FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 januari 2008

Uitslagen Spanje speelronde 20

Real Madrid heeft de ruime leiding in de Spaanse competitie in stand gehouden door te winnen van Atlético. Barcelona en Villarreal wisten tevens te winnen, terwijl Espanyol verloor.

Villarreal ontmoette rivaal Valencia in de streekderby. Ronald Koeman wist met zijn ploeg slechts eenmaal te winnen, en ook in El Madrigal ging het allemaal niet van harte. Al na zes minuten nam Villarreal de leiding middels een goal van Robert Pirès. De bezoekers konden maar moeilijk vat op de wedstrijd krijgen, en konden dan ook niet voorkomen dat de thuisclub verder uit zou lopen. Na ruim een uur spelen verschalkte Joan Capdevila doelman Timo Hildebrand voor de tweede maal. Spelmaker Nihat Kahveci besliste de derby even later: 3-0.

FC Barcelona kon na de winst van Real Madrid niets anders doen dan winnen van Real Racing Club de Santander. In het eigen Camp Nou begon het dan ook uitstekend en nam het initiatief. Tot grote kansen leidde dit echter nog niet, tot een half uur spelen. César Navas werkte een hoekschop zeer slecht weg, en Thierry Henry kon profiteren door van dichtbij raak te koppen. Het doelpunt van de Fransman zou uiteindelijk de enige blijken in Barcelona, ondanks een uitstekende tweede helft van de bezoekers. Barça kroop meer dan eens door het oog van de naald, maar kon wel de punten behouden.

Espanyol verloor belangrijke punten bij promovendus Real Valladolid. Eén van de spelers in vorm, spits Joseba Llorente, zette Valladolid met twee goals in ruim een half uur op een mooie voorsprong van 2-0. Espanyol had tot op dat moment weinig in te brengen gehad, maar ging daarna wel beter spelen. Verder dan een aansluitingstreffer kwam het echter niet. In de 60e minuut zorgde Moya voor de 2-1; toch kon Valladolid zonder al te veel problemen de wedstrijd uitspelen.

In de degradatiestrijd pakte Levante weer eens een puntje. Mallorca kwam in Valencia niet verder dan 2-2, ondanks twee goals van Dani Güiza. Deportivo ging wederom onderuit, ditmaal bij Almería. Lang leek het een punt te gaan pakken, maar in de slotfase wist Almería net als vorige week te winnen, door een goal van Pulido. Sevilla blijft wisselvallig presteren. Getafe bleek in Madrid te sterk; Luís Fabiano opende nog wel namens de bezoekers, maar door Casquero en Albín stond Getafe na een uur voor. Dragutinovic maakte in de voorlaatste minuut nog wel gelijk, maar in blessuretijd zorgde Contra alsnog voor de winnende namens de thuisclub.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
19/1Getafe CFSevilla FC3-2
19/1Villarreal CFValencia CF3-0
20/1UD AlmeríaDeportivo de La Coruña1-0
20/1Levante UDRCD Mallorca2-2
20/1CA OsasunaAthletic Club de Bilbao2-0
20/1Real Betis BalompiéRC Recreativo de Huelva1-1
20/1Real Valladolid CFRCD Espanyol2-1
20/1Real ZaragozaReal Murcia3-1
20/1Club Atlético de MadridReal Madrid CF0-2
20/1FC BarcelonaReal Racing Club1-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF2050+29
2FC Barcelona2043+26
3Villarreal CF2038+7
4Club Atlético de Madrid2037+14
5RCD Espanyol2036+8
6Real Racing Club de Santander20320
7Real Valladolid CF20270
8Valencia CF2027-10
9Sevilla FC2026+9
10UD Almería2026-4
11Real Zaragoza2025-1
12Getafe CF2024-5
13CA Osasuna2023-2
14RCD Mallorca2023-3
15Athletic Club de Bilbao2022-3
16Real Betis Balompié2022-8
17RC Recreativo de Huelva2022-9
18Real Murcia2022-10
19Deportivo de La Coruña2017-13
20Levante UD209-24

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Diego MilitoReal Zaragoza13
=Luís FabianoSevilla FC13
3Ruud van NistelrooijReal Madrid CF12
4Dani GüizaRCD Mallorca11
=Joseba LlorenteReal Valladolid CF11
=Nihat KahveciVillarreal CF11
7Raúl TamudoRCD Espanyol10
8Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid9
=Raúl GonzálezReal Madrid CF9

Programma:

DatumThuisUit
27/1Athletic Club de BilbaoFC Barcelona
27/1Deportivo de La CoruñaReal Valladolid CF
27/1RCD EspanyolReal Betis Balompié
27/1Real Racing ClubReal Zaragoza
27/1Real Madrid CFVillarreal CF
27/1Sevilla FCCA Osasuna
27/1Valencia CFUD Almería
27/1RCD MallorcaClub Atlético de Madrid
27/1Real MurciaLevante UD
27/1RC Recreativo de HuelvaGetafe CF

Corus: Anand weet weer wat winnen is

Viswanathan Anand is bezig aan een inhaalrace. De regerend wereldkampioen won vandaag tijdens de achtste ronde van het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee van ex-wereldkampioen Topalov. Stond hij na de zesde ronde nog elfde, sinds vandaag neemt hij de gedeelde vierde plek in beslag. Alle andere partijen eindigden in remise, waardoor Carlsen de leiding blijft houden.

Aan de overwinning van Anand op de Bulgaar Topalov zat geen luchtje geluk, die kwam door sterk positioneel spel van de Indische schaker tot stand. "De partij verliep inderdaad gesmeerd", aldus een opgeluchte Anand. "Misschien kwam het doordat Topalov de opening zo principieel speelt. Waar hij het fout deed, kan ik niet echt zeggen. Het ging allemaal heel geleidelijk.

Magnus Carlsen mag zich nog altijd leider noemen van het Corus-toernooi. In de achtste ronde trad hij aan tegen de altijd moeilijk bespeelbare Boris Gelfand. In een Slavische partij kwam de 17-jarige Carlsen een pion voor, maar dat bleek niet genoeg om de winst naar zich toe te trekken. Remise was het eindresultaat voor de Noor. Gelfand was duidelijk tevreden met de uitslag tegen de koploper. "Ik heb het goed verdedigd. Gelukkig had ik niet zo lang geleden mijn eindspelboeken nog eens doorgenomen. Dat kwam vandaag van pas."

Alle andere partijen eindigden ook in remise. Van Wely kwam de puntendeling overeen met de Hongaar Leko. Vasyl Ivantsjoek zet zijn opmerkelijke reeks voort, hij speelde tot nu toe al zijn partijen gelijk, door andermaal remise te spelen. Ditmaal was Radjabov aan de beurt. Ook Kramnik wist niet te winnen. Judit Polgar was niet te verslaan voor de Rus.

Maandag is er een rustdag voor de schakers.

Fulham wil Erik Nevland

De Engelse voetbalclub Fulham wil met onmiddelijke ingang de Noorse spits Erik Nevland weghalen bij FC Groningen. De aanvaller kan bij Fulham een contract tekenen voor tweeënhalf jaar.

Erik Nevland heeft wel oren naar een buitenlandse transfer. "Het is altijd mijn droom geweest om in de Premier League te spelen. Dit is de kans van mijn leven," aldus de Noor. "Ik begrijp goed dat het voor FC Groningen een moeilijke beslissing is om mij te laten vertrekken, maar ik word dit kalenderjaar 31. Het liefst zou ik het seizoen afmaken bij FC Groningen, maar dat kan niet. Het is nu of nooit. Ik hoop dat ze mij laten vertrekken en ik vind ook dat ik dat verdien."

Voor FC Groningen komt een eventueel vertrek van Nevland niet op een goed moment. De club draait momenteel goed maar ziet waarschijnlijk Bruno Silva en nu ook Nevland vertrekken. "De standpunten van Nevland zijn duidelijk," aldus FC Groningen-directeur Hans Nijland. "Wij begrijpen dat dit voor Erik een enorme kans is en hij begrijpt ook dat wij hem eigenlijk niet kunnen missen. Morgen steken we de koppen opnieuw bij elkaar om deze situatie te bespreken."

Nevland heeft nog een contract bij FC Groningen tot medio 2010.

Koster: "Eerste en tweede helft groot verschil"

Ajax bracht zondagmiddag met moeite een gelijkspel tot stand tegen laagvlieger NEC (1-1). De Amsterdamse formatie werd echter pas gevaarlijk toen trainer Adrie Koster er voor koos om een vierde aanvaller in te zetten.

"Ajax in de eerste en in de tweede helft was een wereld van verschil," was de analyse van Koster. "Voor rust was elke tweede bal voor NEC en konden de meeste spelers niet brengen wat ze kunnen brengen. Voor mij een groot raadsel. Ligt het aan het drukke programma? Dan kan haast niet, want voor de meeste spelers is dit pas de tweede wedstrijd na de winterstop. Na de wedstrijd van afgelopen woensdag tegen NAC Breda had ik niet verwacht dat dit ons opnieuw zou gebeuren."

De oefenmeester vervolgde met de woorden: "In de tweede helft hebben we gelukkig de schroom van ons afgegooid en zijn we va banque gaan spelen. Dit leverde eindelijk wel kansen op. Al blijft het ook zo dat NEC ook goede mogelijkheden kreeg, maar deze blijkbaar niet wilde maken."

Vergoossen: "Gelijkspel is verdiend"

Sef Vergoossen, trainer van PSV, was zondagmiddag van mening dat zijn ploeg onnodig punten had verspeeld. De Eindhovense formatie speelde in Venlo namelijk gelijk bij VVV-Venlo (1-1). De Limburgers eindigden het duel overigens met tien spelers, omdat Peter Reekers een rode kaart kreeg.

"We hebben in de tweede helft kansen gehad om een doelpuntje meer te maken. Ik vind het resultaat wel terecht, VVV verdiende een gelijkspel. Dat we hier niet hebben gewonnen is geen schande, maar in de strijd om de titel laten we toch wat liggen", liet Vergoossen na afloop van het duel weten.

De oefenmeester was overigens van mening dat het PSV geen goed deed toen zij met een man meer op het veld stonden. "We kwamen tegenover een goed georganiseerd blok te staan. Het werd er niet gemakkelijker op."

Ook André Wetzel, trainer van VVV-Venlo, vond dat de rode kaart van Reekers niet in het voordeel van PSV werkte. "Ik denk dat elf tegen elf beter was geweest voor PSV. Dat neemt niet weg dat de actie van Reekers niet echt handig was."

De Limburgers, die vorig seizoen nog in de Jupiler League speelden, zijn aan een goede serie wedstrijden bezig. Uit de laatste elf duels pakten zij namelijk zestien punten. "Na de gelijke spelen tegen Feyenoord en Ajax is dit het derde bonuspunt voor ons. Van de drie topclubs sla ik PSV op dit moment echter het hoogste aan. Dat maakt deze prestatie des te groter."

Uitslag Atlético Madrid - Real Madrid

Real Madrid heeft zojuist ook de tweede Derbi de Madrid van het seizoen gewonnen. Club Atlético de Madrid was in eigen huis niet opgewassen tegen de regerend kampioen: 0-2.

Ruud van Nistelrooij en Wesley Sneijder stonden zoals gewoonlijk in de basiself van Real. De twee zagen hun club al na een halve minuut de leiding nemen. Pablo Ibañez ging in de fout en gaf de bal zomaar mee aan Robinho. De Braziliaan vond Raúl vrij voor de goal en de aanvoerder rondde simpel af voor de openingstreffer. In het niet zo vriendelijke duel kwam Atlético wel af en toe dicht bij een treffer, maar de in bloedvorm verkerende Iker Casillas en de lat voorkwamen een doelpunt.

Vlak voor het aanbreken van de pauze werd de voorsprong verdubbeld. Sneijders hoekschop kwam tot bij Van Nistelrooij, waarop de Nederlander netjes binnenschoot. De beste kansen waren in de tweede helft voor de thuisclub. Maar ook nu bleken de pogingen van Diego Forlán en Kun Agüero niet goed genoeg om de Madrileense doelman van zijn stuk te brengen. De clubs hadden negen gele kaarten nodig om de wedstrijd door te komen. De vier van de Koninklijke waren het uiteindelijk waard; het zou bij 0-2 blijven.

Club Atlético de Madrid - Real Madrid CF 0-2
1' Raúl González 0-1
42' Ruud van Nistelrooij 0-2

Locatie: Estadio Vicente Calderón, Madrid
Arbiter: Muñíz Fernández
Gele kaart: Perea, Pablo Ibañez, Antonio López, Thiago Motta en Maxi Rodríguez (Atlético), Sergio Ramos, Miguel Torres, Guti en Míchel Salgado (Real Madrid)

Opstellingen:

Club Atlético de Madrid: Abbiati; Perea, Pablo, Eller, Antonio López; Raúl García, Motta (Luis García/69), Maxi Rodríguez (Cléber/78), Simão (Reyes/39); Forlán en Agüero

Real Marid CF: Casillas; Sergio Ramos, Pepe (Míchel Salgado/13), Cannavaro, Miguel Torres; Gago, Sneijder, Guti (Baptista/74), Robinho (Drenthe/85); Raúl en Van Nistelrooij

Schaatsen: Lee en Wolf sprintkampioen

Icoon SchaatsenKyou-Hyuk Lee en Jenny Wolf zijn de nieuwe wereldkampioenen sprint. Bij de mannen gaf Jeremy Wotherspoon, die het hele weekend bovenaan stond, op de laatste afstand zijn voorsprong uit handen. Hij werd uiteindelijk tweede. Joon Mun ging er met het brons vandoor. Bij de dames was het Anni Friesinger die met het zilver naar huis ging, terwijl Annette Gerritsen de derde plaats veroverde.

Het wereldkampioenschap werd gehouden in ijshal Thialf in Heerenveen. Zowel gisteren als vandaag werden een 500 meter en een 1000 meter geschaatst. Gisteren was Jeremy Wotherspoon bij de mannen de snelste op de 500 meter. Jan Bos won de kilometer, en stond na dag één op de tweede plaats. Helaas ging de Nederlander onderuit op de 500 meter van vandaag, waardoor zijn kansen op een goed klassement verkeken waren. Hij werd vandaag nog wel tweede op de kilometer. Simon Kuipers was uiteindelijk de beste Nederlander in het eindklassement, op de vierde plaats. Jacques de Koning werd achtste, Lars Elgersma debuteerde met een nette negende plek.

Bij de dames stond Jenny Wolf na de eerste dag aan de leiding. De Duitse is haast onverslaanbaar op de 500 meter en heeft dit seizoen haar 1000 meter flink verbeterd. Friesinger stond op de tweede plaats. Gerritsen, Timmer en Wüst bezetten de plaatsen drie tot en met vijf. Gerritsen behield haar derde plek door twee goede afstanden te rijden. De jonge schaatsster was dolblij met haar bronzen plak. Timmer werd uiteindelijk nog ingehaald door Chiara Simionato en Ireen Wüst eindigde als zesde. Zij won wel de 1000 meter.

Eindklassement mannen
#NaamLandPunten
1Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea139.170
2Jeremy WotherspoonCanada139.265
3Joon MunZuid-Korea140.080
4Simon KuipersNederland140.130
5Keiichiro NagashimaJapan140.750
8Jacques de KoningNederland141.135
9Lars ElgersmaNederland141.570


Eindklassement vrouwen
#NaamLandPunten
1Jenny WolfDuitsland152.315
2Anni FriesingerDuitsland153.160
3Annette GerritsenNederland153.510
4Chiara SimionatoItalië154.135
5Marianne TimmerNederland154.285
6Ireen WüstNederland154.645
12Paulien van DeutekomNederland156.140

Uitslagen Engeland Speelronde 23

Dit weekend werd in de Engelse nationale competitie de 23e speelronde afgewerkt. Hieronder zijn alle uitslagen, de nieuwe stand, de topscorers en het programma voor de komende week terug te vinden.

Topploegen Engeland maken geen fout
De drie ploegen die in het Premiership aan de leiding gaan, hebben afgelopen weekend geen fout gemaakt. Manchester United, Arsenal en Chelsea wisten hun duel te winnen, waardoor er in de top van het klassement geen verschuivingen plaats vonden.

Manchester United kende overigens wel de nodige problemen om bij Reading een zege te bewerkstelligen. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd het eerste doelpunt door Wayne Rooney gemaakt. In de laatste minuut van het duel pikte ook Cristiano Ronaldo nog een treffer mee, waardoor The Mancunians toch nog drie punten op hun conto konden bijschrijven.

Arsenal kende veel minder moeite met Fulham. Tijdens de rust was het duel al beslist door Emmanuel Adebayor. De speler trof namelijk twee keer doel. In de tweede helft bepaalde TomᨠRosický de eindstand door de derde treffer binnen te tikken. Tot slot boekte Chelsea een minieme zege op Birmingham City. Tien minuten voor tijd schoot Claudio Pizarro het enige doelpunt van het duel binnen.

Bolton houdt Newcastle United op gelijkspel
Bolton Wanderers is er afgelopen weekend in geslaagd om gelijk te spelen tegen Newcastle United. De ploeg van nieuwkomer Grétar Steinsson had misschien wel recht op meer, maar dit werd niet gerealiseerd. The Magpies, waar Kevin Keegan voor het eerst als trainer op de bank zat, konden in het duel tegen The Wanderers namelijk geen vuist maken. Steinsson kende daarentegen een prima entree bij zijn nieuwe club en zag zijn directe tegenstander, Damian Duff, gewisseld worden.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Birmingham City Chelsea 0-1
Blackburn Rovers Middlesbrough 1-1
Fulham Arsenal 0-3
Portsmouth Derby County 3-1
Reading FC Manchester United 0-2
Tottenham Hotspur Sunderland 2-0
Newcastle United Bolton Wanderers 0-0
Wigan Athletic Everton 1-2
Manchester City West Ham United 1-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Manchester United2317335746-11
2Arsenal2316615746-17
3Chelsea2315535036-16
4Everton2313374240-23
5Machchester City2311754030-24
6Liverpool2110923935-14
7Aston Villa2211653940-28
8Portsmouth2310763734-23
9Blackburn Rovers2310763731-30
10West Ham United229673328-21
11Tottenham Hotspur2376102744-40
12Newcastle United2376102727-39
13Middlesbrough2357112220-37
14Reading2364132230-49
15Bolton Wanderers2356122124-34
16Birmingham City2355132023-34
17Wigan Athletic2355132023-37
18Sunderland2355132022-42
19Fulham2329121523-42
20Derby County231418711-50

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1RonaldoManchester United17
2AdebayorArsenal15
3MwaruwariPortsmouth12

[b]Programma komende week:

DatumThuisUit
21/01Liverpool Aston Villa
26/01Aston Villa Blackburn Rovers

'Militairen gedood door zwaar kaliber'

Icoon OorlogDe twee Nederlandse militairen die vorige week omkwamen bij een hevig vuurgevecht bij Deh Rawod in Afganistan, zijn gedood door zwaar kaliber geweervuur. Waarschijnlijk kwam dat van een mitrailleur op een Nederlands YPR-pantservoertuig.

Dat meldde het NOS-journaal vanavond op basis van informatie van militairen uit Uruzgan. Het was al bekend dat korporaal Aldert Poortema en soldaat der eerste klasse Wesley Schol door eigen vuur werden getroffen. Poortema werd als eerste geraakt, waarop Schol hem te hulp schoot.

Volgens dezelfde bronnen konden de twee gedode mannen vanwege de aanhoudende gevechten pas de volgende ochtend worden overgebracht naar de basis in Deh Rawod.

Man in gezicht geschoten in Almere

Icoon MisdaadEen 24-jarige man uit Almere is vanmiddag in zijn gezicht geschoten. Het incident vond plaats rond 15.45 uur op de Schrijverstraat.

De man fietste door zijn straat en werd aangesproken door de dader. Nadat de fietser was gestopt, werd hij in zijn gezicht geschoten. Het slachtoffer is naar het AMC in Amsterdam gebracht. Hij is momenteel buiten levensgevaar.

De aanleiding van de schietpartij is nog niet duidelijk. De technische recherche is een sporenonderzoek gestart. Agenten verhoren momenteel enkele getuigen. De dader is voortvluchtig.

Man breekt pink van vrouw bij kassa

Icoon OpmerkelijkEen 66-jarige man uit Voorburg heeft de pink van een 49-jarige vrouw gebroken, omdat hij te lang moest wachten om zijn boodschappen af te rekenen bij de kassa.

De bejaarde man stond gisterochtend samen met nog enkele andere wachtenden en het slachtoffer in de rij bij de kassa in zijn woonplaats. Het duurde hem allemaal wat te lang af en drong voor. Hierop kreeg hij ruzie met de man van het slachtoffer, waarna de vrouw er tussen sprong. Dit tot groot ongenoegen van de bejaarde. Hij pakte de vrouw hardhandig beet en verdraaide haar pink.

De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De bejaarde man is aangehouden door de politie. Hij heeft een boete en een dagvaarding gekregen.

Owen Macleod te zien op drietal screenshots

Het begon met de films, daarna kwam de serie en nu komt dan ook eindelijk het spel. De Highlander reeks heeft al een behoorlijke geschiedenis en over een tijdje kunnen we dus allemaal in de huid kruipen van een Macleod. Er zullen veel bekende personages in het spel zitten die we kennen van de Highlander films en serie. De hoofdrol speler in het spel is een geheel nieuwe Macloed, namelijk Owen Macleod. Met Owen zal je als speler door vier verschillende tijdperken reizen waarin je achttien missies moet volbrengen. Om alvast in de stemming te komen zijn er een drietal screenshots vrijgegeven.




Jonge knapen flitsen politieagent

FlitsEen politieagent heeft twee jonge knapen betrapt op het flitsen van automobilisten. De twee jongens zaten in de stromende regen verstopt tegen een nieuwe digitale flitspaal, en flitsten met hun fotocamera veel passerende auto’s op een weg tussen Zutphen en Voorst.

En zo ook een politieagent. De agent wist dat die flitspaal nog niet werkte en zeker niet met zo’n fel licht. De agent ging poolshoogte nemen en trof de jongens aan. Hij heeft het duo met een waarschuwing naar huis gestuurd.

Metaaldetectoren op Britse scholen

Icoon BuitenlandsDe Britse regering wil op honderden scholen in het land metaaldetectoren plaatsen om steekpartijen te voorkomen. Dat meldden Britse media vandaag. Het plan heeft volgens The Observer de steun van de politie en docenten. Ook de oppositie steunt het voornemen van minister Jacqui Smith van Binnenlandse Zaken.

De detectiepoortjes komen op scholen die als bijzonder gewelddadig bekendstaan. Het gaat om instellingen in onder meer Londen, Liverpool, Manchester en Birmingham. Groot-Brittannië kende het afgelopen jaar een reeks van spraakmakende steekpartijen onder scholieren.

Boom wint WB Hoogerheide

Lars Boom heeft de laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen gewonnen. De Raborenner was de sterkste in Hoogerheide.

Boom was de hele wedstrijd duidelijk de sterkste en reed drie ronden voor het einde weg van zijn medekoplopers Bart Wellens en wereldkampioen Erwin Vervecken. Boom won uiteindelijk met een voorsprong van 36 seconden. Sven Nys eindigde pas als twaalfde. Het was voor Boom zijn derde wereldbekerzege van het seizoen.

Door de overwinning is Boom ook één van de favorieten voor het WK volgende week in Treviso. "Ik zal dat nooit over mezelf zeggen. Ik wil de week rustig doorkomen en dan komt het wel goed. Ik mik op de top vijf en dan kun je ook winnen," aldus Boom.

Duitse zwijnen rennen woonkamer in

De overlast van wilde zwijnen bij onze oosterburen wordt steeds groter. Werden vorige maand Duitse automobilisten nog opgeschrikt door zwijnen op een autoweg, gisteren renden twee wilde zwijnen zomaar een huiskamer binnen.

De twee beesten waren op de vlucht voor jagers. In blinde paniek sprong het tweetal door gesloten ramen en deuren, en stonden zo ineens bij een stomverbaasd gezin in de huiskamer. Bij de actie raakte niemand gewond, ook de wilde zwijnen verlieten op eigen houtje weer de woning. Dit heeft de politie van Baden-Württemberg vandaag bekendgemaakt.

Het duo hoorde bij een kudde wilde zwijnen die door een woonwijk van het dorpje Schwenningen, ten zuiden van Stuttgart, stormde. De jagers die de ravage op hun geweten hebben, hebben beloofd alle hieruit voortvloeiende schade te zullen vergoeden. Naar verluidt zou de schade vele honderden euro's bedragen.

[WK] Kyou-Hyuk Lee wereldkampioen

Kyou-Hyuk Lee is in Thialf wereldkampioen sprint geworden. Hij won de laatste afstand en ging Jeremy Wotherspoon voorbij in het klassement.

Jan Bos was de eerste Nederlander in actie, door zijn val op de 500 meter vandaag. Hij reed met 1:08.94 een fabuleuze tijd die zou blijven staan tot de laatste rit. Ook Lars Elgersma reed een goede race, hij stond lange tijd tweede.

Simon Kuipers moest twee honderdsten goedmaken op Joon Mun, en kon dit doen in een rechtstreeks duel. De Nederlander verloor echter van de Koreaan en brons zat er voor hem niet meer in.

De laatste rit ging tussen de wereldkampioen van vorig jaar, Kyou-Hyuk Lee, en de leider in het klassement, Jeremy Wotherspoon. De Koreaan kwam als eerste over de streep en ging Wotherspoon in het algemeen klssement voorbij. Zijn tijd (1:08.80) was tevens de enige tijd sneller dan die van Jan Bos



Uitslag 1000 meter heren
#NaamLandTijd
1Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea1:08.82
2Jan BosNederland1:08.94
3Joon MunZuid-Korea1:09.20
4Lars ElgersmaNederland1:09.22
-Denny MorrissonCanada1:09.22
6Simon KuipersNederland1:09.28
7Jeremy WotherspoonCanada1:09.54
11Jacques de KoningNederland1:10.20

Einduitslag WK Sprint

#NaamLandPunten
1Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea139.170
2Jeremy WotherspoonCanada139.265
3Joon MunZuid-Korea140.080
4Simon KuipersNederland140.130
5Keiichiro NagashimaJapan140.750
8Jacques de KoningNederland141.135
9Lars ElgersmaNederland141.570

Ruim 50 arrestaties bij internationale drugsactie

Icoon PolitieOpsporingsdiensten uit Nederland, België en Luxemburg hebben dit weekeinde tijdens een internationale drugscontrole 51 personen aangehouden. In totaal is ongeveer 1 kilo softdrugs, 80 gram heroïne, 120 gram paddo's en vijf wapens in beslag genomen. Dit heeft de politie vandaag bekendgemaakt.

Aan de actie werkten ongeveer vijfhonderd opsporingsambtenaren uit de verschillende landen mee. De controles concentreerden zich op de vervoersassen Rotterdam-Parijs en Maastricht-Luik-Luxemburg-Metz. Behalve op de snelwegen en de provinciale wegen werd ook in treinen, op perrons en in bij de politie bekende drugspanden gecontroleerd.

Automobilist rijdt in op agenten in Hoofddorp

Icoon PolitieVannacht is een 24-jarige man uit Nieuw-Vennep ingereden op twee agenten. Het incident vond plaats op de Kruisweg in Hoofddorp. De man reed met een hoge snelheid en hij zou bij een drempel zelfs met vier wielen los van de grond gekomen zijn. Hij remde hard en trok met piepende banden weer op. Het rijbewijs van de Nieuw-Venneper is ingenomen.

De agenten gaven de man een stopteken maar de automobilist reed op hen in. Het tweetal kon wegspringen en vervolgens werd de achtervolging ingezet. De automobilist, die alcohol gedronken had, reed zichzelf klem op de Nieuweweg en kon uiteindelijk aangehouden worden. Twee andere inzittenden van het voertuig mochten gaan.

[Upd] [A1GP] Uitslag hoofdrace Nieuw-Zeeland

Duitsland heeft de hoofdrace in de Grand Prix van Nieuw-Zeeland gewonnen. Canada reed naar de tweede plaats en Frankrijk werd derde. Nieuw-Zeeland, die de sprintrace won, eindigde als vierde. Nederland kwam tot de achtste plaats.

Update
Team Verenigde Staten heeft een tijdstraf van 70 seconden opgelegd gekregen. Het team heeft verzuimd om binnen het pit window een verplichte pitstop uit te voeren. Door deze tijdstraf klimt Nederland van plaats negen naar plaats acht. Ook krijgt het zo een punt extra in de WK-stand, waardoor het nu op een gedeelde zesde plaats staat met Ierland.

Uitslag hoofdrace:

PosTeamCoureurRondenTijdVerschil
1DuitslandChristian Vietoris501:10:40.168
2CanadaRobert Wickens501:10:41.3481.180
3FrankrijkLoïc Duval501:10:42.1932.025
4Nieuw-ZeelandJonny Reid501:10:43.1993.031
5IerlandAdam Carroll501:10:44.2564.088
6BraziliëSérgio Jimenez501:10:45.2855.117
7Zuid-AfrikaAdrian Zaugg501:10:50.27510.107
8NederlandJeroen Bleekemolen501:10:51.34311.175
9MexicoDavid Garza501:10:59.64619.478
10PakistanAdam Khan501:11:05.72725.559
11TsjechiëTomas Enge501:11:06.67426.506
12PortugalJoão Urbano501:11:10.01629.848
13ZwitserlandNeel Jani501:11:14.61934.451
14Verenigde StatenJonathan Summerton501:10:50.8021 lap
15ChinaCheng Cong Fu431:01:52.0277 laps
16MaleisiëAlex Yoong3855:37.01512 laps
17AustraliëJohn Martin371:11:03.43513 laps
18IndonesiëSatrio Hermanto2130:39.75529 laps
19Groot-BrittanniëRobbie Kerr46:21.66746 laps
20ItaliëEdoardo Piscopo34:57.44847 laps
21LibanonChris Alajajian34:57.88947 laps
22IndiaNarain Karthikeyan13:20.79549 laps


© A1GP.com

Stand kampioenschap:

PosTeamPunten
1Nieuw-Zeeland82
2Zwitserland80
3Frankrijk80
4Duitsland65
5Zuid-Afrika59
6Nederland50
7Ierland50
8Groot-Brittannië48
9India28
10China28
11Brazilië27
12Canada22
13Mexico19
14Tsjechië10
15Verenigde Staten6
16Portugal5
17Italië4
18Australië4
19Maleisië2
20Pakistan1
21Libanon0
22Indonesië0

Jans: "Silva mag van mij vertrekken"

Ron Jans heeft aangegeven dat hij het gehad heeft met Bruno Silva. De Uruguayaanse rechtsback weigert uit te komen voor FC Groningen om op die manier een transfer naar Ajax af te dwingen.

"Ik wil en kan niet met een speler werken die niet voor FC Groningen wil spelen, want dit is gewoon een prachtige club. Ik zie hem ook niet meer terugkeren bij het elftal op deze manier", aldus Jans na de wedstrijd tegen FC Twente.

Het lijkt erop dat Silva zijn laatste wedstrijd voor de Groningers gespeeld heeft. Ook wanneer een transfer afketst zal Jans waarschijnlijk geen gebruik meer maken van de verdediger. "Het zou kunnen, ja. Het kan ook dat ik nog een vierde baby krijg, maar ook dat zie ik niet gebeuren. Ik denk dat ik nu duidelijk ben."

"Ik heb de clubleiding laten weten dat Bruno Silva wat mij betreft mag vertrekken. Maar dat is mijn standpunt, en misschien niet dat van de club. Ik heb ook geen flauw idee hoe de zaken ervoor staan met de transfer naar Ajax", zo besloot Jans zijn verhaal.

Overzicht Eredivisie speelronde 20

Afgelopen weekend werd er weer een speelronde in de Eredivisie gespeeld. De top 4 liet allen punten liggen. Feyenoord verloor vrijdag van Excelsior, Ajax en PSV speelden vanmiddag gelijk, en FC Groningen verloor met 3-1 bij FC Twente. Met AZ gaat het nog steeds slecht. Gisteren werd er met 4-0 verloren bij Heerenveen.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
ExcelsiorFeyenoord2-1
SC HeerenveenAZ4-0
NAC BredaWillem II 1-0
FC UtrechtRoda JC3-1
VitesseHeracles2-0
NECAjax1-1
VVV-VenloPSV1-1
SpartaDe Graafschap6-1
FC TwenteFC Groningen3-1

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Huntelaar Ajax 18
2N'Kufo FC Twente 16
3Nelisse FC Utrecht 13
4Makaay Feyenoord 11
=Alves SC Heerenveen 11

Programma komende week:

DatumThuisUit
22/01AZNAC Breda
22/01Willem IIVitesse
22/01HeraclesExcelsior
23/01SC HeerenveenVVV-Venlo
23/01AjaxFC Utrecht
23/01PSVSparta
23/01De GraafschapRoda JC
23/01FC GroningenNEC
24/01FeyenoordFC Twente

ING niet blij met prestaties Renault

Renault heeft van ING te horen gekregen dat, in de ogen van de bank, de behaalde prestaties in 2007 niet goed waren. De Nederlandse hoofdsponsor steekt tussen de vijftig en honderd miljoen per seizoen in de F1. Tevens was ING tijdens 13 races baansponsor.

In Het Parool zei Isabelle Connor, hoofd Formule 1 van ING het volgende: "We hebben een prestatiecontract getekend voor een top-drieteam. Maar Renault heeft maar één keer het podium gehaald." Heikki Kovalainen werd tweede in Japan en zorgde voor de enige podiumplaats voor de Franse renstal.

ING is wel tevreden over de exposure van de reclame. Ze bleken na onderzoek één van de sponsors die het meest in beeld was. In zeventien races was 14.264 seconden de oranje leeuw van de bank te zien.

Uitslagen Schotland speelronde 24

Afgelopen weekend werd er weer een speelronde afgewerkt in de Schotse competitie. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
HeartsHibernian1-0
CelticKilmarnock1-0
Dundee UnitedAberdeen3-0
St. MirrenMotherwell3-1
GretnaFalkirk2-0
Inverness CTGlasgow Rangers0-1

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers2150+31
2Celtic2146+35
3Dundee United2335+5
4Motherwell2135+3
5Aberdeen2333-4
6Falkirk2332-3
7Inverness CT2331-5
8Hibernian22280
9St. Mirren2125-16
10Hearts2324-7
11Kilmarnock2322-10
12Gretna2213-29

Topscorers:

#NaamClubAantal doelpunten
1McDonaldCeltic14
2RobsonDundee United10
=HuntDundee United10
4Vennegoor of H.Celtic9
=VelickaHearts9

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
26/1AberdeenHearts
26/1HibernianGretna
26/1KilmarnockDundee United
26/1MotherwellInverness CT
26/1Glasgow RangersSt. Mirren
27/1FalkirkCeltic

Donovan topscorer allertijden VS

Landon Donovan heeft met een doelpunt in de oefeninterland tegen Zweden zijn doelpuntentotaal namens de Verenigde Staten op 35 gebracht, een record.

De 25-jarige aanvaller van Los Angeles Galaxy scoorde vanaf elf meter de 2-0 tegen de EK-deelnemer en passeerde met het doelpunt Eric Wynalda, die 34 keer trefzeker was voor de Verenigde Staten.

Donovan scoorde zijn eerste interlanddoelpunt al op 18-jarige leeftijd tegen Mexico. In totaal wist de Amerikaan 21 keer het net te vinden in officiële interlands en veertien keer in vriendschappelijke wedstrijden. Toch was Donovan niet helemaal tevreden: Ik had liever gehad dat het geen penalty was geweest waaruit ik deze goal zou maken, zei Donovan na afloop van de vijfhonderste interland van de Verenigde Staten.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stonden er enkele inhaalduels in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Niet alle wedstrijden konden worden gespeeld, er werden er acht afgelast.

Hoofdklasse A

DCV - ADO'20 1-1
VUC - FC Omniworld 4-0
Westlandia - Haaglandia/Win. 0-1
Hollandia - AFC afgelast
VVSB - DWS afgelast

Hoofdklasse B

Baronie - EVV 1-1
Geldrop/AEK - OJC Rosmalen afgelast
Dijkse Boys - Deurne afgelast
Gemert - JVC Cuijk afgelast
Schijndel - UNA afgelast
DESK - SV Meerssen afgelast

Hoofdklasse C

SVBO - Be Quick 1887 0-5
De Treffers - Achilles'29 1-4
De Bataven - HSC'21/Brein afgelast

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 20

Icoon EredivisieDe twintigste speelronde van de Nederlandse Eredivisie leverde een aantal leuke wedstrijden op. De top 3 had het moeilijk en de clubs konden puntverlies niet voorkomen: Feyenoord verloor van Excelsior, Ajax speelde gelijk tegen NEC en PSV bleef op 1-1 steken tegen tien man van VVV-Venlo. Hieronder een overzicht van enkele wedstrijden.

Excelsior is er opnieuw in geslaagd om punten te pakken tegen een topclub. Vorige maand werd Ajax op Woudestein met 2-1 opzij gezet en dit weekend was Feyenoord aan de beurt. Al snel kon Excelsior op een 2-0 voorsprong komen door doelpunten van Van Guldener en Den Ouden. De Feyenoord-defensie speelde slap en vroeg eigenlijk om meer problemen. Na een half uur spelen kwamen de eerste kansen voor Feyenoord. Lee miste een grote kans en een bal van Makaay werd van de lijn gehaald. In de tweede helft kreeg Excelsior enkele grote kansen maar de bal viel aan de andere kant binnen na een schot van Buijs. De slotfase was erg spannend maar er werd niet meer gescoord: 2-1.

SC Heerenveen heeft in eigen huis gehakt gemaakt van AZ. In de eerste helft kwamen de Alkmaarders er totaal niet aan te pas. Koenders maakte hands en Pranjic benutte al na drie minuten de penalty. Breuer schoot op de paal, Pranjic raakte de lat en Poulsen maakte 2-0. Kort voor rust bepaalde Sulejmani de ruststand op 3-0. In de tweede helft speelde AZ niet veel beter en Bradley maakte nogmaals duidelijk dat de defensie van de bezoekers geen goede dag had. Vervolgens zakte Heerenveen wat in maar AZ slaagde er niet in om een eretreffer op het scorebord te zetten: 4-0.

FC Utrecht blijft goed spelen op weg naar de subtop van de Eredivisie. In de Galgenwaard werd Roda JC met 3-1 verslagen. De Limburgers begonnen goed aan de wedstrijd maar het was FC Utrecht dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Nelisse. Roda had het moeilijk en kreeg nog twee doelpunten te verwerken. Nelisse kopte binnen en Van Dijk bepaalde de ruststand vanaf elf meter. In de tweede helft putte Roda moed uit een snel doelpunt van Oper. Utrecht kwam een aantal keren goed weg maar er werd niet meer gescoord: 3-1.

FC Twente heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-1 gewonnen. Vanaf het eerste fluitsignaal waren ‘de tukkers’ sterker maar de Groningers hadden voldoende controle op de wedstrijd. Na een half uur spelen werd N’Kufo bij een corner helemaal vrijgelaten en daardoor kon hij met het hoofd scoren. Na de rust kwamen de bezoekers langszij door een doelpunt van Lovre. FC Groningen leek beter in de wedstrijd te komen maar toen scoorde Huysegems voor Twente. Fledderus en Berg waren dichtbij de gelijkmaker maar Boschker kon redding brengen. N’Kufo maakte het laatste doelpunt van de wedstrijd: 3-1.

Natuurlijk werden er dit weekend nog meer wedstrijden gespeeld. NAC Breda boekte en moeizame overwinning op Willem II en Vitesse won met 2-0 van Heracles Almelo. Een vernieuwd NEC speelde met 1-1 gelijk tegen Ajax en PSV kwam ook niet verder dan 1-1 bij VVV-Venlo. Sparta Rotterdam deelde op het kasteel een pak slaag uit aan De Graafschap door met 6-1 te winnen.

Terwijl veel ploegen deze week in actie kwamen in het KNVB Bekertoernooi speelde AZ een inhaalwedstrijd tegen De Graafschap. Eigenlijk zou de wedstrijd op woensdag 26 december 2007 afgewerkt worden maar het veld was toen niet bespeelbaar. Afgelopen woensdag werd het veld wel goedgekeurd en boekte AZ een moeizame zege op ‘de superboeren’. Schøne scoorde voor de thuisploeg maar de Alkmaarders wonnen uiteindelijk door doelpunten van Mendes da Silva en Dembélé.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 18 januari:
Excelsior - Feyenoord (2-1)

Zaterdag 19 januari:
SC Heerenveen - AZ (4-0)
FC Utrecht - Roda JC (3-1)
NAC Breda - Willem II (1-0)
Vitesse - Heracles Almelo (2-0)

Zondag 20 januari:
Sparta Rotterdam - De Graafschap (6-1)
FC Twente - FC Groningen (3-1)
NEC - Ajax (1-1)
VVV-Venlo - PSV (1-1)

Uitslag inhaalwedstrijd:
Woensdag 16 januari:
De Graafschap - AZ (1-2)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslagen Eredivisie 20/01/2008 I

Er werden vanmiddag nog twee wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen.

Sparta - De Graafschap 6-1
7' Rose 1-0
11' Dissels 2-0
26' De Roover 3-0 (assist: Slot)
36' Vidarsson 3-1 (assist: Schöne)
57' Schuurman 4-1 e.d.
60' Dissels 5-1 (assist: De Roover)
69' Boukhari 6-1

Scheidsrechter: Wiedemeijer.
Toeschouwers: 9814.
Gele kaart: Lindenbergh, Rose, Schenkel (Sparta), Hese (De Graafschap).

Opstellingen

Sparta: Westerveld, De Roover, Adeleye, Schenkel, Jaggy (Polak/77), Rutjes (v. Bueren/46), Slot, Lindenbergh, Dissels (Duplan/71), Rose, Boukhari.

De Graafschap: v.Fessem,Schuurman, Keller,Fung A Wing (v.d. Ouweland/62), Fränkel,Meijer,Hese,Schöne (Robbemond/46),Vidarsson,Johnson,Powel



FC Twente - FC Groningen 3-1
29' N'Kufo 1-0 (assist: Engelaar)
47' Lovre 1-1 (assist:Berg)
53' Huysegems 2-1
86' N'Kufo 3-1

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Braafheid, Heubach (FC Twente) Nijland, Metaj (Groningen).

Twente: Boschker,Wilkshire,Wielaert, Braafheid,Heubach,El Ahmadi,Huysegems, Engelaar,Denneboom (Brama/76),N'Kufo,Elia (Wellenberg/61).

Groningen v.Loo,Meerdink,Hiariej, Kruiswijk,Metaj (Nevland/78), v.d.Laak,Lovre, Lindgren,Fledderus,Berg,Nijland.

[WK] Wolf pakt titel, brons voor Gerritsen

Jenny Wolf is wereldkampioene sprint bij de vrouwen geworden. Haar 1.17,09 op de afsluitende 1.000 meter was genoeg voor goud.

Annette Gerritsen, gisteren nog teleurstellend op de kilometer, verbaasde vandaag vriend en vijand, door een tijd van 1.15,91 te rijden, goed voor de derde plaats in het eindklassement. Tienvoudig Nederlands kampioene Marianne Timmer eindigde tijdens haar vijftiende deelname aan een WK als vijfde.

De zege op de 1.000 meter ging naar Ireen Wüst die met 1.15,59 de snelste was.



Uitslag 1.000 meter
#NaamTijd
1Ireen Wüst1.15,59
2Anni Friesinger1.15,82
3Annette Gerritsen1.15,91
4Chiara Simionato1.16,00
5Shannon Rempel1.16,55
6Marianne Timmer1.16,72
7Jenny Wolf1.17,09
8Paulien van Deutekom1.17,11

Eindklassement

#NaamPunten
1Jenny Wolf152.315
2Anni Friesinger153.160
3Annette Gerritsen153.510
4Chiara Simionato154.135
5Marianne Timmer154.285
6Ireen Wüst154.645
12Paulien van Deutekom156.140

[NBA] Miami Heat blijft verliezen.

Aan de vrije val van de kampioen van 2006, de Miami Heat, lijkt maar geen eind te komen. Tegen het jonge en verrassende Portland Trailblazers, dat dit seizoen nog steeds niet heeft kunnen beschikken over hun eerste draft pick Greg Oden, werd voor de twaalfde keer op rij verloren: 98-91.

Dwayne Wade (37 punten) en Shaquille O'Neal (20 punten) hadden op papier een prima wedstrijd maar de steun van de overige spelers liet te wensen over. De Heat staan onderaan in de Eastern Conference met acht gewonnen en 30 verloren wedstrijden.

'Super Aguri gered'

De toekomst van Super Aguri zou veiliggesteld zijn, aldus het Duitse Auto Bild. 50 Procent van de aandelen zou zijn opgekocht door Alejandro Agag. De Spaanse zakenman is ook deels eigenaar van het GP2-team Campos GP.

De overige 50% van de aandelen blijft in de handen van Honda. Sinds hoofdsponsor SS United niet meer aan de financiële verplichtingen kon voldoen verkeert het Japanse team in geldnood. Tijdens de afgelopen testweek had de renstal voordurend met pech te kampen. Testcoureur James Rossitier moest dinsdag na tien rondjes de test al stoppen omdat er geen reserve spullen waren. Anthony Davidson kwam de rest van de week niet in actie omdat de onderdelen niet op tijd in Jerez kwamen.

Nick Fry zou volgens Auto Bild de nieuwe sportieve directeur worden bij Super Aguri. De CEO van Honda gaat dus bij zowel Honda zelf als bij Super Aguri een belangrijke rol spelen in 2008. Op 19 februari wordt de auto in Barcelona aan de pers getoond.

Michael Jansen naar de Graafschap

Ondanks eerdere berichten gaat Michael Jansen niet naar Heracles Almelo. De verdediger gaat op huurbasis van Feyenoord naar De Graafschap.

Feyenoord trok de 23-jarige Jansen vrijdag voor een half jaar aan nadat Vitesse zijn contract ontbonden had. De geboren Nijmegenaar is weer medisch fit verklaard na hartritmestoornissen.

Als Jansen aantoont in Doetichem nergens meer hinder van te ondervinden, kan hij een drie-jarige verbintenis tekenen bij de Stadionclub. De verdediger zal dan in de zomer naar Feyenoord komen.

Cumblasts en getoeter in de EU

Zouden daar vanuit Brussel ook niet regels voor kunnen komen? Dat oneerlijke zaken in tv-programma's kunnen worden voorkomen? Ik vind 't namelijk ook oneerlijk dat ik 's avonds om half twaalf nog naar reclames voor Paula-toetjes moet kijken. Ik bedoel; waarom zou het me in godsnaam interesseren dat Paula een koe is die vla met koeievlekken maakt? Flikker op zeg. Ga kinderen lastig vallen met die onzin. En rot ook eens op met die Mentos Cumblast. Alsof ik werkelijk een pakje kauwgom ga kopen dat klinkt als een slechte bukkake-film. Puhlease.

D66 eist actie tegen minitop over euro

Icoon EuropaFrankrijk en Groot-Brittanië hebben besloten om op 29 januari een minitop te houden over de euro. Ook Duitsland en Italië zijn uitgenodigd. Nederland is samen met alle andere kleine Europese landen gepasseerd. D66-leider Alexander Pechtold vindt dat minister-president Jan-Peter Balkenende zich tegen deze gang van zaken moet uitspreken.

Pechtold sprak vanochtend in het televisieprogramma Business Class. Hij betoogde dat de Britse premier Gordon Brown en de Franse president Nicolas Sarkozy tijdens de minitop de koers van de euro willen beïnvloeden. Vooral Engeland zou daarbij gebaat zijn, omdat de Britse pond sterk daalt ten opzichte van de euro.

Volgens Pechtold is de Europese Centrale Bank de gewezen partij voor het bepalen van de koers van de euro. Voorts bevreemdt de D66-er zich over de houding van Groot-Brittanië, dat de euro niet heeft willen invoeren, maar klaarblijkelijk wel een vinger in de pap wil en kan hebben.

Alexander Pechtold
Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

[WK] K-H. Lee wint, Bos valt

Kyou-Hyuk Lee heeft de tweede 500 meter voor mannen tijdens het wereldkampioenschap sprint in Heerenveen op zijn naam geschreven.

De Zuid-Koreaan reed een tijd van 34,85, een tiende sneller dan de Canadees Jeremy Wotherspoon. Beste Nederlander was Simon Kuipers, die met 35,23 als vierde eindigde. Jacques de Koning was iets langzamer dan gisteren met 35,40. Lars Elgersma reed sneller dan gisteren met een tijd van 35,57.

Voor Jan Bos, kanshebber voor het podium, verliep de 500 meter rampzalig. Hij kwam ten val en hierdoor is hij uitgeschakeld voor de titel.



Uitslag
#NaamTijd
1Kyou-Hyuk Lee34,85
2Jeremy Wotherspoon34,96
3Joon Mun35,01
4Simon Kuipers35,23
5Keiichiro Nagashima35,26
6Mika Poutala35,28
9Jacques de Koning35,40
12Lars Elgersma35,57

Stand

#NaamPuntenverschil
1Jeremy Wotherspoon104.505
2Kyou-Hyuk Lee404.7600,51
3Jun Moon105.4801.95
4Simon Kuipers105.4901,97
5Mika Poutala105.7452,48
6Keiichiro Nagashima105.7452,48
8Jacques de Koning106.0353,06
12Lars Elgersma106.9704,93

De Sims krijgen meer te doen in hun vrije tijd

EA heeft weer een nieuwe uitbreiding voor de Sims-reeks aangekondigd, De Sims 2 Vrije Tijd. In deze uitbreiding draait alles om de persoonlijke ontwikkeling van je Sims. Er zullen talloze nieuwe activiteiten en hobby’s zijn die het leven van je Sims aangenamer moeten maken. Zo kunnen ze auto’s repareren, veel geld verdienen met kunstig gemaakt aardewerk, boeken schrijven of viool leren spelen. Ook zullen er nieuwe carrière mogelijkheden zijn zoals oceanografie, architectuur en entertainment. Om een betere indruk te geven van deze uitbreiding zetten we even de hoofdpunten op een rijtje:

- Nieuwe gameplay-elementen verbonden aan hobby's. Ze kunnen deelnemen aan wedstrijden om prijzen en Simdollars te winnen, of ze kunnen hun hobby's helemaal onder de knie proberen te krijgen, hun vaardigheden oefenen en verbeteren.

- Nieuwe primaire wensmeter. Je Sims kunnen bijhouden hoe goed ze op weg zijn om hun levenswensen te vervullen, en speciale beloningen en interacties vrijspelen.

- Vijf nieuwe carrières met bijbehorende bevorderdingen. Oceanografen kunnen een karpervijver verdienen, entertainers kunnen hun eigen vip-ster krijgen, architecten kunnen gebruikmaken van hun eigen tekentafel, dansers kunnen een balletbarre verdienen en geheim agenten kunnen een oortje dragen.

- Gloednieuwe voorwerpen en outfits. De Sims 2 Vrije Tijd bevat nieuwe voorwerpen zoals een basket, pottenbakkerswiel, speeltafel, modulaire synthesizer en modeltreinbaan. Er zijn ook nieuwe outfits die bij de hobby's en activiteiten van je Sims passen.

* Je hebt De Sims 2, de speciale dvd-editie van De Sims 2, De Sims 2 Kerstpakket of De Sims 2 Deluxe voor de PC nodig om deze uitbreiding te spelen.

Man bewerkt taxi met braadpan

Een 62-jarige man uit Tilburg was afgelopen vrijdag zo boos op een taxibedrijf, dat hij zijn woede heeft gekoeld door met een braadpan op een taxi te meppen. Omdat een eerder bestelde taxi nooit is komen opdagen, sloeg de man in op de voorruit en de zijruiten. Helaas voor hem wilde de taxichauffeur hem niet meer meenemen.

De Tilburger, die lijdt aan longemfyseem en suikerziekte, moet meerdere malen per week per taxi het ziekenhuis bezoeken. Voor de ritten maakt hij gebruik van een zogeheten deeltaxi, een initiatief van de gemeente en enkele taxibedrijven waarbij de taxi ook andere mensen meeneemt. Dit drukt de kosten voor het vervoer aanzienlijk. Volgens de man zou de deeltaxi echter vele malen te laat komen.

Zo had de man vrijdag om 16.15 uur een taxi besteld, die een uur later de man zou oppikken. Toen deze om 17.45 uur nog niet was gearriveerd, nam hij contact op met de taxicentrale. De telefoniste verwees hem echter door naar een klachtennummer. Hierop belde de woedende man rechtstreeks naar een deelnemend taxibedrijf, om hier voor het volle tarief een taxi te bestellen. Deze taxi stond al binnen twintig minuten bij de Tilburger voor de deur. De man werd zo kwaad dat het nu ineens wel snel kon, dat hij een pan uit de keuken greep en hiermee de taxi te lijf ging.

Macartney hard ten val op WB afdaling

Bij de wereldbekerwedstrijd afdaling in het Oostenrijkse Kitzbühel is Scott Macartney hard ten val gekomen.

De Amerikaan verloor op de laatste sprong zijn evenwicht en klapte hard op de sneeuw. Hij gleed een stuk door op de bevroren piste en daarbij vloog zijn helm van zijn hoofd. Hij werd bewusteloos afgevoerd naar het ziekenhuis van Innsbruck en werd enige tijd in een kunstmatige coma gehouden. Inmiddels is Macartney, die ook nog jarig was, weer bij bewustzijn. Hij heeft aan zijn crash een zware hersenschudding overgehouden.

De wedstrijd werd overigens gewonnen door Didier Cuche. Hij bleef Bode Miller 0.27 seconden voor. Derde werd Oostenrijker Mario Scheiber.

Breuer: "Plaats bij top vijf is mogelijk"

SC Heerenveen leek zaterdagavond weinig moeite te hebben om AZ aan de kant te zetten. De manschappen van trainer Gert-Jan Verbeek wonnen het duel uiteindelijk met 4-0. Michel Breuer, speler van de Friezen, denkt dat een plaats bij de eerste vijf haalbaar is.

"Dit was één van onze beste wedstrijden van het seizoen", liet Breuer na afloop van het duel tegen de Alkmaarders weten. Tijdens de rust stond het al 3-0 voor de thuisploeg door treffers van Danijel Pranjic, Jakob Poulsen en Miralem Sulejmani. Na tien minuten in de tweede helft zette Michael Bradley de eindstand op het scorebord.

"We speelden goed en hebben de tegenstander flink onder druk gezet. We hebben de hele wedstrijd het initiatief gehad en vier goals gemaakt. Weinig reden tot klagen," vervolgde Breuer. "Dit zou eigenlijk elke wedstrijd moeten, maar dat valt natuurlijk niet mee. Deze overwinning geeft wel vertrouwen en daar moeten we op door bouwen."

De Friese formatie lijkt er inmiddels aan te wennen dat Afonso Alves, die een lucratief avontuur wil, er met regelmaat niet bij is. "We moeten natuurlijk niet vergeten dat hij hele mooie dingen heeft laten zien. Alves is een geweldige speler. Maar ook zonder hem winnen we onze wedstrijden. De zaken rond Alves lopen niet zoals het zou moeten, maar daar zijn we als spelersgroep helemaal niet mee bezig. Je leest het en ziet het op televisie, maar we wachten rustig af."

Breuer vervolgde: "We hebben jongens die kort achter het niveau van Alves zitten, zoals Mikey Sulejmani. Die speelde tegen AZ fantastisch. We hebben een hele goede ploeg en zonder Alves staan er andere spelers op. We hebben gewoon kans om bij de eerste vijf te komen. Dat is nog steeds het doel en ik geloof ook dat we het gaan halen."

Man laat vrouw ombrengen en vermoordt moordenaar

In Portugal is vorige week een 47-jarige man opgepakt, omdat hij opdracht heeft gegeven zijn vrouw te laten vermoorden. Hierna zou de man de huurmoordenaar hebben omgelegd. De Portugees bracht de Franse moordenaar in Frankrijk om het leven, en bracht het lijk naar Portugal.

De beste man leefde doorgaans in Frankrijk. Daar vroeg hij aan een collega of hij zijn echtgenote wilde vermoorden. Hij wilde zo met de erfenis aan de haal gaan en bij zijn minnares intrekken.

De arme vrouw werd 28 augustus 2007 in Portugal van het leven beroofd. Aanvankelijk dacht de politie dat ze het leven had gelaten tijdens een gewelddadige overval. Twee maanden later echter besloot de echtgenoot van de vermoorde vrouw om voor de zekerheid ook maar de moordenaar uit de weg te ruimen.

Volgens Portugese media zou de man de moordenaar in Frankrijk hebben vermoord en het lichaam naar Portugal hebben getransporteerd. In dat land stopte hij het lijk in de grond. Er zijn sterke aanwijzingen dat de eenmalige huurmoordenaar een flink bedrag zou krijgen voor zijn daad.

Uitslagen Eredivisie 20/01/2008 I

Om half één begonnen twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen. Om half drie beginnen de duels Sparta tegen De Graafschap en FC Twente tegen FC Groningen.

NEC - Ajax 1-1
16' Lens 1-0
74' Huntelaar 1-1 (assist: Perez)

Scheidsrechter: Jol.
Toeschouwers: 12.400
Gele kaart: Nalbantoglu (NEC), Gabri (Ajax).

Opstellingen

NEC: Babos, Nalbantoglu, Wisgerhof, Pothuizen, J.Drost, Sibum, Vadócz, El-Akchaoui, Holman (Janssen/81), Lens, Bobson (Worm/69).

Ajax: Stekelenburg, Ogararu (De Jong/46), Colin, Vertonghen (Rommedahl/46), Emanuelson, Gabri, Perez, Davids (Leonardo/62), Bakircioglu, Huntelaar, Suárez.



VVV-Venlo - PSV 1-1
2' Ofrany 1-0
12' Dzsudzsák 1-1 (assist: Farfán)

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 6.000.
Rode kaart:32. Reekers (VVV/2x geel)
Gele kaart: Linssen (VVV)

Opstellingen

VVV: Wintjens, Mampuya, Reekers, Verdellen, Fleuren, Kahya, Linssen, Auassar, Amrabat (El Gaaouiri/87), Oost (Honda/46), Ofrany (Soltani/74).

PSV: Gomes, Kromkamp, Marcellis, Salcido (Zonneveld/73), Alcides, Farfán, Simons, Afellay, Bakkal, Dzsudzsák, Lazovic (Koevermans/73).

'Defour met gedachten al bij Ajax'

Het is geen geheim dat Ajax al tijden gecharmeerd is van Steven Defour. De speler van Standard Luik presteert al een aantal jaren boven het gemiddelde op het voetbalveld. De Amsterdammers zouden de speler daarom ook graag aan de selectie toe willen voegen.

Het afgelopen seizoen was voor Defour uitstekend verlopen. Enkele dagen geleden ontving de middenvelder zelfs de Gouden Schoen van België, omdat hij de meest constante vorm had.

Bovendien is Defour erg blij met de interesse van Ajax. Tijdens een interview na de uitreiking deed de speler overigens een opmerkelijke uitspraak. Hierdoor lijkt het er op dat hij al met zijn hoofd bij een eventuele overgang zit.

Het betreffende interview is hier te vinden.

Politie vindt granaten via Marktplaats

Icoon BinnenlandsDe politie heeft vrijdag in een woning in Heerlen enkele granaten gevonden die vermoedelijk uit de Tweede Wereldoorlog afkomstig zijn. De bewoner van het pand verklaarde een verzamelaar te zijn van allerhande spullen uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Dat heeft de politie vandaag gemeld.

De politie was de man op het spoor gekomen via een aantal advertenties op Marktplaats.nl. De Heerlenaar bood het oorlogtuig via het internet te koop aan. Naast de granaten kwam de politie ook diverse messen, hulzen en een magazijnhouder voor luchtafweergeschut tegen.

Metal Gear Solid 4 scans geven veel informatie

Het Britse magazine PSM3 had een grote preview van Metal Gear Solid 4. Daar zijn nu een aantal scans van verschenen, welke wij natuurlijk graag met jullie delen. In deze preview is onder andere te lezen dat het spel zich niet alleen in het midden oosten zal afspelen. Ook worden de verschillende gameplay aspecten onder de loep genomen. Verder weet Kojima ons nog te melden dat we een groots einde kunnen verwachten waar we nog lang over zullen na praten.






Beixing Wang meldt zich af

Beixing Wang heeft zich afgemeld voor de tweede dag van het wereldkampioenschap sprint.

Wang was voor het toernooi één van de titelfavorieten, maar kon gisteren op de eerste dag niet over haar eigen schaatsen beschikken. Op het vliegveld van Londen is ze haar koffer kwijtgeraakt. Doordat ze op vervangende schaatsen moest rijden, reed ze gisteren zeer teleurstellend.

"Ik heb haar na die tegenvallende 1000 meter afgemeld", aldus haar coach Kevin Crockett. "We hadden niets meer te winnen." Zaterdagavond, nadat haar coach haar al had afgemeld, kreeg Wang alsnog haar schaatsen bezorgd. Wang stond twaalfde in het klassement.

'Delegatie HSV sprak met Van Basten'

Er wordt al enkele weken gespeculeerd over de nieuwe werkgever van Marco van Basten. De bondscoach van Oranje stapt na het EK van 2008 op. In eerste instantie werd zijn naam aan Ajax gelinkt. Vervolgens zou ook Bayern München geïnteresseerd zijn, maar zij lijfden Jurgen Klinsmann in.

Inmiddels heeft een nieuwe club zich voor de diensten van Van Basten gemeld, namelijk Hamburger SV. De Duitse club is naarstig op zoek naar een opvolger voor scheidend trainer Huub Stevens. De Limburger vertrekt aan het einde van het seizoen naar PSV.

Stevens zou samen met Dietmar Beiersdorf, technisch directeur van Hamburger SV, met een aantal Nederlandse trainers hebben gesproken. Onder dit selecte gezelschap zou dus ook de huidige bondscoach van Oranje zijn, maar de Duitsers willen dit niet bevestigen.

Van Basten liet het volgende over de vermeende interesse weten: "HSV is een interessante club, een Europese club met mogelijkheden en perspectief. Er werken daar goede mensen. Maar ik kan niet over zaken spreken die in de toekomst liggen."

Meer scans van final fantasy XIII en Versus XIII opgedoken

Deze week hadden we al één scan die ons een heel klein beetje meer liet zien van Final Fantasy XIII en Final Fantasy Versus XIII. Nu zijn er weer een aantal scans opgedoken die ons nog wat meer tonen. Veel wijzer zul je er niet van worden, mede doordat ze afkomstig zijn van een Japans magazine, maar de scans lichten een tipje van de sluier op over het plot van Final Fantasy XIII.

Built by a great entity, it is a society floating in the sky, enclosed in a "shell"--- Cocoon. It flourishes, protected by the great machines and living creatures invented by the Crystal. The inhabitants of Cocoon, in a long period of tranquility, fear infection from the outside.

Outside the shell, an underworld --- Pulse's entity awakens. Fearing this faceless invader, people begin to suspect one another, and hatred takes root.
Cocoon's government, wishing for stability, takes emergency measures. They arrest large numbers of citizens who were suspected of being "infected from the outside", and announced that they would be compelled to migrate to the underworld "Pulse". In reality, it meant banishment, but the fate which awaited them was even more cruel than that...

The crystal, a symbol of harmony, chose a person to whom to entrust destiny and lead the world. She was chosen.

As the enemy of mankind, which ruins the world.

Final Fantasy XIII:



Final Fantasy Versus XIII:



[AO] Nadal na anderhalve set klaar

Rafael Nadal heeft zich niet veel te hoeven inspannen om de kwartfinale te halen. Na anderhalve set zat de partij er al op.

Bij een stand van 6-4, 3-0 in het voordeel van Nadal gaf zijn tegenstander Paul-Henri Mathieu geblesseerd op. De als 23e geplaatste Fransman had teveel last van een kuitblessure. In de kwartfinale speelt Nadal tegen Jarkko Nieminen, die eerder vandaag Philipp Kohlschreiber versloeg.

Jolings gejatte microfoon op Marktplaats

Gerard Joling was na zijn concert in Ahoy helemaal van zijn stuk gebracht. De peperdure Swarovski microfoon van de zanger en entertainer bleek spoorloos verdwenen. Gestolen, daar kwam Joling gisteren achter.

De kostbare microfoon stond gisteren te koop op Marktplaats. Hij werd er aangeboden voor drieduizend euro. "Ik wist niet wat ik zag. De microfoon is gewoon gestolen dus ik ga de onderste steen boven krijgen", aldus een tierende Joling.

"Iemand heeft hem gestolen, iemand heeft hem geheeld. Ik zoek het uit." Dit muisje krijgt gegarandeerd nog een staartje...

[WK] Wederom winst en record voor Wolf

De tweede 500 meter voor vrouwen tijdens het wereldkampioenschap sprint in Heerenveen is gewonnen door Jenny Wolf. De Duitse, gisteren ook al de beste, reed met 37,60 wederom een nieuw baanrecord.

Annette Gerritsen eindigde met een tijd van 38,44 als derde en heeft nog steeds uitzicht op het podium. Marianne Timmer wist haar rit tegen Anni Friesinger te winnen en reed met 38,64 bovendien sneller dan gisteren. Ireen Wüst reed net als gisteren een slechte 500 meter en kwam niet verder dan 39,56, dezelfde tijd als Paulien van Deutekom.



Uitslag
#NaamTijd
1Jenny Wolf37,60
2Sang-Hwa Lee38,27
3Annette Gerritsen38,44
4Zhang Shuang38,61
5Marianne Timmer38,64
6Chiara Simionato38,75
7Anni Friesinger38,76
8Svetlana Kaykan38,81
17Paulien van Deutekom39,56
17Ireen Wüst39,56

Stand

#NaamPuntenverschil
1Jenny Wolf113.770
2Anni Friesinger115.2502,96
3Annette Gerritsen115.5553,57
4Marianne Timmer115.9254,31
5Zhang Shuang116.1154,69
6Chiara Simionato116.1354,73
7Shannon Rempel116.6305,72
8Heike Hartman116.7251,45
11Ireen Wüst116.8506,16
13Paulien van Deutekom117.5857,63

Man filmt met gsm vrouw in kleedhokje

Icoon TelecomEen 26-jarige man uit Weert heeft zaterdag in een zwembad in zijn woonplaats opnames gemaakt van een vrouw die zich aan het omkleden was in een kleedhokje. Dat deed hij met de camera op zijn gsm.

De man zat in het kleedhokje direct naast dat van de vrouw. Hij stak zijn mobieltje onder het tussenschot door en begon te filmen. Hij werd hierbij betrapt. De politie heeft de man aangehouden.

De telefoon van de man is in beslag genomen. Ook mocht hij zijn computer inleveren bij de politie. Er wordt onderzocht of de man eerder zulke opnames heeft gemaakt.

Eerste WB-zege voor Holaus

De Oostenrijkse Maria Holaus heeft in Cortina d'Ampezzo voor een grote verrassing gezorgd door voor het eerst in haar loopbaan een Super G voor de wereldbeker te winnen.

De 23-jarige Oostenrijkse ging als eerste van start op de olympische Tofane-piste en tot haar eigen verbazing zag ze dat alle toppers haar tijd niet wisten te verbeteren. De Amerikaanse Julia Manusco eindigde als tweede, derde werd Nicole Hosp.

De Zweedse Anja Pärson gaat aan de leiding in het algemeen klassement met 136 punten. Martina Schild staat tweede op zeven punten achterstand.

Maastricht plaatst coffeeshops buiten centrum

Burgemeester en wethouders van Maastricht gaan waarschijnlijk de coffeshops uit de binnenstad verplaatsen. Hiervoor is een vergunning voor de bouw van twee zogenoemde coffeecorners aan de rand van Maastricht afgegeven.

In totaal zullen vijf coffeeshops deze zomer vanuit het stadscentrum daarheen verkassen. Het is de gemeente al jarenlang en doorn in het oog dat Duitse en Belgische drugstoeristen een ritje naar de drukke binnenstad maken om wiet te scoren. Verder heeft Maastricht enorm veel last van allochtone drugsrunners. De runners joegen vorig jaar vooral op Franse drugstoeristen, die zelfs bedreigd en mishandeld worden als ze geen drugs kochten. Ook gewone toeristen werden lastig gevallen en geïntimideerd. De runners rijden soms met snelheden van meer dan 100 kilometer per uur door de stad op jacht naar kopers en veroorzaken daarbij levensgevaarlijke situaties.

Overigens is België niet blij met het verplaatsen van de coffeeshops. Zij verwachten dat nu meer Belgen naar Nederland afreizen om drugs te scoren. Hierdoor zou Maastricht de omliggende gemeenten lastigvallen met het tolerante drugsbeleid.

Rebellen Nigeria vragen om George Clooney

Icoon BuitenlandsRebellen in de olierijke Niger Delta in Nigeria hebben de acteur George Clooney gevraagd te bemiddelen in hun conflict met de regering van het Afrikaanse land. Clooney is de nieuwe vredesambassadeur van de Verenigde Naties (VN).

In een zaterdag verspreide open brief vragen de rebellen van de groep Emancipatie van de Niger Delta (MEND) Clooney naar Nigeria te komen. De opstandelingen maken zich geregeld schuldig aan ontvoeringen. Ze eisen een groter aandeel in de opbrengsten van de olie-industrie. Ze willen dat Clooney hierover met de regering gaat onderhandelen.

Vrijdag maakten de Verenigde Naties bekend dat Clooney zich op aandringen van VN-topman Ban Ki-moon gaat inzetten voor de internationale vredesmissies van de volkerenorganisatie. Clooney is al jaren actief als mensenrechtenactivist.

Wormgoor bij selectie Ajax

De 19-jarige Vito Wormgoor is door Ajax-trainer Koster bij de selectie gehaald voor de competitiewedstrijd tegen NEC.

Wormgoor dankt de uitverkiezing aan de grote personele problemen in de Amsterdamse defensie. Hedwiges Maduro heeft de overstap naar Valencia gemaakt, John Heitinga is geschorst en Thomas Vermaelen en Gregory van der Wiel zijn nog niet fit. Jurgen Colin is een twijfelgeval.

'Terroriste' Van Dissel terug in Nederland

Icoon TerrorismeDe documentairemaakster Fleur van Dissel is terug in Nederland. Ze landde vanmorgen op Schiphol. Gisteren werd ze in Kenia vrijgelaten nadat ze enkele dagen had vastgezeten op verdenking van terrorisme.

De 45-jarige documentairemaakster werd opgewacht door familie en vrienden. Van Dissel denkt dat er sprake is van een vergissing en vertelde dat bij haar aanhouding het woord terrorisme niet is gevallen. "In een cel zitten is niet leuk, maar de autoriteiten hebben het snel en goed opgelost.'"

Van Dissel zei het de autoriteiten in Kenia niet kwalijk te nemen dat ze haar hebben opgepakt. "Ik ben dol op Kenia, er is daar nu veel aan de hand.'' Familie en vrienden proostten op de luchthaven met Van Dissel. Met een glas roze champagne in de hand werd ze in de armen gesloten door haar broers."

Van Dissel volgde in Kenia de oppositieleider Raila Odinga. Of ze een voor- of tegenstander is van Odinga liet de filmster in het midden. "Odinga is een buitengewoon interessante man."

Van Dissel vertelde op Schiphol dat ze met haar documentaire een beeld wil schetsen met leiderschap. "Ik doe geen uitspraken over het feit of hij wel of niet een goede leider is. Ik ben wel goed behandeld maar of ik terugga weet ik nog niet. "Ik heb mijn materiaal mee kunnen nemen en men heeft niet gezegd dat ik niet meer naar Kenia mag. Ik ga nu eerst even bijkomen."


Fleur van Dissel kan weer lachen.

Geen overlevenden na vliegtuigcrash Angola

Icoon RampEen vliegtuig met aan boord zeker tien personen is zaterdag neergestort in het westen van Angola. Angolese luchtvaartautoriteiten zeiden zondag dat er geen overlevenden zijn.

Eerder repten Angolese functionarissen over vijfentwintig omgekomen inzittenden van het vliegtuig. In latere berichten werd echter gesproken van tien of twaalf slachtoffers.

Volgens het Portugese persbureau Lusa zijn onder de doden twee Portugezen. Het ongeluk deed zich voor in de bergen bij Huambo, de tweede stad van het land. De crash zou te wijten zijn aan de slechte weersomstandigheden.

Met dank aan XniRyM_JD voor de submit.

'Bauer' morgen weer op vrije voeten

Icoon MisdaadAls Jack Bauer mag Kiefer Sutherland dan alles doen wat nodig is om de wereld (lees: Amerika) te redden, zoals mensen martelen en vermoorden en drugs gebruiken, maar als zichzelf moet hij zich toch echt aan de regels houden. Vandaar dat de 24-acteur 48 dagen de cel in moest voor het rijden onder invloed.

Waar collega's als Lindsay Lohan en Paris Hilton al na een paar uur of dagen op vrije voeten stonden, heeft Sutherland netjes zijn straf uitgezeten. Naar verluidt was hij een modelgevangene die met zijn nieuwe vrienden zijn verjaardag en kerst heeft gevierd. Morgen staat 'Jack Bauer' weer op vrije voeten en kan hij weer aan de slag. Overigens valt er momenteel weinig te redden omdat de schrijvers in Hollywood nog steeds staken. Het zevende seizoen én de speelfilm van 24 zijn derhalve voor onbepaalde tijd uitgesteld.


Als Jack Bauer gaat rijden kunnen de straten beter leeg zijn.

Uitvinder frisbee en hoelahoep overleden

Icoon BuitenlandsDe man die wereldwijd de mensen veel plezier verschafte met lichaamsbeweging is niet meer. Richard Knerr, uitvinder van onder meer de frisbee en de hoelahoep, is op 82-jarige leeftijd overleden.

Richard Knerr, spelletjesfreak bij uitstek, startte in 1948 met het uitvinden van spellen waarbij je je moest bewegen. Zo bedacht hij de 'Silly String', de 'Slip 'N Slide' en de 'Water Wiggle'. In 1958 kwam de klapper op de markt: de hoelahoep, een kunststof ring die je rond je middel kon laten dansen door heupbewegingen te maken. Knerr kreeg het idee uit Australië waar men de spieren trainde met een ring van bamboe. In dat jaar verkocht Knerr 40 miljoen exemplaren. Er werden meteen zeven fabrieken uit de grond gestampt. Rijk werd Knerr er destijds niet mee aangezien de hype snel over was en hij bleef zitten met fabrieken en het speelgoed.

Een jaar later sloeg Knerr keihard terug met de frisbee. Dit spel overleefde de hype wél en werd zelfs een professionele sport. Knerr en zijn compagnon brachten 230 verschillende speeltuigen op de markt. In 1982 werd hun bedrijf voor 12 miljoen dollar overgenomen.


Met dank aan maily voor de submit.

Man doodgestoken op Pieter Postplein Tilburg

Icoon BinnenlandsEen nog onbekende man is vannacht doodgestoken op het Pieter Postplein in Tilburg. De politie kon ter plaatse niets meer voor het slachtoffer doen. Wel hebben de agenten twee verdachten aangehouden die mogelijk iets met het incident te maken hebben.

Over de toedracht van de steekpartij is nog niets bekend. De twee mannen worden deze morgen verhoord. Ook wordt onderzocht wie het slachtoffer is en in welke relatie hij staat met de verdachten. Getuigen kunnen zich melden bij de plaatselijke politie.

Elma de Vries wint KNSB Cup

Elma de Vries heeft de KNSB Cup in de wacht gesleept. Haar leidende positie kwam gisteren, in de laatste kunstijsmarathon van het seizoen, niet meer in gevaar.

Mariska Huisman won de slotwedstrijd op ijsbaan de Meent in Alkmaar. Huisman toonde zich in de eindsprint de rapste van een kopgroep van drie dames. De Vries werd tweede en Andrea Sikkema derde.

Elma's broer Bob had zich vorige week bij de heren al verzekerd van de winst in het KNSB Cup-klassement. Broer en zus wonnen eerder dit seizoen ook al de Essent Cup.

Gerritsen hoopt op betere 1.000 meter

Na de eerste dag van het WK sprint in Heerenveen heeft Annette Gerritsen nog volop zicht op het eindpodium. Gerritsen staat derde in het klassement, een positie die ze vooral te danken heeft aan een prima 500 meter.

"Maar mijn duizend meter was slecht. Technisch ging alles fout," aldus Gerritsen die op de 1.000 meter als achtste eindigde in een tijd van 1.17,51. Vooral in de laatste ronde (31,3) was het verval groot. "Ik kon in de laatste ronde niet goed blijven schaatsen, omdat ik door die techniek al veel energie had verspeeld."

Gerritsen denkt dat haar mindere 1.000 meter te maken had met haar goede 500. "Ik wist dat ik er goed voor stond en wat de andere meiden hadden gedaan. Misschien wilde ik daarom te graag."

Oversteek A58 bij Breda loopt noodlottig af

Icoon OpmerkelijkEen vrouw is vannacht rond half drie verongelukt toen ze plotseling de A58, richting Breda, overstak. Zij werd daarbij geschept door een auto en was op slag dood. Dat meldde de politie deze ochtend.

De automobilist en zijn passagier bleven ongedeerd maar waren hevig geschrokken. Ze zijn opgevangen door de politie. De A58 is in de richting Breda gedeeltelijk afgezet voor verkeer. Waarom de vrouw het nodig vond om de A58 over te steken is niet bekend.

Bos: "Ik schaats om te winnen"

Na de eerste dag van het WK sprint in Heerenveen staat Jan Bos tweede in het klassement. De oud-wereldkampioen sprint heeft een achterstand van 0,26 seconden op leider Jeremy Wotherspoon.

"Het gat naar Wotherspoon is best groot. Maar goed, ik schaats hier wel om te winnen", aldus Bos die weet wat hem te doen staat. "Ik moet ervoor zorgen dat ik twee goede afstanden schaats en dan zien wel waar ik sta. Hopelijk op het podium."

Sinds wanneer heeft Paris Hilton tieten?

Anyway, voor de rest is er deze week alleen maar goed nieuws te melden, heb jij dat ook gemerkt? Het was de week van de sletjes en dat is voor ons laat dertigers natuurlijk alleen maar prettig. Als eerste konden we natuurlijk niet een om Britney. Zoals je hebt gelezen is ze de voogdij zo’n beetje kwijt, dat betekent dat ze nog meer tijd heeft om te feesten en de cokehoer te spelen

Carlsen blijft koploper tijdens Corus-toernooi

Na de zevende ronde van het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee mag Magnus Carlsen zich nog steeds alleen koploper noemen. In een uiterst zware partij wist de 17-jarige Noor toch nog een remise uit het vuur te slepen. Zijn naaste concurrenten wisten niet te winnen. Ook onze landgenoot Loek van Wely won niet en speelde remise.

Carlsen trof in de zevende ronde de oud-wereldkampioen Veselin Topalov. De Bulgaar heeft sinds zijn rustdag twee overwinningen geboekt, dus Carlsen was vooraf al gewaarschuwd. Na twintig zetten stond Topalov er al stukken beter voor dan Carlsen. "Ik stond inderdaad slechter en werd snel in het defensief gedrongen", aldus de Noor na afloop. "Maar verdedigen ging me lang niet slecht af. Het leek op een goed moment zelfs dat Topalov te ver zou gaan. Hij hield zich echter in en vond een veilige manier om puntendeling zeker te stellen."

De andere oud-wereldkampioen Vladimir Kramnik, die na de zesde ronde op een half punt tweede stond van Carlsen, trad aan tegen Vassili Ivantsjoek. Ivantsjoek zag al zijn eerdere partijen in remise eindigen en dit was vandaag ook weer het geval. Door dit resultaat blijft Kramnik tweede in het klassement.

De andere schaker die op een half punt stond van Carlsen was Teymour Radjabov. Hij speelde zaterdag tegen de Armenier Levon Aronian. De partij was alles behalve vreedzaam. Radjabov had pas nog in een interview verklaart dat "Armeniers de vijand" waren en dat hij "hen allemaal haatte".
"Ik was bijzonder gemotiveerd vandaag", aldus Aronian, die het duel wist te winnen en daardoor naar de gedeelde tweede plek steeg. Op de vraag van de reporters waarom hij dat was, antwoordde hij gepast: "Dat ligt toch voor de hand, Radjabov had meer punten dan ik."

Regerend wereldkampioen Viswanathan Anand heeft zijn eerste overwinning van het toernooi binnen. Met zwart wist hij de Hongaarse Judit Polgar te verslaan. Ivan Sokolov reageerde na afloop op de overwinning van Anand: "Ondanks zijn vormcrisis speelde Vishy vandaag een heel goede partij. Begrijp me goed. Polgar stond een groot deel van het treffen beter, maar door de dynamische mogelijkheden uit te buiten maakte Anand het haar erg lastig, uiteindelijk met succes."

Loek van Wely trad in de zevende ronde met zwart aan tegen rode lantaarndrager Pavel Eljanov. Van Wely had zijn dag niet en had geluk dat Eljanov op de beslissende momenten niet toesloeg. Een remise was het eindresultaat. "Slecht gespeeld", was het eindoordeel van de Nederlander. "Wit kreeg groot voordeel, maar in tijdnood liet hij de doorbraak toe en daarna was het weer ok." Van Wely vervolgde: "In het vervolg deed Eljanov nog meer stoms, waarna het er behoorlijk slecht voor hem uit begon te zien. Ik kreeg een zeer gunstig toreneindspel te spelen. Jammer genoeg miste ik met 52 ..Kf7 een subtiliteit. Na 52 ..Kf8 had ik een tempo meer en kans op winst gehad. Nu werd het onvermijdelijk remise."

Concert: Hooverphonic in Tivoli

"Sometimes
We’ve got to sing this song
Sometimes
It takes us way too long
Sometimes
We’ve got to sing out of key"



Dat laatste zal je Geike Arnaert niet vaak horen doen. En zo geschiedde het dan ook gisteren op de planken van Tivoli. Al vroeg, rond 20.30, beklom de Belgische band het podium. En waar Hooverphonic normaliter als een drietal opereert, is het aantal muzikanten nu verdubbeld. Het middelpunt van de avond werd zangeres Geike, gehuld in een zilverkleurig glinstertruitje dat elke halve minuut van haar ranke schouders gleed.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.