijk een nieuwe game uit voor de SEGA-console. De game zal Pier Solar gaan heten, wordt een J-RPG, wordt gemaakt door de SEGA homebrew-community en moet in 2008 uit gaan komen.

Counter-Strike en Everquest verboden in Brazilië

Slecht nieuws voor alle Braziliaanse gamers, de overheid heeft daar namelijk besloten om de games Counter-Strike en Everquest te verbieden. De overheid is van mening dat de games te gewelddadig zijn. De games zouden geweld aanwakkeren en zouden slecht zijn voor de gezondheid van de gamers.

Counter-Strike en Everquest zijn beide sinds 1999 verkrijgbaar en zijn erg populair in het land. In het hele land wordt de verkoop van de game verboden. Het verbod was bevolen door de Braziliaanse rechter Carlos Alberto Simoes. Volgens hem zorgen de games voor "the subversion of public order, were an attack against the democratic state and the law and against public security." Hoewel de rechter niet echt serieus genomen werd toen hij dit in oktober vorig jaar zei, blijkt dat het weldegelijk menens was.

De rechter heeft zijn uitspraak gedaan nadat hij geluisterd had naar psychologen die hem vertelde dat games verslavender zijn dan drugs. Aangezien het makkelijker is om een game te verbieden dan om de drugsproblematiek aan te pakken heeft de regering er maar voor gekozen om de gemakkelijkste weg te bewandelen.

Of het voorlopig bij de ban van deze twee games blijft is nog onduidelijk. mogelijk worden er in de toekomst meer games aan het rijtje toegevoegd. Of de ban ook echt effect zal hebben valt ook te betwijfelen, het zal waarschijnlijk eerder illegale downloads in de hand werken.

Cafeïne gevaarlijk tijdens zwangerschap

Icoon OnderzoekVrouwen hebben een verhoogde kans op een miskraam als zij in de eerste maanden van hun zwangerschap dagelijks veel dranken met cafeïne drinken.

Vrouwen die tweehonderd milligram cafeïne (twee kopjes koffie) of meer per dag drinken, verdubbelen het risico in vergelijking met vrouwen die helemaal geen cafeïne nuttigen.

Dat meldden onderzoekers in de Verenigde Staten maandag. De wetenschappers spraken over "overtuigend bewijs" na onderzoek bij ruim duizend vrouwen. Om elk risico te vermijden, zouden vrouwen de eerste vijf maanden van hun zwangerschap elk drankje met cafeïne moeten vermijden.

"Maar beter niet dus.."

Moordenaar vrouw en kind nu een 'wrak'

Icoon MisdaadDe 30-jarige Huib van O. uit Melissant (gemeente Dirksland) die in september zijn vrouw Renate (31) en dochter Elisa (3) vermoordde, is in de gevangenis veranderd in een wrak. Dat zegt zijn advocaat vandaag in het AD. ''Nu het besef is doorgedrongen dat hij zijn vrouw en kind heeft vermoord, is hij kapot van verdriet.''

Volgens de raadsman zijn de politiefoto's van de slachtoffers te gruwelijk voor woorden. ''Mijn cliënt is als een dolle tekeer gegaan. De foto's zitten in het dossier en krijgt de rechter onder ogen. De beelden zijn weerzinwekkend, bijna te eng om naar te kijken.'' Van O. bracht zijn vrouw en dochtertje met een mes en een hamer om het leven in hun huis aan de Fabiusstraat. Ook de hond van het gezin ontkwam niet aan de moordlust van zijn baasje.

Het is bekend dat het gezin schulden had. Maar waarom Van O. ineens over is gegaan tot de moorden, is voor zijn advocaat nog onduidelijk. Momenteel wordt nog gewerkt aan een rapport over de psychische situatie van de Melissanter. Pas als dit onderzoek in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam is afgerond, besluit het Openbaar Ministerie wanneer Van O. voor de rechtbank moet verschijnen.

'Onsteelbare' politieauto gestolen

Icoon OpmerkelijkHet paradepaardje van de Berlijnse politie, een speciale anti-diefstal BMW ter waarde van honderdduizend euro, is toch gestolen. Het geavanceerde beveiligingssysteem en de meerdere elektrische sloten van de wagen boden geen soelaas; twee agenten lieten namelijk gewoon de sleutel in het contact zitten.

Een enigszins goede reden daarvoor hadden de twee agenten wel, ze sprongen namelijk tezamen uit de auto om een verdachte te voet te achtervolgen. Helaas wist de verdachte te ontkomen, en bleek de super-BMW eveneens verdwenen te zijn toen de agenten terugkwamen op de plek waar tot even daarvoor hun auto had gestaan.

De politieleiding was niet blij met de actie, en dreigt de heren disciplinair te straffen vanwege hun nalatigheid. Inmiddels is de auto uiteraard nog steeds zoek. Of de achtervolgde verdachte bewust beide agenten bij de auto weg trachtte te lokken is helaas onbekend.

Met dank aan crv & Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Open dag moskeeën reactie op film Wilders

Icoon BinnenlandsAlle Marokkaanse moskeeën houden een open dag op de dag dat de geplande film van Geert Wilders uitkomt of op de dag erna. Dat wordt vandaag gemeld door het Landelijk Beraad Marokkanen (LBM). De open dag is een van de uitkomsten van het overleg dat gisteren plaatsvond door 225 vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap uit heel Nederland.

De Marokkaanse gemeenschap hoopt dat de film kalm ontvangen wordt. "We laten ons niet gek maken door de heer Wilders," zegt Brahim Bourzik, woordvoerder van het LBM. "We wachten af wat voor film het wordt. (...) We willen niet dat er vlaggen in brand worden gestoken, dan zou Wilders aan de champagne gaan. Wij hebben hem liever aan de Marokkaanse thee."

Aanstaande donderdag komt het LBM met een persconferentie waar de plannen toelichting krijgen. Een van de andere plannen is om samen met andere moslim- en niet-moslimorganisaties een manifestatie te organiseren, vlak nadat de film uitgekomen is.

Drie nieuwe characters van Super Smash Bros. Brawl uitgelekt

In een Japanse trailer zijn drie nieuwe characters voor Super Smash Bros. Brawl bevestigd, dit is per ongeluk gebeurd door Nintendo.

De nieuwe characters zijn Jigglypuff, Ness en Lucario. Nintendo heeft de trailer inmiddels aangepast op hun site, maar op youtube is de betreffende trailer nog wel te zien. In het filmpje hieronder zie je rond 4:20 de icoontjes van Jigglypuff, Ness en Lucario.



'Waakhond' tegen belediging islam in oprichting

De Marokkaanse schrijver Mohammed Ridoaun Jabri, oprichter en columnist van de inmiddels opgeheven omstreden (anti-homomanifest) website Elqalem.nl, gaat een comité oprichten dat iedereen die de islam beledigt juridisch gaat aanpakken. Eerste 'doelwit' van de islamitische waakhond is PVV-Kamerlid Geert Wilders.

''Iedereen die racistische uitlatingen doet over de islam, een ieder die aanzet tot haat, zullen we gezamenlijk via juridische weg gaan aanpakken'', zo zegt Jabri. ''Onze advocaten staan klaar.'' Het comité, dat Mirsab moet gaan heten, zou kunnen rekenen op steun van moskeebesturen, advocaten, en collega-schrijvers van Jabri, zoals als Ali Eddaoudi.

