FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 22 januari 2008

Acteur Heath Ledger (28) overleden

Icoon BuitenlandsDe Australische acteur Heath Ledger is vanmiddag dood aangetroffen, vermoedelijk in een appartement van Mary-Kate Olsen, in New York. Hij werd gevonden door zijn huishoudster en een masseuse.

De acteur is bekend van zijn rollen in films als 10 things I hate about you, Monster's Ball, The Order en Brokeback Mountain. Bij deze laatste film heeft hij zijn ex-verloofde Michelle Williams leren kennen. Zij kregen een dochtertje Mathilde Rose. Zij is inmiddels drie jaar oud. Het koppel zou sinds augustus 2007 uit elkaar zijn.

Brokeback Mountain werd bekroond met drie Oscars. Ledger speelde in die film een homoseksuele cowboy in het Wyoming van de jaren zestig. Voor die rol werd hij in 2006 genomineerd voor een Golden Globe en een Oscar.

De politie brengt zijn dood in verband met drugsgebruik. "Rond zijn bed lagen pillen," aldus een woordvoerder. Heath Ledger is 28 jaar geworden.

ADO DE HAAG
Heath Ledger (28) overleden

Met dank aan Jossos, RufushetFeestbeest, -Badeend- en Yi-long voor de submit.

Ferrari en Toyota testen in Bahrein

Alleen de teams Ferrari en Toyota komen begin februari in actie tijdens de test in Bahrein. Dit is de derde keer dat er een mogelijkheid is om te gaan testen onder zomerse omstandigheden.

Het afgelopen jaar kwamen nog negen van de elf teams in actie in Bahrein. Alleen Williams en Spyker F1 lieten verstek gaan. In 2006 reed Ferrari samen met Scuderia Toro Rosso en Honda op het circuit van Sakhir.

De testdagen zijn van 4 tot en met 6 februari. Er zal vervolgens verder getest worden van 9 tot en met 11 februari.

Miljoen Nederlanders stamt af van paupers

Minimaal een miljoen landgenoten is van origine een pauper, maar naar alle waarschijnlijkheid zijn het er nog veel meer. De voorvaderen die veel Nederlanders kennen, blijken paupers uit het Drentse Veenhuizen te zijn.

Het getal 'één miljoen' is een voorzichtige schatting van het Centraal Bureau van Statistiek (CBS). Demograaf Carel Harmsen van het CBS baseert dit getal op de zestigduizend vrouwen, mannen en kinderen die tussen 1840 en 1850 waren ondergebracht in de Drentse pauperkolonies van de Maatschappij van Weldadigheid. Over deze kolonies is vandaag gepresenteerd met de titel 'Het Pauperparadijs'.

Het gevangenisdorp Veenhuizen was in de negentiende eeuw een kolonie waar landlopers en gauwdieven onder dwang te werk werden gesteld. Frederiksoord, Willemsoord en Wilhelmina-oord waren de vrije gestichten waar de doorstroming wat minder groot was. In deze vrije gestichten werd echter ook getracht om mensen in afzondering tot een beter leven te dwingen.
Met dank aan gatochkrassen voor de submit.

Maleisië wil in 2009 een nachtrace organiseren

Als het aan Datuk Mokhzani Mahathir ligt dan wordt de Grand Prix van Maleisië in 2009 een nachtrace. De organisatie bekijkt momenteel de mogelijkheden om een nachtrace te organiseren.

"Ons doel is om volgend jaar een nachtrace te hebben." Mokhzani vervolgde: "We laten ons op dit moment adviseren door hetzelfde bedrijf dat ook de verlichting in Singapore doet. Het gaat om een ander soort verlichtingssysteem," aldus Mahathir, voorzitter van het Sepang International Circuit.

Op 28 september vindt de eerste nachtrace plaats in Singapore.

Mosley geeft waarschuwing aan alle teams

Max Mosley is tevreden over hoe de internationale autosport federatie is omgegaan met de spionagezaak tussen McLaren en Ferrari. De FIA-president heeft de teams gewaarschuwd dat er bij een volgende keer uitsluiting kan volgen.

Mosley: "Volgens mij hebben we altijd op de juiste manier gehandeld. Toen we de eerste hoorzitting hadden op 26 juli, waren we allemaal erg achterdochtig. We konden niet geloven dat alleen Mike Coughlan deze informatie had gezien, maar toen was er niet voldoende bewijs voor een veroordeling. Bij de tweede hoorzitting was er wel genoeg bewijs. We werden aangevallen door de Britse pers, maar volgens mij zou een objectief iemand ook zeggen dat er meer dan voldoende bewijs op tafel lag. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan en alle e-mails bekeken. Het bewijs was verpletterend, ook al zijn er nog steeds mensen die dat weigeren te geloven."

"Informatie die iemand in zijn hoofd heeft, kun je niet tegenhouden. Maar dat kan wel bij gegevens die op papier staan of digitale informatie", vervolgde Mosley.

"Als je maar bereid bent om dit soort dingen te controleren, en we hebben laten zien dat we dat zijn. Als iemand nu nog informatie van een ander team gebruikt, dan is dat erg onverstandig van die persoon, want binnen een modern Formule 1-team kun je dit niet doen zonder sporen achter te laten. Sporen die wij kunnen vinden. De volgende keer dat dit gebeurt, denk ik niet dat het betreffende team in het kampioenschap kan blijven. Een gewaarschuwd team telt voor twee," besluit Mosley.

Uitslagen Eredivisie 22/01/2008

Vandaag werden er drie wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

Willem II - Vitesse 4-0
60' Swinkels 1-0 (assist: Messoudi)
61' Poepon 2-0 (assist: Boutahar)
88' Boutahar 3-0 (assist: Grégoire)
90' Douglas 4-0

Scheidsrechter: v. Hulten
Toeschouwers: 11.800

Opstellingen

Willem II: Aerts, Bælum, Swinkels, v.d. Struijk, Janse, Kargbo, Boutahar, Grégoire, Poepon (72/ Douglas), Mourad (71/ Vorthoren), Zijler (46/ Messoudi)

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Sansoni (10/ V. Diermen, 67/ Lorca), Swerts, Takak, v.d. Schaaf, Kolk, T. Janssen, Gommans (51/ Pryor), Junker



AZ - NAC Breda 1-2
24' Pocognoli 1-0 (assist Dembélé)
85' Idabdelhay 1-1 (assist Lurling)
89' Idabdelhay 1-2

Scheidsrechter: v. Boekel
Toeschouwers: 16.000
Gele kaart: Jaliens, Cziommer, Koenders (AZ)

Opstellingen

AZ: Waterman, Jaliens, Donk, Mendes da Silva (85/ Koenders), Opdam, De Zeeuw, Vormer, Cziommer, Pocognoli (64/ Augustien), Dembélé, Pellè

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Elshot, Penders, Zwaanswijk, Mtiliga, Stam (77/ Idabdelhay), Fehér, Molhoek (72/ Gilissen), Kolkka, Ammi (51/ Sikora), Lurling



Heracles Almelo - Excelsior 2-0
12' Lakic 1-0
73' Everton 2-0 (assist Gonzalo)

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 8.320
Gele kaart: Christensen, Maas (Heracles Almelo), v. Nieuwstadt, Demir, v. Guldener (Excelsior)

Bijzonderheden: Rob Maas mist in de 45e minuut een strafschop

Opstellingen

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Wuytens, Looms, Maas, Garcia-Garcia, Quansah, Christensen (66/ Everton), Lakic, Michalke (75/ Klavan)

Excelsior: V. Nieuwenhuijzen, Bandjar, v. Nieuwstadt, v. Steensel, Zijm (36/ Korf), Guijo-Velasco (69/ Pardo), Demir, Luyckx, Piqué, Den Ouden, v. Guldener (68/ Steur)

Terreurverdachte Padilla krijgt 17 jaar cel

Icoon BuitenlandsDe rechter heeft de Amerikaanse terreurverdachte José Padilla vandaag veroordeeld tot zeventien jaar cel. Tegen het in mei 2002 gearresteerde en jarenlang zonder aanklacht vastgehouden bendelid uit Chicago was levenslang geëist wegens steun aan het terreurnetwerk al-Qaeda.

Volgens de rechter was het bewijs niet voldoende om Padilla levenslang achter de tralies te zetten. Twee andere verdachten die ervan werden verdacht met Padilla te hebben samengewerkt, kregen vijftien jaar en acht maanden celstraf en twaalf jaar en acht maanden cel.

Speciale 'De Vrienden van Amstel' afgelast

Icoon MuziekDe speciale editie van De Vrienden van Amstel LIVE! die op 5 juli in de Kuip in Rotterdam zou plaatsvinden, is afgelast. Dat maakte organisator One & Only Productions dinsdag bekend.

Bierbrouwer Heineken, waartoe Amstel behoort, spande een rechtszaak aan omdat het bedrijf niet wilde dat de organisator de naam Amstel nog zou gebruiken. De rechtbank oordeelde vandaag dat de organisator inbreuk maakt op het merkenrecht van Amstel.

Ranzig Filmpje....

Gisteren hadden we hem al in de "Enge beestjes" blog. De Botfly. Horzel in het Nederlands. Deze horzel is niet bijtend en heeft geen angel. Maar is wel in staat om de larven te laten parasiteren in andere levende wezen. Doorgaans zijn dat dieren zoals paarden, herten en schapen maar via een mug kan de larve ook in de mens terecht komen. En dat is geen pretje en daar moet dus wat aan gedaan worden. Zoals gezegd, een ranzig filmpje.

