Streaming PC games spelen

Stel je hebt thuis een netwerk met één high-end PC, waar ieder spel als een zonnetje op draait. Maar je kleine broertje zou het spel ook graag spelen op zijn wat mindere computertje. Dan zou het eigenlijk heel handig zijn als het gewoon te streamen is van de ene PC naar de andere. Dat moeten de makers van StreamMyGame ook hebben gedacht, zij hebben namelijk software ontwikkeld die dit mogelijk maakt.

Wanneer je je registreert bij deze website ontvang je een plugin, genaamd Streamer. Deze maakt het mogelijk om via de website games als stream aan te bieden, of aangeboden games gestreamed te spelen. Dit werkt als volgt, iemand zet zijn PC op als server en installeert daarop een game. Vervolgens meldt hij de game aan op de website. Die maakt de game dan beschikbaar voor andere leden en geeft hen de mogelijkheid de game gestreamed te spelen vanaf de server. Tevens is het mogelijk om andere gebruikers mee te laten kijken hoe jij speelt.

Momenteel kunnen alleen games binnen een LAN worden gestreamed, maar voor het einde van dit jaar moet het ook via Internet mogelijk zijn. Wil je meer weten over hoe dit werkt en wat de eventuele kosten ervan zijn, klik dan hier!