Jabri vermoedt wel dat het waakhond-comité veel zaken gaat verliezen. ''Dat mag. Waar het ons om gaat is dat het effect van een keer winst blijvend is. Als het ons lukt jurisprudentie te forceren die het mensen als Geert Wilders in de toekomst moeilijker gaat maken discriminerende standpunten over ons te ventileren, ben ik tevreden.''

Mogelijk laat de stichting voor het eerst van zich horen als de film van Wilders is uitgezonden.

In 2005 zocht Jabri de media met de mededeling dat hij bezig was met de oprichting van de Moslim Democratische Partij (MDP). Een initiatief waarvan weinig meer is vernomen.

Met dank aan crv, Aka-Zigor en paperclips voor de submit.

Starcraft nu te spelen zonder cd

Blizzard heeft een patch 1.15.2 uitgebracht voor Starcraft. Deze patch maakt het mogelijk om de game te spelen zonder dat de disc in je pc hoeft te zitten. De patch werkt voor Starcraft en ook voor de uitbreiding Starcraft: Brood War. Blizzard heeft bekend gemaakt dat het bedrijf binnenkort ook met een vergelijkbare patch komt voor Warcraft III en Warcraft III: The frozen Throne.


Het spelen zonder CD gaat niet vanzelf, hiervoor moet je een aantal stappen doen die je hieronder kunt lezen. Je kunt de patch hier downloaden.

quote
Make sure you have "Hide extensions for known types" unchecked under Explorer Folder Options. If you own only StarCraft, copy "INSTALL.EXE" from the StarCraft CD to your StarCraft folder and rename it to "StarCraft.mpq". If you own StarCraft: Brood War, copy "INSTALL.EXE" from the StarCraft: Brood War CD to your StarCraft folder and rename it to "BroodWar.mpq".

Bijna de helft van de gamemarkt is voor de Xbox 360

NPD, een Amerikaans bedrijf dat marktonderzoeken uitvoert heeft een onderzoek gedaan naar consoles in de Amerikaanse huishoudens. In totaal hebben consumenten vorig jaar 13,7 miljard dollar uitgegeven aan Xbox 360 consoles, accessoires en games. De Xbox 360 is daarmee de succesvolste console in de Verenigde Staten aangezien de PlayStation 3 het moest doen met 2,2 miljard dollar en de Wii zorgde voor een omzet van 3,5 miljard dollar.

Nog een aantal andere interessante feitjes:
Call of Duty 4: Modern Warfare was vorige maand de succesvolste game, met 1,5 miljoen verkochte exemplaren op de 360. Voor elke PS3-versie die werd verkocht gingen er drie 360-versies over de toonbank.

Assassin's Creed was een van de paradepaardjes voor de PlayStation 3, maar het multiplatform gaan van deze game heeft Ubisoft geen windeieren gelegd. De Xbox 360-versie verkocht ruim twee keer zoveel dan de PS3-versie. Ook Guitar Hero III verkocht twee keer zoveel voor de 360.

Ook het prijzige Rockband is een aardig succes te noemen. De 360-versie is al 463.000 keer over de toonbank gegaan en de PlayStation 3 al 174.000 keer.

Frits Spits koninklijk onderscheiden

Icoon Radio Radiopresentator Frits Spits is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Leo Janssen van Laren reikte de koninklijke onderscheiding vanmiddag aan de dj uit tijdens de KRO-uitzending Tijd voor Twee.

Tijdens een speciale jubileumuitzending zette de KRO de presentator in het zonnetje. Tijdens het programma vierde de omroep dat Spits afgelopen zaterdag 60 jaar is geworden en dit jaar liefst 35 jaar in het vak zit als dj en radiopresentator.

Janssen roemde Spits (echte naam Frits Ritmeester) om de prestaties die de dj heeft neergezet. ''Hij zet zich in voor een goed en creatief gebruik van het Nederlands en verdedigt met grote inzet het gebruik van onze moedertaal.''

Ritmeester was al diskjockey tijdens zijn studententijd. In 1973 maakte Frits Spits zijn eerste proefprogramma voor de VARA. In 1978 begon hij  op Radio 3 - toen nog Hilversum 3 geheten - met zijn legendarische radioprogramma De Avondspits, het programma dat hem grote faam heeft gebracht. Hij ging daar, met een onderbreking van twee jaar, tot aan 1995 mee door. In dat jaar stapte hij over naar Radio 2 waar hij sindsdien Tijd voor twee maakt.

Lesbisch koppel staakt Baby Te Huur

Icoon TelevisieHet lesbische koppel Shirley en Jenneken heeft zijn kinderwens even in de ijskast gezet. Zij zijn na één aflevering al gestopt met hun deelname aan het BNN-programma Baby Te Huur.

Hierin gaan vier jonge stelletjes met kinderwens op televisie een paar weken samenwonen en alvast oefenen met echte kinderen. Al in de eerste aflevering bleek dat de twee meiden nog niet aan samenwonen toe zijn. De spanningen over de verdeling van de huishoudelijke taken liepen te hoog op, aldus BNN vandaag. Een ander stel heeft hun plaats ingenomen.

Minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin heeft vorige week nog zijn bedenkingen geuit tegen Baby Te Huur, dat gisteren voor het eerst was te zien. Hij heeft de Raad voor de Kinderbescherming gevraagd naar het programma te kijken omdat de deelnemers oefenen met echte koters, die door hun ouders voor een paar dagen zijn uitgeleend.


'Nog niet toe aan samenwonen'
Zie ook de website van BNN

Vegetariërs: vrijdag verplicht vleesvrij

Icoon OpmerkelijkDe Nederlandse Vegetariërsbond (NVB) heeft een nieuw plan om de vleesconsumtie in Nederland terug te dringen. Ze willen dat overheidskantines voortaan geen vlees of vis meer serveren op vrijdag. Op deze manier wordt volgens hen het leven van minstens 40.000 dieren gespaard.

Uit onderzoek van de NVB blijkt dat in de meeste kantines van overheidsinstellingen wel vegetarische maaltijden te krijgen zijn: meer dan 90 procent biedt vegetarische alternatieven. NVB-directeur Vibeke Helder vindt deze keuze echter niet genoeg. Volgens haar is het nodig om één dag in de week aan te wijzen waarop het verboden is om vlees te verkopen. "Om dierenleed terug te dringen en het milieu te sparen," aldus Helder.

Volgens de NVB zijn in overheidskantines gemiddeld 5 à 10 gerechten vegetarisch. In 47 procent van de kantines is er elke dag een vlees- en visloze warme maaltijd te krijgen. Ook niet-vegetariërs zouden hier graag gebruik van maken. In organisaties waar veel allochtonen werken, is het aanbod meestal gevarieerder, wellicht omdat vegetarische maaltijden per definitie ook halal zijn, terwijl dat voor maaltijden met vlees meestal niet geldt.

Zweepslagen voor voeren hete paprika

In Saudi-Arabië is een vrouw die haar stiefdochter had gedwongen een scherpe paprika op te eten, tot vijftig zweepslagen veroordeeld. Ze heeft verklaard dat ze het 5-jarige meisje zo wilde opvoeden, meldde de Saudische krant Okaz vandaag.

De echte moeder van het meisje, die verstoten is door de vader, had aangifte gedaan. Volgens de moeder heeft de radicale opvoedmethode psychische problemen bij haar dochter veroorzaakt.

