[NFL] Patriots en Giants in Super Bowl XLII

Matthias (Veritaz)
De New England Patriots en de New York Giants hebben zich gisteren weten te verzekeren van een plaats in de Super Bowl XLII, de jaarlijkse strijd tussen de AFC (American Football Conference) en de NFC (National Football Conference).

De Patriots, uitkomende in de AFC, moesten het opnemen tegen de San Diego Chargers. De Patriots, die dit seizoen nog ongeslagen zijn, kwamen in het tweede kwart op voorsprong en ze gaven die voorsprong niet meer weg. Uiteindelijk wonnen de Pats met 21-12. Tom Brady, de quarterback van de Patriots, maakte dit seizoen een erg goed seizoen mee en brak verschillende records in de NFL, maar had tegen de Bolts een aantal ongelukkige momenten. De defensie van San Diego hield constant druk op Brady en dwong hem tot het gooien van drie interceptions. De aanval van San Diego, onder leiding van de licht geblesseerde Philip Rivers, wist daar echter niet van te profiteren en kwam niet verder dan het produceren van vier fieldgoals.

De strijd in de NFC ging tussen de New York Giants en de Green Bay Packers. In het koude Green Bay wisten de Giants voor een stunt te zorgen door in de verlenging de Packers te verslaan met 23-20. Lawrence Tynes wist uiteindelijk de winnende fieldgoal te maken. Tynes had in de reguliere speeltijd al twee keer de kans gehad om de wedstrijd te beslissen, maar schoot twee keer links naast. Met deze overwinning stopten de Giants de opmars van de Packers die, onder leiding van de 38-jarige Brett Favre, bezig waren aan een uitstekend seizoen.

De Patriots zijn ook in de Super Bowl weer favoriet. De laatste zes jaar won het team al drie keer de Super Bowl. Als de Patriots winnen zullen ze het seizoen ongeslagen afsluiten, iets wat tot nu toe alleen de Miami Dolphins lukte in 1972.