[Vooruitblik] Eredivisie speelronde 21

De Eredivisie kent deze week een midweekse speelronde. Hieronder kun je een vooruitblik lezen op speelronde 21.

AZ - NAC

Vorig seizoen was het het eerste duel in de Eredivisie voor beide ploegen en had als uitslag 8-1. Dit jaar zal NAC Breda gaan voor een revanche tegen AZ. De Alkmaarders zijn bezig aan een niet zo sterk seizoen en staan momenteel elfde in de Eredivisie. De bezoekers uit Breda staan één plaatsje hoger op plaats tien. De ploeg van Louis van Gaal zal het dinsdag moeten stellen zonder Gijs Luirink, Joey Didulica, Maarten Martens, Simon Poulsen en Stijn Schaars. Mounir El Hamdaoui is een twijfelgeval. Ernie Brandts moet het stellen zonder Ali Benomar, Edwin de Graaf, Edwin Zoetebier, Gert Jan Tamerus, Matthew Amoah en Sander van Gessel. De wedstrijd in het DSB-stadion staat onder leiding van scheidsrechter Van Boekel.

Ajax - FC Utrecht

Ook voor Ajax wordt het tijd om zich te revancheren. Na een verlies in de beker tegen NAC en een gelijkspel tegen NEC uit Nijmegen zal er weer eens gewonnen moeten worden. FC Utrecht presteert dit seizoen niet onaardig, na een gelijkspel tegen sc Heerenveen en een overwinning op Roda JC lijken de Utrechters klaar voor het altijd beladen duel met Ajax. Het elftal van Adrie Koster zal het moeten doen zonder de geblesseerde Edgar Manucharyan, Gregory van der Wiel, Laurent Delorge en Vurnon Anita. Ook Gabri Garcia zal afwezig zijn, hij is geschorst. Het team van Willem van Hanegem zal het moeten doen zonder Etienne Shew-Atjon en Peter Kopteff, beiden zijn geblesseerd.

PSV - Sparta Rotterdam

Na een eerder puntverlies tegen VVV Venlo zal de ploeg van Sef Vergoossen orde op zaken willen zetten tegen Sparta. Sparta won afgelopen zondag met maar liefst 6-1 van een concurrent om degradatie, De Graafschap. PSV mist slechts twee spelers: Tommie van der Leegte door een darminfectie en Eric Addo is afwezig door deelname aan de Africa Cup. Sparta mist Yuri Rose door een schorsing.

Feyenoord - FC Twente

Misschien wel het mooiste affiche van deze speelronde. De nummer drie van de Eredivisie tegen de nummer vier, ofwel Feyenoord tegen FC Twente. FC Twente speelde afgelopen week tegen FC Groningen en won verdiend met 3-1. Feyenoord verloor van stadsgenoot Excelsior met 2-1. Bij Feyenoord ontbreken Andwele Slory, Ron Vlaar en Tim Vincken. De Twentenaren missen Andrej Rendla en Patrick Gerritsen. Edson Braafheid en Jeroen Heubach ontbreken ook door een schorsing.

Programma speelronde 21

DagThuis Uit
DinsdagWillem IIVitesse
DinsdagAZNAC Breda
DinsdagHeracles AlmeloExcelsior
WoensdagAjaxFC Utrecht
WoensdagFC GroningenNEC
Woensdagsc HeerenveenVVV Venlo
WoensdagPSVSparta Rotterdam
WoensdagDe GraafschapRoda JC
DonderdagFeyenoordFC Twente
Submitter:  Bron: FOK!sport