In het conservatieve koninkrijk geldt de sharia, de strenge islamitische wetgeving, waarbij lijfstraffen veelvuldig worden opgelegd. Volgens Okaz proberen naasten van de veroordeelde vrouw de moeder nog op andere gedachten te brengen om te voorkomen dat het vonnis daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

Lindsay Lohan maakt kans op dubieuze prijs

Icoon FilmDe geflopte Lindsay Lohan-film I know who killed me is de grote kanshebber bij de uitreiking van de Razzies, de dubieuze prijzen voor slechtste films van het jaar. Dat staat vandaag op de website van de organisatie te lezen.

De actrice speelt in de thriller een tweeling die wordt achtervolgd door een psychopaat met een voorliefde voor de kleur blauw en het afhakken van voeten. De productie is onder meer genomineerd in de categorieën slechtste film, slechtste horrorfilm en slechtste regie. Lohan zelf werd genomineerd als slechtste koppel en ontving voor beide rollen een nominatie als slechtste actrice.

Politie staakt landelijk, voetbal gaat door

Icoon VoetbalDe eredivisiewedstrijden Ajax - FC Utrecht en FC Groningen - NEC gaan woensdagavond door ondanks de landelijke politiestaking. Gedurende de dag leggen stakers in alle politieregio's het werk enkele uren neer uit protest tegen het cao-beleid van Minister Guusje ter Horst.

Actievoerende agenten delen voor de wedstrijden buiten de Arena flyers aan het publiek uit. Daarin leggen ze uit waarom ze een cao-conflict hebben met de minister van Binnenlandse Zaken. Stakers bij stadion Euroborg in Groningen doen daar ongeveer hetzelfde.

De actievoerders bij de wedstrijden zijn veelal in burger. Agenten die voor de veiligheid worden ingezet, zijn gewoon in uniform gekleed en aan het werk, legde ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp maandag uit. Actievoerders van de politie Kennemerland voegen zich bij hun collega's van de politie Amsterdam. In Groningen voeren politiemensen actie met medestanders uit de regio Drenthe.

De politiebonden overleggen met de Ajax-directie hoe de actievoerende agenten aan het begin van de wedstrijd de Arena in kunnen. Binnen het stadion wordt geen actie gevoerd.

In de meeste regio's leggen leden van de vakbonden NPB, ACP, ANPV, VMHP het werk voor een uur of vier neer. In onder meer Drenthe, Limburg-Zuid, Noord en Oost-Gelderland en Zuid-Holland Zuid staakt de politie een paar uur langer.

In vrijwel alle gevallen zijn de politiebureaus tijdens de werkonderbrekingen gesloten voor het publiek. Wie aangifte wil doen, moet wachten. De noodhulp blijft overal gegarandeerd, benadrukken de vakbonden.

Voor meer (voetbal)nieuws kijk je op FOK!Sport!

Punten ronde 10

Tijd voor de punten van de tiende ronde van de FOK!voetbalmanager.

ijsbunny is deze ronde winnaar met 132 punten. Op een gedeelde tweede plaats, met 120 punten, eindigen Japiw en Reinaldo. Eilanden pakt met 110 punten de vierde plaats en de top 5 wordt deze ronde afgesloten door manfred1966.

In het algemeen klassement staat Thijs_HA eerste met 903 punten. Japiw is met 879 punten tweede, zeven punten voor AmenhotepIV. De vierde plaats wordt ingenomen door ElmarO en de top vijf wordt afgesloten door BassieD met 864 punten.

Bij de subleagues is de rondeoverwinning gegaan naar !!!AFC AJAX vs PSV!!! met 100 punten. Twijzel Boppe!!! pakt de tweede plaats met 93 punten en Echte Kenners eindigen met 91 punten als derde.

!!!AFC AJAX vs PSV!!! staat ook eerste in het algemeen klassement. Top Zoveel 2006/2007 staat tweede met 780 punten.

OPGELET

Voor de volgende ronde kan je wisselen tot dinsdag 22 januari 19:00 uur

Aandelenbeurzen kelderen wereldwijd

Icoon BeursAls je aandelen hebt ben je vandaag flink de Sjaak. De Europese beurzen staan op dit moment flink lager. De Amsterdamse AEX staat op dit moment zes procent lager. "Er is nog geen sprake van paniek, maar daar zitten we wel dichtbij", zo zei een analist zojuist bij RTL Z.

Aanleiding voor de lagere beurzen in Europa is de angst voor een recessie in Amerika. Afgelopen vrijdag kondigde de Amerikaanse president Bush maatregelen aan om de hypotheekcrisis te bewezeren. De belastingen gaan fors omlaag, zodat consumenten lekker veel kunnen besteden. Maar op de beursvloer lijkt men niet onder de indruk van de maatregelen.

Maar ook financiële instellingen zijn de boosdoeners. Door de crisis kunnen ze niet meer aan hun financiële verplichtingen doen.

De Amerikaanse beurs op Wall Street in New York is vandaag gesloten in verband met Martin Luther King Day.

Met dank aan ItaloDancer voor de submit.

Selby wint Snooker Masters

Mark Selby heeft gisteravond de Saga Insurance Masters op zijn naam geschreven. De als elfde geplaatste Engelsman was in de finale veel beter dan landgenoot Stephen Lee.

In de middagsessie ging het vrij gelijk op. Lee nam de leiding, maar zag Selby met een break van 124 direct terugkomen. Nadat Lee opnieuw een 2-3 voorsprong had genomen zette Selby orde op zaken. De Engelsman liep voor het einde van de sessie uit naar 5-3. In de avondsessie waren de fouten van Lee niet meer op één hand te tellen, en Selby maakte hier dankbaar gebruik van. De als derde geplaatste Lee was geen partij voor Selby, en verloor vijf frames op rij waardoor de 10-3 eindstand een feit was.

Selby nam de titel over van Ronnie O'Sullivan, die er in de eerste ronde al uit ging tegen Stephen Maguire. De Schot moest in de tweede ronde op zijn beurt zijn meerdere erkennen in Selby. In de halve finale rekende Selby af met Ken Doherty, maar kon het ook hier pas afmaken in het beslissende frame. Lee schakelde achtereenvolgens Graeme Dott, Peter Ebdon en Marco Fu uit.

Vandaag is officieel dé kutdag van het jaar

Icoon WeerDoe de gordijnen maar dicht en stook het haardvuur wat hoger op. Vandaag, maandag 21 januari 2008, is officieel dé kutdag van het jaar. Psycholoog Cliff Arnall meldt vandaag op de website van The Daily Telegraph dat het dit jaar niet treuriger wordt dan vandaag.

Arnall is al enige jaren gespecialiseerd in winterdepressies en maakt elk jaar een berekening wat de zwartste dag van het jaar is. De berekening is onder meer gebaseerd op het slechte weer, de schulden die mensen maken na de feestdagen en de tijd die het duurt voordat ze zich realiseren dat er niets is terechtgekomen van hun goede voornemens. Januari is gevoelsmatig ook de langste maand van het jaar. Dat komt ook omdat mensen hun salaris reeds rond de eerste doorheen hebben gejast en ze dan nog een week of drie moeten.

