Counter-Strike en Everquest verboden in Brazilië

Slecht nieuws voor alle Braziliaanse gamers, de overheid heeft daar namelijk besloten om de games Counter-Strike en Everquest te verbieden. De overheid is van mening dat de games te gewelddadig zijn. De games zouden geweld aanwakkeren en zouden slecht zijn voor de gezondheid van de gamers.

Counter-Strike en Everquest zijn beide sinds 1999 verkrijgbaar en zijn erg populair in het land. In het hele land wordt de verkoop van de game verboden. Het verbod was bevolen door de Braziliaanse rechter Carlos Alberto Simoes. Volgens hem zorgen de games voor "the subversion of public order, were an attack against the democratic state and the law and against public security." Hoewel de rechter niet echt serieus genomen werd toen hij dit in oktober vorig jaar zei, blijkt dat het weldegelijk menens was.

De rechter heeft zijn uitspraak gedaan nadat hij geluisterd had naar psychologen die hem vertelde dat games verslavender zijn dan drugs. Aangezien het makkelijker is om een game te verbieden dan om de drugsproblematiek aan te pakken heeft de regering er maar voor gekozen om de gemakkelijkste weg te bewandelen.

Of het voorlopig bij de ban van deze twee games blijft is nog onduidelijk. mogelijk worden er in de toekomst meer games aan het rijtje toegevoegd. Of de ban ook echt effect zal hebben valt ook te betwijfelen, het zal waarschijnlijk eerder illegale downloads in de hand werken.