Allochtonen: er zijn te veel buitenlanders

Icoon BinnenlandsVeel Turken en Marokkanen in Den Haag vinden dat er veel te veel buitenlanders in hun buurt wonen. Zestig procent van alle Hagenaars, van welke afkomst dan ook, deelt de mening dat het aantal buitenlanders in de stad te hoog ligt.

De gemeente Den Haag hield kortgeleden een onderzoek onder haar inwoners. De stadsenquête komt dan ook ieder jaar bij de inwoners op de mat. Uit het onderzoek blijkt dat vooral Turken zich storen aan het grote aantal buitenlanders in Den Haag. Van de Nederlanders denkt ongeveer 58 procent er net zo over, net als 53 procent van de Marokkanen en Surinamers.

Tevens werd onderzocht hoe die gevoelens liggen in de eigen woonomgeving. De ondervraagde Nederlanders blijken veel minder ontevreden over het aantal allochtonen in hun directe wijk. Slechts 26 procent vindt dat aantal te hoog.

Veel minder te spreken zijn de Haagse allochtonen. Ruim 48 procent van de Marokkanen en 56 procent van de Turken in de hofstad vindt dat veel te veel mensen 'van buitenlandse komaf' in hun eigen wijk wonen.

Opvallend detail in dit onderzoek is dat het aantal Turken en Marokkanen dat zich ergert aan buitenlanders in hun woonomgeving de laatste jaren is gedaald, terwijl het aantal Nederlanders juist aangeeft meer en meer moeite te hebben met de allochtonen in hun wijk.

Met dank aan ikbennietgek voor de submit.