CD: Mark Farina - Live in Tokyo

One legend, one night, live & unedited. Beetje jammer dat dit alleen op de achterkant van de hoes staat, want het zou een prima ondertitel geweest zijn bij deze cd. Het mag duidelijk zijn, op deze mix-cd horen we Mark Farina zoals je hem ook live ervaart. Deze mix is niet nabewerkt om eventuele "mixfoutjes" eruit te halen. Mark Farina is afkomstig uit Chicago, maar is woonachtig in San Francisco. Hij staat bekend als een uistekend DJ en geniet veel respect onder collega DJ's.

Mark Farina – Live in Tokyo

Paniek op de beurs

Mocht je spaarcentjes in wat aandelen hebben zitten. DOM!

De beurs staat namelijk (as we speak) op -6,09% en een daling die ons even terugzet naar ergens mid augustus 2006. Een lekkere daling naar mijn mening. Nou ben ik zelf geen financieel expert en weet ik niet zo heel erg veel te vertellen over de beurs. Maar ik kan je wel verwijzen naar wat sites waar je het geheel in de gaten kan houden. De financiele telegraaf is natuurlijk een optie, en daar zie je ook meteen deze woorden:

Het vertrouwen is gereduceerd tot nul. Beleggers gooien de spreekwoordelijke handdoek in de ring", meent handelaar Rik Zwaneveld van AFS Brokers.

Kleine update 13:56 , we zitten weer iets beter met -3,73%. De paniek lijkt van korte duur te zijn geweest.

[NFL] Patriots en Giants in Super Bowl XLII

De New England Patriots en de New York Giants hebben zich gisteren weten te verzekeren van een plaats in de Super Bowl XLII, de jaarlijkse strijd tussen de AFC (American Football Conference) en de NFC (National Football Conference).

De Patriots, uitkomende in de AFC, moesten het opnemen tegen de San Diego Chargers. De Patriots, die dit seizoen nog ongeslagen zijn, kwamen in het tweede kwart op voorsprong en ze gaven die voorsprong niet meer weg. Uiteindelijk wonnen de Pats met 21-12. Tom Brady, de quarterback van de Patriots, maakte dit seizoen een erg goed seizoen mee en brak verschillende records in de NFL, maar had tegen de Bolts een aantal ongelukkige momenten. De defensie van San Diego hield constant druk op Brady en dwong hem tot het gooien van drie interceptions. De aanval van San Diego, onder leiding van de licht geblesseerde Philip Rivers, wist daar echter niet van te profiteren en kwam niet verder dan het produceren van vier fieldgoals.

De strijd in de NFC ging tussen de New York Giants en de Green Bay Packers. In het koude Green Bay wisten de Giants voor een stunt te zorgen door in de verlenging de Packers te verslaan met 23-20. Lawrence Tynes wist uiteindelijk de winnende fieldgoal te maken. Tynes had in de reguliere speeltijd al twee keer de kans gehad om de wedstrijd te beslissen, maar schoot twee keer links naast. Met deze overwinning stopten de Giants de opmars van de Packers die, onder leiding van de 38-jarige Brett Favre, bezig waren aan een uitstekend seizoen.

De Patriots zijn ook in de Super Bowl weer favoriet. De laatste zes jaar won het team al drie keer de Super Bowl. Als de Patriots winnen zullen ze het seizoen ongeslagen afsluiten, iets wat tot nu toe alleen de Miami Dolphins lukte in 1972.

[Upd] Alonso test nieuwe R28

Renault begint vandaag in Valencia met het testen van hun nieuwe F1-auto. Ook Williams test vanaf vandaag hun nieuwe auto op het circuit van Valencia, de FW 30. Hiermee lopen beide teams één dag voor op de andere teams die pas morgen zullen beginnen.

Voor Renault zal Fernando Alonso achter het stuur van de R28 kruipen, voor Williams zal Nico Hülkenberg de testrondjes gaan maken. Overigens is de testsessie vanmorgen onderbroken vanwege de zeer dichte mist. Beide teams hopen vanmiddag hun testprogramma's te kunnen vervolgen.

Update 12:56 uur

De mist is wat opgetrokken en de baan is weer vrijgegeven voor de teams. De nieuwe auto van Renault, de R28, begint aan zijn eerste ronde.


- De nieuwe R28 -

[AO] Wassen uitgespeeld in Melbourne

Rogier Wassen is klaar op de Australian Open. De Nederlander verloor in het gemengd dubbelspel met de Française Virginie Razzano in de derde ronde met 1-6 en 7-5 van Yung-Jan Chan uit Taiwan en de Fransman Eric Butorac.

Gisteren verloor Wassen in de derde ronde van het heren dubbelspel. Wassen en de Duitser Christopher Kas gingen met tweemaal 4-6 ten onder tegen de als tweede geplaatste Canadees Daniel Nestor en de Serviër Nenad Zimonjic.

Uitslagen Belgie speelronde 18

In België werd afgelopen weekend weer een speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BergenClub Brugge0-1
Standard LuikZulte Waregem3-1
AnderlechtKV Mechelen1-0
WesterloFC Brussels7-2
Sint-TruidenSK Lokeren1-1
RoeselareCharleroi1-2
Ger. BeerschotDender1-0
AA GentEx. Moeskroen2-0
Cercle BruggeRacing Genk5-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Club Brugge1740+13
2Standard Luik1840+26
3Cercle Brugge1837+26
4Ger. Beerschot1836+15
5AA Gent1830+13
6Anderlecht1830+6
7Racing Genk1829+1
8Zulte-Waregem1824-6
9Charleroi1823-5
10Westerlo1723-9
11Ex. Moeskroen1822-3
12SK Lokeren1722-1
13Roeselare1720-9
14Dender1816-14
15KV Mechelen1815-10
16Sint-Truiden1812-19
17FC Brussels1811-28
18Bergen1810-14

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1DissaRoeselare10
=MalkiGer. Beerschot10
=De SutterCercle Brugge10
4JovanovicStandard Luik9
=TomouEx. Moeskroen9
=IachtchoukCercle Brugge9

Programma :

DatumThuis:Uit:
22/01WesterloClub Brugge
22/01SV RoeselareSK Lokeren

Earth verkozen tot mooiste filmposter

Icoon FilmDe affiche van de film Earth is verkozen tot de mooiste filmposter van 2007. Lezers van omroepgids TV Krant hebben de meeste waardering voor de poster van een ijsbeer die zich onderdompelt in het water, dat tegelijkertijd de kosmos boven de aarde uitbeeldt.

Ongeveer 5500 mensen brachten hun stem uit op een van de 48 geselecteerde filmposters in de publieksverkiezing die door de TV krant is georganiseerd. Earth won met slechts 38 stemmen meer nipt van de nummer twee, de affiche van fantasiefilm The Golden Compass.

Independent Films, die Earth in ons land uitbracht in de bioscoop, krijgt als winnende filmmaatschappij de TV Krant Filmposter Award 2007. Dit is een bronzen beeldje van beeldhouwster Lia Krol.



Thomas Vermaelen maandag weer in actie

Adrie Koster liet tijdens het perspraatje weten dat Thomas Vermaelen maandag weer in actie zal komen. Dan treedt Jong Ajax aan in een oefenwedstrijd tegen Haarlem. Gregory van der Wiel zal nog niet in actie komen. Koster vertelde dat Van der Wiel constant met een terugslag te maken heeft.