PSV laat niemand meer gaan

PSV heeft bekend gemaakt tot 1 februari, de dag waarop de transfermarkt sluit, geen spelers meer te verkopen. De trainer van de Eindhovense formatie, Sef Vergoossen, maakte dit dinsdag bekend.

Vergoossen drukte met deze uitspraak ook de speculaties over een mogelijk vertrek van Carlos Salcido de kop in. Ronald Koeman, voormalig coach van PSV en nu trainer van Valencia, wilde de speler namelijk naar Spanje halen.

Yie niet op NK badminton

Yao Jie is de grote afwezige tijdens het NK badminton. Dit toernooi, dat de speelster de laatste zes jaar vijf keer won, wordt van 1 tot en met 3 februari in Almere gehouden. De club van de badmintonster, BC Amersfoort, liet namelijk weten dat ze in Maleisië aan haar knie wordt behandeld.

Hierdoor zal Yie later uit Maleisië terugkeren, waar ze afgelopen week nog een toernooi speelde. De laatste maanden kampt de van oorsprong Chinese badmintonster met flink wat blessures.

Terugslag voor Lampard

De rentree van Frank Lampard bij Chelsea is voorlopig even uitgesteld. De middenvelder van de Engelse ploeg liep eind december een blessure aan zijn dijbeen op. Hiervan was hij bijna hersteld, maar tijdens de training van dinsdag scheurde hij een spiertje in diezelfde dij.

Avram Grant, manager van The Blues, houdt er rekening mee dat Lampard de halve finale van de League Cup, aanstaande woensdag tegen Everton, aan zich voorbij moet laten gaan. "De blessure is wat gecompliceerder dan we dachten."

Verder is het nog maar de vraag of de speler op tijd hersteld is om deel te nemen aan de oefeninterland tussen Engeland en Zwitserland. Deze staat voor 6 februari op het programma.

Vrouw overleden na vastzitten in modder

Icoon BinnenlandsEen nacht met de rollator in de modder vast zitten is een 75-jarige vrouw uit Hoogeveen fataal geworden. Gisterochtend is de vrouw onderkoeld gevonden door een bouwvakker.

De vrouw was zondagavond een rondje gaan lopen totdat ze in een door de regen op de stoep gespoelde modderpoel terecht was gekomen. Ze kon geen kant op. Gistermiddag is de vrouw in het ziekenhuis overleden.

Bij de plek van het voorval, het in aanbouw zijnde appartementencomplex Maas en Waal aan de Schutlandenweg, zijn nu waarschuwingslinten geplaatst.
Met dank aan mouthman voor de submit.

Verrassende uitslagen tijdens negende ronde Corus

Het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee kende een opmerkelijke negende ronde. Koploper Magnus Carlsen verloor zijn partij, maar behield toch zijn koppositie. Hij wordt nu wel vergezeld door Levon Aronian. Verder wist ook onze landgenoot Loek van Wely niet te winnen.

Carlsen trof in de negende ronde de Hongaar Peter Leko. Leko had tot nu toe nog geen partij kunnen winnen. Met zwart wist Carlsen vandaag geen potten te breken. De 17-jarige Noor verloor kansloos van Leko. Levon Aronian wist met zijn remise tegen Pavel Eljanov op gelijke hoogte te komen met Carlsen.

Een mooi affiche op de negende speeldag was de wedstrijd tussen de twee ex-wereldkampioenen. Veselin Topalov mocht het met wit opnemen tegen Vladimir Kramnik. Beide schakers waren matig begonnen aan het toernooi, maar naarmate het toernooi vorderde, kwamen de resultaten. Vandaag was Topalov een stuk sterker dan Kramnik, die elkaar overigens niet uit kunnen staan. Daarom gaven de twee elkaar ook geen hand voor de partij.

Topalov gebruikte een variant die hij samen met Ivan Tsjeparinov had bedacht. De winst ging dan ook verdiend naar de Bulgaar. Topalov was na afloop dan ook erg blij met de uitvinding van Tsjeparinov: "Het is mijn secondant Ivan Tsjeparinov die alle lof voor mijn zege verdient. 12 Pxf7! was zijn idee en hij heeft het uitgeanalyseerd. We hadden het voor de WK-match van 2006 bewaard, maar daar kwam de variant niet op het bord." Kramnik had bij winst koploper kunnen worden. Topalov stijgt door zijn winstpartij naar een gedeelde derde plaats.

Viswanathan Anand, die zijn laatste twee partijen in winst zag eindigen, kon vandaag zijn reeks niet voortzetten. Tegen Boris Gelfand speelde de regerend wereldkampioen remise. Ook was er wederom remise voor Vasyl Ivantsjoek. Hij blijft opzien baren. Al zijn partijen eindigden tot nu toe in remise en vandaag was dit dus weer het geval. Dit keer was het de Azeri Mamedjarov die de punten mocht delen met Ivantsjoek.

Onze landgenoot Loek van Wely nam het vandaag op tegen Michael Adams. Met zwart kon Van Wely het niet waarmaken tegen Adams. Hij verloor daarom ook van de Engelsman. Door dit resultaat blijft Van Wely op de voorlaatste plaats die hij deelt met de Hongaarse Judit Polgar. Morgen mag de Nederlander aantreden tegen één van de koplopers, Magnus Carlsen.

Valkenburg naar WK allround

Diana Valkenburg heeft zich verzekerd van deelname aan het WK allround. Op de skate-off vandaag in Heerenveen klopte ze Renate Groenewold op de 1500 meter.

Valkenburg en Groenewold waren de enige twee kanshebbers voor een plek. Valkenburg won met een tijd van 1.59,73. Ze klopte daarmee Groenewold ruimschoots, die zette een tijd neer van 2.01,27. Morgen zou eigenlijk nog de 3000 meter op het programma staan, maar daar heeft Groenewold zich voor afgemeld. Ze voelde zich fysiek niet in staat om de strijd nog vol aan te gaan. Het WK ticket gaat daardoor automatisch naar Valkenburg.

Ook bij de mannen wordt er via een skate-off gestreden om één WK plek. De 1500 meter werd vandaag gewonnen door Wouter Olde Heuvel, die zich daarmee verzekerde van een startplek voor de komende wereldbekerwedstrijden. In de strijd om het WK ticket deden Erben Wennemars (tweede in 1.48,22) en Mark Tuitert (derde in 1.48,59) de beste zaken. Carl Verheijen staat er met een tiende plek in 1.50,66 minder goed voor. Morgen staat voor de mannen nog de 5000 meter op het programma.

Testdag Valencia 22-01-2008

Op de tweede testdag in Valencia waren meer teams aanwezig dan gisteren, toen waren alleen Renault en Williams op het circuit aanwezig. Felipe Massa was aan het eind van de dag het snelst. Kimi Räikkönen zorgde ervoor dat Ferrari de eerste twee posities in handen had.

Veel rode vlaggen zorgden ervoor dat de dag vijf keer onderbroken werd. Zo viel Nick Heidfeld twee maal stil met technische problemen. Ook de debuterende Alexander Wurz voor Honda kende wat problemen, waardoor hij niet verder kwam dan de laatste positie.

Op het circuit van Valencia waren vandaag veel toeschouwers aanwezig, omdat de Spanjaarden een nationale vrije dag hadden.

Pos.RijderTeamTijdRonden
1Felipe MassaFerrari01:12.19297
2Kimi RäikkönenFerrari01:12.721105
3Nico RosbergWilliams01:12.83884
4Heikki KovalainenMcLaren01:13.026104
5Pedro de la RosaMcLaren01:13.163114
6Fernando AlonsoRenault01:13.31593
7Kazuki NakajimaWilliams01:13.47394
8Sebastian VettelScuderia Toro Rosso01:13.62786
9Marko AsmerBMW01:13.66944
10Sebastien BourdaisScuderia Toro Rosso01:13.67580
11Nick HeidfeldBMW01:13.77980
12Jarno TrulliToyota01:13.82069
13David CoulthardRed Bull01:13.94482
14Timo GlockToyota01:14.09680
15Vitantonio LiuzziForce India F101:15.09564
16Alexander WurzHonda01:15.44049

Morgen wordt er verder getest in Valencia.

Kabinet wil geen algemeen boerkaverbod

Icoon BinnenlandsAls het aan het kabinet ligt, komt er geen algemeen verbod op het dragen van gelaatsbedekkende kleding, oftewel een boerka. "Het plan is juridisch niet haalbaar", meldt het RTL Nieuws.

Het plan kwam van Geert Wilders en kreeg onlangs nog steun van de VVD, maar na lang wikken en wegen hakt het kabinet de knoop volgende week door.

Bronnen rondom het kabinet hebben een bericht van RTL Nieuws van die strekking vanavond bevestigd. Het boerkaverbod is volgens het kabinet in strijd met de vrijheid van godsdienst. Dit is verankerd in de Grondwet. Gezichtbedekkende kleding wordt waarschijnlijk wel verboden op scholen en voor ambtenaren.

De VVD en PVV reageren negatief op het kabinetsvoorstel. Ze dringen aan op een algemeen verbod, omdat het dragen van een boerka, helm of bivakmuts een gevoel van onveiligheid zou oproepen. De fracties kondigen aan dat ze met een eigen wetsvoorstel komen.

Naar verwachting neemt de ministerraad volgende week vrijdag officieel een besluit over de kwestie.

Overstroming na dutje in bad

Icoon OpmerkelijkEen 39-jarige Duitser heeft een overstroming veroorzaakt, terwijl hij bezig was met een schoonheidsslaapje in bad. Hij was alleen vergeten om de kraan dicht te draaien voordat hij ging slapen.

