FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 oktober 2007

'World of Warcraft gevaar voor samenleving'

Icoon Games World of Warcraft en andere grootschalige multiplayer onlinegames (MMORPGs) zijn een gevaar voor de samenleving. Dat stelt Keith Bakker, directeur van afkickkliniek Smith & Jones in Metro. Tienduizenden minderjarigen tussen de 6 en 18 jaar hebben zich al gemeld bij zijn kliniek.

"Deze verslaving treft een heleboel kinderen in de meest kwetsbare leeftijd. Kinderen die de hele dag gamen, weten op een gegeven moment niet meer hoe ze moeten communiceren en raken contactgestoord. Ze doen niets meer aan school en spelen zo letterlijk hun toekomst weg".

Volgens hem is er amper verschil tussen alcohol-, drugs- en gameverslaving. "Probeer eens een drugsverslaafde zijn heroÔne af te pakken. Dat gaat niet. Hetzelfde geldt voor online gamen". Symptomen van verslaving zijn volgens hem het urenlang achter elkaar spelen en agressie als het niet lukt. Alles moet wijken voor het spel.

Jeroen Lemmers, schrijver van een boek over dit fenomeen, ziet de trend met ledeogen aan. Volgens hem zijn MMORPGs veel gevaarlijker dan normale spellen, omdat het gaat om online gemeenschappen en omdat MMORPGs geen einde kennen. Virtueel bezit is volgens Lemmers voor velen net zo belangrijk geworden als gewoon bezit. "De virtuele wereld en de echte wereld vloeien steeds meer in elkaar over".

Voogd vermoorde Savanna voor de rechter

Icoon Justitie ''Toen ik tijdens mijn politieverhoren de getuigenverklaringen over de laatste drie maanden uit het leven van Savanna hoorde, was het alsof er twee 'gezinnen Savanna' waren.'' Dat zei de voormalige gezinsvoogd van het meisje dat op 3-jarige leeftijd in 2004 werd vermoord vanmiddag voor de rechtbank in Den Haag. Zij wist dat er veel mis was in het gezin van Savanna, maar dat het meisje werd mishandeld, zoals vrienden van het gezin later aan de politie meldden, was haar niet bekend, aldus de voogd.

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt de 49-jarige Mieke A. medeverantwoordelijk voor de dood van Savanna.

Volgens A. kwam in het jaar dat Savanna overleed twee keer een uithuisplaatsing ter sprake. De eerste keer doordat zij gealarmeerd raakte door meldingen van collega-hulpverleners. Eén keer was het de moeder zelf die het meisje uit huis geplaatst wilde hebben.

Uitslagen 3e ronde KNVB-Beker (30/10)

Icoon KNVB BekerVanavond werd de eerste serie wedstrijden in de derde ronde van de KNVB beker gespeeld. Woensdag en donderdag komen de andere ploegen in actie. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond.


MVV - FC Dordrecht * 1-3
Fortuna Sittard - FC Den Bosch * 1-3
SC Cambuur - Excelsior * 1-2
Heracles * - FC Omniworld 3-0
FC Zwolle * - Go Ahead Eagles 1-0
FC Eindhoven - HFC Haarlem (w.n.v) * 1-3
HHC Hardenberg - AGOVV Apeldoorn * 0-1
Roda JC (w.n.v) * - De Graafschap 3-2

* = door naar de volgende ronde
w.n.v = wint na verlenging


Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Antillen verbazen zich over NL politici

Icoon Binnenlands De vele negatieve opmerkingen van de Nederlandse fractievoorzitters in de Tweede Kamer tijdens hun bezoek aan de Nederlandse Antillen en Aruba hebben tot verbazing bij de Antilliaanse politici geleid.

In de eerste week van hun bezoek hebben de Nederlandse politici onder meer commentaar geleverd op de ''mensonterende'' omstandigheden van de Bon Futuro gevangenis op Curaçao, de ''levensbedreigende'' situatie van de Isla-raffinaderij op Curaçao, de ''onacceptabele'' situatie van de kindertehuizen op Sint Maarten en de ''lakse'' houding van politici op Sint Maarten tegenover de groeiende criminaliteit.

Rita Verdonk (Trots op Nederland) omschreef afgelopen zondag de Slotverklaring, het document over de staatkundige verandering van de Nederlandse Antillen, als ''geld over de balk smijten''.

Lucasarts en Bioware werken (weer) samen aan project

LucasArts en Bioware hebben bekend gemaakt dat ze samen een "innovative, high-quality experience" willen ontwikkelen en uitgeven. Over het projecet zelf is nog weinig bekend, maar ze willen iets 'nieuws' doen.

Bioware maakte faam met spellen als Baldur's Gate, Knights of the Old Republic en het nog te verschijnen Mass Effect. LucasArts is bekend van games als Lego Starwars en ook Knights of the Old Republic. Deze laatste game werd door Bioware ontwikkeld en door LucasArts uitgegeven.

De samenwerking is dus niet nieuw en heeft in het verleden ook vruchtbaar resultaat opgeleverd. We zullen jullie op de hoogte houden als er meer bekend is over de samenwerking.



Een vorig kindje van de twee

Uitslagen 3e ronde KNVB beker (30/10)

Vanavond werd de eerste serie wedstrijden in de derde ronde van de KNVB beker gespeeld. Woensdag en donderdag komen de andere ploegen in actie. Hieronder vind je de uitslagen van vanavond.

MVV - FC Dordrecht * 1-3
54' v.d Velden 0-1
65' Sardar 0-2
79' Thiebaut 1-2
89' Maachi 1-3


Fortuna Sittard - FC Den Bosch * 1-3
11' Ebbinge 0-1
39' Wau 0-2
42' Grabovac 1-2
64' Beekmans 1-3


SC Cambuur - Excelsior * 1-2
80' v.d Heide (pen) 1-0
81' Voskamp 1-1
87' Voskamp (pen) 1-2


Heracles * - FC Omniworld 3-0
45' Glusevic 1-0
61' Everton 2-0
70' Klavan 3-0


FC Zwolle * - Go Ahead Eagles 1-0
52' Kleizen 1-0


FC Eindhoven - HFC Haarlem (w.n.v) * 1-3
58' Nelemans (pen) 1-0
66' Kousemaker 1-1
92' Buchinhoren 1-2
93' Wijks 1-3
120' Wellens (2xg)


HHC Hardenberg - AGOVV Apeldoorn * 0-1
6' Mertens 1-0


Roda JC (w.n.v) * - De Graafschap 3-2
28' SchŲne 0-1
30' Volmer 0-2
37' Oper 1-2
90+4' Castro 2-2
110' Meeuwis 3-2


* = door naar de volgende ronde
w.n.v = wint na verlenging

Ontsnapte Belg opgepakt in Nederland

Icoon Belgie De in BelgiŽ ontsnapte gangster Nordine Ben Allal is vanavond opgepakt in Nederland.††Het parket van Nijvel heeft dat bevestigd. Hij werd gearresteerd tijdens een overval in Den Haag. Ben Allal ontsnapte zondag uit de gevangenis van het Belgische Itter.

De beruchte crimineel werd vanavond in Den Haag met een metgezel aangehouden na een overval op een motorhandel. Hij werd klemgereden toen hij en zijn mede-overvaller op een gestolen motor vluchtten.†

Ben Allal was begin dit jaar nog veroordeeld tot†12 jaar voor het schieten op twee politieagenten. Eerder was de Belg van Marokkaanse komaf al veroordeeld tot 27 jaar voor gewelddadige overvallen. Hij ontsnapte al drie keer eerder uit gevangenschap.

In april van dit jaar ontsnapte een gevangene met een helikopter uit een gevangenis in Lantin. Vorig jaar ontsnapten 28 criminelen uit de gevangenis van Dendermonde.


Nordin Benallal

De la Rosa verhoord in spionagezaak

Pedro de la Rosa is dinsdag door de Italiaanse justitie ondervraagd in Modena. De testcoureur van McLaren-Mercedes heeft informatie naar Fernando Alonso ge-e-maild. Mede op basis van deze verklaringen is Mclaren gestraft door de World Motor Sport Council.

Uit de e-mails werd duidelijk dat Mike Coughlan, de hoofdontwerper van Mclaren-Mercedes, veel technische details van de Scuderia Ferrari-auto kende. "Alle informatie over de Ferrari is zeer betrouwbaar. Het is afkomstig van Nigel Stepney, hun oude hoofdmonteur", aldus De la Rosa in de e-mailcorrespondentie.

"Ik weet niet welke functie hij tegenwoordig heeft. Hij is dezelfde persoon die ons in AustraliŽ vertelde dat Kimi RšikkŲnen in ronde 18 zijn pitstop zou maken. Hij is erg aardig tegen Mike Coughlan, onze hoofdontwerper. Stepney heeft de informatie aan Mike gegeven," aldus de Spaanse testcoureur.

Mede door deze verklaringen is de openbaar aanklager Giuseppe Tibis een onderzoek gestart. Eerder moest Fernando Alonso naar Modena komen voor verhoor. McLaren-Mercedes werd veroordeeld en verloor alle punten van het constructeurskampioenschap en moest een boete van 100 miljoen dollar betalen.

Amerikaanse merken blijven duur

Icoon EconomieIn een reportage van NOVA bleek gister dat Amerikaanse merken in Nederlandse winkels erg duur blijken in verhouding tot de prijzen in de Verenigde Staten zelf. Gemiddeld blijkt de prijs van bijvoorbeeld een Calvin Klein-parfum of DKNY-horloge dubbel zo hoog uit te vallen. Een Levi's 501-broek is zelfs drie maal zo duur, namelijk 80 tegenover omgerekend 24 euro. Dit terwijl de dollar toch op een laagterecord staat tegenover de euro. Elke euro is momenteel 1,44 dollar waard.

Oorzaak van de hoge prijzen blijkt het Europees merkenrecht: hierdoor moeten ondernemers die Amerikaanse merken willen verkopen expliciet toestemming vragen aan de merkhouder voor het verkopen van de merkproducten. De merkhouders houden zo goedkope import uit Amerika tegen om op deze manier de prijzen kunstmatig hoog te houden. Daarom weet de Europese consument niet te profiteren van een lage dollar. Wanneer de ondernemer geen toestemming vraagt en de geÔmporteerde merkproducten zomaar verkoopt, kan de merkhouder naar de rechter stappen met alle gevolgen van dien. De Consumentenbond pleit voor verandering van het huidige merkenrecht.


Made in USA blijft duur door Europees merkenrecht

Met dank aan Aoristus voor de submit.

Drenthe weer niet bij selectie Real

Royston Drenthe mag aanstaande woensdag, tijdens het duel tussen Real Madrid en Valencia, wederom vanaf de tribune toekijken. De voormalig speler van Feyenoord maakt namelijk geen deel uit van de ploeg die tijdens deze wedstrijd in actie zal komen.

Afgelopen weekend werd Drenthe ook veroordeeld tot een plaats op de tribune. Ruud van Nistelrooy en Wesley Sneijder zitten wel bij de selectie van trainer Bernd Schuster. Arjen Robben is nog niet hersteld van een blessure en speelt niet mee.

Robben terug op trainingsveld

Arjen Robben heeft dinsdag zijn rentree op het trainingsveld gemaakt. De aanvaller van Real Madrid hield zich voornamelijk met een looptraining en een aantal rek- en strekoefeningen bezig.

Twee weken geleden, tijdens het EK-kwalificatieduel tegen SloveniŽ, liep Robben een spierblessure op. Daags na deze wedstrijd werd bekend dat de speler vier tot vijf weken niet in actie kon komen, maar er bestaat onduidelijkheid over het feit dat de Nederlander sneller zou herstellen dan verwacht.

Aanstaande woensdag speelt Real Madrid de competitiekraker tegen Valencia. De verwachting is dat de Spaanse ploeg weer over Fabio Cannavaro en Gabriel Heinze kan beschikken. Dit duo moest afgelopen weekend, tijdens het treffen met Deportivo La CoruŮa, nog verstek laten gaan.

Jol: "Ik ga over Ajax nadenken"

Martin Jol is over zijn ontslag bij Tottenham Hotspur heen. De ploeg was dat al een tijdje, aangezien ze alweer over een nieuwe trainer beschikken. Juande Ramos nam ontslag bij zijn vorige werkgever Sevilla en ging bij de Engelsen aan de slag.

"De afgelopen week was ik mijn batterijen weer aan het opladen, maar als er nu een club langskomt zal ik daar zeker over nadenken. Alles is mogelijk. Een andere club in Engeland of een andere buitenlandse ploeg. Of terug naar Nederland, ook Ajax zou een optie zijn", aldus Jol.

