Koster wil goede lijn doortrekken

Sjors (Sj0rSz)
Adri Koster kijkt met vertrouwen uit naar het duel tegen SC Heerenveen om de KNVB beker, dat voor woensdag op het programma staat. Tijdens de persconferentie van dinsdag blikte de oefenmeester van Ajax vooruit op de wedstrijd, maar keek ook terug naar gisteren.

Toen werd namelijk bekend dat Jaap Stam per direct stopte met zijn actieve carrière als voetballer. "Jaap is van ontzettend grote waarde voor Ajax geweest. Dat hij is gestopt, is een enorme aderlating voor het team. En dat is natuurlijk nog een understatement", aldus Koster in een reactie. De oefenmeester heeft niet geprobeerd om de verdediger op andere gedachten te brengen. "Jaap heeft een weloverwogen beslissing genomen en dat hebben we te respecteren."

Natuurlijk werd er ook nog over het bekerduel tegen SC Heerenveen gesproken. Koster liet weten dat Maarten Stekelenburg niet mee zal spelen. "We gaan geen risico met Maarten nemen", aldus Koster over de keeper, die twee weken tijdens het duel tegen NEC zijn vinger brak. "Misschien is hij komend weekeinde tegen Roda JC wel weer inzetbaar."

Edgar Davids was dinsdag op het trainingsveld te vinden. De middenvelder was voornamelijk met loopoefeningen en licht balwerk bezig. "Edgar is nog enkele weken uitgeschakeld," ging Koster verder. "Ik verwacht dat ik hem voor de winterstop wel weer kan inzetten, maar ik weet niet precies wanneer."

Het is nog niet duidelijk op welke wijze de Amsterdammers tegen SC Heerenveen gaan spelen. "Dat wordt morgen allemaal duidelijk. We moeten in ieder geval de goede lijn doortrekken die we tegen FC Utrecht hebben ingezet."