Hierdoor stroomde het bad over, en liep het water vanaf de eerste verdieping naar beneden. Buren zagen de vijver bij de man in de woonkamer en alarmeerden de politie.

Enkele agenten kwamen een kijkje nemen en probeerden de man wakker te krijgen door op de deur te kloppen en te bellen, maar de man was diep in dromenland. De sleutelservice moest eraan te pas komen om de deur te openen.

De politie heeft de man uit zijn remslaap ontwaakt. Hij mag nu zijn huis droog gaan dweilen. De man had niet gedronken.

Amerikaan in de cel na diefstal 1.163 slipjes

Icoon OpmerkelijkEen 24-jarige man uit Pullman, in de Amerikaanse staat Washington is veroordeeld tot 45 dagen gevangenisstraf voor diefstal van 1.163 slipjes, bh’s en ander ondergoed. Van de 45 dagen, mogen er dertig door alternatieve straffen vervangen worden.

De politie vond in de woning van de man 42 kilo aan damesondergoed, genoeg om vijf vuilniszakken mee te vullen. Dit heeft hij de afgelopen tijd ontvreemd bij wasruimtes van appartementencomplexen.

De politie heeft de man in maart al gearresteerd, nadat ze een tip hadden gekregen over een man die rondhing in de waskamer van een appartementencomplex. Daarvoor hadden ze al twaalf aangiftes van vermiste slipjes binnengekregen.

"ProTour niets meer waard"

In Australië is gisteren de eerste etappe van de Tour Down Under van start gegaan en daarmee is ook de ProTour van 2008 begonnen. Voormalig Belgisch topwielrenner Eddy Merckx is echter negatief over het toernooi.

"Er zit niets meer in de ProTour. Alle grote koersen en rondes, die de geschiedenis van het wielrennen geschreven hebben, zijn er niet meer bij," zegt Merckx tegenover de Waalse Krant La Dernière Heure.

Merckx gaat verder: "Dat zal het voortbestaan van het wielrennen niet in gevaar brengen, maar dit is niet goed voor het imago. Ik begrijp dat de UCI ruimer wil denken, want alles in Europa concentreren, is ook niet goed. Maar dat die grote koersen er niet bij zijn, is niet goed. Daar moet een oplossing voor komen."

Tweevoudig Wereldkampioen wielrennen Paolo Bettini sluit zich volledig aan bij de uitspraken van Merckx. "Ik kan me niet meer in de ProTour vinden. Ik vraag me af wat die ProTour nog betekent voor de renners en het publiek. Voor mij is het eindklassement in de ProTour nooit een doel geweest. Ik vind het doodjammer dat de Wereldbeker niet meer bestaat."

Advies: Deventer moordzaak niet heropenen

Icoon BinnenlandsDe Deventer moordzaak moet niet heropend worden. Dat heeft advocaat-generaal A. Machielse de Hoge Raad vandaag geadviseerd. Volgens hem is er geen ernstig vermoeden dat Ernst Louwes onterecht is veroordeeld voor de moord op de vermogende weduwe Jacqueline Wittenberg in september 1999 in Deventer.

De Hoge Raad beval in juni vorig jaar nog nader onderzoek in deze geruchtmakende zaak, nadat de advocaat van Louwes, Geert-Jan Knoops, om heropening had gevraagd. Hij is de raadsman van Ernest Louwes die voor dit misdrijf tot twaalf jaar cel werd veroordeeld.

Louwes bepleit al jaren zijn onschuld. Hij zegt niets te maken te hebben met de moord op de rijke weduwe. Louwes fungeerde destijds als executeur-testamentair van de vrouw.

Volgens de raad moest worden uitgezocht waarom de verklaring van een getuige niet in het strafdossier terecht is gekomen. Het gerechtshof kende deze uitspraken daardoor niet en kon die dus niet meenemen in zijn oordeel over Louwes. De verklaring kan daarom een zogenoemd 'novum' zijn, een reden voor de Hoge Raad om de Deventer moordzaak opnieuw voor een gerechtshof te brengen.

Deze getuige zou hebben verklaard dat de zogenoemde 'klusjesman' van de weduwe Wittenberg de dag voor ontdekking van haar dood al aan de getuige had gezegd dat en hoe het slachoffer om het leven was gekomen. Die informatie zou hij kunnen hebben, omdat hij mogelijk de dader van het misdrijf zou zijn.

Sepp de Roover vertrekt naar FC Groningen

FC Groningen heeft, nadat het Bruno Silva verloor aan Ajax, snel toegeslagen op de transfermarkt. Sepp de Roover werd als vervanger binnengehaald en moet de Uruguyaan doen vergeten. Hij komt over van Sparta.

De 23-jarige Belg, die de jeugdopleiding van PSV doorliep en eerder ook nog speelde voor Verbroedering Geel, Willem II en FC Eindhoven, tekende voor 2,5 jaar. Hier zit een optie aan vast voor een verlenging van nog eens twee jaar.

Van Driel naar RBC Roosendaal

RBC Roosendaal heeft volledige overeenstemming bereikt met Mels van Driel over een overgang. De van Fortuna Sittard afkomstige linksbenige verdediger / middenvelder tekent een contract in Roosendaal voor anderhalf seizoen.

De 24-jarige Van Driel is opgeleid bij Feyenoord. Als zeventienjarige tekende hij daar een vijfjarig contract. Na drie seizoenen zonder veel speeltijd werd hij verhuurd aan Excelsior, waarvoor hij twee seizoenen uitkwam. Sinds het seizoen 2005/2006 staat de geboren Rotterdammer bij Fortuna Sittard onder contract.

Onlangs werd Van Driel wegens kritiek op de leiding van Fortuna Sittard omtrent het ontslag van trainer Henk Wisman nog uit de selectie van de Limburgers gezet.

Bullshit-bingo

Ik had ze wel eens gezien en was dus van het bestaan op de hoogte. Je blijkt ze gewoon te kunnen googelen, ook in onze taal. Dus gauw twee verschillende geprint en meegenomen naar het werk. De volgende vergadering stond alweer op mijn PDA te drammen. Ik heb de zaak niet al te veel op de spits gedreven door de bingo op papier uit te delen, maar de lui aan mijn kant van de tafel snaaiden ze iedere keer voor mijn snufferd weg. En hadden heel wat pret. Voor de prutsers die niet weten wat een bullshit-bingo is, even uitleg. Je maakt een vierkant van 25 of 36 termen die tijdens iedere vergadering te onpas worden gebruikt.

'ADO Den Haag te koop'

Icoon VoetbalADO Den Haag heeft zichzelf te koop aangeboden. Dit is te lezen op de clubsite. De Stichting Stadion Ontwikkeling hoopt op korte termijn een investeerder te hebben gevonden voor NV ADO Den Haag.

De voetbalclub heeft in de afgelopen jaren een miljoenenschuld opgebouwd en hoopt door de verkoop weer zo snel mogelijk een gezonde financiële situatie te creëren. Op dit moment staat ADO Den Haag op een teleurstellende zevende plaats in de Jupiler League. Vorig seizoen maakte ADO nog deel uit van de eredivisie, maar degradeerden ze rechtstreeks.

ADO DE HAAG
Het clubembleem.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Guitar Hero omzet passeert de miljard dollar

Sinds de lancering van de eerste Guitar Hero in het najaar van 2005 is de serie inmiddels goed voor meer dan een miljard dollar aan omzet. Deze omzet bereiken binnen 26 maanden is nog nooit eerder vertoond in de gameindustrie. Aan dit succes lijkt op korte termijn ook geen einde te komen want Guitar Hero III was aan het einde van 2007 zowel in Amerika als in Europa de beste verkochte game over dat hele jaar. In totaal zijn er van de verschillende delen meer dan 14 miljoen exemplaren verkocht. Losse nummers worden ook flink gedownload, in de tien weken sinds de launch van het derde deel zijn er al vijf miljoen nummers gedownload.

"Guitar Hero is one of the biggest brands and one of the most powerful distribution platforms in all of entertainment today. Guitar Hero's popularity with broad audiences is a confirmation that video games have become a true mass medium."

Aldus Michael Griffith, President en CEO van Activision Publishing.

VS verlagen rente flink, EU niet

Icoon BeursZoals vanmorgen al verwacht werd, heeft de Federal Reserve in de VS de rente vanmorgen met 75 basispunten verlaagd tot 3,5%. Mede hierdoor is een harde daling van de beurskoersen in de EU en de VS grotendeels uitgebleven.

De afgelopen dagen werden er op de beurs grote verliezen geboekt. Door verschillende analisten werd al gesproken van een op handen zijnde recessie. Ook voor vandaag werd een grote daling verwacht. Deze bleef echter uit, nadat het gerucht van een renteverlaging rondging. Momenteel (16.24 uur) staat de AEX 2% hoger dan de slotkoers van gisteren, al is het beeld wel grillig.

Ook Canada heeft de rente vandaag verlaagd, maar minder sterk dan de VS, namelijk met 25 basispunten tot 4%. Verwacht wordt dat de Europese Centrale Bank de rente gelijk houdt. De VS hebben de rente de afgelopen maanden overigens al vaker flink verlaagd: sinds afgelopen september is de rente met 1,75 procentpunt gedaald.