"Amsterdam is zeker een mogelijkheid, maar ik wacht eerst tot Adrie Koster het seizoen met Ajax afmaakt," liet de Nederlander in een reactie weten. "Ik heb een goed gevoel over Ajax, daar wil ik zeker over nadenken, tenslotte wil ik graag ergens kampioen worden."

"Londen is ook geweldig, de laatste drie jaar in Engeland waren fantastisch," vervolgt Jol, die snel weer aan de slag wil. "Het liefst zou ik een team vanaf de grond opnieuw opbouwen, maar aan de andere kant, prijzen winnen met ervaren spelers is natuurlijk een stuk makkelijker met een groep die al een tijd samenspeelt."

Redan definitief weg bij Willem II

Iwan Redan heeft met Willem II overeenstemming bereikt over het ontbinden van zijn contract. De aanvaller leefde al sinds lange tijd in onmin met de Tilburgse club.

Volgens Willem II zijn beide partijen het eens geworden over de voorwaarden waarmee het contract tussen beide partijen zal worden beŽindigd. Redan kwam sinds vorig seizoen niet meer in actie nadat hij botste met trainer Dennis van Wijk. Iwan Redan stond sinds 2004 onder contract bij Willem II en maakte zestien doelpunten in 52 wedstrijden.

Bij onder andere NEC en het Turkse Sivasspor heeft Redan onlangs stage gelopen maar een contract heeft hij nog niet weten te bemachtigen. Sinds vorige week houdt Redan zijn conditie op peil bij RKC Waalwijk.

Internet: vol is vol

Icoon InternetAls internetproviders geen haast maken met de overstap op een nieuw systeem voor internetadressen, is het web binnen een paar jaar vol. Daarvoor waarschuwt Vint Cerf, een van de grondleggers van internet. Alle op internet aangesloten apparaten hebben een uniek IP-adres. De huidige generatie IP-adressen biedt ruimte aan vier miljard aansluitingen. Doordat steeds meer apparatuur, zoals pda's en telefoons gebruik maakt van het internet is de ruimte binnenkort vol.

Al tien jaar geleden is er nieuwe standaard gekomen, de IPv6, ontwikkeld om het probleem te verhelpen. IPv6 voorziet in triljarden unieke adressen. Alle moderne apparatuur kan met IPv6 overweg. Maar tot nu toe doen de meeste internetproviders weinig moeite om op het nieuwe systeem over te stappen. Cerf waarschuwt tegenover de BBC dat dat er voor kan zorgen dat er in 2010 geen IP-adressen meer beschikbaar zijn.

Cerf verwacht wel dat het gebruik van IPv6 volgend jaar zal toenemen. Een bijkomende moeilijkheid is dat IPv6 en het oude IPv4 niet op elkaar aansluiten, zodat internetaanbieders twee systemen tegelijk zullen moeten draaien, waardoor de kosten hoger zijn. In Korea, China en Japan is de uitrol van IPv6 al wel begonnen en de EU onderzoekt nu hoe het nieuwe systeem ook in Europa kan worden gestimuleerd.


Een visualisatie van het internet

Meiden scoren met 12 miljoen

Icoon Opmerkelijk12 miljoen euro viel er in de Engelse lotto te winnen. Daar moest volgens de broers Alex en Seb iets mee gedaan worden. Op hun eigen website hebben de twee een bericht gemaakt waarin stond dat ze de lotto hadden gewonnen.

Bij het bericht stond een uitnodiging voor mooie vrouwen: 'Wie stapt er op onze geldtrein' en 'Wie wil trouwen met de Caterbroers nu ze miljonair zijn' was de tekst. Binnen no-time stonden er tientallen vrouwen bij de broers voor de deur.

Natuurlijk hadden de 2 niets gewonnen. Ook vonden Alex en Seb de vele aandacht niet erg fijn. Ze haastten zich daarom naar de redactie van de 'Daily Mail' om te melden dat het om een grap ging.
Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Crysis trailer: Is Crysis moeilijk?

Crysis, wordt het naast een mooie game ook een vette game? That's the question... Dat degene die deze trailer op heeft genomen niet kan gamen staat echter vast, want zo moeilijk ziet het er toch niet uit:

First person shooter van de makers van 'Far Cry' uit 2004. In de game kruip je in de huid van een Delta Force lid in de nabije toekomst. Met behulp van een geavanceerd nano-pak dat je extra krachten geeft moet je een buitenaardse invasie stoppen en ondertussen ook nog een paar Noord-Koreanen omzeilen.

Praten in Enemy Territory: Quake Wars met patch 1.2

Enemy Territory: Quake Wars, de tactische shoot-em-up in het Quake universum is vandaag gepatcht naar versie 1.2, welke onder andere VoIP support met zich meebrengt.

Ja, voortaan is men niet meer afhankelijk van die afgrijselijke stemmen van de GDF en Strogg mannetjes, voortaan kan je jouw eigen tenor ten gehore brengen aan een ieder die ernaar wil luisteren! Naast de uitgebreide 'Voice over IP' ondersteuning (het is onder andere mogelijk om alleen het geklets van anderen naar je headset door te sturen), zijn er ook andere dingen aangepakt. Zo zijn de bots beter geworden, is de spel balans aangepakt, zal de game beter omgaan met meerdere processoren, verbeterde schaduwcode, meer ondersteunde speakerconfiguraties en nog veel meer.

Een complete changelog van de patch valt hier te vinden, met hier wat meer uitleg over wat voor grote features er zijn toegevoegd.

De patch valt onder andere van de volgende sites te leechen:

4Players
eXtreme Players
Fileplanet
Gamer's Hell
i3D.net
Internode
Multiplay.co.uk
Universiteit Twente
Worthplaying
OfficiŽle torrent

Patches voor de serverversie (inclusief de linux client) zijn hier te vinden.

Sony opent Get Together Café

Sony zal op 16 november een tijdelijk cafť openen in Amsterdam, met de naam Get Together Cafť. Het cafť zal zich bevinden in het al bestaande XtraCold in Amsterdam, hier kunnen mensen dan samenkomen om een gezellig potje te gamen.



De naam slaat op het Get Together label van Sony, die het sociale aspect van gaming benadrukt. Onder dit label vallen spellen zoals Singstar en Buzz, deze spellen zullen dan ook volop aanwezig in het Cafť.

In het cafť kunnen de volgende spellen te spelen zijn:

- SingStar
- SingStar Party
- SingStar Pop
- SingStar 80's
- SingStar Rocks! TMF
- SingStar Legends
- SingStar Anthems
- SingStar Pophits
- SingStar Rock Ballads
- SingStar R&B
- Buzz! The Music Quiz
- Buzz! The Big Quiz
- Buzz! The Sports Quiz
- Buzz! The Mega Quiz
- Buzz! Hollywood
- Guitar Hero

Wil je een keer een bezoekje brengen aan het cafť, dan moet je op het volgende adres zijn:

Get Together Cafť
Xtracold Amsterdam
Amstel 194 - 196
1017 AG Amsterdam

Openingstijden:

Maandag: 17.00 u - 00.00 uur
Dinsdag: 17.00 u - 00.00 uur
Woensdag: 17.00 u - 00.00 uur
Donderdag: 17.00 u - 00.00 uur
Vrijdag: 15.00 u - 03.00 uur
Zaterdag: 15.00 u - 03.00 uur
Zondag: 17.00 u - 00.00 uur

Zwangere Nicole Richie blijft roken

Icoon GezondheidNicole Richie rookt ondanks haar zwangerschap vrolijk door. Tot verbijstering van velen steekt de zes maanden zwangere Simple Life-ster met regelmaat een sigaret op.

Volgens een getuige stond de 26-jarige adoptiedochter van Lionel Richie gisteravond buiten bij een restaurant paffend op haar chauffeur te wachten. Haar vriend, de 28-jarige Joel Madden lijkt het geen probleem te vinden. "Hij stond er gewoon naast!", zegt een ooggetuige verbaasd.

Run op kaartjes Olympische Spelen

Vandaag gingen 1,85 miljoen kaartjes voor de Olympische Spelen in de verkoop. De belangstelling van de Chinezen bleek overweldigend.

Internetsites gingen plat, telefoonlijnen raakten overbezet en voor de duizend verkooppunten stonden lange rijen. De site van de Spelen werd in een uur tijd 8 miljoen keer bezocht en twee miljoen mensen belden om kaartjes te bestellen. De 1,85 miljoen kaartjes zijn 25% van het totale aanbod. Het meest populair bleken de openingsceremonie en de finale van de 110 meter horden, waarop de Chinees Liu Xiang de favoriet is.

Stagiair verdient 1,70 euro per uur

Icoon EconomieEen stagiair verdient gemiddeld 1,70 euro per uur. Dit heeft het Studentenbureau Stage Monitor becijferd. Het gemiddelde komt neer op een brutostagevergoeding van 245 euro per maand.

Maar de verschillen tussen de opleidingsniveaus zijn aanzienlijk. Een mbo-stagiair ontvangt 110 euro, en hbo'er 220 euro en een stagiair van de universiteit 329 euro. Het moyenne voor mbo'ers wordt gedrukt omdat veel stagiairs (30 procent) in die sector helemaal geen vergoeding ontvangen.

Een student hoeft gemiddeld genomen niet lang te zoeken naar een stage- of afstudeerplek. De gemiddelde zoektijd voor een stage komt neer op zes weken. De grootste groep (58 procent) vindt zelfs binnenťťn maand een stageplaats. Studenten zijn redelijk tevreden met hun stage. Gemiddeld geven ze een 7,1 voor hun stage. Bijna 40 procent krijgt een baan aangeboden na hun stage.

Kinderaanrander voor 2e keer vrijgelaten

Icoon MisdaadDe 43-jarige man uit het Brabantse Rijen die wordt verdacht van een serie aanrandingen van jonge meisjes is weer vrijgelaten. Hij werd afgelopen vrijdag opnieuw aangehouden, omdat er opnieuw een aangifte tegen hem zou zijn gedaan.

De Rijenaar zou meisjes hebben aangerand in de Gelderse plaatsen Doorwerth, Renkum, Heelsum en Bennekom. Hij is vandaag vrijgelaten. De rechter-commissaris meent dat een verdere inverzekeringstelling van de verdachte onrechtmatig is. De advocaat van de man liet weten dat de aangifte ging om een oude aanranding die wel bekend was bij de politie, maar nog niet verder was onderzocht.

Koster wil goede lijn doortrekken

Adri Koster kijkt met vertrouwen uit naar het duel tegen SC Heerenveen om de KNVB beker, dat voor woensdag op het programma staat. Tijdens de persconferentie van dinsdag blikte de oefenmeester van Ajax vooruit op de wedstrijd, maar keek ook terug naar gisteren.

Toen werd namelijk bekend dat Jaap Stam per direct stopte met zijn actieve carriŤre als voetballer. "Jaap is van ontzettend grote waarde voor Ajax geweest. Dat hij is gestopt, is een enorme aderlating voor het team. En dat is natuurlijk nog een understatement", aldus Koster in een reactie. De oefenmeester heeft niet geprobeerd om de verdediger op andere gedachten te brengen. "Jaap heeft een weloverwogen beslissing genomen en dat hebben we te respecteren."

Natuurlijk werd er ook nog over het bekerduel tegen SC Heerenveen gesproken. Koster liet weten dat Maarten Stekelenburg niet mee zal spelen. "We gaan geen risico met Maarten nemen", aldus Koster over de keeper, die twee weken tijdens het duel tegen NEC zijn vinger brak. "Misschien is hij komend weekeinde tegen Roda JC wel weer inzetbaar."

Edgar Davids was dinsdag op het trainingsveld te vinden. De middenvelder was voornamelijk met loopoefeningen en licht balwerk bezig. "Edgar is nog enkele weken uitgeschakeld," ging Koster verder. "Ik verwacht dat ik hem voor de winterstop wel weer kan inzetten, maar ik weet niet precies wanneer."

Het is nog niet duidelijk op welke wijze de Amsterdammers tegen SC Heerenveen gaan spelen. "Dat wordt morgen allemaal duidelijk. We moeten in ieder geval de goede lijn doortrekken die we tegen FC Utrecht hebben ingezet."

Haas nog in race voor Masters

Tommy Haas heeft, na zijn overwinning op Janko Tipsarevic uit ServiŽ (6-3, 6-7 en 6-3), nog altijd de mogelijkheid om zich voor de afsluitende Masters Cup te plaatsen. Dit officiŽle wereldkampioenschap tennis wordt in Shanghai gehouden en begint op 11 november.

Haas plaatste zich, dankzij de eerdergenoemde overwinning, voor de derde ronde van het Masters-toernooi in Parijs. De Duitser heeft vooralsnog de beste uitgangspositie, maar moet er voor zorgen dat hij Tommy Robredo, James Blake, Andy Murray, Tomas Berdych, Richard Gasquet, Carlos Moya en Ivan Ljubicic voorblijft. Dit zevental hebben allen maximaal dertien punten achterstand op Haas.

