Schokkend

Maarten (Mannee)

Maandag 29 oktober 2007. Het is heel triest voor Abdullah al-Mansouri en zijn familie, maar als hij het van de Nederlandse regering moet hebben dan wordt zijn doodsvonnis één dezer dagen gewoon uitgevoerd.

Het is weer buitengewoon schokkend te noemen hoe er in Nederland wordt gereageerd. Het is kennelijk vrij gebruikelijk dat een doodsvonnis in Iran zeer snel ten uitvoer wordt gebracht, maar wat doen we hier vervolgens: heel hard oh wat erg roepen en vervolgens verklaren dat we morgen vragen aan de minister gaan stellen. Geweldig hoor, ik zie het faxje vanuit Nedrland al voor me: "Beste meneer Ahmadinejad, wilt u svp nog even wachten met het ter dood brengen van de heer al-Mansouri, want wij willen moregn de minister nog wat vragen stellen over deze kwestie".

Overigens zal Verhagen natuurlijk gaan verklaren dat hij achter de schermen al zeer intensief bezig is geweest: "Enkele weken geleden deden soortgelijke geruchten de ronde, waarna Verhagen zijn zorgen overbracht aan de Iraanse ambassadeur in Nederland. Ook sprak Verhagen in New York met zijn Iraanse collega over de gevangene." Nou, hulde.

Verder nog wat? Eh ja, Italië dit jaar vroeg met 1 april, bediening in Amerikaanse zwembaden bedroevend slecht en dolfijnen protesteren wel duidelijk tegen hopeloze mensenrechten in Iran.

ohw ja, nog even een filmpje. Deze was best wel aardig  inderdaad