2000 euro vindersloon voor microfoon Joling

Gerard Joling looft 2000 euro uit voor degene die zijn gestolen microfoon terugbrengt. Dat vertelde de zanger tijdens het ochtendprogramma van Giel Beelen. Zijn op maat gemaakte Swarovski-microfoon werd onlangs gestolen na een optreden in Ahoy.

Dat het ding op Marktplaats staat is overigens niet waar. "Grappenmakers hebben het erop gezet inderdaad, maar de echte zit er niet bij. De politie is wel bezig met een onderzoek naar deze aanbieders. Verder heb ik er 2000 euro voor over om het ding terug te krijgen, puur omdat het emotionele waarde voor me heeft."

Over de Holland Casino-rel, er waren mensen gewond geraakt tijdens een optreden, had hij ook nog een en ander te vertellen: "Het was een misverstand. SBS Shownieuws had een interview met mij verknipt dat het net leek of ik HC afzeek. Daarop mocht ik nooit meer optreden daar. Maar ik heb 20 minuten met de directeur gepraat en mijn verontschuldigingen aangeboden. Dat heb ik ook nog bevestigd per fax. Maar nu willen ze nóg een brief waarin ik alles uitleg en dat is me weer te veel van het goede."

Joling geen tijd voor liefdesleven
'Geer, ouwe trekveer, neem anders mijn microfoon, ook mooi!