Het is overigens nog niet helemaal zeker of Fernando Gonzalez, die momenteel zevende staat, aan het toernooi in Shanghai deel zal nemen. Zijn voorsprong op de rest van het deelnemersveld is echter zo groot, waardoor vrijwel niet mogelijk is om de Chileen nog voorbij te streven.

Acht keer seks tussen verzorgers en tbs'ers

Icoon BinnenlandsIn vier tbs-klinieken zijn in de afgelopen ruim twee jaar in totaal acht verboden seksuele relaties tussen hulpverleners en patiŽnten geconstateerd. Dat maakte staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) vandaag bekend tijdens een overleg in de Tweede Kamer.

Ze kon niet aangeven in hoeveel gevallen aangifte is gedaan bij het Openbaar Ministerie (OM). Klinieken zijn sinds juni 2005 verplicht om ontucht tussen behandelaars en tbs'ers binnen de inrichting te melden bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. Die bepaalt dan, meestal op basis van nader onderzoek door de kliniek, of het nodig is om aangifte te doen.

De VVD en de SP dienden tijdens het overleg een motie in waarin ze stellen dat in dergelijke gevallen altijd aangifte moet worden gedaan bij het OM.

Koevermans in voorselectie Oranje

PSV-speler Danny Koevermans is door bondscoach Marco van Basten weer opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de laatste twee EK-kwalificatieduels tegen Luxemburg en Wit-Rusland.

De spits zat bij de vorige EK-kwalificatieduels met RoemeniŽ en SloveniŽ niet bij de voorlopige selectie, maar werd op het laatste moment toegevoegd omdat Dirk Kuyt vanwege een hamstringblessure moest afhaken.

De voorlopige selectie kent naast de aanwezigheid van Koevermans weinig verrassingen. Afwezigen zijn Robin van Persie, Arjen Robben en Jan Vennegoor of Hesselink. Van Persie en Robben liepen twee weken terug hun blessures op in de interland tegen SloveniŽ. Van Persie is nog enkele weken uitgeschakeld, Robben trainde vandaag alweer mee bij Real Madrid. Vennegoor of Hesselink sukkelt al een paar weken met enkele blessures en heeft daarom geen uitnodiging ontvangen van Van Basten.

Vanwege de vingerbreuk van Maarten Stekelenburg zit Boy Waterman ook nog bij de voorselectie. Verwacht wordt echter dat Stekelenburg de 17de november weer fit is.

Oranje ontvangt op 17 november in de Kuip Luxemburg. Vier dagen later neemt Oranje het op tegen Wit-Rusland in het Dinamo Stadion in Minsk. De definitieve selectie wordt over anderhalve week bekendgemaakt.

De voorlopige selectie

Doel: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord) en Boy Waterman (AZ).

Verdediging: Khalid Boulahrouz (Sevilla), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax), John Heitinga (Ajax), Kew Jaliens (AZ), Joris Mathijsen (HSV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en Andrť Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Hedwiges Maduro (Ajax), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ).

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas-Jan Huntelaar (Ajax), Danny Koevermans (PSV), Dirk Kuyt (Liverpool) en Ruud van Nistelrooy (Real Madrid).

Europese verkoop cijfers van dit jaar

Tijdens de presentatie van Nintendo over financiŽle resultaten werden ook de Europese verkoopcijfers getoond. Normaal krijgen we hier geen duidelijke cijfers over, maar Nintendo blijkbaar wel. De data is gebaseerd op de verkoopcijfers in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Dit is ongeveer gelijk aan 70-80% van alle verkopen in Europa, waardoor deze cijfers aardig representatief zullen zijn voor heel Europa.

Als eerste zijn er de hardwareverkopen, waarop te zien is dat de Wii vele malen beter verkoopt dan de PS3 en de Xbox 360 (zelfs als je die bij elkaar optelt). De PS3 heeft dit jaar beter verkocht dan de Xbox 360, maar in absolute getallen is de PS3 de Xbox 360 nog niet voorbij. De grafiek over de handheld consoles behoeft weinig uitleg, de DS verkoopt het beste.







Daarnaast werden er ook grafieken getoond van de softwareverkopen. Hierop is te zien dat qua software de PS2 het nog steeds het beste doet, gevolgd door de Xbox 360. De Wii doet het iets minder dan de Xbox 360 en de PS3 staat net boven de Xbox en GameCube. Dit zal waarschijnlijk liggen aan het totale aantal PS3-bezitters.

Als men ook kijkt naar de handhelds dan ligt de Nintendo DS qua software net achter op de PS2, terwijl de PSP meer software verkoopt dan de Xbox 360. Ook is te zien dat GBA voor een oude handheld nog relatief goed verkoopt.





Zombies knallen in Resident Evil: Umbrella Chronicles

Over een klein maandje zal Resident Evil: Umbrella Chronicles in de winkels liggen. In de volgende trailers kun je alvast de intro van het spel bekijken, en hoe je de zombies een kopje kleiner kunt maken.




Resident Evil: Umbrella Chronicles is speciaal gemaakt voor de Wii, en vertelt het verhaal van hoe de Umbrella Corporation ten onderging. Je zult veel plaatsen bezoeken van Resident Evil 0, 1, 2 en 3 met daarbij ook geheel nieuwe locaties. Deze keer speel je vanuit first person view en zul je de Wiimote gebruiken als geweer. Deze light-gun stijl gameplay zal worden gecombineerd met interactieve routes, waarbij je tal van wapens zult vinden en nieuwe vijanden je de weg zullen blokkeren.

Winkelwagentjes

Het werk in een supermarkt is helemaal niet zo saai als veel mensen denken. Tuurlijk, je hebt van die dagen dat je urenlang achter de kassa zit te gapen, maar het werk is ook wel afwisselend. Ikzelf doe niet alleen de klus van caissiŤre, maar ook allerlei andere werkzaamheden. Zo sta ik net zo vaak achter de balie bij de klantenservice en de tabakverkoop. Dan krijg je de vreemdste vragen. Mij maakt het niet uit.

[Upd] Van Dieren met spoed naar ziekenhuis

Excelsior-speler Renť van Dieren is maandagmiddag met spoed naar het ziekenhuis gestuurd. De 26-jarige middenvelder had al last van een blessure aan zijn lies, maar bleek kort na aankomst bij de club niet meer te kunnen lopen.

"Renť heeft zondag nog getraind en pas daarna klaagde hij over zijn lies", aldus trainer Ton Lokhoff. "Die pijn is zo erg geworden dat hij het ene been niet meer voor het andere kon zetten." Van Dieren zal vandaag een MRI-scan ondergaan om de exacte oorzaak te bepalen.

Update 16:41

Na onderzoek blijkt dat Van Dieren een spierontsteking heeft opgelopen in zijn lies. Van Dieren zal door de ontsteking enkele weken uitgeschakeld zijn.

Verdachte Schipholbrand op vrije voeten

Icoon JustitieDe verdachte van de Schipholbrand, waarbij eind oktober 2005 elf mensen omkwamen, komt vrij. Het gerechtshof in Amsterdam heeft dat vandaag bepaald. De Libiër Ahmed al-J. zat in voorlopige hechtenis in afwachting van zijn hoger-beroepszaak.

De rechtbank in Haarlem veroordeelde Al-J. in juni tot drie jaar celstraf wegens opzettelijke brandstichting in zijn cel in het cellencomplex op Schiphol-Oost.

Het gerechtshof besloot de hechtenis te schorsen in verband met de persoonlijke omstandigheden van de verdachte. Hij moet zich wel aan een aantal voorwaarden houden. Het is hem verboden het land te verlaten en hij moet acte de presence geven bij de verdere behandeling van de zaak. Het is nog niet bekend wanneer het hof de zaak inhoudelijk behandelt.

De rechtbank achtte in juni bewezen dat de Libiër in zijn cel een brandende sigarettenpeuk heeft weggeschoten zonder op te letten waar die terechtkwam. Daarmee heeft Al-J. de het risico aanvaard dat brand zou ontstaan, aldus de rechtbank.

De ontwikkeling van de brand verliep dramatisch, onder meer doordat de bewakers die Al-J. uit zijn cel bevrijdden de deur open lieten staan. Als zij de deur gesloten hadden, had het vuur nooit zo snel om zich heen gegrepen. In een mum van tijd stond de gang waar de cellen op uitkwamen vol rook en liep de temperatuur zeer hoog op. De bewakers konden niet alle gevangenen bevrijden.

Oorsprong, oorzaak en toedracht van de brand worden opnieuw onderwerp van onderzoek, op verzoek van de verdediging. Het hof stemde daar in principe mee in, maar wil wel van Al-J.'s advocaat horen wie het onderzoek gaan doen.

Immuniteit beveiligingsfirma's Irak opgeheven

Icoon BuitenlandsHet Iraakse kabinet heeft vandaag ingestemd met het opheffen van de immuniteit van buitenlandse beveiligingsfirma's in Irak. "Niet-Iraakse firma's en hun werknemers vallen dan onder de Iraakse wet'', aldus een woordvoerder.

Buitenlandse particuliere beveiligers in Irak grijpen geregeld naar hun wapens als ze zich bedreigd voelen. Juridisch waren ze tot dusver nagenoeg onschendbaar, omdat ze niet onder het Iraakse en Amerikaanse militaire recht vielen. De Iraakse regering wilde dit veranderen door een wet van de voorlopige regering uit 2004 te wijzigen. Aanleiding hiervoor was een incident in Bagdad waarbij medewerkers van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater USA zeventien burgers doodschoten.

Door het incident met Blackwater USA is de relatie tussen Bagdad en Washington onder druk komen te staan. Volgens de Iraakse regering schoten de beveiligers zonder aanleiding. Het bedrijf zegt dat zijn werknemers onder vuur lagen. De nieuwe wet trekt de immuniteit in van werknemers die vallen onder Order 17. Deze controversiële maatregel werd uitgevaardigd door de tijdelijke bestuurscoalitie (CPA) in Irak en geeft immuniteit aan buitenlandse werknemers.

De nieuwe wet, die nog aan het parlement wordt voorgelegd, verplicht buitenlandse beveiligers medewerking te verlenen wanneer ze worden doorgelicht door Iraakse veiligheidstroepen en verplicht beveiligers een wapenvergunning op zak te hebben. Buitenlandse beveiligingsfirma's moeten zich ook registreren in Irak. Alle Amerikaanse diplomaten worden in Irak beveiligd. In dit land zijn alleen al duizend man voor het bedrijf Blackwater uit North-Carolina werkzaam.

Jami vanaf woensdag PvdA-lid af

Icoon PolitiekEhsan Jami, de voorzitter van het Comité van ex-moslims, wordt waarschijnlijk morgen geroyeerd als PvdA-lid. Jami zit in Leidschendam-Voorburg voor de PvdA in de gemeenteraad, maar hij heeft te kennen gegeven als eenmansfractie verder te willen.

Vanavond beslist de griffie in Leidschendam-Voorburg hierover, aldus een PvdA-woordvoerster. Zodra Jami formeel als eenmansfractie is erkend, wordt hij volgens het PvdA-reglement automatisch geroyeerd als lid.

Jami kwam in conflict met de PvdA door zijn uitspraken over de islam. De fractie in Leidschendam-Voorburg had hem gevraagd zijn raadszetel ter beschikking te stellen. Jami weigerde. Hij kondigde aan als zelfstandig raadslid verder te willen, maar wilde tevens PvdA-lid blijven. De reglementen van de partij staan dat niet toe.

 

Jami

Eenmansfractie..

BraziliŽ organiseert WK voetbal 2014

BraziliŽ heeft vandaag officieel het WK Voetbal 2014 toegewezen gekregen. De uitverkiezing komt niet als een verrassing: BraziliŽ was de enige kandidaat en onlangs hebben inspecteurs van de FIFA al een positief rapport uitgebracht over de Braziliaanse organisatie.

Colombia had zich in de beginperiode ook kandidaat gesteld voor het WK 2014, maar uiteindelijk trok dat land zich terug. De Brazilianen moeten voor het WK wel zo'n 750 miljoen euro investeren om de vervallen stadions die het land bezit te renoveren. Namens het gastland kreeg Romario vandaag in ZŁrich de wereldbeker overhandigd van FIFA-preses Sepp Blatter.

Het is voor BraziliŽ de tweede keer dat het een WK mag organiseren. In 1950 organiseerde BraziliŽ voor het eerst het wereldkampioenschap.

Wilders te koop op Marktplaats

Icoon Weird"Zet ze maar op marktplaats.nl", een uitspraak die Geert Wilders onlangs heeft gedaan over de Antillen, wordt nu tegen hem gebruikt. Een verkoper uit Breda heeft nu Wilders op marktplaats aangeboden.

