FC Groningen haalt Argentijn binnen

FC Groningen ziet Bruno Silva en Erik Nevland waarschijnlijk vertrekken, maar haalt met de Argentijn Matías Cahais een nieuwe verdediger naar de noordelijke hoofdstad. Cahais tekent een contract voor viereneenhalf jaar.

De 20-jarige linkspoot wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Boca Juniors met een optie tot koop. De vaste aanvoerder van het Argentijns elftal onder 20 jaar stond ook in de belangstelling van Feyenoord en PSV.

"Het is geweldig dat we erin geslaagd zijn de aanvoerder van Argentinië onder twintig, de wereldkampioen, te halen", aldus algemeen directeur Hans Nijland. "Wij wilden Cahais eigenlijk pas komende zomer aantrekken, maar hebben besloten daar nu al werk van te maken. Wij waren bang dat als wij nu niet toe zouden slaan de vogel anders in de zomer misschien al over het net gevlogen zou zijn."

Volgens FC Groningen geldt Cahais als een kop- en fysiek sterke verdediger met leiderskwaliteiten. Nijland: "Cahais past in de visie van de club. Hij is jong en talentvol."