De wedstrijd van aankomende woensdag tegen FC Utrecht komt wellicht nog te vroeg voor Vermaelen, maar zondag tegen Vitesse is er een grote kans dat de Belg weer onderdeel zal zijn van de selectie. Dit is een fikse opsteker voor trainer Koster. In verdedigend opzicht kon hij de afgelopen weken op weinig spelers rekenen. Middenvelder Siem de Jong werd zelfs eenmaal noodgedwongen als rechtsback opgesteld.

Freddie Cavalli (Wild Romance) overleden

Icoon MuziekAfgelopen vrijdag is de Nederlandse muzikant Fred van Kampen, beter bekend onder zijn artiestennaam Freddie Cavalli, overleden. Het nieuws werd gisteravond bekend gemaakt. De bassist maakte vooral furore bij Herman Brood & His Wild Romance in de jaren zeventig en tachtig. Hij speelde mee op alle succesalbums van Brood.

Daarnaast speelde Van Kampen mee met bands als Vitesse, The Meteors en Mark Foggo & the Secret Meeting. Ook maakte hij met zijn eigen Freddie Cavalli Band enkele albums. In 2005 tourde Cavalli langs de Nederlandse podia met een Tribute to Herman Brood-band. Manuela Kemp nam daabij grotendeels de zang voor haar rekening.

Cavalli is gestorven aan de gevolgen van longkanker. Hij is 52 jaar oud geworden.



Manifest tegen extremisten in Marokko

Icoon BuitenlandsIn Marokko hebben zo'n 150 prominenten een manifest onderschreven waarin geprotesteerd wordt tegen het gevaar van onverdraagzaamheid in het Noord-Afrikaanse land. Ze vrezen religieus en politiek extremisme.

De ondertekenaars zijn onder meer artiesten, politici en journalisten. Hun manifest 'Oproep ter verdediging van de individuele vrijheden' werd in tal van kranten gepubliceerd. ''We leven vandaag in een klimaat van haat en van inquisitie die op termijn de burgervrede in Marokko in gevaar brengen'', staat er onder andere in te lezen.

Directe aanleiding is een incident in november waarbij talrijke mensen, aangespoord door islamisten, zich keerden tegen enkele homoseksuelen en hun eigendommen omdat die op een feest hadden gedaan alsof ze een homohuwelijk sloten. Vervolgens werden zes homo's gearresteerd en in de gevangenis gegooid.

De hoofdverdachte moet tien maanden in de cel blijven, de andere vijf zijn tot straffen variërend van twee tot vier maanden veroordeeld. Amnesty International uitte deze week zware kritiek op de Marokkaanse rechtspraak en eist onmiddellijke vrijlating van de zes.

"Ajax wilde Romeo Castelen"

Romeo Castelen is afgelopen zomer benaderd door Ajax. Dit bevestigt de oud-speler van Feyenoord, tegenwoordig spelend voor Hamburger SV. Martin van Geel had deze zomer telefonisch contact met Rodger Linse, de zaakwaarnemer van Castelen.

Castelen was duidelijk verrast maar ook blij met de interesse: "Ik vond het van lef getuigen. Een Feyenoorder naar Ajax proberen te halen, dat doe je niet zo snel. Het streelde me. Bij Van Geel had ik altijd een goed gevoel. Ik sprak hem wel eens bij AZ en Willem II. Dat waren korte, maar warme gesprekjes", aldus Castelen.

Hij vervolgt: "Ik vond alleen dat ik het niet kon maken. Ik ben dan wel in Amsterdam opgegroeid, maar de Feyenoordsupporters hebben mij heel veel gegeven. Als je dan overstapt naar de concurrentie, dan pleeg je bijna een soort verraad."

Vriend Britney krijgt bons en straatverbod

Icoon ShowbizzGoed nieuws voor fans van Britney, naar verluidt is de zangeres weer vrijgezel. Twee collega's van haar vriend Adnan Ghalib zeggen van wel. Sam Lutfi, een goede vriend van de zangeres, vertelde de fotografen zondag dat er een contactverbod is aangevraagd. Ghalib zelf ontkent uiteraard: "ik weet van niks", aldus de paparazzo.

Ghalib kwam onlangs in het nieuws doordat hij naaktshoots van Britney te koop had aangeboden voor een miljoen. Dat hij gedumpt zou worden was natuurlijk een kwestie van dagen tot weken. Er is nu dus zelfs een straatverbod tegen hem aangevraagd. Zelf heeft hij nog wel hoop. "Ik heb sinds vrijdag geen contact gehad met Britney, schrijft Ghalib op de website van zijn werkgever FinalPixx. ""Ik was in Santa Barbara voor een begrafenis van een familielid en uit respect voor mijn familie stond mijn telefoon uit. Ik hoor nu pas wat er wordt gezegd. Ik hoop snel terug te zijn in Los Angeles en in contact te komen met mevrouw Spears."

Politiebureau aangevallen met sandwichspread

Icoon PolitieDe agenten op een politiebureau in het Amsterdamse stadsdeel Oud West werden gisteren opgeschrikt toen er rond half tien ’s avonds een ruit werd ingegooid. Een verwarde man had een pot sandwichspread naar binnen gegooid.

De agenten kwamen onmiddellijk in actie en de man kon na een korte achtervolging worden aangehouden. Wat de gevolgen voor de man zijn is niet bekendgemaakt door de politie.

Het bureau aan de 2e Constantijn Huygensstraat heeft volgens de politie maar zeer geringe schade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen door de actie van man.

'Schoolcomputers makkelijk te kraken'

Icoon Digital Scholieren slagen er geregeld in het computersysteem van hun school te kraken. Ze kunnen vrij eenvoudig bij leerlingenadministratie, cijferlijsten en proefwerken met de antwoorden.

Een woordvoerder van de Stichting Kennisnet bevestigde maandag berichtgeving in het AD met die strekking. Uit onderzoek van de Stichting Kennisnet, die scholen ondersteunt op it-gebied, blijkt dat veel schoolsystemen relatief gemakkelijk te kraken zijn. ''De veertien onderzochte scholen waren geen van alle helemaal veilig,'' zei de zegsman.

Volgens Kennisnet lopen scholen grote risico's. Kwaadwillenden kunnen cijfers veranderen, virussen en spam verspreiden, systemen platleggen, e-mailadressen en wachtwoorden misbruiken.

Mobieltje naast bed kan nachtrust verstoren

Icoon TelecomEen mobiele telefoon op het nachtkastje kan tot verlies van essentiële slaap leiden. Dat meldt de Belgische krant Gazet van Antwerpen vandaag naar aanleiding van een Europees onderzoek.

Tijdens het onderzoek werd het slaapgedrag van 35 mannen en 36 vrouwen tussen de 18 en 45 jaar getest. Een deel van de proefpersonen werd tijdens de slaap blootgesteld aan evenveel straling als een mobieltje uitzendt.

Die groep deed er langer over om in slaap te vallen, sliep minder diep en de remslaap was ook korter dan bij de 'gsm-loze' groep.

Volgens de onderzoekers houdt de straling van het mobieltje het alertheidsniveau in de hersenen te hoog. Ook kan die straling 's morgens leiden tot hoofdpijn en depressiviteit. Een wetenschapper die aan het onderzoek meewerkte raadt echter iedereen aan om een uur voor het naar slapen gaan niet meer mobiel te bellen.

Hoe word jij vooral gestoord in jouw slaap? Stem in de poll!

Met dank aan Lunaflame voor de submit.