De verkoper is het oneens met de standpunten van Wilders en vraagt daar nu op een ludieke manier aandacht voor. Wilders wilde zelf de Antillen aanbieden als ze nog ťťn keer een fout zouden maken. De premier van de Antillen deed de uitspraak af als ''een goedkope poging te scoren bij de kiezers''. Wie Wilders wil kopen is helaas te laat, hij is al van de site gehaald.
Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Krakers bekogelen politie tijdens ontruiming

Icoon BinnenlandsEen groepje krakers heeft vanochtend tijdens een ontruimingsrondje van de politie in Amsterdam agenten bekogeld met verfbommetjes. Zes personen zijn tot nu toe aangehouden, liet een woordvoerder van de politie weten.

De politie was rond 10.30 uur nog bezig met het eerste pand aan het Damrak. Volgens de zegsman stuitte de mobiele eenheid (ME) op flink wat barricades.

De ME ontruimt een paar keer per jaar kraakpanden in de stad. Voor vandaag staan er zeven op het programma. De actie begon rond 07.00 uur.

Ontruiming

VVD verliest 1500 leden na vertrek Verdonk

Icoon PolitiekHet vertrek van Rita Verdonk uit de VVD heeft de afgelopen weken geleid tot 1500 leden die hun lidmaatschap beŽindigden. Daartegenover staan zeshonderd nieuwe leden.

Een VVD-woordvoerder bevestigde vandaag een bericht hierover in de Volkskrant. Hij spreekt van een "unieke situatie''. "Zulke grote aantallen die komen en gaan in zo'n korte tijd hebben we niet eerder gehad.''

Verdonk stapte onlangs uit de VVD nadat het partijbestuur haar een ultimatum had gesteld. Verdonk moest kiezen tussen haar lidmaatschap van de Tweede Kamer en dat van de VVD. Ze koos voor het eerste en heeft inmiddels de beweging Trots op Nederland opgericht.

Nu nog lege stoelen, straks 1500 extra leden?

Betrapt: Seks met overleden 92-jarige

Icoon Shocking'Only in America.' Tenminste, dat mag je hopen. Een 24-jarige technisch medewerker van het Holy Name Hospital in het Amerikaanse Teaneck werd in het mortuarium betrapt in een compromitterende situatie. Hij was bezig om zijn lusten te botvieren op het lichaam van een overleden 92-jarige vrouw.

De medewerker werd door bewakers aangehouden op beschuldiging van necrofilie. Hij mag nooit meer werken in de gezondheidssector en moet een psychologisch onderzoek ondergaan.
Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Stam kan aftrainen bij Zwolle

Jaap Stam kan bij FC Zwolle in alle rust aftrainen. De trainer van de club uit de Jupiler League, Jan Everse, heeft dat de verdediger, die gisteren officieel een punt achter zijn loopbaan zette, aangeboden.

Daarnaast ziet Everse voor Stam, die zijn loopbaan begon bij Zwolle, een plaats in de organisatie van de club. Stam heeft gisteren echter aangegeven dat hij voorlopig afstand wil nemen van het voetbal.

'Geen vonnis Al-Mansouri'

Icoon BinnenlandsEr is geen vonnis uitgesproken over de mensenrechtenactivist Abdullah al-Mansouri. Dat heeft minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) vandaag vernomen van de ambassadeur van Iran en de autoriteiten in Teheran. Verhagen vertelde dit vanmiddag aan de Tweede Kamer.

Verhagen stuurt volgende week zijn hoogste politieke ambtenaar naar Teheran om duidelijk te maken dat Nederland toegang moet krijgen tot de mensenrechtenactivist die een Nederlands paspoort heeft. Nederland heeft geen toegang tot de man, omdat de Iraanse autoriteiten zijn Nederlandse nationaliteit niet erkennen. Tot nu toe heeft Iran zich ook niet gehouden aan de afspraak dat de Nederlandse ambassade de rechtzaken kan bijwonen.

Het is de tweede keer dat de minister de Iraanse ambassadeur heeft ontboden om opheldering te geven over geruchten dat er een doodvonnis zou zijn uitgesproken. Verhagen heeft de ambassadeur wederom gewezen op de niet nagekomen afspraken en aangegeven dat 'onverhoopte ontwikkelingen ambtelijk ernstige gevolgen' kunnen hebben.

Verder benadrukte de minister dat politie, justitie en de Nederlandse veiligheidsdiensten de aangifte van Al-Mansouri's zoon moeten onderzoeken, die zegt meerdere keren bedreigd te zijn door IraniŽrs. 'Het kan', zei Verhagen, 'niet zo zijn dat Iran of een ander land mensen in Nederland bedreigt'. Iedereen moet in Nederland kunnen zeggen wat je wilt en kunnen opkomen voor zijn vader, zei hij.

De SP wil dat het kabinet koningin Beatrix vraagt om contact te zoeken met het staatshoofd van Iran. Maar Verhagen zei 'terughoudend' te willen zijn met de rol van het staatshoofd.

Maxime Verhagen

Dries: 'seks met andermans bruid'

Icoon OpmerkelijkDries Roelvink, onze Nederlandse variant op Paris Hilton qua aandacht vragen, heeft in het BNN-programma Spuiten & Slikken een schokkende bekentenis afgelegd: "Ik zette haar gewoon tegen de muur." Hij doelde daarbij op een bruid die hij op haar eigen bruiloft doorsmeerde even voor hij een muzikaal nummertje op de planken zou doen.

"De bruid was een vriendin van me en ik zou op haar bruiloft gaan zingen. Vlak voordat ik zou optreden kwam ze nog even bij me langs om te vragen hoe het ging. Van het een kwam het ander. Voordat we het wisten waren we aan het zoenen en uiteindelijk zette ik haar maar tegen de muur." Veel kwaad hebben Dries zijn inspanningen het koppeltje niet gedaan, "ze hebben samen drie kinderen en ze zijn gelukkig getrouwd."

De zanger die moeite heeft om Ahoy vol te krijgen, was erg openhartig over zijn seksuele escapades. Zijn vreemdste plek om seks te hebben was "in een woonkamer, die gevuld was met zo'n twintig man. Mijn toenmalige vriendinnetje zat bij mij op schoot, met haar rug tegen me aan. Ze had opeens mijn broek geopend. Met een kamer vol visite hebben we heel stiekem seks gehad. Volgens mij had maar ťťn iemand het door." En ja, voor degene die het willen weten, meneer Roelvink heeft toen ook een hoogtepunt bereikt. Nieuws over de hoogtepunten van Yolanthe en Jan Smit uit het zelfde tv-programma kon je gisteren al lezen.
Met dank aan dheruer voor de submit.

Prins durft pedosite niet te bekijken

Icoon KoningshuisPrins Willem-Alexander heeft de inmiddels veelbesproken pedosite Martijn.org met de foto's van zijn dochters en van twee kinderen van prins Maurits niet durven bekijken. ''Ik wil hem ook niet zien. Ik ben bang dat ik dan misschien door het lint zou gaan'', aldus de prins vandaag in Bhutan.

De prins brengt met prinses Máxima een officieel bezoek aan het land. Gisteren diende in Nederland een kort geding tegen de makers van de site. De foto's moeten eraf en er moet een bedrag van 50.000 euro worden betaald door degenen die erachter zitten.

De Prins van Oranje wil dit soort praktijken 'meteen aanpakken'. ''Het eerste doel is om dit voor onze eigen kinderen in de toekomst te voorkomen.'' De troonopvolger hoopt ook jurisprudentie te krijgen voor andere mensen met kinderen. Prinses Maxima: ''Als ze onze kinderen erop zetten, dan doen ze dat ook met die van anderen''.

Tijdens de rechtszaak zei de advocaat gisteren dat de prins en prinses 'ernstig verontrust' waren. De prins zelf noemde dat vandaag ''natuurlijk een understatement''. ''Als kinderen op deze manier misbruikt worden, dan zijn daar geen woorden voor.''

Streaming PC games spelen

Stel je hebt thuis een netwerk met ťťn high-end PC, waar ieder spel als een zonnetje op draait. Maar je kleine broertje zou het spel ook graag spelen op zijn wat mindere computertje. Dan zou het eigenlijk heel handig zijn als het gewoon te streamen is van de ene PC naar de andere. Dat moeten de makers van StreamMyGame ook hebben gedacht, zij hebben namelijk software ontwikkeld die dit mogelijk maakt.

Wanneer je je registreert bij deze website ontvang je een plugin, genaamd Streamer. Deze maakt het mogelijk om via de website games als stream aan te bieden, of aangeboden games gestreamed te spelen. Dit werkt als volgt, iemand zet zijn PC op als server en installeert daarop een game. Vervolgens meldt hij de game aan op de website. Die maakt de game dan beschikbaar voor andere leden en geeft hen de mogelijkheid de game gestreamed te spelen vanaf de server. Tevens is het mogelijk om andere gebruikers mee te laten kijken hoe jij speelt.

Momenteel kunnen alleen games binnen een LAN worden gestreamed, maar voor het einde van dit jaar moet het ook via Internet mogelijk zijn. Wil je meer weten over hoe dit werkt en wat de eventuele kosten ervan zijn, klik dan hier!



AustraliŽ ook kandidaat WK 2018

De Benelux krijgt concurrentie in strijd om de organisatie van het wereldkampioenschap voetbal in 2018. De directeur van de Australische voetbalbondfederatie, Ben Buckley, heeft laten weten dat zij zich ook kandidaat willen stellen.

AustraliŽ maakte zijn belangstelling bekend meteen na het besluit van wereldbond FIFA om het rotatiesysteem op te geven. Dat houdt in dat het WK niet meer beurtelings aan een van de zes continenten wordt toegewezen. Iedere vier jaar kunnen landen van alle continenten zich kandidaat stellen om het WK te organiseren.

Momenteel onderzoekt de KNVB de haalbaarheid om in 2018 samen met BelgiŽ en Luxemburg het WK te organiseren.

Van den Bergh nooit meer weg uit Amerika

Voormalig FC Utrecht-speler Dave van den Bergh is na verschillende avonturen bij Nederlandse clubs, helemaal op zijn plek in de Verenigde Staten. Hij wil er nooit meer weg.

Wie genoot er nou niet van de razendsnelle acties van Van den Bergh. Links in de spits was hij altijd een gevaarlijke kracht bij FC Utrecht, maar Van den Bergh wou altijd terug naar het land waar zijn vrouw vandaan komt: Amerika. Na het seizoen 2005/2006 mocht van den Bergh dan toch van FC Utrecht zijn contract verbreken in Nederland om zijn droom in Amerika waar te maken. De club waar hij een contract tekende was de Kansas City Wizards, maar dit jaar stapte hij al weer over naar de New York Red Bulls.

De thuishaven van de club is het grote Giants Stadium. Dit heeft wat weg van het Spaanse Nou Camp in Barcelona. Er kunnen ongeveer 80.000 mensen in, al zal het stadion nooit zo vol zitten. Voetbal is in Amerika lang niet zo groot als in Europa. Bij de New York Red Bulls zitten er gemiddeld 18.000 bezoekers, wat nog niet eens zo slecht is voor het voetbal daar.

Van den Bergh zegt al gelijk goed te zijn ontvangen in New Jersey, waar de voetballer woont. "De verhuisdozen waren nog niet uitgepakt of er stond al een appeltaart van de buren in ons huis. Wat me ook positief verraste, was dat de buurman niet alleen zijn eigen gras maaide, maar ook dat van ons", vertelt Van den Bergh. Als Van den Bergh terugdenkt aan zijn jaren bij FC Utrecht vertelt hij moeite te hebben gehad met de manier waarop oud trainer Booy omging met bepaalde disciplines buiten de trainingen en wedstrijden om. "Op het trainingscomplex mocht je geen petje dragen. Foekes standpunt is: als je buiten de lijnen gedisciplineerd bent, ben je dat op het veld ook. Alsof ik mijn mannetje laat lopen, omdat ik buiten het veld een petje draag. Onzin." Ook geeft hij als voorbeeld aan dat je in Nederland altijd in vooraf bepaalde trainingskleding moet trainen. Bij Kansas City mag hij trainen in de kleding waar hij zich lekker in voelt.

Hij zal altijd een Nederlander blijven maar heeft er weinig van meegenomen naar de andere kant van de wereld. Het enige wat hij blijft gebruiken is een stuk kaas en hagelslag. "Ik ben en blijf een kaaskop." Het is voor hem uitgesloten dat hij ooit weer terug zal keren naar Nederland. "Ik hoop nog drie of vier jaar te voetballen en daarna naar Texas te verhuizen. Mijn schoonouders wonen namelijk in Dallas."

Grootste dam in Irak dreigt door te breken

Icoon RampIraks grootste dam dreigt door te breken. Als dit gebeurt, is de kans groot dat honderdduizenden mensen verdrinken en twee grote steden onder water lopen. Dit meldde de Washington Post vandaag.

