Frits Spits koninklijk onderscheiden

Icoon Radio Radiopresentator Frits Spits is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Leo Janssen van Laren reikte de koninklijke onderscheiding vanmiddag aan de dj uit tijdens de KRO-uitzending Tijd voor Twee.

Tijdens een speciale jubileumuitzending zette de KRO de presentator in het zonnetje. Tijdens het programma vierde de omroep dat Spits afgelopen zaterdag 60 jaar is geworden en dit jaar liefst 35 jaar in het vak zit als dj en radiopresentator.

Janssen roemde Spits (echte naam Frits Ritmeester) om de prestaties die de dj heeft neergezet. ''Hij zet zich in voor een goed en creatief gebruik van het Nederlands en verdedigt met grote inzet het gebruik van onze moedertaal.''

Ritmeester was al diskjockey tijdens zijn studententijd. In 1973 maakte Frits Spits zijn eerste proefprogramma voor de VARA.†In 1978 begon hij† op Radio 3 - toen nog Hilversum 3 geheten - met zijn legendarische radioprogramma De Avondspits, het programma dat hem grote faam heeft gebracht.†Hij ging daar, met een onderbreking van twee jaar, tot aan 1995 mee door. In dat jaar stapte hij over naar Radio 2 waar hij sindsdien Tijd voor twee maakt.