Kamerlid Dibi wil tegenfilm Wilders maken

Icoon Film GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil in ieder geval een en misschien zelfs twee films maken in reactie op de film waar PVV-voorman Geert Wilders mee zegt te komen. Dibi zegt dat vandaag in een interview met de gratis krant Metro.

De eerste film, die dit jaar uit zou moeten komen, heeft als doel moslims en niet-moslims te verzoenen. Toch zal de film ''hard en confronterend'' zijn. ''Zo praat ik met moslimjongeren die vreselijke dingen zeggen over zaken als homoseksualiteit en vrouwen'', zegt Dibi in het interview. ''Maar uiteindelijk wil ik laten zien dat moslims en niet-moslims met elkaar verder moeten. We zijn met elkaar getrouwd.''

Dibi broedt ook op een satirische film waarvoor verschillende bekende Nederlanders hun medewerking zouden hebben toegezegd. ''Maar van een bekende Nederlander die Wilders moet gaan spelen, verwacht ik binnenkort nog uitsluitsel.''

Op het moment is Dibi al bezig met het maken van een strip over Wilders. Die strip zal op zijn Hyves-pagina verschijnen. In de strip staat Wilders zijn haar te blonderen met een middel dat White Power heet. Volgens Dibi is Wilders een gefrustreerd man die vroeger wellicht door ''kut-Marokkaantjes'' is gespest.

Volgens Metro wordt Dibi sinds zijn arrestatie bij een anti-Wildersdemonstratie door velen gezien als het symbool van het verzet tegen Wilders.

Het verhaal achter de Red Ring of Death?

Het mysterie van de Red Ring of Death blijft maar doorgaan, geruchten over uitvalpercentages zitten in de tientallen procenten en iedereen lijkt wel iemand te kennen van wie de Xbox 360 naar Duitsland is gegaan. Maar wat is nu de oorzaak achter deze RRoD's?

In een lezersblog op de site van SeattlePIis een interview gehouden met iemand die al jarenlang voor het Xbox-project werkt bij Microsoft, en deze heeft wat interessante dingen te vermelden over RRoD's. De bron is (logischerwijs) niet prijsgegeven, dat houdt wel in dat alle informatie voorlopig met een dikke korrel zout genomen moet worden tot er officiële bevestiging/ontkenning vanuit Microsoft komt.

De oorzaak schijnt (zoals verwacht) niet te liggen bij slechts één onderdeel, het is een samenwerking van slechte componenten en designfouten, waardoor eventuele slechte componenten voor problemen kunnen zorgen. Denk hierbij aan slechte soldeerpunten door gebruik van loodvrije soldeer, timing-problemen met het geheugen of simpelweg kapotte chips. Vooral de soldeerpunten schijnen een probleem te zijn, de slecht gekoelde GPU kan het moederbord vervormen door niet goed afgevoerde warmte waardoor er extra stress op de soldeerpunten komt te staan. Deze soldeerpunten zijn dan zelf weer van slechte kwaliteit omdat veel fabrikanten nog niet goed om weten te gaan met loodvrije soldeer.

Het uitvalpercentage dat genoemd wordt ligt rond de 30%, met een veel lager percentage van 10% voor de nieuwste Xbox 360 met 65 nanometer chips. Microsoft is in ieder geval bezig de CPU en GPU op één chip te krijgen, wat moet zorgen voor kostenbesparing maar ook een lagere uitval, onder andere door een verlaagd energieverbruik.

Een andere oorzaak voor alle problemen blijkt het management te zijn, deze hebben in eerste instantie te weinig tijd en geld besteed aan de technische kant van de console, zowel in het testen als in het managen van de leveranciers. Daarnaast is ook de tijdsdruk een probleem geweest, de console moest en zou de deur uit gaan terwijl de test-systemen nog niet volledig waterdicht waren. Zo zouden het percentage volledig werkende consoles oorspronkelijk onder de 30% liggen, bij de overige 70% moesten chips vervangen worden of andere reparaties worden uitgevoerd.

Al met al lijkt er niet echt één duidelijke oorzaak te zijn voor de RRoD's, maar is het een samenspel van ambitie, kostenbesparing en teveel nieuwe technieken die zorgt voor de falende consoles.

Uitslagen Italië speelronde 19

In Italië werd dit weekend de negentiende ronde in de Serie A gespeeld. Hieronder alle uitslagen, de stand en het programma voor de volgende speelronde.

Echt spannend is het niet in de Italiaanse Serie A als het gaat om de eerste positie. Internazionale voert al geruime tijd de ranglijst aan en is vooralsnog niet van plan om de voorsprong van zeven punten weg te geven. Tegen Parma won Internazionale, al was het met de hakken over de sloot. Tot twee minuten voor tijd stond het nog achter met 1-2. Esteban Cambiasso had de thuisploeg op 1-0 gezet na een half uur. Luca Cigarini en Andrea Gasbarroni zorgden voor de 1-2. In de 88e minuut kregen de Nerazzurri alsnog de kans om op gelijke hoogte te komen. Zlatan Ibrahimovic benutte de strafschop. In de 90e minuut zorgde de Zweed ook nog voor de winnende treffer. AS Roma bleef na deze speelronde tweede. De Giallorossi hebben zeven punten minder dan Internazionale. Tegen Catania werd gewonnen met 2-0. Ludovic Giuly zorgde binnen tien minuten voor de 1-0. Na rust verdubbelde Daniele De Rossi de score door een strafschop te benutten.

Juventus verloor twee dure punten. De Oude Dame kwam niet tot scoren en sloot de wedstrijd tegen Sampdoria af met een 0-0 gelijkspel. Door dit gelijke spel kon Fiorentina weer wat dichterbij komen. Thuis tegen Torino had Fiorentina zaterdag al gewonnen. Beide doelpunten aan de kant van Fiorentina kwamen voort uit strafschoppen. Christian Vieri was trefzeker op slag van rust, Adrian Mutu was dat na rust. Tussendoor was Torino op gelijke hoogte gekomen via Vincenzo Grella. Voor Cagliari lijkt het seizoen nu al voorbij. Met slechts tien punten uit negentien duels staat het onderaan. Zes punten meer behaalde Empoli. Met zeventien punten staan Reggina en Torino daar nog boven.


Uitslagen

ThuisUitEindstand
GenoaAtalanta Bergamo2 - 1
FiorentinaTorino2 - 1
JuventusSampdoria0 - 0
LivornoEmpoli1 - 0
NapoliLazio Roma2 - 2
PalermoSiena2 - 3
RegginaCagliari2 - 0
AS RomaCatania2 - 0
UdineseAC Milan0 - 1
InternazionaleParma3 - 2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesVoorTegenPunten
1Internazionale191540431349
2AS Roma191261371942
3Juventus191072361637
4Fiorentina19973301834
5Udinese19955232232
6Sampdoria19748252425
7Genoa19676202525
8Palermo19676273325
9AC Milan16664271424
10Napoli19667292924
11Atalanta Bergamo18576252522
12Catania19577182222
13Livorno18567222821
14Lazio Roma19478222919
15Parma19469222918
16Torino192116172417
17Siena19388223017
18Reggina18387152617
19Empoli19379152616
20Cagliari192413133610

Programma

DatumThuisUit
26-1SampdoriaAS RomaSiena
26-1RegginaPalermo
27-1AC MilanGenoa
27-1Atalanta BergamoReggina
27-1CagliariNapoli
27-1CataniaParma
27-1EmpoliFiorentina
27-1TorinoLazio Roma
27-1UdineseInternazionale
27-1LivornoJuventus

[AO] Federer door in drie sets

Twee dagen na de kraker tegen Janko Tipsarevic wist Roger Federer weer ouderwets te winnen in drie sets van zijn opponent Tomas Berdych: het werd 6-4, 7-6 en 6-3.