Simpele maatregelen redden kinderleven

Icoon GezondheidElk jaar overlijden 9,7 miljoen kinderen aan ziektes die gemakkelijk te voorkomen zijn. Geïntegreerde gezondheidsstrategieën kunnen nog veel meer kinderlevens redden. Dat staat in het jaarrapport The State of the World's Children 2008, dat vandaag is gepubliceerd door Unicef.

Volgens het rapport sterven wereldwijd dagelijks 26.000 kinderen onder de vijf jaar oud. De kinderen overlijden vooral aan ziektes die met simpele maatregelen te voorkomen zijn. Borstvoeding, vaccinatie, geïmpregneerde malarianetten en vitamine A supplementen zijn zulke maatregelen.

Het sterftecijfer kan bovendien dalen door de voortzetting van succesvol gebleken initiatieven tegen kinderziektes en investeringen in nationale zorgsystemen.

Als voorbeeld van een succesvol initiatief tegen kindersterfte, noemt Unicef het Mazelen Initiatief. In de strijd tegen mazelen werken internationale organisaties daarin samen. Het aantal sterfgevallen als gevolg van deze ziekte daalde daardoor met 68 procent. In Afrika overleden er door het Mazelen Initiatief zelfs 90 procent minder kinderen aan de ziekte.

Van Basten maakt voorselectie bekend

Bondscoach Marco van Basten en diens assistent John van 't Schip hebben 27 spelers geselecteerd voor het vriendschappelijke duel tegen Kroatie. De definitieve selectie wordt op 1 februari bepaald.

Robin van Persie en Arjen Robben zullen er niet bij zijn. Het tweetal is geblesseerd. Ibrahim Afellay, Jan Vennegoor of Hesselink en Denny Landzaat keren weer terug in de selectie. De wedstrijd tegen Kroatie staat gepland op 6 februari en wordt afgewerkt in Split.

Doel: Van der Sar, Stekelenburg, Timmer

Verdediging: Bouma, De Cler, Ooijer, Jaliens, Emanuelson, Heitinga, Mathijsen, Melchiot

Middenveld: Afellay, Van Bronckhorst, Van der Vaart, Engelaar, De Jong, Landzaat, Maduro, Seedorf, Sneijder, De Zeeuw

Aanval: Babel, Huntelaar, Koevermans, Kuijt, Van Nistelrooij, Vennegoor of Hesselink

"ADO Den Haag te koop"

ADO Den Haag heeft zichzelf te koop aangeboden. Dit is te lezen op de clubsite. De Stichting Stadion Ontwikkeling hoopt op korte termijn een investeerder te hebben gevonden voor de NV ADO Den Haag.

De voetbalclub heeft in de afgelopen jaren een miljoenenschuld opgebouwd en hoopt door de verkoop weer zo snel mogelijk een gezonde financiële situatie te creëren. Op dit moment staat ADO Den Haag op een teleurstellende zevende plaats in de Jupiler League. Vorig seizoen maakte ADO nog deel uit van de eredivisie, maar degradeerden ze rechtstreeks.

Vermaelen terug in selectie Ajax

Thomas Vermaelen is opgenomen in de selectie van Ajax voor de thuiswedstrijd morgenavond tegen FC Utrecht.

Vermaelen maakt nog geen deel uit van de basisformatie. "Maar hij is zeker voldoende fit om in te vallen", aldus Ajax-coach Adrie Koster.

Op 23 september, in de uitwedstrijd tegen AZ, scheurde de Belg een enkelband en hij kwam sindsdien niet meer in actie. Vermaelen speelde gisteravond met het tweede elftal een wedstrijd tegen Haarlem. "Dat ging heel goed. Hij heeft nergens meer last van", aldus Koster.

Garitano maar acht dagen coach Zaragoza

Ander Garitano heeft reeds na acht dagen zijn taken als coach van Real Zaragoza neergelegd. De oud-speler van de club voelde zich emotioneel niet sterk genoeg.

Garitano speelde 143 Ligaduels voor de Spaanse club, en nam vorige week de touwtjes in handen toen Víctor Fernández na matige prestaties de club verliet. De oud-jeugdtrainer wist zijn elftal naar een 3-1 winst te leiden in zijn eerste en enige competitieduel met Real Murcia. Vorige week verzuimde hij tegen Real Racing Club de kwartfinale van de Spaanse beker te bereiken.

Garitano verklaarde niet klaar te zijn voor de verantwoordelijkheid. "Ik accepteerde de uitdaging om een elftal te leiden waarvan ik van mening ben dat het het goed kan doen", vertelt de 38-jarige Spanjaard. "Maar ik voelde me emotioneel niet sterk genoeg. Hoe verrassend deze beslissing ook mag lijken, het is puur gebaseerd op persoonlijke redenen. Ik heb liever dat er een andere trainer voor de groep staat, want het team heeft iemand nodig die emotioneel 100% is."

Real Zaragoza kent een matig seizoen in vergelijking met vorig jaar. De club miste de Champions League maar net en werd toen zesde. Dit seizoen vinden we de club terug op de elfde plaats en werd het in de eerste ronde van de UEFA Cup uitgeschakeld.

Ritwinst Renshaw bij Tour Down Under

De eerste etappe in de Tour Down Under is gewonnen door de Australiër Mark Renshaw. Na 129 kilometer koersen was de coureur van Crédit Agricole de snelste in de massasprint.

Renshaw rekende in de sprint af met de Spanjaard José Joaquín Rojas Gil en met Rabo-renner Graeme Brown. Rabo-renner Rick Flens was met zijn 63e plaats de beste van de vijf Nederlanders die aan de start verschenen.

Het is voor het eerst dat de zevendaagse Australische ronde is opgenomen in de ProTour-cyclus. De door het ASO georganiseerde koersen (onder meer de Tour de France) alsmede de Giro d'Italia en de Vuelta á Espana maken daar dit jaar geen deel meer van uit.

Softwarecharts Nederland: Super Mario Galaxy aan kop

Sinds kort wordt er bijgehouden hoeveel elke game verkocht wordt in Nederland door een onafhankelijke instantie, dus kunnen jullie de Nederlandse charts regelmatig bij ons voorbij zien komen. We beginnen met de derde week van 2008, die liep van 13 tot en met 19 januari.

Deze weekVorige weekTitelPlatform
18Super Mario GalaxyWii
25Call of Duty 4PS3
32Call of Duty 4X360
41Call of Duty 4PC
54Assassin's CreedPS3
66Mario Party 8Wii
73Assassin's CreedX360
8Uncharted: Drake's FortunePS3
9Mario & Sonic Olympic GamesWii
107GTA: San AndreasPS2

[AO] Tsonga verslaat Joezjni

Jo-Wilfried Tsonga heeft de halve finales van het Australian Open bereikt. De Franse tennisser was in de kwartfinales met 7-5, 6-0 en 7-6 te sterk vooor de als veertiende geplaatste Rus Michail Joezjni.

Het is voor het eerst dat Tsonga een halve finale van een grandslamtoernooi bereikt. In de halve eindstrijd in Melbourne moet hij het opnemen tegen de als tweede geplaatste Spanjaard Rafael Nadal.

Snurkende vrouw mishandeld door (v)echtgenoot

Icoon MisdaadEen 25-jarige vrouw uit Rotterdam is gisteravond behoorlijk ruw gestoord tijdens haar schoonheidslaapje. De schone slaapster lag te snurken, en haar echtgenoot ergerde zich hier behoorlijk aan.

Hij ergerde zich zodanig aan het snurken van zijn vrouw dat hij haar een klap tegen het hoofd gaf. De vrouw liep door de klap van haar man een hoofdwond boven haar linkeroog op.

De mishandeling vond plaats rond kwart voor acht ’s avonds. De politie ging erop af na een melding. In de Aelwijn-Floriszstraat in Rotterdam-Noord is de 29-jarige dader aangehouden. Hij werd, nadat zijn vrouw aangifte gedaan had tegen hem, aangehouden.

Met dank aan crv voor de submit.

Concert: Coheed and Cambria in Tivoli

Good Apollo, I'm Burning Star IV, Volume Two: No World for Tomorrow, dat vorig jaar verscheen op Columbia, was het vierde album van Coheed and Cambria dat verhaalde over 'The Armory Wars'. Een epische sage in stripboekvorm, die aan de hand van zanger Claudio Sanchez is ontsprongen en waarin de karakters Coheed en Cambria een hoofdrol vervullen. De muzikale lijn van Sanchez en companen volgt ook de verhaallijn van dit verhaal, wat veelal resulteert in technische hoogstandjes, solo's, verscheidene stemmetjes en enkele uitgesponnen nummers. Zo ook op No World For Tomorrow. Naar aanleiding van deze plaat bezocht Coheed and Cambria voor de tweede maal in korte tijd ons kleine kikkerlandje. Ditmaal was Tivoli aan de beurt.

Van Hanegem: "Vertrek Van Gaal beste voor AZ"

Na eerder Foppe de Haan en Giovanni van Bronckhorst heeft nu ook Willem van Hanegem er voor gepleit om Louis van Gaal een tweede kans te geven als bondscoach van het Nederlands elftal.

De coach van FC Utrecht vindt Van Gaal 'een logische keuze' als bondscoach. De huidige trainer van AZ was tussen 2000 en 2002 al bondscoach, maar slaagde er toen niet in om Oranje naar het WK te loodsen. Van Hanegem is van mening dat Van Gaal een tweede kans moet krijgen. "Ik denk dat hij er in deze fase van zijn carrière beter geschikt voor is dan toen hij die baan de vorige keer accepteerde. Ik heb het idee dat hij zijn fouten van toen nu niet meer maakt. Hij is rijper nu".