Experts van het Amerikaanse leger hebben gewaarschuwd dat de Mosul-dam in het noorden van Irak dreigt te bezwijken onder de enorme waterdruk en noemden de dam "de gevaarlijkste in de wereld''. Een Amerikaans reconstructieproject om de dam te versterken mislukte door onenigheid in het management.

Naar schatting zou de doorbraak 500.000 mensen het leven kosten. De noordwestelijke stad Mosul en de hoofdstad Bagdad zouden geheel of gedeeltelijk onder water verdwijnen.

Lees ook op het Forum
Met dank aan Annator voor de submit.

Rotterdam CS en omgeving weer vrijgegeven

Icoon Binnenlands Het Centraal Station in Rotterdam is vandaag om 14.00 uur weer vrijgegeven. Het station en de nabije omtrek was een uur eerder ontruimd wegens een volgens de politie 'verwarde vrouw'. Deze beweerde een bom bij zich hebben, maar het bleek loos alarm. De vrouw is aangehouden.

Zowel het treinverkeer van en naar Rotterdam als het overige verkeer in de buurt komt weer op gang. Ook de winkels in de buurt zijn weer toegankelijk.

FIFA stelt experiment met lijnrechter uit

De FIFA stelt het experiment met een extra lijnrechter voor het strafschopgebied een jaar uit. Deze extra leidsman moet de scheidsrechter en zijn assistenten helpen met het in de gaten houden van de activiteiten rond het zestienmetergebied.

De bedoeling was dat hiermee begin december, tijdens het WK voor clubteams in Japan, zou worden getest. FIFA-voorzitter Sepp Blatter heeft gisteren bekend gemaakt dat het volgend jaar pas zal gaan gebeuren, tijdens de jeugd WK's voor vrouwen.

Blatter bevestigde gisteren dat bij het WK voor clubteams wel zal worden gespeeld met een chip in de bal. Met deze technologie kan bij twijfel worden aangetoond of een bal wel of niet over de doellijn is gegaan.

Van der Vaart terug op het trainingsveld

Rafael van der Vaart traint weer mee met de selectie van HSV. De Nederlandse spelbepaler stond twee weken aan de kant door een spierscheurinkje in het linkerbovenbeen dat hij opliep in de EK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen SloveniŽ.

"Mooi om weer met de jongens op het veld te staan", aldus de aanvoerder van HSV. Met Nigel de Jong, die tijdens de training van het Nederlands elftal geblesseerd raakte, gaat het ook de goede kant op. Hij deed gisteren wat lichte oefeningen met de bal.

Mateja Kezman moet onder het mes


FenerbahÁe-speler Mateja Kezman ondergaat binnenkort een operatie aan zijn meniscus en zal hierdoor een zeker een maand uitgeschakeld zijn.

De ServiŽr dient voor de operatie een specialist uit Qatar te bezoeken die de ingreep zal gaan uitvoeren. Kezman had in zijn periode bij Atlťtico Madrid al problemen met zijn meniscus.

De ex-PSV'er gaf verder in een interview op de Turkse televisie aan, dat hij open staat voor vertrek in de komende winterstop, aangezien hij niet erg gelukkig is bij FenerbahÁe. Kezman speelde dit seizoen nog maar zes wedstrijden, waarin hij slechts ťťn keer het net vond.

FIFA schorst Koeweit

Koeweit mag niet deelnemen aan de kwalificatiecyclus voor het WK van 2010. Een verzoek van de Aziatische voetbalbond om Koeweit voor onbepaalde tijd te schorsen, is door de FIFA gehonoreerd.

De Aziatische voetbalbond had om de schorsing gevraagd omdat de regering in het oliestaatje zich te veel met de sport bemoeit.

De FIFA liet verder weten dat ook Iran en Peru in de gevarenzone zitten. "Beide landen kunnen geschorst worden, als de situatie niet normaliseert", aldus een verklaring van de FIFA.

Quansah mist bekerduel tegen Omniworld

Kwame Quansah mist vanavond de bekerwedstrijd van Heracles tegen FC Omniworld. De 24-jarige aanvaller kampt nog altijd met een spierblessure in zijn rechterheup.

"De wedstrijd tegen Omniworld komt voor hem te vroeg, hopelijk kan hij er zondag tegen FC Twente weer bij zijn", aldus fysiotherapeut Jos van Putten.

Eddy Bosnar maakt wel weer deel uit van de selectie. De Australische verdediger had last van een blessure aan de onderrug.

Keepersprobleem bij Internazionale

Internazionale kampt met een keepersprobleem. De komende zes weken kan trainer Roberto Mancini niet over Francesco Toldo beschikken. De eerste doelman van de landskampioen werd vanmorgen aan zijn voet geopereerd. Ook Julio Cesar, de eerste vervanger van Toldo, is geblesseerd. Hij heeft een rugblessure.

Mancini zal voorlopig een beroep doen op Paolo Orlandini. De 35-jarige derde doelman zal morgenavond tegen Genua waarschijnlijk bij Internazionale onder de lat staan.

CD: Pinback - Autumn of the Seraphs

Sommige dingen zouden eigenlijk nooit moeten veranderen. Zoals de Amerikaanse indieband Pinback, die al jaren hetzelfde doet, met veel lof van de critici, maar weinig succes. Het repertoire van Pinback kent weinig variatie. Dat is deels hun kracht, vanwege de herkenbare sound, maar ook een zwakte. Elk album heeft een nogal beperkte houdbaarheidsdatum, en dat is voor hun vierde plaat Autumn of the Seraphs niet anders.




Barzani volgt geen bevelen Turkije op

Icoon Buitenlands De regionale president in Koerdisch Noord-Irak, Massoud Barzani, is niet van plan bevelen van Turkije op te volgen over het bestrijden van de opstandige Koerdische beweging PKK. Barzani zei dat in een vandaag gepubliceerd interview met de Turkse krant Milliyet.

Barzani zei dat Turkije niet hem praat, maar dat de Turkse regering wel van hem vraagt actie tegen de PKK te ondernemen. ''Ik ben een vriend van Turkije. Maar ik volg geen bevelen op van Turkije of iemand anders'', aldus de topbestuurder van het Koerdische Noord-Irak.

Turkije heeft het bestuur van Barzani beticht van het tolereren van de PKK. Strijders van die groepering in het noorden van Irak steken geregeld de grens met Turkije over om militaire acties uit te voeren. Vorige week riep Barzani de PKK op de gewapende strijd tegen Turkije te beëindigen.

Metgod stapt na dit seizoen op bij AZ

Edward Metgod verlaat AZ aan het eind van dit seizoen. Sinds een aantal jaar is Metgod assistent-trainer in Alkmaar, eerst naast Co Adriaanse en tegenwoordig aan de zijde van Louis van Gaal.

"Ik wil op eigen benen staan. Het is nu of nooit," aldus de 47-jarige oud-speler, "Uitzicht op de functie van hoofdtrainer bij een andere club heb ik nog niet, er zijn alleen nog vage contacten."

Uitslagen Portugal speelronde 8

In Portugal werd afgelopen weekend en gisteravond weer een speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Vitor.Guimar„esUni„o Leiria2-1
BelenensesAcadťm.Coimbra0-0
Vitůria SetķbalPaÁos Ferreira3-1
CD NacionaSp. Portugal0-0
EstrÍla AmadoraBoavista0-0
BenficaCS MarŪtimo2-1
NavalSp. Braga1-1
PortoLeixűes SC3-0

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1Porto880015-124
2Benfica844111-316
3Sporting Portugal843112-415
4Vitor.Guimar„es843111-815
5Vit. Setķbal835012-614
6CS MarŪtimo842211-514
7Sp. Braga83238-811
8Belenenses83238-911
9Estr. Amadora814316-87
10CD Nacional81434-77
11Acad. Coimbra81434-97
12Naval81345-146
13Leixoes SC80626-106
14Boavista80533-95
15Pac. Ferreira81256-135
16Uniao Leira80354-123

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1Lisandro LůpezPorto6
2MakukulaMarŪtimo Funchal4
=FajardoVitůria Guimar„es4
=MatheusVitůria Setķbal4
5KanuMarŪtimo Funcha3
=Nuno GomesBenfica3
=LiťdsonSporting Lissabon3

Programma :

DatumThuis:Uit:
02/11PortoBelenenses
03/11LeixoesSp. Braga
03/11Pacos FerreiraBenfica
04/11Acadťm.CoimbraEstrÍla Amadora
04/11BoavistaVitoria Setubal
04/11Sp. PortugalNaval
04/11Uniao LeiriaNacional
05/11CS MarŪtimoVitor.Guimar„es

18 'kinderontvoerders' Tsjaad aangeklaagd

Icoon Buitenlands Een rechtbank in Tsjaad heeft zestien Europeanen en twee TsjadiŽrs aangeklaagd in verband met het weghalen van 103 kinderen uit het Afrikaanse land. Dat heeft de Tsjadische regering vandaag laten weten.

Vrijwilligers van de Franse organisatie Zoe's Ark probeerden vorige week 103 kinderen vanuit Tsjaad in het vliegtuig naar Frankrijk mee te nemen.

Negen Franse burgers, leden van Zoe's Ark, en drie journalisten, werden aangeklaagd wegens fraude en ''het ontvoeren van minderjarigen met het doel hun civiele status in gevaar te brengen'', liet een Tsjadische functionaris weten.

Belgische piloot
Zeven Spaanse bemanningsleden van het vliegtuig dat de kinderen het land uit zou brengen en twee mensen uit Tsjaad zijn aangeklaagd wegens medeplichtigheid. Een Belgische piloot die vastzit in de hoofdstad Ndjamena kan ook nog worden aangeklaagd. Het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken liet vanochtend in een verklaring weten dat het de aanklachten niet accepteert.

Volgens Zoe's Ark zijn de 103 kinderen wezen uit de Sudanese crisisregio Darfur. De organisatie ontkent dat ze de kinderen voor illegale adoptie wilden verkopen. De Franse president Nicolas Sarkozy noemde de poging ''illegaal en onacceptabel''.

Vervoerskosten
Sudan en Tsjaad staan geen adoptie van hun kinderen in het buitenland toe. Toch zouden Franse en Belgische gezinnen al bedragen tussen 2800 en 6000 euro hebben betaald voor een kind, naar verluidt om de vervoerskosten te dekken. De organisatie zei met medeweten van de Tsjadische en Franse autoriteiten te handelen, maar Frankrijk ontkende dit.

De VN-kinderorganisatie Unicef zegt dat de kinderen die nu worden opgevangen in de oostelijke stad Abeche (Tsjaad), 's nachts huilend om hun ouders vragen en zeggen afkomstig te zijn uit Tsjadische dorpen.

'Kidnapping'
President Idriss Deby van Tsjaad beloofde de Europeanen streng te straffen voor de poging die hij kwalificeerde als 'kidnapping' en 'kinderhandel'. Deby suggereerde dat de groep de kinderen probeerde te verkopen aan pedofielen of van plan was ze te vermoorden om hun organen te verkopen.

In het oosten van Tsjaad verblijven ruim 400.000 vluchtelingen, van wie de meerderheid afkomstig is uit de regio Darfur (Sudan). Volgende maand wil de Europese Unie 4000 militairen naar Tsjaad sturen om de vluchtelingencrisis tegen te gaan. Daarvoor heeft de EU wel de steun van de Tsjadische autoriteiten nodig. Franse politici waarschuwden dat het Afrikaanse land de ontvoeringszaak in de onderhandelingen kan gaan gebruiken.

Eurlings wil rijbewijs vanaf 17 jaar

Icoon Politiek Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat wil het voor 17-jarigen mogelijk maken hun rijbewijs te halen. Tot hun achttiende jaar mogen ze dan alleen onder begeleiding autorijden.

Zo kunnen beginnende bestuurders extra rijervaring opdoen onder begeleiding van een ervaren bestuurder.

In Duitsland is dit experiment al langer aan de gang, en zijn de resultaten erg hoopgevend. Uit de cijfers blijkt dat jeugdige bestuurders daar bij minder ongevallen betrokken zijn. Het is nog niet bekend wanneer Eurlings het experiment in gaat voeren.

Met dank aan Jandewit voor de submit.

Zoon Mansouri bedreigd

Icoon Binnenlands Adnan al-Mansouri, zoon van de in Iran met executie bedreigde Abdullah al-Mansouri, wordt bedreigd door IraniŽrs. Hij heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie, zei hij vanochtend.

Adnan al Mansouri (35) zegt de vele bedreigingen zowel telefonisch als aan zijn huisadres in Maastricht te krijgen. Als gevolg daarvan durft hij niet lang op een plek te blijven en slaapt hij telkens ergens anders.