In de eerste set ging het gelijk op, maar door een break in de elfde game wist Federer vrij eenvoudig de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set had de Zwitser het lastig tegen de Tsjech. De 22-jarige Berdych brak Federer en kwam snel voor met 3-0. De nummer één van de wereld wist zich echter te herpakken en kon nog een tiebreak forceren. In die tiebreak kreeg de Tsjech zelfs nog twee setpoints, maar wist die niet te verzilveren door op 6-5 een slechte dropshot af te leveren en op 7-6 een forehand slecht af te ronden.

In de derde set geloofde Berdych het allemaal wel en ging de winst uiteindelijk na twee uur spelen naar Federer. "Ik ben tevreden met het resultaat", zo verklaart Federer na afloop. "Want het was al bij al een lastige wedstrijd. Tomas speelde goed en is altijd een gevaar. Hij slaat de ene voortreffelijke bal na de andere. In de tweede set was hij beter dan ik, echt waar." In de kwartfinale moet Federer het nu opnemen tegen de Amerikaan James Blake.

Musicalpubliek bedrogen: neppers ipv sterren

Musicalliefhebbers die zaterdag naar Evita, Ciske de Rat en Tarzan gingen om hun 'sterren' te zien kwamen bedrogen uit. Niet Danny de Munck, Ron Link, Chantal Janzen en Brigitte Heitzer straalden in de show, maar hun understudies. Reden: de sterren moesten van Joop van den Ende reclame maken voor hun shows tijdens een liveuitzending van Idols.

Understudies worden alleen gebruikt als de echte ster die ook op de posters staat ziek is of niet kan. De duizenden bezoekers die zich hadden verheugd op een leuk avondje met bekende gezichten zagen derhalve het surrogaat. Wat dat betreft is het systeem in het Londense West End eerlijker. Daar zijn producenten verplicht van te voren te melden of een ster op het podium staat of niet. Kaarten kunnen dan zelfs kosteloos worden omgeboekt.



Nog meer sterren bij elkaar en wel op de Musical Awards.

FC Groningen haalt Argentijn binnen

FC Groningen ziet Bruno Silva en Erik Nevland waarschijnlijk vertrekken, maar haalt met de Argentijn Matías Cahais een nieuwe verdediger naar de noordelijke hoofdstad. Cahais tekent een contract voor viereneenhalf jaar.

De 20-jarige linkspoot wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Boca Juniors met een optie tot koop. De vaste aanvoerder van het Argentijns elftal onder 20 jaar stond ook in de belangstelling van Feyenoord en PSV.

"Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn de aanvoerder van Argentinië onder twintig, de wereldkampioen, te halen", aldus algemeen directeur Hans Nijland. "Wij wilden Cahais eigenlijk pas komende zomer aantrekken, maar hebben besloten daar nu al werk van te maken. Wij waren bang dat als wij nu niet toe zouden slaan de vogel anders in de zomer misschien al over het net gevlogen zou zijn."

Volgens FC Groningen geldt Cahais als een kop- en fysiek sterke verdediger met leiderskwaliteiten. Nijland: "Cahais past in de visie van de club. Hij is jong en talentvol."

Einde van de cd-single in zicht

Icoon MediaHet zal waarschijnlijk niet lang meer duren voordat de cd-single uit de schappen in de platenzaak verdwijnt. Grote platenmaatschappijen verwachten dat dit nog dit jaar zal gebeuren omdat het downloaden van muziek veel populairder is. "De verkoopaantallen in de singlemarkt zijn zo laag, dat je het makkelijk digitaal afkunt", zegt directeur Rick van Schooten van platenmaatschappij Sony/BMG Nederland.

Zijn collega Bart Cools van platenmaatschappij EMI is dat met hem eens. "Na 2008 is er geen cd-single meer."

Het afgelopen jaar werden in Nederland nog geen miljoen cd-singles verkocht. Tien jaar geleden waren dat er nog acht miljoen.

Voor een nummer-1-hit is momenteel een weekverkoop van 400 tot 700 stuks genoeg. Vanaf 2009 zullen downloads en het aantal keer dat een lied gedraaid wordt op de radio de hitlijst bepalen.

Met dank aan KlappernootatWork voor de submit.

Boer Zoekt Vrouw verbreekt weer record

De opmars van Yvon Jaspers en haar boeren gaat onverstoord verder. Het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw heeft namelijk de grens van 4 miljoen kijkers gepasseerd. Zondagavond stemden maar liefst 4.136.000 mensen af op het populaire datingprogramma op Nederland 1, bleek vandaag uit een overzicht van de kijkcijfers.

Daarmee zette Boer Zoekt Vrouw een nieuw hoogtepunt neer. De afgelopen week gingen de kijkcijfers in rap tempo omhoog. Twee weken geleden keken ruim 3,4 miljoen mensen, een week geleden was dat al opgelopen tot bijna 3,8 miljoen nieuwsgierigen die de partnerzoektocht van de boeren wilden volgen. Boer zoekt vrouw zorgde ook nog voor een minirelletje afgelopen week. Zo werd verklapt wie het liefje is van Boer Jan.

Het voetballen op RTL 4 kwam opnieuw niet voor in de top 5. Na Boer Zoekt Vrouw en het schaatsen staat 'We Gaan Nog Niet Naar Huis' op nummer 5. 

Wil je meepraten over BzV, dan kun je terecht in FTR op het Forum. Voor leuke foto's van Yvon Jaspers kun je terecht in Babes & Hunks.

2000 euro vindersloon voor microfoon Joling

Gerard Joling looft 2000 euro uit voor degene die zijn gestolen microfoon terugbrengt. Dat vertelde de zanger tijdens het ochtendprogramma van Giel Beelen. Zijn op maat gemaakte Swarovski-microfoon werd onlangs gestolen na een optreden in Ahoy.

Dat het ding op Marktplaats staat is overigens niet waar. "Grappenmakers hebben het erop gezet inderdaad, maar de echte zit er niet bij. De politie is wel bezig met een onderzoek naar deze aanbieders. Verder heb ik er 2000 euro voor over om het ding terug te krijgen, puur omdat het emotionele waarde voor me heeft."

Over de Holland Casino-rel, er waren mensen gewond geraakt tijdens een optreden, had hij ook nog een en ander te vertellen: "Het was een misverstand. SBS Shownieuws had een interview met mij verknipt dat het net leek of ik HC afzeek. Daarop mocht ik nooit meer optreden daar. Maar ik heb 20 minuten met de directeur gepraat en mijn verontschuldigingen aangeboden. Dat heb ik ook nog bevestigd per fax. Maar nu willen ze nóg een brief waarin ik alles uitleg en dat is me weer te veel van het goede."

Joling geen tijd voor liefdesleven
'Geer, ouwe trekveer, neem anders mijn microfoon, ook mooi!

Slechte Funda Foto's.