De Kromme is van mening dat een vertrek van Van Gaal bij AZ ook voor de Alkmaarders de beste optie is. "Ik denk dat het voor AZ een goede ontwikkeling is als Louis naar de KNVB gaat. Let wel, ik pleit er niet voor dat hij opstapt bij AZ. Van mij mag hij blijven. Het feit blijft echter wel overeind dat het met AZ nu heel erg matig gaat. De selectie van die club heeft heel veel kwaliteit, maar de lusteloosheid druipt er vanaf. Dat is zorgwekkend en zou te maken kunnen hebben met de aanpak van Louis. Hij weet in een korte periode veel uit voornamelijk jonge spelers te halen. Maar op een gegeven moment is dat voorbij. Dan worden spelers moe van iemand die dag in dag uit dominant en veeleisend is. Aan de buitenkant ziet het eruit of die fase bij AZ is ingetreden."

Cadel Evans langer bij Lotto

Cadel Evans rijdt ook de komende seizoenen in het tenue van Silence-Lotto. De 30-jarige Australiër tekende een nieuw contract bij de Belgische wielerploeg, wat hem nu tot het einde van 2010 aan de ploeg verbindt.

Dit seizoen zal Evans zijn seizoen vooral afstemmen op de Tour de France, waarin hij vorig jaar als tweede eindigde. De Tour Down Under in zijn eigen land komt niet in zijn programma voor.

Brands wil Molhoek terughalen naar AZ

De kans is groot dat Rogier Molhoek vanaf volgend seizoen weer in het shirt van AZ speelt. De middenvelder is nu verhuurd aan NAC, en in Breda maakt hij een goede indruk.

"Wij staan niet te trappelen om hem te verkopen. Ik ga er vanuit dat hij na dit seizoen bij ons terugkeert", aldus de technisch directeur van AZ, Marcel Brands. Afgelopen zomer werd Molhoek verhuurd omdat hij dat zelf wilde. "Rogier wilde per se weg. Als hij iets meer geduld had gehad, had hij nu een basisplaats gehad bij ons."

Molhoek is zelf van mening dat er weinig is veranderd aan zijn situatie. "In het begin van het seizoen was ik niet goed genoeg voor een basisplaats bij AZ en ik geloof niet dat ik nu dingen heb laten zien, die ze daar nog niet wisten. Dus blijft de situatie voor mij ook een beetje hetzelfde. Ik zou een typische Van Gaal-voetballer zijn. Toch lieten ze me gaan. Hoeveel vertrouwen spreekt daar uit?".

Dode Swissôtel was Roemeense prostituee

Icoon JustitieNaar aanleiding van een artikel in de gratis krant Metro heeft het Openbaar Ministerie bevestigd dat de vrouw die vorige week om het leven kwam bij een brand in het Swissôtel in Amsterdam, een 21-jarige Roemeense dame van lichte zeden was. Een 25-jarige Fransman die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de vrouw, is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en blijft nog twee weken vastzitten.

De man werd aangehouden door de politie nadat ze hem en de vrouw aantroffen op de derde verdieping van het hotel waar de brand gewoed had in een van de hotelkamers; de vrouw was toen al overleden. Later bleek dat zij door fysiek geweld om het leven was gekomen. Omdat de man gewond was, heeft hij enige dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Vervolgens werd hij meegenomen naar het politiebureau.

Bij de politie bestaat het vermoeden dat de brand is aangestoken. De deur van de kamer was geblokkeerd zodat het hotelpersoneel niet naar binnen kon om hulp te bieden. Het hotel werd ontruimd door het personeel. Drie van hen moesten met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. De brand bleef uiteindelijk beperkt tot de hotelkamer.

Volgens Mariska Majoor, woordvoerster van het Prostitutie Informatie Centrum (PIC) en zelf voormalig prostituee, is het nogal ongebruikelijk dat in Nederland prostituees door geweld om het leven gebracht worden. Ze verklaart: "Ik loop hier nu 22 jaar rond en heb het zes of zeven keer gehoord. Nederland is nog altijd een van de veiligste landen om als prostituee te werken."

Ze zegt te weten dat het regelmatig voorkomt dat jonge vrouwen uit Oost-Europese landen hun diensten aanbieden in hotels in afwachting van een BTW-nummer. "Ze moeten soms twee maanden wachten voordat ze aan het werk kunnen, terwijl ze hier met een beetje spaargeld komen. Dan is het inderdaad een optie om een hotelkamer te huren en daar, semi-illegaal, wat te verdienen om te kunnen leven.". Volgens haar komen dit soort praktijken niet alleen in het Swissôtel voor: "Elk hotel in het centrum heeft daar mee te maken."

FC Twente wil Engelaar langer binden

FC Twente wil het contract van aanvoerder Orlando Engelaar openbreken en verlengen tot de zomer van 2011. Ajax heeft interesse in de middenvelder, maar de Tukkers hebben al laten weten dat er over een verkoop niet te praten valt.

Joop Munsterman, de voorzitter van FC Twente, gaat vol vertrouwen de onderhandelingen met de middenvelder in. "Ik ga er vanuit dat ons dat gaat lukken."

Het huidige contract van Engelaar in Enschede loopt tot medio 2009.

Enkelbreuk voor schaatster Van der Star

Tijdens een trainingsrit in Thialf is Sanne van der Star zwaar ten val gekomen. De sprintster van de VPZ-ploeg liep een dubbele enkelbreuk op. Door deze blessure is haar schaatsseizoen in één klap voorbij.

Van der Star gleed tijdens haar val keihard de boarding in."Haar seizoen is uiteraard voorbij", vertelt bondscoach Wopke de Vegt. "We weten nog niet hoe lang het zal duren voor ze hersteld is. Dat hangt ook van de operatie af. Maar een dubbele enkelbreuk voor een schaatsster is dramatisch."

Van der Star, op het NK sprint nog goed voor een vijfde plek, zou het komende weekeinde uitkomen bij WB-wedstrijden in Hamar op de 500 meter. Doordat ze nu niet mee kan doen, neemt Ingeborg Kroon haar plaats in.

Beurzen onverwachts in de plus

Icoon BeursEen voortzetting van de enorme daling die ook voor vandaag verwacht werd op de Europese beurzen is vooralsnog uitgebleven. Een aantal Europese graadmeters staat nu, ruim drie uur na de opening, in de plus. Vermoed wordt dat de daling tot stilstand gebracht is door geruchten over een renteverlaging van de centrale banken.

Vannacht sloot de Nikkei-index 5,7 procent lager, na een dag vol verliezen op alle grote Aziatische beurzen. Vlak na de opening vanochtend om 9 uur gingen alle Europese beurzen ook hard onderuit, zoals verwacht werd. De Amsterdamse AEX noteerde op het dieptepunt 401.56, 5 procent lager dan de slotkoers van 422.45 gistermiddag. Daarna krabbelde hij echter weer snel op. De koers van 12.18 uur was 426.33, een procent boven de slotkoers van gisteren.

Zoals gezegd, ging vanochtend het gerucht rond dat de centrale banken een gezamenlijke renteverlaging willen doorvoeren om de onrust op de financiële markten tegen te gaan. De Amerikaanse Federal Reserve zou de rente vanmiddag zelfs met 75 tot 100 basispunten willen verlagen. Wat er van de geruchten waar is, is nog niet bekend. Of de koers op peil blijft, is moeilijk te voorspellen.

De koersen zijn onder andere hier te volgen.

Iran waarschuwt voor Wilders' Koranfilm

Icoon FilmIran heeft al vast laten weten dat als de anti-Koran film van Tweede Kamerlid Geert Wilders wordt vertoond, dat consequenties voor Nederland zal hebben. Op de Amerikaanse tv-zender Fox news zei Alaeddin Boroujerdi, die voorzitter is van de raad voor buitenlandse aangelegenheden, dat zijn land nog maar eens goed moet kijken naar de band tussen beide landen mocht de film worden uitgezonden.

Verder beloofde Boroujerdi dat er wijdverbreid protest plaats gaat vinden tegen de film. ''Belediging van de Koran zal zwaar worden opgenomen en gerichte haat opleveren tegen een land dat toestaat dat deze boodschap verspreid kan worden.''

Erdoğan
In Turkije is men ook niet blij met de film. De Turkse premier Recep Tayyip Erdoğan liet gisteren aan CDA-leider Pieter Van Geel weten dat hij het liefst ziet dat de Nederlandse regering ''op een of andere manier'' in actie komt.

Erdoğan zei wel te begrijpen dat de Nederlandse regering de film niet kan verbieden. Premier Jan Peter Balkenende zei vorige week bezorgd te zijn om de voorgenomen film maar dat Wilders de film mag maken vanwege de vrijheid van meningsuiting. ''Maar dan mogen levensovertuigingen en groepen uit de bevolking niet onnodig worden gekwetst.''

Gesprek
Dagblad De Pers meldt vandaag dat tv-zender Het Gesprek, de interview-zender van onder meer Frits Barend, interesse heeft om de film te gaan vertonen.

Barend en programmadirecteur Ton F. van Dijk stonden gisteren voor de deur bij Wilders' kantoor in de Tweede Kamer. Volgens een goed ingevoerde bron zijn Wilders en de de tv-zender bijna rond. Het Gesprek zou rond de film een hele Wildersweek willen organiseren. Er zou alleen nog overlegd worden over de manier waarop de film zal worden vertoond.

Voor Het Gesprek zou de film een hoop publiciteit opleveren. De zender trekt tot nog toe weinig kijkers.