Ook zijn moeder, broer en zussen mijdt hij zoveel mogelijk, om hen niet in gevaar te brengen. Adnan zet hemel en aarde in beweging om zijn vader Abdullah (62) te redden van een dreigende executie. De in Nederland koninklijk onderscheiden mensenrechtenactivist uit Maastricht wordt in Iran beschuldigd van terrorisme.


Adnan al-Mansouri

'Valencia wil Ronald Koeman'

Volgens de Spaanse sportnieuwswebsite Sport.es staat Ronald Koeman bovenaan het verlanglijstje van Valencia om de onlangs ontslagen coach Quique Flores te vervangen, die bij Valencia een teleurstellende seizoensstart meemaakte.

De club uit Valencia zou het management van Koeman al gepolst hebben. Aangezien Koeman bij PSV nog een vast contract tot medio 2008 heeft, zou Valencia bereid zijn met PSV te onderhandelen over een afkoopsom; ook omdat het voor PSV geen gunstige periode is om haar coach te verliezen na een kwart van het seizoen.

Volgens Studio Voetbal zou PSV interesse hebben in Martin Jol, om eind van de van de zomer Ronald Koeman op te volgen. Ondanks dat het geruchten zijn van de Spaanse sportsite, zou PSV wel eens eerder dan eind van het seizoen een nieuwe trainer nodig kunnen hebben.

'Het wordt heel onrustig binnen 15 jaar'

Willem MiddelkoopOp dit moment krijg je voor 1 euro ongeveer 1,44 dollar. Maar dat wordt binnenkort veel meer, zegt Willem Middelkoop. Hij is journalist van RTL Z. In zijn boek 'Als de dollar valt' waarschuwt hij voor een wereldwijde crisis als de waarde van de dollar verder weg zakt. "Het kan heel erg onrustig worden", zo waarschuwde hij gisteravond in FOK!radio.

"Het financiŽle systeem zoals we dat vanaf de Tweede Wereldoorlog kennen gaat in elkaar zakken, daar is iedereen het wel over eens. Alleen wanneer is de vraag." Volgens Middelkoop is de dollar als wereldmunt ons opgedrongen na de Tweede Wereldoorlog. "De Amerikanen gingen als overwinnaars van die oorlog nadenken over hoe je een systeem op kunt zetten waar zij maximaal van zouden kunnen profiteren. En toen is er een systeem aan ons 'verkocht' waardoor de dollar het anker is van het hele financiŽle/economische stelsel. Dat gaf de VS groot voordeel, want zij kunnen de dollar als enige gratis drukken terwijl de rest van de wereld de dollar moet aanschaffen."

Het gevolg was dat Amerika de laatste 70 jaar economisch gigantisch kon groeien. "Alle grondstoffen moesten in dollars verhandeld worden. Dus dat verklaart ook meteen waarom de VS zo goedkoop olie konden importeren. En goedkope energie is een garantie voor grote groei."

Als de dollar valtMiddelkoop voorspelt dat de dollar als anker van het financiŽle stelsel binnen vijf tot vijftien jaar weg gaat vallen. "Hoe dat precies zal verlopen weet niemand, maar waarschijnlijk gaat dat gepaard met grote schokken. Het kan daardoor heel erg onrustig worden."

De val van de dollar komt onder anderen omdat de munt niet meer gedekt wordt door goud. De hoeveelheid goud en dollars staan dus niet meer in verhouding met elkaar. De Verenigde Staten drukken flink meer dollars om de schulden te kunnen betalen. "Tot 1971 was de dollar gekoppeld aan goud. Het systeem is aan de rest van de wereld 'verkocht' met de belofte dat je de Amerikaanse munt altijd kon inwisselen tegen goud. Maar toen een aantal Europese landen dat daadwerkelijk deden, dreigde al het Amerikaanse goud naar het buitenland te verdwijnen en heeft president Nixon die koppeling verbroken. Sinds dat moment is de dollar niet meer gedekt en is het een beetje wat de gek ervoor geeft", zegt Middelkoop.

Ook in Nederland, waar we de euro hebben, gaan we er veel last van krijgen als de dollar in elkaar zakt. "Als er een probleem komt met de dollar, dan zal dat in de hele wereld te voelen zijn, omdat het complete financiŽle systeem rondom de dollar gebouwd is." Wat er precies zal gebeuren weet dus niemand. De VPRO heeft in 2005 al wel een documentaire gemaakt waar een mogelijk scenario in gemaakt is.

En wat moet je doen als simpele Nederlandse burger? "Je zult minder getroffen worden door een crisis als je cash geld op zak hebt. En als je echt vermogend bent moet je het papierengeld omzetten in echt iets waardevols, zoals goud en zilver. Dat verliest nooit z'n waarde." Het is ook waarschijnlijk dat er een run op pinautomaten komt en dat het geld dan opeens op is. "Het geld dat je naar de bank hebt gebracht is namelijk al acht keer uitgeleend, dus echt niet al het geld ligt fysiek bij de bank."

Het lijkt allemaal erg dramatisch. Is er niet gewoon iets aan te doen? "Nee.", zegt Middelkoop stellig. "Dat is het vervelende als je de mensen hoort die er verstand van hebben."

Het interview met Willem Middelkoop in FOK!radio is hier terug te luisteren.

'Meer wapens op scholen'

Icoon BinnenlandsIn de afgelopen drie maanden is het aantal geregistreerde wapens op scholen met 20 procent gestegen. Dit berekende Iris VO op verzoek van BNR Nieuwsradio naar aanleiding van diverse incidenten op scholen.

Sinds enkele jaren wordt door Iris VO het wapenbezit op scholen geregistreerd, voorheen louter op verzoek van de gemeenten Amsterdam en Rotterdam. Inmiddels is bekend gemaakt dat ruim 250 scholen gegevens aanleveren.

Iris VO meent dan ook dat het werkelijke wapenbezit veel hoger ligt dan het geregistreerde. "We houden er rekening mee dat het personeel van de scholen natuurlijk lang niet alles weet", aldus een woordvoerder. Hij meent dan ook dat slechts 15 procent van het werkelijke wapenbezit ook echt gerapporteerd wordt.

Het aantal incidenten op scholen lijkt toe te nemen, zeker door de aandacht in de media. Vorige week werd een scholier in Amsterdam-Zuidoost neergestoken . Drie weken terug werd een andere scholier in Amsterdam nog doodgestoken na een incident met een gegooide pen. In september werd een student in een klaslokaal aangevallen door drie buitenstaanders.

[Update] Xbox Live doet het weer

Na een korte onderbreking van ongeveer een uurtje doet Xbox Live het weer. Microsoft heeft nog geen officiŽle verklaring gegeven voor deze downtime.

Originele bericht:

Zoals sommigen van jullie misschien al gemerkt hebben: Xbox Live doet het momenteel niet. Volgens de klantenservice van Microsoft zijn ze er mee bezig en hopen ze het zo snel mogelijk opgelost te hebben. Er liggen een aantal servers uit, waaronder ook die van xbox.com waardoor ook de website niet te bereiken is.

Er gaan gelijk alweer geruchten dat dit te maken heeft met de aankomende herfst-update, want vorig jaar kwam die update ook rond deze tijd. Maar vorig jaar was deze update gewoon netjes een paar dagen van te voren bekend en lag het netwerk niet plat door de update. Er is nog niks aangekondigd over de nieuwste update, en de kans is groot dat deze downtime hier niks mee te maken heeft. Wanneer Xbox Live het weer doet is dus nog onbekend.

16-jarige jongen slaat medescholier gebroken schedel

Icoon MisdaadEen 16-jarige jongen uit Veendam is gisteren aangehouden voor zware mishandeling of poging tot doodslag. Een week geleden zou de jongen een medescholier van de christelijke scholengemeenschap Ubbo Emmius een schedelbasisfractuur hebben geslagen.

In eerste instantie leek het slachtoffer alleen een bloedneus te hebben, maar onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat hij een gebroken schedel heeft.

De scholengemeenschap Ubbo Emmius heeft de dader onmiddellijk geschorst en in een zogeheten rebound‑voorziening geplaatst. Daar worden leerlingen die een gevaar kunnen zijn voor hun omgeving geplaatst, terwijl men zoekt naar een oplossing.

Met dank aan SpiekerJozef voor de submit.

Geen seks in Airbus A380

Icoon OpmerkelijkDe nieuwe trots van de luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines, de Airbus A380, roept toch enkele problemen over zich af. Weliswaar geen technische, maar wel 'persoonlijke' problemen. De superjumbo van Singapore Airlines is dan ook van alle luxe voorzien, maar al snel werd duidelijk dat niet al het comfort 'nuttig' kon worden gebruikt. In de jumbo zijn enkele suites met tweepersoonsbedden aanwezig, maar de luchtvaartmaatschappij wil niet dat er de liefde in wordt bedreven.

Volgens de Britse krant The Times wil de maatschappij niet dat andere passagiers last krijgen van 'ongepaste activiteiten' van medepassagiers. "We zullen desbetreffende stellen dan ook vriendelijk vragen of ze willen stoppen met hun liefdesspel." "Er zijn op een vlucht nu eenmaal grenzen aan wat acceptabel is en wat niet. De regels voor tweepersoonsbedden zijn niet anders dan die in de rest van het vliegtuig", aldus een woordvoerder van Singapore Airlines.

Verontwaardigd
Het Australische echtpaar Elwood was erg verbaasd over de strikte regels van Singapore Airlines. Ze hadden vorige week een reis geboekt op de allereerste commerciŽle vlucht van de Airbus A380. De zeer verontwaardigde 76-jarige Tony Elwood beklaagde zich dan ook in de media. "Ze bieden een tweepersoonsbed, privacy en massa's drank aan, maar het meest 'natuurlijke' mag je niet doen?"

Volgens de Elwoods hoefde Singapore Airlines zich echter nergens zorgen om te maken. Het echtpaar had tijdens de vlucht amper tijd voor elkaar omdat diverse journalisten telkens langs kwamen en van ze wilden weten of de privacy en comfort hen beviel.

De vraag blijft natuurlijk of dat op de komende vluchten van de A380 ook zo blijft en of de bedden inderdaad 'ongebruikt' aan de grond zullen worden gezet.


Geen sex in de A380!


Met dank aan ictstadskanaal voor de submit.

PC softwareverkopen USA, legendary edition

Een legendarische PC softwareverkopen deze keer, vanwege het feit dat World of Warcraft niet in de top 4 van best verkochte games staat! In plaats daarvan is de Orange Box veel aan het verkopen, heeft Nancy Drew ook niks te klagen, en vinden zelfs de Slots uit Ghost Town een gretige aftrek.

Daarnaast deze keer ook de gemiddelde verkoopsprijs erbij, uiteraard in Amerikaanse dollars. De verkopen zijn van 14 tot en met 20 oktober, uiteraard uit het land van de Dalende Zon.

PositieGameUitgeverGem. prijs
1Half Life 2: Episode 2 The Orange Box Electronic Arts$46
2Nancy Drew: Legend Of The Crystal SkullHer Interactive$20
3The Sims 2 Bon Voyage Electronic Arts$28
4Neverwinter Nights 2: Mask Of The BetrayerAtari $30
5World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi $27
6World Of WarcraftVivendi $20
7World Of Warcraft: Battle ChestVivendi $40
8Reel Deal Slots Ghost TownPhantom EFX$20
9The Sims 2 DeluxeElectronic Arts$35
10World In ConflictVivendi $50

Allochtonen: er zijn te veel buitenlanders

Icoon BinnenlandsVeel Turken en Marokkanen in Den Haag vinden dat er veel te veel buitenlanders in hun buurt wonen. Zestig procent van alle Hagenaars, van welke afkomst dan ook, deelt de mening dat het aantal buitenlanders in de stad te hoog ligt.

De gemeente Den Haag hield kortgeleden een onderzoek onder haar inwoners. De stadsenquÍte komt dan ook ieder jaar bij de inwoners op de mat. Uit het onderzoek blijkt dat vooral Turken zich storen aan het grote aantal buitenlanders in Den Haag. Van de Nederlanders denkt ongeveer 58 procent er net zo over, net als 53 procent van de Marokkanen en Surinamers.

Tevens werd onderzocht hoe die gevoelens liggen in de eigen woonomgeving. De ondervraagde Nederlanders blijken veel minder ontevreden over het aantal allochtonen in hun directe wijk. Slechts 26 procent vindt dat aantal te hoog.

Veel minder te spreken zijn de Haagse allochtonen. Ruim 48 procent van de Marokkanen en 56 procent van de Turken in de hofstad vindt dat veel te veel mensen 'van buitenlandse komaf' in hun eigen wijk wonen.

