[AO] Federer door in drie sets

vw_caddy
Twee dagen na de kraker tegen Janko Tipsarevic wist Roger Federer weer ouderwets te winnen in drie sets van zijn opponent Tomas Berdych: het werd 6-4, 7-6 en 6-3.

In de eerste set ging het gelijk op, maar door een break in de elfde game wist Federer vrij eenvoudig de eerste set naar zich toe te trekken. In de tweede set had de Zwitser het lastig tegen de Tsjech. De 22-jarige Berdych brak Federer en kwam snel voor met 3-0. De nummer één van de wereld wist zich echter te herpakken en kon nog een tiebreak forceren. In die tiebreak kreeg de Tsjech zelfs nog twee setpoints, maar wist die niet te verzilveren door op 6-5 een slechte dropshot af te leveren en op 7-6 een forehand slecht af te ronden.

In de derde set geloofde Berdych het allemaal wel en ging de winst uiteindelijk na twee uur spelen naar Federer. "Ik ben tevreden met het resultaat", zo verklaart Federer na afloop. "Want het was al bij al een lastige wedstrijd. Tomas speelde goed en is altijd een gevaar. Hij slaat de ene voortreffelijke bal na de andere. In de tweede set was hij beter dan ik, echt waar." In de kwartfinale moet Federer het nu opnemen tegen de Amerikaan James Blake.