Wilders ontkent overigens dat Het Gesprek de belangrijkste kandidaat is om de film uit te zenden. ''Er komen er zo veel naar me toe. EenVandaag, NOVA, Netwerk. In tegenstelling tot wat de hoge bazen daarover zeggen hebben ze allemaal grote belangstelling.''

'Litmanen op weg naar Fulham'

Jari Litmanen kan weer in de Premier League aan de slag. Fulham is bereid om de Fin, mits hij een aantal fysieke tests doorstaat, voor de rest van het seizoen over te nemen. Litmanen staat nu nog onder contract bij de Zweedse club Malmö FF.

Door een aantal blessures kwam de ex-Ajacied het afgelopen jaar nog geen enkel duel in actie voor Malmö FF. Litmanen speelde wel twee duels voor de nationale ploeg van Finland.

Roy Hodgson, de coach van Fulham, is geen onbekende voor Litmanen. Hij was bondscoach van Finland tijdens de mislukte EK-kwalificatiereeks. Litmanen moet The Cottagers weer uit de degradatiezone zien te krijgen. Fulham neemt op het moment de voorlaatste plek in.

Litmanen speelde eerder in de Premier League. Van 2000 tot 2003 speelde hij voor Liverpool 26 competitiewedstrijden en scoorde hij vijf keer.

Acht jaar cel voor 'bende idioten'

Icoon Domme criminelenTwee Australische sukkels zijn veroordeeld tot 7 en 8 jaar celstraf wegens een mislukte overval. Benjamin Jorgensen (38) en zijn vriendin Donna Hayes (36) overvielen een restaurant in Melbourne en maakten daarbij een zak broodjes buit. Jorgenson, die de zak meenam, dacht dat er veel geld in zat.

Tot overmaat van ramp ging tijdens de overval ook het pistool van Jorgensen per ongeluk af waardoor zijn 'partner in crime' Hayes een kogel in het achterwerk kreeg. Ze moest een maand in het ziekenhuis doorbrengen.

De rechter noemde Jorgensen en Hayes een ''bende idioten''.

5 jaar eis tegen misbruikende oppas

JustitieTegen een 39-jarige Rotterdammer is gisteren 5 jaar celstraf geëist wegens het jarenlang seksueel misbruiken van een meisje waarvan hij de oppas was. Het misbruik begon toen het meisje 8 jaar oud was. De viezerik stelde voor blindemannetje te spelen en stak, terwijl ze was geblinddoekt, plots z'n geslachtsorgaan in haar mond. Hij betaalde haar daarna zwijggeld.

De Rotterdammer bekende het meisje uit IJsselmonde vervolgens regelmatig te hebben misbruikt, tot haar 16e jaar. Ze kreeg soms drugs toegediend waarvan ze heel actief werd. Ook moest ze een enkele keer volwassenen lingerie dragen. Het slachtoffer kreeg 35 euro per keer als ze haar mond hield over de perversiteiten. De zaak kwam pas aan het licht, nadat de moeder van het slachtoffer erover in haar dagboek las.

Volgens gedragsdeskundigen lijdt de verdachte aan een persoonlijkheidsstoornis met borderline-trekken. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

[AO] Sharapova vernedert Henin

Het is Justine Henin niet gelukt de halve finales van de Australian Open te halen. Maria Sharapova (5) was duidelijk te sterk voor de als eerste geplaatste Henin. De setstanden waren: 6-4, 6-0.

De Russische Sharapova treft in de halve finale Jelena Jankovic (3). De Servische Jankovic was in de kwartfinale nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van titelverdedigster Serena Williams (7).

Van Geel bezorgd over Turkse vrijheden

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel is geschrokken van de manier waarop Turkije omgaat met religieuze minderheden.

Na een bezoek aan het land constateert Van Geel dat de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van meningsuiting nog steeds onder druk staan. ''Dat zal echt moeten verbeteren wil Turkije ooit deel kunnen uitmaken van Europa'', aldus de CDA-fractievoorzitter gisteravond.

In het radioprogramma Met het oog op Morgen noemde hij als voorbeeld het besluit van een Turkse rechtbank om de toegang tot de internetsite You Tube te blokkeren omdat daar beledigende filmpjes voor Mustafa Kemal Atatürk zouden staan, de grondlegger van het moderne Turkije.

Abu Dhabi krijgt eerste CO2-neutrale stad

Icoon Milieu Abu Dhabi begint volgende maand met de bouw van 's werelds eerste stad die geen overschot van het broeikasgas kooldioxide uitstoot in de dampkring. Dit hebben de projectontwikkelaars gisteren bekendgemaakt tijdens een conferentie in de Verenigde Arabische Emiraten.

Masdar City wordt een stad voor 50.000 mensen waar geen auto's rijden. De inwoners kunnen zich verplaatsen met een lightrailverbinding en een soort horizontale liften. De stad in het zonovergoten woestijnemiraat maakt volop gebruik van zonne-energie.

"Dit is een plaats die geen voetspoor aan kooldioxide achterlaat en de planeet op geen enkele manier zal verwonden", aldus de directeur van het project. "Tegelijkertijd biedt de stad de hoogst mogelijke kwaliteit van leven voor haar inwoners."

Kroonprins sjeik Mohammad bin Zayed al-Nahayan van Abu Dhabi stelt 15 miljard dollar beschikbaar voor het project. De 6 vierkante kilometer grote stad moet in 2013 klaar zijn.

Van Middelkoop hekelt 'spierballenpolitiek'

Icoon PolitiekDe Nederlandse minister van Defensie Eimert van Middelkoop (ChristenUnie) heeft gisteravond op Sint Maarten zijn afschuw uitgesproken over 'het spierballengedoe' in de Nederlandse politiek richting de Antillen.

''Als er één ding is waar ik altijd een hekel aan heb gehad, dan zijn dat Nederlanders die naar de Antillen komen en dan zeggen: als ze dit niet doen, dan gebeurt er dat niet.'' Van Middelkoop is momenteel op Sint Maarten om te overleggen over het Plan Veiligheid Nederlandse Antillen. Oorspronkelijk zou hij gisterochtend ook deelnemen aan het 'tripartite-overleg' van de ministers van Justitie van Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba. Dat overleg is echter afgelast wegens ziekte van minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin.

Gisteren pleitte Van Middelkoop voor vriendschappelijke omgangsvormen met de Antillen. ''Ik vind dat we niet over 'ze' moeten praten, maar over 'we'. We zitten samen in een Koninkrijk.''

''Ik heb een heel grote hekel aan dat spierballengedoe, omdat het helemaal niets oplevert. Behalve dat je er misschien in Nederland wat zeteltjes bij wint. Dat vind ik heel slechte politiek.''

Eerder deze maand ging het overleg tussen Nederlandse, Antilliaanse en Arubaanse parlementariërs op Curaçao niet door. Antilliaanse Statenleden wilden niet met PVV-Kamerlid Hero Brinkman praten vanwege diens omschrijving van de eilanden als ''een corrupte boevenbende''. Van Middelkoop omschreef de situatie rond het parlementair overleg als ''ronduit beschamend''.

Zorgen na drugsvideo Amy Winehouse

Icoon ShowbizzHet Britse boulevardblad The Sun heeft videobeelden op zijn website staan waarop Amy Winehouse harddrugs lijkt te nemen. Het filmpje zou enkele dagen geleden in Amy's eigen huis in Londen zijn opgenomen, tijdens een feest. Volgens The Sun maken familie en vrienden zich meer zorgen dan ooit.

De zangeres, die nu bovenaan de hitlijsten staat met de song Valerie, lijkt op de videobeelden aan een crackpijp te lurken. Zelf zegt ze dat ze zes valiumpillen heeft genomen. Het boulevardblad vermeldt niet wie de beelden heeft gemaakt, maar het moet een van de genodigden zijn geweest.



Hier staat de video

Street Fighter IV in februari speelbaar

Capcom heeft bekend gemaakt dat Street Fighter IV bijna af is en binnenkort te spelen zal zijn. Op 15 en 16 februari zal de game in speelbare vorm aan het publiek aangeboden worden. Je moet daarvoor wel naar de Japanse AOU 2008 Amusement Expo, een gameshow die volledig aan arcade-machines gewijd is.

Het is niet duidelijk wat er speelbaar zal zijn. Vooralsnog hebben we alleen in-game beelden van Ryu en Ken gezien, het zou dus goed kunnen dat onze Japanse mede-gamers alleen met deze twee fighters tekeer kunnen gaan.

Douane neemt reuzenkat in beslag

Icoon OpmerkelijkDe douane heeft vorige week op Schiphol een door een Nederlands echtpaar geïmporteerde reuzenkat in beslag genomen. De Algemene Inspectie Dienst (AID) onderzoekt of de in de VS gefokte asherakat kenmerken van een wild dier vertoont. Als dat het geval is, is invoer verboden.

Dat heeft de AID vandaag gezegd. Ook bekijkt de AID of alle documenten in orde zijn. De resultaten van het onderzoek worden voorgelegd aan de officier van justitie die uiteindelijk beslist wat er met de kat gaat gebeuren. Zolang het onderzoek duurt, blijft het dier vastzitten. Het beest is ondergebracht bij een opvangadres.

De asherakat is een kruising tussen een Afrikaanse serval en een Aziatische luipaardkat. Een volwassen exemplaar kan zo'n 15 kilo wegen en heeft het formaat van een forse hond.

Battlefield Heroes start nieuw Play 4 Free-businessmodel

Electronic Arts heeft gisteren met het bekendmaken van Battlefield Heroes het startsein gegeven aan een nieuw businessmodel, Play 4 Free.