Opvallend detail in dit onderzoek is dat het aantal Turken en Marokkanen dat zich ergert aan buitenlanders in hun woonomgeving de laatste jaren is gedaald, terwijl het aantal Nederlanders juist aangeeft meer en meer moeite te hebben met de allochtonen in hun wijk.

Met dank aan ikbennietgek voor de submit.

Ruud de Wild definitief weg bij 538

Icoon RadioRuud de Wild en Radio 538 zijn definitief uit elkaar. De dj en zijn werkgever hebben overeenstemming bereikt om het contract te beŽindigen. Het middagprogramma 'Ruuddewild.nl' zal voorlopig nog overgenomen worden door Lindo Duvall. De Wild was sinds 14 juni 2004 te horen op de zender.

Er gingen al langer de geruchten dat Ruud weg zou gaan. Maar dat ontkende Radio 538 steeds omdat de onderhandelingen nog niet gestart waren.

Ruud de Wild meldde zich eind augustus ziek. Hij zou overspannen zijn. Nu blijkt dat hij liever wat anders wil doen. "Het merk 538 is prachtig. Het was absoluut een mooie tijd. Ik wil me nu echter vrijmaken voor iets helemaal anders", aldus de dj.

"Het is altijd erg jammer als een van je jocks iets anders wil gaan doen, maar zo gaan dingen", laat 538 weten. "We hebben in ieder geval een geweldige periode met elkaar gehad en daar komt nu een einde aan."

Bosbranden CaliforniŽ bijna bedwongen

Icoon BrandDe resterende bosbranden in het zwaar getroffen CaliforniŽ zijn bijna onder controle. Dit maakte een woordvoerder van de brandweer maandagavond bekend. Op dit moment zijn er nog zes grote branden, waarvan de helft onder controle is. Verwacht wordt dat de laatste branden deze week geblust zullen zijn.

Functionarissen willen echter nog niet op de zaak vooruit lopen. Uit alle macht probeert men de branden zo snel mogelijk te blussen, zeker omdat voor komend weekend weer hardere wind en hogere temperaturen verwacht wordt. "We zijn erg tevreden over de gang van zaken, maar we blijven waakzaam. De situatie kan erg snel veranderen vanwege de aard van de branden en de weersituatie", aldus een zegsvrouw. Nog altijd worden ruim 3200 huizen bedreigd door het vuur en circa 1100 geŽvacueerden verblijven nog in opvangcentra's.

Noodtoestand
Op 21 oktober werd in CaliforniŽ de noodtoestand afgekondigd. Op dat moment waren de branden op hun hoogtepunt en werd CaliforniŽ geteisterd door 23 grote branden. Ruim een week lang streden de brandweerlieden een ongelijke strijd tegen de elementen. Afgelopen weekend kreeg men eindelijk meer grip op de branden doordat de wind draaide en de temperaturen iets daalden.

Vorige week werd bekend dat bijna een miljoen mensen op de vlucht waren voor het vuur. Meer dan 200.000 hectare land is compleet verwoest en ruim 2800 huizen en gebouwen zijn volledig in de as gelegd. Alleen al in de omgeving van San Diego wordt de schade op meer dan ťťn miljard dollar geschat.

De FBI heeft aanwijzingen dat zeker twee van de grootste branden zijn aangestoken en er zijn ook arrestaties verricht. Er zijn zeker 14 doden gevallen.

Zware luchtvervuiling
De autoriteiten hebben de lokale bevolking afgelopen weekend opgeroepen om zoveel mogelijk binnen te zijn. Men heeft gewaarschuwd voor een extreem gevaarlijke luchtvervuiling in de nasleep van de branden. Vooral ouderen, kinderen en mensen met ademhalingsproblemen lopen extra gevaar door de vervuiling. Een woordvoerster van het departement van milieu meldde dat door de branden een enorme hoeveelheid broeikasgassen in de atmosfeer terecht gekomen is. "De hoeveelheid is vergelijkbaar met wat 440.000 auto's in ťťn heel jaar produceren".



Enkele FOKkers bevinden zich in de brandhaarden. Meer informatie over hun toestand, foto's van het rampgebied en het laatste nieuws vind je natuurlijk ook op het Forum! van FOK!

PSP firmware versie 3.72 verschenen

Gamers met een PSP opgelet! Het is weer tijd om je firmwareversie aan te passen. Dit keer gaat de firmware naar versie 3.72.

In deze update zitten onder andere wat tweaks die het PlayStation Network verbeteren en de optie om TV te kijken via je PSP is verbeterd (al is dit nog niet mogelijk in Nederland)

De update is te installeren door via het menu van je PSP te kiezen voor 'network update'. Later komt er een downloadversie zodat je de update ook via je PC kunt installeren.

Fietsverlichting op kleding levert boete op

Icoon PolitieHet dragen van draagbare lampjes op je jas of tas, als je aan het fietsen bent, wordt vanaf dit najaar strenger beboet. Ook de knipperende fietsverlichting wordt niet meer getolereerd en zal een boete opleveren. De politie heeft strengere controles aangekondigd.

Alle politiekorpsen van het land hebben een brief ontvangen van de Raad van Hoofdcommissarissen met de nieuwe werkwijze. De bestaande wet moet dan ook consequent en correct worden gehandhaafd. "Helaas betekent dit dat de verlichting die niet vastzit op of aan de fiets, verleden tijd is", volgens een woordvoerder van de politie. "Achterop de fiets moet zich een rood licht bevinden, voorop een wit licht. Niets meer, niets minder".

Verwacht wordt dat mensen een boete krijgen van twintig euro als er vanaf nu 'onjuiste' verlichting wordt aangetroffen. Wel krijgt de politie de ruimte om eerst te waarschuwen, bijvoorbeeld als een fietser zijn licht niet aan heeft of niet correct heeft vastgemaakt.

Talloze politiekorpsen in het land namen tot nu toe de wet niet consequent over en stonden het gebruik van draagbare lampjes, die duidelijk zichtbaar waren op kleding, toe.
De hoofdcommissarissen willen dat daar per direct een einde aan komt en vragen de korpsen dan ook om vanaf heden de dezelfde (harde) lijn te hanteren.

Lees ook eens op het Forum
Met dank aan Tacent voor de submit.

Super Mario Galaxy trailer: 6 minuten plezier

De afgelopen dagen meldden we jullie al over allerlei nieuws rond Super Mario Galaxy, zoals over verschillende trailers en dat het spel is uitgelekt en op internet staat. En nu kunnen jullie melden over alweer een trailer:

Super Mario Galaxy is de nieuwste Mario-game voor de Wii en speelt zich in de ruimte af. Mario gaat verschillende planeten langs en op deze planeten komt hij allerlei vijanden en gevaren tegen. Nieuw in dit deel is natuurlijk de besturing, maar Mario zal ook een Bijenpakje krijgen en een tweede speler kan een controller oppakken en de eerste speler dwarsbomen.

Army of Two in bewegende beelden

Vorige week werd bekend dat Army of Two uitgesteld wordt tot het eerste kwartaal van het jaar 2008. Dit met als reden dat EA vindt dat het spel langer in ontwikkeling dient te zijn om de verwachtingen waar te gaan maken. Om de gamers toch nog iets mee te geven van het spel heeft EA wel een nieuwe trailer vrijgegeven.

Army of Two zal een spel zijn dat gebruik maakt van de co-op functie (vandaar ook de titel; Army of Two). Met twee spelers dien je een oorlog te gaan winnen. EA belooft een aparte en betere AI-ervaring dan we tot nu toe gewend zijn en daardoor is het spel nu nog in ontwikkeling. In het eerste kwartaal van het jaar 2008 mogen we Army of Two gaan verwachten.

Real Madrid geeft KakŠ op

Real Madrid hoopt er niet meer op dat KakŠ naar de Spaanse hoofdstad komt. Dat meldde technisch directeur Predrag Mijatovic, die vond dat de Braziliaan geen realistisch doel meer is.

Voorzitter Ramůn Calderůn beloofde bij zijn aanstelling Arjen Robben, KakŠ en Cesc Fŗbregas naar Real Madrid te halen. Tot nu toe is hij slechts geslaagd in het aantrekken van de Nederlander. De geruchten dat de middenvelder van AC Milan richting Madrid zou komen bleven aanhouden en iedere transferperiode leek een deal nabij. De Italianen hebben echter ook altijd volgehouden dat hun spelmaker niet te koop is.

"Real Madrid mag zijn kostbare tijd simpelweg niet besteden aan iets dat extreem moeilijk is om te krijgen", aldus Mijatovic. "We hebben veel over KakŠ gesproken de afgelopen anderhalf jaar. Iedereen vindt hem goed, maar we weten waar hij speelt en in welke situatie hij zit, dus moeten we onze aandacht op andere zaken richten."

[NFL] Uitslagen en standen week 8

Komende zondag de grote wedstrijd tussen de twee ongeslagen teams. Wie zou er als overwinnaar uit de strijd komen? De Patriots van Tom Brady of de Colts van Payton Manning?
Final OT1234OTT
Green Bay Packers (6-1-0) ę7600619
Denver Broncos (3-4-0)7033013

Final1234T
NY Giants (6-2-0) ę3100013
Miami Dolphins (0-8-0)003710

Final1234T
Pittsburgh Steelers (5-2-0) ę7140324
Cincinnati Bengals (2-5-0)330713

Final1234T
Detroit Lions (5-2-0) ę0130316
Chicago Bears (3-5-0)00707

Final1234T
Indianapolis Colts (7-0-0) ę3714731
Carolina Panthers (4-3-0)70007

Final1234T
Cleveland Browns (4-3-0) ę3147327
St. Louis Rams (0-8-0)1433020

Final1234T
Oakland Raiders (2-5-0)36009
Tennessee Titans (5-2-0) ę307313

Final1234T
Philadelphia Eagles (3-4-0) ę3143323
Minnesota Vikings (2-5-0)733316

Final1234T
Jacksonville Jaguars (5-2-0) ę7100724
Tampa Bay Buccaneers (4-4-0)31010023

Final1234T
Houston Texans (3-5-0)030710
San Diego Chargers (4-3-0) ę14210035

Final1234T
Buffalo Bills (3-4-0) ę3001013
NY Jets (1-7-0)03003

Final1234T
New Orleans Saints (3-4-0) ę10140731
San Francisco 49ers (2-5-0)003710

Final1234T
Washington Redskins (4-3-0)00077
New England Patriots (8-0-0) ę717141452

Standen:

AFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
New England Patriots8001.0003311274-04-06-02-03-0Won 8
Buffalo Bills340.429971352-21-23-30-12-1Won 2
New York Jets170.1251392051-30-41-50-21-3Lost 5
Miami Dolphins080.0001662440-40-40-50-30-2Lost 8

AFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Pittsburgh Steelers520.714184913-02-23-12-12-0Won 1
Baltimore Ravens430.5711241193-01-31-33-00-2Lost 1
Cleveland Browns430.5711942033-11-23-31-02-1Won 2
Cincinnati Bengals250.2861772112-20-32-40-11-2Lost 1

AFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Indianapolis Colts7001.0002241023-04-04-03-03-0Won 7
Jacksonville Jaguars520.7141311102-23-03-22-01-2Won 1
Tennessee Titans520.7141451172-13-13-12-12-1Won 2
Houston Texans350.3751792092-21-32-41-10-3Lost 3

AFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Kansas City Chiefs430.5711021132-12-23-21-12-0Won 2
San Diego Chargers430.5711721293-11-23-21-12-1Won 3
Denver Broncos340.4291191832-31-13-30-11-1Lost 1
Oakland Raiders250.2861351531-21-32-40-10-3Lost 3

NFC East
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Dallas Cowboys610.8572271583-13-02-14-01-0Won 1
New York Giants620.7502001593-13-12-04-22-1Won 6
Washington Redskins430.5711291403-11-21-13-21-1Lost 1
Philadelphia Eagles340.4291391171-22-21-02-40-2Won 1

NFC North
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Green Bay Packers610.8571611203-13-02-04-11-1Won 2
Detroit Lions520.7141561783-02-21-04-23-0Won 2
Chicago Bears350.3751441811-32-21-12-41-3Lost 1
Minnesota Vikings250.2861311371-21-30-12-41-2Lost 2

NFC South
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Carolina Panthers430.5711301410-34-00-24-12-1Lost 1
Tampa Bay Buccaneers440.5001471343-11-31-23-22-0Lost 2
New Orleans Saints340.4291321621-22-20-23-21-2Won 3
Atlanta Falcons160.143951531-20-41-20-40-2Lost 3

NFC West
TeamWLTPCTPFPAHomeRoadAFCNFCDIVStreak
Seattle Seahawks430.5711371083-11-21-13-22-1Won 1
Arizona Cardinals340.4291471572-11-31-12-32-1Lost 2
San Francisco 49ers250.286881661-31-20-22-32-1Lost 5
St. Louis Rams080.000992190-40-40-20-60-3Lost 8

Oud-minister Bot wil naar Iran om Mansouri

Icoon AlgemeenOud-minister van Buitenlandse Zaken Ben Bot is bereid om met een delegatie vanuit Nederland naar Iran te gaan om te pleiten voor vrijlating van de ter dood veroordeelde Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al Mansouri. "Dan moet je natuurlijk wel toegang krijgen tot dat land", zei Bot maandagavond in het radio-programma Met het oog op morgen.

