Kamerlid Dibi wil tegenfilm Wilders maken

Icoon Film GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi wil in ieder geval een en misschien zelfs twee films maken in reactie op de film waar PVV-voorman Geert Wilders mee zegt te komen. Dibi zegt dat vandaag in een interview met de gratis krant Metro.

De eerste film, die dit jaar uit zou moeten komen, heeft als doel moslims en niet-moslims te verzoenen. Toch zal de film ''hard en confronterend'' zijn. ''Zo praat ik met moslimjongeren die vreselijke dingen zeggen over zaken als homoseksualiteit en vrouwen'', zegt Dibi in het interview. ''Maar uiteindelijk wil ik laten zien dat moslims en niet-moslims met elkaar verder moeten. We zijn met elkaar getrouwd.''

Dibi broedt ook op een satirische film waarvoor verschillende bekende Nederlanders hun medewerking zouden hebben toegezegd. ''Maar van een bekende Nederlander die Wilders moet gaan spelen, verwacht ik binnenkort nog uitsluitsel.''

Op het moment is Dibi al bezig met het maken van een strip over Wilders. Die strip zal op zijn Hyves-pagina verschijnen. In de strip staat Wilders zijn haar te blonderen met een middel dat White Power heet. Volgens Dibi is Wilders een gefrustreerd man die vroeger wellicht door ''kut-Marokkaantjes'' is gespest.

Volgens Metro wordt Dibi sinds zijn arrestatie bij een anti-Wildersdemonstratie door velen gezien als het symbool van het verzet tegen Wilders.