Zoals de naam van het nieuwe businessmodel al doet vermoeden zullen games gebaseerd op dit model volledig gratis zijn, geld wordt verdiend aan de game door middel van in-game advertenties en microtransacties. Dit is al met succes uitgeprobeerd in Zuid-Korea, nu wordt het model ook gelanceerd in Europa en de VS.

De eerste game die hier beschikbaar wordt die gebruik zal maken van dit nieuwe businessmodel is Battlefield Heroes, de nieuwste telg in de populaire serie. De game wordt ontwikkeld door Digital Illusions, dezelfde developer als eerdere delen, maar zal een cartoon-achtige sfeer met zich meebrengen in tegenstelling tot de eerdere realistischere omgevingen. Veel details zijn nog niet bekend over de game, er zal een mate van karakterontwikkeling en personalisatie in zitten en de game zal continu aangevuld worden met nieuwe content.

Battlefield Heroes zal vanaf komende zomer gratis te spelen zijn.

Alonso: "Erg tevreden over R28"

Gisteren beleefde Renault de shakedown van de nieuwe R28. Op het circuit van Valencia mocht Fernando Alonso na een mistige ochtend de nieuwe bolide aan een test gaan onderwerpen.

Het vergelijken van de nieuwe auto met de andere teams was gisteren nutteloos en volgens Alonso ook niet het doel. "Wanneer je weer een eerste dag hebt met een nieuwe auto heb je altijd eerst heel veel tijd nodig om te kijken of alle systemen wel correct werken", aldus Alonso. "Dat is in feite wat we vandaag (gisteren, red.) hebben gedaan. We waren in staat om onze runs aan het einde van de dag wat langer te maken en konden aan het einde zelfs een run van zeventien ronden maken. Alles verliep goed, maar voor mij is het nog veel te vroeg om de auto te vergelijken met die van andere teams. Dat was ook niet het doel voor vandaag."

Ook vandaag zal er weer gaan worden getest op het circuit van Valencia. Vanaf 10:00 uur zullen naast Renault en Williams dan ook andere teams hun testrondjes gaan rijden. Later vandaag is er van deze testdag een verslag te lezen op FOK!sport.

Bruno Silva naar Ajax

Het is Ajax opnieuw gelukt een speler los te weken bij FC Groningen. Bruno Silva zal als alle formaliteiten zijn afgehandeld een contract tekenen voor 4,5 jaar.

Silva krijgt met deze transfer alsnog zijn zin. De rechtsback ging in staking nadat duidelijk werd dat FC Groningen niet wilde meewerken aan een transfer. Silva verklaarde niet meer voor de Groningers te willen spelen. FC Groningen zag hierdoor geen andere mogelijkheid dan de speler alsnog te verkopen.

De rechtervleugelverdediger was bezig aan zijn derde seizoen bij FC Groningen. Bij Ajax wordt de Uruguayaan herenigd met landgenoot Luis Suárez. Suárez werd tijdens de vorige transferperiode losgeweekt bij de Noorderlingen.

Autoverlichting overdag wordt verplicht

Icoon AutoAutomobilisten worden verplicht om overdag met hun verlichting aan te rijden. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) wil met deze maatregel het aantal dodelijke verkeersslachtoffers met enkele tientallen per jaar verminderen.

Eurlings zal dat vandaag aan de Tweede Kamer schrijven, aldus een woordvoerster van zijn ministerie. Ze bevestigt een bericht van De Telegraaf van die strekking. De maatregel moet later dit jaar ingaan.

In enkele andere Europese landen zijn automobilisten al verplicht overdag met hun licht aan te rijden. De Europese Commissie heeft de maatregel nog niet voor de hele EU verplicht gesteld omdat daardoor motorrijders minder goed zichtbaar zouden zijn.

Eurlings komt nu zelf met een wetsvoorstel om dimlicht overdag verplicht te stellen. Schaduwzijde hiervan is dat de uitstoot van CO2 zal toenemen. Eurlings verwacht echter dat dat effect op termijn verdwijnt doordat nieuwe auto's zuinige, minder felle lampen zullen krijgen.


Ook overdag de lichten aan...

Eerste brandstof weer naar Gaza

Icoon BuitenlandsDe eerste vrachtwagens met brandstof zijn vandaag in de Gazastrook gearriveerd. Dat meldden getuigen. Het gaat om twee trucks met gas om te koken en drie vrachtwagens met diesel voor generatoren.

Israël grendelde Gaza vier dagen geleden van de buitenwereld af wegens de voordurende Palestijnse raketaanvallen op Israël. De Israëlische minister van Defensie Ehud Barak gaf gisteravond toestemming om weer brandstof te leveren.

Hij besloot hiertoe na internationale kritiek op de blokkade waardoor de enige elektriciteitscentrale van Gaza stil kwam te liggen. Honderdduizenden mensen in de Gazastrook kwamen hierdoor zonder stroom te zitten.

Mickey Mouse in traditionele Chinese kledij

Icoon OpmerkelijkWat zou Walt Disney ervan zeggen? In Hong Kong Disneyland draagt Mickey Mouse voortaan een helderrood pakje. Minnie gaat gekleed in een rood jurkje.

De nieuwe outfits van het muizenechtpaar zijn ontworpen door Vivienne Tam uit New York. Ze heeft zich laten inspireren door te kijken naar traditionele Chinese kledij. Het is ontworpen voor het Chinese nieuwjaar dat over enkele weken komt. Komend jaar is jaar van de muis.

Het is, volgens The New York Times, een poging van het pretpark om meer Chinese bezoekers binnen te halen. Hong Kong Disneyland ging in 2005 open, maar kent teleurstellende bezoekcijfers.


Een ander pakje...

VVD wil stage bijstandsmoeder in ouderenzorg

Icoon BinnenlandsDe VVD wil dat bijstandmoeders worden verplicht een werkstage te doen in de ouderenzorg. Tweede Kamerlid Stef Blok zal dat morgen voorstellen tijdens een overleg over ouderenzorg. Hij bevestigt een bericht in De Telegraaf hierover.

Blok denkt dat bijstandsmoeders door de werkervaring die ze met de stage opdoen meer kans maken op een betaalde baan. Ook hoopt hij met zijn plan iets te doen aan het oplopende personeelstekort in de ouderenzorg.

In het regeerakkoord hebben CDA, PvdA en ChristenUnie afgesproken dat bijstandsmoeders met jonge kinderen vrijgesteld worden van sollicitatieplicht. Blok hoopt toch op steun van de regeringspartijen voor zijn voorstel. De werkstage zou wat hem betreft ook onder schooltijd kunnen plaatsvinden, zodat bijstandsmoeders voldoende tijd hebben om hun kinderen op te vangen.

Mishandeling gehandicapte jongen op YouTube

Icoon BinnenlandsJarenlang hebben vier jongeren een gehandicapte jongen mishandeld en filmpjes hiervan op YouTube geplaatst. Het tv-programma EénVandaag meldt dat twee van de vier jongens tussen de 13 en 19 jaar deze week voor de rechter in Arnhem moeten verschijnen. De mishandelingen duurden naar schatting twee jaar.

De autistische en verstandelijk gehandicapte jongen werd geschopt en geslagen. Op één filmpje zou de jongen zelfs zo hard op de schedel geslagen zijn dat er gekraak te horen was. Ook zou de jongen seksueel misbruikt zijn.

Het viertal woont bij elkaar in de buurt en ze zijn daar samen opgegroeid. De vader en pleegmoeder van de gehandicapte jongen deden aangifte nadat ze de filmpjes op YouTube tegenkwamen. De daders hebben het beeldmateriaal toen verwijderd.

Ivoorkust en Mali zegevieren

Ivoorkust en Mali zijn goed begonnen op de African Cup of Nations. Beide landen hebben hun eerste wedstrijd in groep B winnend afgesloten.

Ivoorkust won in de topper tegen Nigeria met 1-0 door een doelpunt van Salomon Kalou. Hij scoorde fraai door drie verdedigers te passeren en beheerst in te schieten. Dit was één van de schaarse hoogtepunten tijdens het duel.

Het tweede duel in groep B begon een kwartier later dan gepland omdat de lichtinstallatie vlak na het spelen van de volkslieden uitviel. In een slecht duel was het uiteindelijk Mali dat aan het langste eind trok: 1-0. Het enige doelpunt werd gescoord vanaf de strafschopstip door sterspeler Frédéric Kanouté.

Vrijdag staat de tweede wedstrijd voor de landen in groep B gepland. Ivoorkust neemt het dan op tegen Benin en Nigeria speelt tegen Mali.

AZ zonder Poulsen tegen NAC Breda

AZ kan vanavond, in de competitiewedstrijd tegen NAC Breda, niet beschikken over Simon Poulsen. De Deen liep maandag een hamstringblessure op.

"Het lijkt niet ernstig, maar NAC zal hij zeker niet halen", aldus trainer Louis van Gaal, die nog niet weet of Mounir El Hamdaoui inzetbaar is. De aanvallende middenvelder heeft een knieblessure. Julian Jenner keert terug van een schorsing, waardoor hij de wedstrijden tegen Ajax, De Graafschap en SC Heerenveen miste.