"Je moet spelen met de mogelijkheid dat Iran er niet goed op staat", zei Bot. "Het is te gek voor woorden dat een Nederlander daar ter dood wordt veroordeeld. We moeten proberen hen bereid te vinden tot nieuw overleg en een delegatie daarheen sturen, en dan ben ik bereid daaraan mee te werken".

Bot erkende dat zijn opvolger minister Maxime Verhagen zich maandag nog niet heeft laten horen over Mansouri. 'Maar we hebben dan ook geen enkel officieel bericht uit Iran gehad", nam Bot zijn opvolger in bescherming.

AustraliŽ wil ook het WK 2018 binnenhalen

Icoon VoetbalNiet alleen Nederland, BelgiŽ en Luxemburg willen het WK binnenhalen, maar ook AustraliŽ. Daarmee wordt het land een geduchte concurrent voor de Benelux. De wereldvoetbalbond FIFA besluit in 2011 wie de gastheer wordt voor het WK in 2018. AustraliŽ heeft dit meteen besloten nadat de FIFA had bekendgemaakt om een einde te gaan maken aan het roulatiesysteem.

Dat houdt in dat het WK niet meer om de beurt aan een van de zes continenten wordt toegewezen, maar dat om de vier jaar landen van alle werelddelen kunnen meebieden. De KNVB onderzoekt momenteel of het haalbaar is om samen met BelgiŽ en Luxemburg het WK in 2018 te organiseren.

Meer sportnieuws lees je natuurlijk op FOK! Sport.

Van Heeswijk eist onderzoek Rabobank

Wielrenner Max van Heeswijk heeft via zijn advocaat de Rabobank laten weten dat hij een onderzoek eist naar een afgebroken krenkas. Tijdens de nacht van Hengelo op 1 juni dit jaar kwam Van Heeswijk zwaar ten val.

Tijdens de eindsprint brak de krenkas af van zijn fiets waardoor hij zwaar ten val kwam. Na onderzoek door Van Heeswijk bleek dat de fiets een krenkas had uit 2003. "Ik heb bij Shimano navraag gedaan en die vonden het een vreemd verhaal, omdat zij Rabobank elk jaar voorzien van nieuwe krenkassen", aldus Van Heeswijk. "Ik wil dan wel eens weten hoe het komt dat ik er in Hengelo ťťn had uit 2003. Na die val heb ik niet meer normaal kunnen koersen, ik ben bang geworden. Het lijkt mij niet meer dan normaal om te weten wie hier aansprakelijk voor is."

Max van Heeswijk rijdt inmiddels niet meer voor de Rabobank Wielerploeg, zijn contract is onlangs niet verlengd.

Crysis gaat voor goud!

2007 is het jaar van het uitstel: vele games die initieel voor dit jaar gepland stonden zijn verschoven naar 2008, zoals Metal Gear Solid 4, Super Smash Bros. Brawl en Grand Theft Auto IV. Ook Crysis stond in dit rijtje, aangezien de demo pas 27 oktober verscheen in plaats van het eerder geplande eind september, wat reden was om te twijfelen aan een tijdige release.

Al deze twijfels zijn nu echter verleden tijd aangezien EA heeft aangekondigd dat de ontwikkeling van het spel is afgerond en dat het op de eerder aangekondigde releasedatum van 16 november overal in de winkels moet liggen. Nog iets meer dan twee weken de tijd dus om een nier te verkopen voor de aanschaf van een broodnodige pc-update.

Arbiter in ban na benadeling Juventus

Wegens geblunder tijdens de wedstrijd tussen Napoli en Juventus is de Italiaanse scheidsrechter Mauro Bergonzi in de ban gedaan. Hij fluit in elk geval deze week geen wedstrijd en mogelijk veel langer.

Bergonzi gaf Napoli, bij de stand 1-1, ten onrechte twee strafschoppen. Maurizio Domizzi benutte die beide waardoor Juve met 3-1 verloor. De Italiaanse media melden dat Pierluigi Collina, hoofd scheidsrechterszaken, Bergonzi wegens diens verkeerde beslissingen een maand aan de kant kan houden en hem terugzetten naar de Serie B.

Jůhannesson nieuwe bondscoach IJsland

”lafur Jůhannesson staat voor een zeer zware taak. Hij moet als bondscoach van IJsland het land naar het wereldkampioenschap van 2010 loodsen. Jůhannesson is de opvolger van de reeds vertrokken Eyjůlfur Sverrisson.

De IJslandse voetbalbond (KSÕ) is met Jůhannesson een contract tot december 2009 overeengekomen. In het laatste EK-kwalificatieduel tegen Denemarken zal Jůhannesson voor het eerst als bondscoach van het land op de bank zitten.

Schokkend

Maandag 29 oktober 2007. Het is heel triest voor Abdullah al-Mansouri en zijn familie, maar als hij het van de Nederlandse regering moet hebben dan wordt zijn doodsvonnis één dezer dagen gewoon uitgevoerd.

Het is weer buitengewoon schokkend te noemen hoe er in Nederland wordt gereageerd. Het is kennelijk vrij gebruikelijk dat een doodsvonnis in Iran zeer snel ten uitvoer wordt gebracht, maar wat doen we hier vervolgens: heel hard oh wat erg roepen en vervolgens verklaren dat we morgen vragen aan de minister gaan stellen. Geweldig hoor, ik zie het faxje vanuit Nedrland al voor me: "Beste meneer Ahmadinejad, wilt u svp nog even wachten met het ter dood brengen van de heer al-Mansouri, want wij willen moregn de minister nog wat vragen stellen over deze kwestie".

Overigens zal Verhagen natuurlijk gaan verklaren dat hij achter de schermen al zeer intensief bezig is geweest: "Enkele weken geleden deden soortgelijke geruchten de ronde, waarna Verhagen zijn zorgen overbracht aan de Iraanse ambassadeur in Nederland. Ook sprak Verhagen in New York met zijn Iraanse collega over de gevangene." Nou, hulde.

Verder nog wat? Eh ja, Italië dit jaar vroeg met 1 april, bediening in Amerikaanse zwembaden bedroevend slecht en dolfijnen protesteren wel duidelijk tegen hopeloze mensenrechten in Iran.

ohw ja, nog even een filmpje. Deze was best wel aardig  inderdaad

FA onderzoekt schuttingtaal scheidsrechter

De Britse voetbalbond FA is een opmerkelijk onderzoek gestart. Arbiter Danny McDermid zou tijdens een duel van Leeds United in de derde divisie ongevoeglijke taal hebben gebruikt tegen de trainer van Leeds, Dennis Wise.

Na een felle woordenwisseling werd Wise door McDermid naar de tribune gestuurd vanwege beledigend taalgebruik. Wise kreeg al een boete voor taalgebruik, maar nu moet ook McDermid zich verantwoorden voor zijn gedrag.

Seizoen voorbij voor Groothuis

Voor Stefan Groothuis zit het seizoen er al weer op. Vorige week liep de schaatser van Telfort een zware achillespeesblessure op, waardoor hij maanden is uitgeschakeld.

Groothuis verwacht op zijn vroegst medio januari de eerste rondjes op het ijs te maken. Zijn doel is nu om in maart zijn eerste wedstrijden te schaatsen, bij de Oval Finals in Calgary. "De NK sprint ga ik zeker niet redden. Ik richt me op die recordwedstrijden in Calgary. Hopelijk kan ik dan laten zien dat ik nog steeds hard kan schaatsen," aldus Groothuis.

Palestina roept hulp in van FIFA

De Palestijnse voetbalbond wil dat de FIFA een nieuwe datum vaststelt voor de kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2010 tegen Singapore. Afgelopen zondag kon deze niet doorgaan omdat IsraŽl niet toestond dat de Palestijnse selectie de Gazastrook verliet.

Op 23 oktober zou de voetbalploeg van Palestina naar Singapore vliegen maar werd door de IsraŽlische autoriteiten tegengehouden. "We hebben de FIFA verzocht het duel opnieuw vast te stellen en te helpen bij het krijgen van de benodigde uitreisvisa. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt”, aldus bondsofficial Jamal Zaqut.

Singapore won het duel reglementair met 3-0 doordat de tegenstander niet kwam opdagen. Daarnaast zouden ze de reden van de afwezigheid ook niet hebben gemeld bij FIFA of Aziatische voetbalbond. De Palestijnen beweren echter dat ze op 25 oktober alle betrokken hebben ingelicht.

Scholes drie maanden uitgeschakeld

Manchester United-speler Paul Scholes staat de komende drie maanden aan de kant. De knieblessure van de 32-jarige middenvelder blijkt ernstiger dan gedacht. De gewrichtsbanden zijn zodanig beschadigd dat hij aankomende donderdag onder het mes moet.

Scholes verdraaide zijn knie tijdens de laatste training voor het Champions Leagueduel met Dinamo Kiev in OekraÔne (2-4). Na terugkeer in Engeland werd een scan gemaakt, maar het resultaat was niet eenduidig. Gisteren kreeg hij een nieuw onderzoek en toen bleek wel duidelijk hoe ernstig de blessure is.

Jurg zet punt achter bobsleeloopbaan

Eline Jurg stopt met bobsleeŽn. De 34-jarige Jurg mist voor een deel de financiŽle basis voor een nieuw seizoen en wil daarnaast ook door aanhoudende nek- en rugklachten geen risico's voor de toekomst lopen.

"Als het nu echt fout gaat, heb ik daar wellicht de rest van mijn leven last van”, aldus Jurg die in 1996 begon als remster in de bobsport. Twee jaar later nam ze zelf de besturing van de slee ter hand. Jurg nam twee keer deel aan de Olympische Spelen. In Salt Lake City eindigde ze met remster Nannet Kiemel als zesde. In Turijn kwam Jurg met Kitty van Haperen niet verder dan de elfde plaats.

Was Jezus een homo?

Als je echt veel meer lezers wilt trekken ga je iets verder: "Was Jezus een homo?" Of: "Archeologen ontdekken darkroom in Vaticaan."
Niet dan? Zulke titels gaan lopen hoor. Rennen! De googlemaffia weet niet hoe ze het heeft met dit soort titels. Het linken neemt apocalyptische vormen aan, zal ik maar zeggen. Je weblog wordt van alle kanten besprongen door de etherische hemelzoekers die zeker weten dat er "iets" is "daarboven" maar toch nog even wat extra zekerheid in jouw logje hopen te vinden.

Ninja Gaiden 2 screenshots tonen slachtpartij

Er zijn weer wat nieuwe screenshots verschenen van Ninja Gaiden 2. Zoals te zien is zal er redelijk wat gehakt worden, en is Team Ninja naast schuddende borsten ook niet vies van een beetje bloed. Dit slachtfestijn zal ergens in 2008 exclusief op de Xbox360 verschijnen.







In Ninja Gaiden 2 speel je wederom met Ryu Hayabusa, die deze keer op pad gaat om zijn clan te wreken en daarbij ook nog eens de mensheid moet redden. Met een scala aan wapens kun je de vijanden aan stukken hakken, om zo een weg te banen in een wereld vol gevaar. Ninja Gaiden 2 zal een geheel nieuwe gameplay engine bevatten, en een nieuw auto-health regeneration system. Natuurlijk kunnen we ook nieuwe levels en vijanden verwachten, en niet te vergeten liters bloed.

Pro Evolution Soccer 2008 op één in Engeland

De gameverkopen in het Verenigd Koninkrijk zijn altijd erg voetbal geŲrienteerd en dat zie je aan de top 40 van afgelopen week. De gehele top 3 bestond uit voetbalgames waarbij PES 2008 op ťťn binnen is gekomen.

Verder zien we in de lijst dat Metroid Prime 3 voor de Wii het best goed doet en op 7 binnenkomt.

Het gevecht tussen de twee footies duurt dus nog altijd voor. Oordeel zelf met de PC demo van Pro Evolution Soccer 2008 en vergelijk hem met die van FIFA 08.

Laatste reviews en specials
review
The Lion King (2019)
special
Opinie: Nintendo Switch Lite is een slechte deal
special
De Landmacht en FOK! schieten met scherp deel II
special
Dagje weg met DJMO #1 - Loosdrechtse Plassen
review
Crash Team Racing: Nitro Fueled
special
Interview Sascha Faber (marketing manager MSI)
©FOK.nl e.a.