Winst voor Ghana, Marokko op African Nations Cup

Gastland Ghana en Marokko zijn goed begonnen aan de African Nations Cup. Beide landen wonnen hun eerste duel in groep A.

Gisteren al was Ghana in het openingsduel te sterk voor Guinee. Na voor rust veel kansen gemist te hebben, was het Asamoah Gyan die in de tweede helft vanaf elf meter de score opende. Oumar Kalabane maakte met een kopbal via de onderkant van de lat echter al tien minuten later gelijk. Een fantastisch afstandsschot van Sulley Ali Muntari, spelend bij Portsmouth, bracht Ghana alsnog de winst.

Marokko was vanmiddag veel te sterk voor het door de Nederlander Arie Schans getrainde Namibië. Bij rust was het al 1-4. Soufiane Alloudi was met drie goals de grote man. Hij bracht zijn land al binnen twintig minuten op 0-2 en scoorde even later weer. Tussendoor had Brian Brendell nog voor de 1-2 gezorgd. Tarik Sektioui, oud-speler van Willem II, AZ en RKC Waalwijk, mikte vanaf de stip raak en bepaalde de ruststand op 1-4. In de tweede helft wist Moncef Zerka de score nog uit te breiden naar 1-5.