Uitslagen Frankrijk speelronde 21

Afgelopen weekend werd er weer een ronde afgewerkt in Frankrijk. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
LorientPSG1-0
AJ AuxerreRC Strasbourg1-1
Saint-EtienneStade Rennes2-0
Ol. MarseilleValenciennes3-1
FC MetzAS Monaco1-4
FC SochauxLille OSC1-1
ToulouseCaen1-1
Le MansGir. Bordeaux1-2
Ol. NiceAS Nancy1-0
RC LensOl. Lyon3-0

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Ol. Lyon2142+20
2Gir. Bordeaux2139+8
3AS Nancy2136+13
4Ol. Nice2135+7
5Caen2133+4
6Valenciennes2132+6
7AS Monaco2131+7
8Lorient2130+1
9Le Mans2130-3
10Ol. Marseille21280
11St. Etienne21280
12Stade Rennes2128-5
13Toulouse2126-3
14PSG2125-2
15Strasbourg2125-3
16AJ Auxerre2124-12
17Lille OSC20230
18RC Lens2023-5
19Sochaux2120-8
20FC Metz218-25

Topscorers
#SpelerClubDoelpunten
1BenzemaOl. Lyon13
2BellionGir. Bordeaux11
3NiangOl. Marseille10
=ElmanderToulouse10
=De MeloLe Mans10

Programma :

DatumThuis:Uit:
23/01CaenAJ Auxerre
23/01Lille OSCLe Mans
23/01Ol. LyonLorient
23/01AS MonacoFC Sochaux
23/01AS NancyOl. Marseille
23/01PSGFC Metz
23/01Stade RennesOl. Nice
23/01RC StrasbourgToulouse
23/01ValenciennesRC Lens

Vondeling lag in handtas uit Belgie

Icoon BuitenlandsDe handtas waarin een pasgeboren baby zondagavond vlak over de Duitse grens bij Posterholt (Limburg) te vondeling werd gelegd, is afkomstig uit België. In een opsporingsbericht voor de regionale omroep L1 maakte de politie Limburg Noord gistergavond bekend dat er 'Corstjens Mannenmode Maaseik' op de tas staat.

Vanwege het Nederlandse opschrift vermoedde de Duitse politie dat het jongetje van Nederlandse afkomst is. Maar mogelijk komt het kind dus uit België. De politie in Heinsberg en Limburg heeft nog geen spoor van de moeder gevonden. Die moet volgens de Duitse politie snel gevonden worden, omdat ze mogelijk in psychische nood verkeert.

De politie in Heinsberg reageerde maandagavond 'uiterst verbaasd' op de speciale uitzending van de politie Limburg Noord. Het was volgens een woordvoerder van de Duitse politie absoluut niet de bedoeling dat de tas met tekst voor het publiek getoond werd. ''Het gaat hierbij om gevoelige daderinformatie'', aldus een woordvoerder, die zei dat dit dinsdag een staartje zal krijgen.

Een woordvoerster van de politie Limburg Noord erkent ''dat er iets mis is gelopen.'' ''Als zij dat niet wilden, hebben wij een fout gemaakt'', aldus deze woordvoerster. Beide korpsen zullen dinsdag met elkaar praten over dit incident, bevestigde zij. Mensen die kind of kleding menen te herkennen of andere informatie hebben, kunnen bellen met 0800-2552552.

Jongeren willen meer internetles op school

Icoon InternetJongeren willen meer les over internet op school. Als ze er al les over krijgen, gaat dat meestal niet over de dingen die ze graag willen leren, zoals het maken van een eigen website of het plaatsen van filmpjes op internet.

Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van de stichting Mijn Kind Online. Als reactie hierop lanceert de stichting samen met jongerenkrant Kidsweek een gratis krant voor kinderen over mediawijsheid, de Kidsweek Mediawijzer. Het eerste exemplaar van de krant wordt dinsdag aangeboden aan minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin).

Ruim driekwart van de leerlingen tussen 10 en 14 jaar wil meer internetles, 37 procent geeft aan dat ze nooit onderwezen worden over het wereldwijde web. Slechts 7 procent vindt dat ze iets van de docent kunnen leren over internet, zo blijkt uit het onderzoek. De internetlessen op school gaan momenteel vooral over effectief zoekgedrag en veiligheid, zo gaven de jongeren aan.

Stepney: "Geen blaam in zaak-McLaren"

Nigel Stepney voelt zich niet verantwoordelijk voor de straf die McLaren heeft gekregen. Stepney geeft toe dat hij vertrouwelijke Ferrari-documenten heeft doorgespeeld aan Mike Coughlan, maar hij wilde McLaren daarmee niet helpen.

"Ik voel me totaal niet verantwoordelijk voor wat er bij McLaren is gebeurd. Op geen enkele wijze", zegt de Brit in een interview met Sky Sports.

Stepney ging verder: "Mijn idee was om contact te leggen met bepaalde mensen. Niet om te profiteren. Dat zoveel informatie op deze wijze werd gebruikt was niet mijn doel. Het was nooit de bedoeling om zo ver te gaan. Ik wilde juist kijken wat ik elders met een groep mensen zou kunnen doen. Voor mezelf stond vast dat ik Ferrari wilde verlaten. Eind vorig jaar dan wel eind 2008. Maar of mijn toekomst binnen de Formule 1 zou liggen? Daar was ik op dat moment nog niet over uit."

Nigel Stepney en Mike Coughlan spraken in de lente met de toenmalige teambaas van Honda Nick Fry, echter tot een deal kwam het niet.

"Er is van alles gezegd en geschreven. Maar er is ook een heleboel niet gezegd dat juist wel gezegd had moeten worden. Ook is er een heleboel gedramatiseerd, maar dat komt later allemaal wel een keer aan de orde," aldus de voormalig Ferrari medewerker.

ING nieuwe titelsponsor Hongarije

Het Nederlandse bedrijf ING breidt haar naamsbekendheid verder uit in de wereld. De bankverzekeraar, die baansponsor is bij dertien van de achttien races, heeft bekend gemaakt dat het de titelsponsor wordt in Hongarije.

"Centraal- en Oost-Europa is een vitale markt voor ING en ook een markt die passie heeft voor Formule 1. Aangezien de race in Hongarije de enige in deze regio is, was de keuze om naamgever te worden snel gemaakt", zegt Isabell M. Conner, Hoofd Marketing van de ING Groep.

Vorig jaar werd al bekend dat het contract met de Grands Prix van Australië en België met twee jaar is verlengd. Nu komt daar Hongarije dus bij als titelsponsor.

ING is met 11.010 seconden tv-tijd, de best vertegenwoordigde sponsor, wat een bedrag van dertig miljoen euro oplevert. ING gaat ook de Grands Prix van Valencia en Singapore sponsoren.

S en T

Sommige dingen zijn eens per jaar. Het is één keer carnaval, één keer zomervakantie en je koopt eens per jaar nieuwe schoenen. Wij mannen althans. PSV wordt eens per jaar kampioen. Eens per jaar ben je je paspoort kwijt. Je kunt één keer naar het strand. Of je probeert het, maar je staat in de file. Je gaat eens per jaar naar Ikea. Of je probeert het en staat weer in de file. Eens per jaar wordt PSV winterkampioen. En één keer houd je grote schoonmaak.

Verhagen: Nederlandse bijdrage Gaza troepenmacht

Icoon PolitiekMaxime Verhagen zal zijn uiterste best doen om Nederland te laten bijdragen aan een internationale troepenmacht, mocht deze nodig zijn om na een Israëlisch-Palestijns vredesaccoord het vacuüm van het teruggetrokken Israëlische leger op te vullen.

Dat zei de minister van Buitenlandse Zaken maandagavond in zijn toespraak op de prestigieuze Herzliya-conferentie in Israël. Volgens Verhagen is een sterke, internationale troepenmacht de beste manier om, na de eventuele terugtrekking tot overeengekomen grenzen, Israëls veiligheid te garanderen.

Ook stipuleerde de minister nogmaals dat de grenzen van de Gazastrook heropend moeten worden voor de export, zodat Palestijnse burgers een inkomen kunnen verwerven. Hij riep op elektriciteitsvoorziening toe te staan en ervoor te zorgen dat voldoende voedsel en medicijnen de bevolking bereikt. Hij zei te begrijpen dat Israël maatregelen moet nemen om de veiligheid van de eigen bevolking te garanderen, maar drong er op aan om de reactie binnen proporties te houden.

"Hoe meer de bewoners van Gaza door de mangel worden gehaald, des te meer zullen ze zich onttrekken en verontwaardigd voelen", aldus Verhagen. "Frustratie en woede kunnen een vruchtbare bodem voor radicalisering vormen".

Eerder maandag sprak hij ook al zijn Israëlische ambtgenote Tsipi Livni daarop aan.
"Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen"

Funcom stelt Age of Conan uit

De MMO Age of Conan: Hyborian Adventures zal 8 weken later verschijnen. Ontwikkelaar Funcom zegt deze tijd nodig te hebben om de game nog net iets meer op te poetsen.

In eerste instantie zou het spel eind maart in de winkels liggen, de nieuwe releasedatum is 20 mei geworden. Dit brengt de release wel dichter in de buurt van concurrent Warhammer Online, die volgens geruchten in de herfst van dit jaar zal verschijnen.



Mario & Sonic vanuit niets weer terug op één in UK

Mario & Sonic op de Olympische Spelen is een tijdje niet op voorraad geweest in het Verenigd Koninkrijk, maar nu de game weer te koop is schiet hij meteen naar de eerste plek in de softwarelijsten. Call of Duty 4 moet hierdoor een stapje terug doen.

De goede verkopen van de Wii en DS games komen doordat Nintendo de hardware weer een beetje aan heeft kunnen vullen in Engeland.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.