CD: Mark Farina - Live in Tokyo

Peter-August (.august)
One legend, one night, live & unedited. Beetje jammer dat dit alleen op de achterkant van de hoes staat, want het zou een prima ondertitel geweest zijn bij deze cd. Het mag duidelijk zijn, op deze mix-cd horen we Mark Farina zoals je hem ook live ervaart. Deze mix is niet nabewerkt om eventuele "mixfoutjes" eruit te halen. Mark Farina is afkomstig uit Chicago, maar is woonachtig in San Francisco. Hij staat bekend als een uistekend DJ en geniet veel respect onder collega DJ's.

Mark Farina – Live in Tokyo

De intro van deze liveset is in het Japans en het is erg grappig om te horen hoe de MC Engelse termen verwerkt in zijn aankondiging. De introductie eindigt met een bijna accentloos "check it out"! De mix komt letterlijk als een trein binnenrijden. Vanaf 'Troydon & Decosta - NY Minute' stroomt de pompende house je woonkamer binnen. Dat wordt opgevolgd door de funky disco geluiden van 'DJ Sneak - Sticky Sheeit (Hodges sheeity redux) '. Uiteraard gelardeerd met de typische DJ Sneak-beats. Na zo'n voortvarende start moet er al snel gas teruggenomen woeden. Dat gebeurt dan ook met 'Soydon - Tirmala'. In het vijfde nummer, 'Myungho Choi - Red Umbrella', laat hij zien wat hij kan. In zijn ogen is dit nummer te saai en daarom plakt hij er naadloos de à cappella van 'E Da Boss & Biccaso - Banana Split' overheen. Er zijn maar weinig DJ's die dat kunnen zonder het te verprutsen. Mark zoekt zijn grens op en dat is iets wat meer DJ's zouden moeten doen.

De tweede helft van de mix is wat dieper met nummers als 'Leon Louder - Trapped Groove' en 'J West - Where You Belong'. Vooral de repeterende warme vrouwenstem in het nummer van 'Leon Louder' hypnotiseert de luisteraar. 'Ken ECB - I Heart Bougie (Toka Project mix) ' kent een gelikte bassline en in de combinatie met de sample "all that jazz" is stilzitten echt geen optie meer. Dit nummer lijkt een aanloop om in het laatste deel flink te knallen. Tot grote verbazing gaat het volgende nummer, met een heerlijke piano, juist meer de diepte in. Langzaam maar zeker wordt de muziek weer wat steviger. Gelukkig blijven de jazzy invloeden behouden en 'Hood Fellas - Think About It (Sliced Funk remix) ' is op dit moment misschien wel de perfecte combinatie tussen Chicago-house en jazz invloeden. De laatste twee tracks zijn ineens weer ontzettend jazzy. Dat komt als een verrassing, maar het past geheel binnen de stijl van de mix. Een DJ die de luisteraar kan verrassen zonder stijlbreuk te plegen heeft talent. En Mark Farina heeft laten zien dat hij dit bijzonder goed kan. Deze cd staat vol met echte Amerikaanse house. Dat is andere koek dan de fliter- en electrohouse waarmee we laatste tijd overspoeld zijn.

Mark Farina

Mark Farina laat horen dat goede house wel degelijk nog gemaakt wordt. Stevig, funky en origineel. Maar niet zo plat als de meeste rommel die te vinden is op de standaard verzamel-cd's. Deze man is een echte DJ's DJ: zijn mixen zijn uitstekend getimed en de platenkeuze is erg goed. De manier waarop hij twee grooves op elkaar stapelt is zo goed dat je geen moment een dip in de mix hebt. Het is trouwens onmogelijk om met de door hem geselecteerde disco uit de 21ste eeuw een dip te hebben!

Tracklist:

01: Intro
02: Troydon & Decosta - NY Minute
03: DJ Sneak - Sticky Sheeit (Hodges sheeity redux)
04: Soydon - Tirmala
05: Choi, Myungho/E Da Boss & Biccaso - Red Umbrella/Banana Split (original version/a cappella)
06: Bonde Fumigante - Bonde Fumigante (Melo Do Isqueirao)
07: Bear Who & Pamp - U Step (Inland Knights step 2 rerub)
08: Louder, Leon - Trapped Groove
09: J West - Where You Belong
10: Childs, Jake - King Of The Ghetto (Matthew Bandy king of the late night mix)
11: Greenskeepers - Trouble
12: Ken ECB - I Heart Bougie (Toka Project mix)
13: Cummings, Daniel - Deep Heat
14: Hood Fellas - Think About It (Sliced Funk remix)
15: Blakkat - Job Satisfaction (Phil Weeks mix)
16: Louder, Leon - Crazy Party
17: Marlo - Another One (Giom mix)
18: Freaks - Boiling Point (BHQ club vocal)

Youtube: Ode to Mark Farina



Links:

http://www.om-records.com/
http://www.om-records.com/artists/mark_farina
http://www.myspace.com/markfarina


Label: OM-Records Releasedatum: 6 januari 2008
Waardering: