Selby wint Snooker Masters

Maikel (WeebI)
Mark Selby heeft gisteravond de Saga Insurance Masters op zijn naam geschreven. De als elfde geplaatste Engelsman was in de finale veel beter dan landgenoot Stephen Lee.

In de middagsessie ging het vrij gelijk op. Lee nam de leiding, maar zag Selby met een break van 124 direct terugkomen. Nadat Lee opnieuw een 2-3 voorsprong had genomen zette Selby orde op zaken. De Engelsman liep voor het einde van de sessie uit naar 5-3. In de avondsessie waren de fouten van Lee niet meer op één hand te tellen, en Selby maakte hier dankbaar gebruik van. De als derde geplaatste Lee was geen partij voor Selby, en verloor vijf frames op rij waardoor de 10-3 eindstand een feit was.

Selby nam de titel over van Ronnie O'Sullivan, die er in de eerste ronde al uit ging tegen Stephen Maguire. De Schot moest in de tweede ronde op zijn beurt zijn meerdere erkennen in Selby. In de halve finale rekende Selby af met Ken Doherty, maar kon het ook hier pas afmaken in het beslissende frame. Lee schakelde achtereenvolgens Graeme Dott, Peter Ebdon en Marco Fu uit.