Europese verkoop cijfers van dit jaar

Maarten (kepler)
Tijdens de presentatie van Nintendo over financiële resultaten werden ook de Europese verkoopcijfers getoond. Normaal krijgen we hier geen duidelijke cijfers over, maar Nintendo blijkbaar wel. De data is gebaseerd op de verkoopcijfers in Duitsland, Engeland, Frankrijk en Spanje. Dit is ongeveer gelijk aan 70-80% van alle verkopen in Europa, waardoor deze cijfers aardig representatief zullen zijn voor heel Europa.

Als eerste zijn er de hardwareverkopen, waarop te zien is dat de Wii vele malen beter verkoopt dan de PS3 en de Xbox 360 (zelfs als je die bij elkaar optelt). De PS3 heeft dit jaar beter verkocht dan de Xbox 360, maar in absolute getallen is de PS3 de Xbox 360 nog niet voorbij. De grafiek over de handheld consoles behoeft weinig uitleg, de DS verkoopt het beste.







Daarnaast werden er ook grafieken getoond van de softwareverkopen. Hierop is te zien dat qua software de PS2 het nog steeds het beste doet, gevolgd door de Xbox 360. De Wii doet het iets minder dan de Xbox 360 en de PS3 staat net boven de Xbox en GameCube. Dit zal waarschijnlijk liggen aan het totale aantal PS3-bezitters.

Als men ook kijkt naar de handhelds dan ligt de Nintendo DS qua software net achter op de PS2, terwijl de PSP meer software verkoopt dan de Xbox 360. Ook is te zien dat GBA voor een oude handheld nog relatief goed verkoopt.