Er zijn nogal eens wat mensen die niks te doen hebben. Deze mensen willen nogal eens verschillende hobbys combineren. Datzelfde moet k_man hebben gedacht toen hij op het idee kwam van dit topic hij wil namelijk zijn interesse in andermans woningen en het uitlachen van de mensen met die rare woningen delen met de medegebruikers van het forum. Ondertussen is er al een tweede deel dat al bijna vol zit dus een success is het zeker.

Verbaas jezelf over de wondere wereld van de 'Slechte Funda Fotos' (Deel II,Deel III)

Schansspringer Ahonen wint in Tsjechië

Schansspringer Janne Ahonen heeft gisteren de wereldbekerwedstrijd in het Tsjechische Harrachov gewonnen. Vanwege de slechte weersomstandigheden gingen de deelnemers slechts één keer van de schans. Het slechte weer zorgde er zaterdag ook al voor dat de wedstrijd niet doorging.

De Fin Ahonen, die begin deze maand voor de vijfde maal het Vierschansentoernooi won, sprong 199,5 meter en kreeg 187,5 punten. De Noren Tom Hilde (185,6 punten/193 meter) en Anders Jacobsen (181,2 punten/191 meter) eindigden als tweede en derde.

Thomas Morgenstern, de leider in het algemeen klassement, behield met de vijfde plaats zijn koppositie. Ahonen staat tweede op 305 punten achterstand van de Oostenrijker.

Sauerbreij blijft goed presteren

De Nederlandse snowboardster Nicolien Sauerbreij heeft haar eerste plaats van zaterdag op de reuzenslalom een prima vervolg gegeven. Ze eindigde gisteren als tweede op de parallelslalom in La Molina.

De Nederlandse raakte wel de leiding in het wereldbekerklassement kwijt aan de Oostenrijkse Heidi Neururer die Sauerbreij in de finale versloeg.

Ook de jongere zus van Nicolien, Marieke, deed van zich spreken. Zij eindigde als tiende, haar beste prestatie ooit.

Uitslagen Turkije speelronde 19

Afgelopen weekend werd er weer een ronde afgewerkt in de Turkse competitie. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
BüyüksehirSivasspor0-2
TrabzonsporOftasspor1-2
BesiktasKasimpasa4-2
GençlerbirligiRizespor4-1
DenizlisporAnkaragücü1-1
KayserisporKonyaspor3-0
AnkarasporManisaspor1-0
GaziantepsporFenerbahce0-5
GalatasarayBursaspor1-0

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Sivasspor1943+19
2Galatasaray1942+21
3Fenerbahce1941+18
4Besiktas1940+11
5Kayserispor1932+11
6Denizlispor1926+1
7Ankaragücü1925-2
8Konyaspor1925-9
9Oftasspor1924+1
10Gaziantepspor1924-6
11Trabzonspor1922-3
12Büyüksehir1921-2
13Rizespor1921-15
14Bursaspor1920-4
15Gençlerbirligi1918-5
16Ankaraspor1917-6
17Manisaspor1917-8
18Kasimpasa199-22

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Semih SentürkFenerbahce10
=Gökdeniz KaradenizTrabzonspor10
3NondaGalatasaray9
4Mehmet Yildiz Sivasspor9

Programma :

DatumThuis:Uit:
26/1BesiktasGaziantepspor
26/1OftassporBüyüksehir
27/1AnkaragücüGalatasaray
27/1KasimpasaKayserispor
27/1KonyasporAnkaraspor
27/1ManisasporDenizlispor
27/1SivassporFenerbahce
28/1BursasporGençlerbirligi
28/1RizesporTrabzonspor

Baby te vondeling gelegd aan Duitse grens

Icoon BinnenlandsEen onbekende persoon heeft gisteravond voor een huisdeur aan de Roermonder Strasse in het Duitse Heinsberg, vlak over de grens bij het Limburgse Posterholt, een pasgeboren babytje neergelegd.

Hij belde bij de bewoners aan en ging er toen met een auto richting Nederland vandoor, liet de Duitse politie weten.

De bewoners vonden het kleine blonde jongetje van een of twee dagen omwikkeld in handdoeken in een tas met Nederlands opschrift. De woning ligt pal aan de Nederlandse grens. Het kind is volgens de politie onvakkundig van zijn navelstreng ontdaan, maar verkeert in goede gezondheid.

'Nederland moet kinderrechten beter naleven'

Icoon BinnenlandsNederland leeft de rechten van het kind nog onvoldoende na. Illegale kinderen worden uitgesloten van allerlei voorzieningen, aanpak van kindermishandeling schiet nog tekort en de wachtlijsten in de jeugdzorg zijn te lang.

Het wordt hoog tijd dat er in Nederland een kinderombudsman komt. Dat stellen Unicef Nederland en Defence for Childeren International Nederland in hun eerste Jaarbericht Kinderrechten dat ze vandaag overhandigen aan minister André Rouvoet voor Jeugd en Gezin.

Een panel van vijf deskundigen deelde rapportcijfers uit voor de manier waarop Nederland omgaat met kindermishandeling, jeugdzorg, jeugdstrafrecht, illegale kinderen en jeugdgezondheidszorg. Drie van de vijf terreinen scoorden in de ogen van het panel een onvoldoende.

Dat komt onder meer omdat er nog te vaak illegale kinderen in de cel belanden en families op straat worden gezet. Als het gaat om gezondheidszorg wijst het jaarbericht op meisjesbesnijdenis en het tekort aan jeugdpsychiaters. Ook constateren de organisaties een verharding van de aanpak van jeugdcriminaliteit, waardoor steeds meer jongeren achter de tralies belanden.

Op al deze punten schiet Nederland tekort in de naleving van de rechten die zijn vastgelegd in het kinderrechtenverdrag dat de Verenigde Naties in 1989 aannamen. In 2002 stelde het Kinderrechtencollectief, waarvan de Nederlandse afdelingen van Unicef en Defence for Children deel uitmaakten, ook al dat Nederland het verdrag niet goed naleeft.

De Coca Cola-illusie

Een wat klungelig uitziende jongen stapt een supermarkt binnen. Hij pakt een fles cola uit de koeling en draait zich om om verder te shoppen. Maar daar staat ze. Zijn lieftallig uitziende ex. Met haar nieuwe vriendje. “Hee, hoe gaat-ie?”, vraagt ze. De jongen kijkt geringschattend naar zijn ex en haar nieuwe vlam, werpt een blik op de fles frisdrank, schroeft de dop eraf en neemt een flinke teug. Uit het niets verschijnt zíjn nieuwe vlam. “Schatje, slagroom of chocoladesaus?” De jongen kijkt vergenoegd naar het rondborstige blonde delletje. “Allebei.” Het blonde mokkel vliegt om zijn schouders, en, door het plafond opstijgend aan een touw dat uit een helikopter hangt, roept hij zijn ex nog toe “je kent me, ik red me wel!”, de ex en vriendje verbijsterd achterlatend.

Martijn Beekman wint Zilveren Camera 2007

Icoon BinnenlandsFotograaf Martijn Beekman van de Volkskrant heeft gisteren de Zilveren Camera 2007 gewonnen. De jury koos zijn foto unaniem uit tot winnaar van de 59e editie van de prestigieuze fotoverkiezing.

Beekman maakte zijn winnende foto, van de drie VVD-ereleden Erica Terpstra, Henk Vonhoff en Frits Korthals Altes na afloop van het overleg met Rita Verdonk, op 26 september in Den Haag.

'Beste foto van 2007'
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.