De la Rosa verhoord in spionagezaak

Jan Willem (WEST)
Pedro de la Rosa is dinsdag door de Italiaanse justitie ondervraagd in Modena. De testcoureur van McLaren-Mercedes heeft informatie naar Fernando Alonso ge-e-maild. Mede op basis van deze verklaringen is Mclaren gestraft door de World Motor Sport Council.

Uit de e-mails werd duidelijk dat Mike Coughlan, de hoofdontwerper van Mclaren-Mercedes, veel technische details van de Scuderia Ferrari-auto kende. "Alle informatie over de Ferrari is zeer betrouwbaar. Het is afkomstig van Nigel Stepney, hun oude hoofdmonteur", aldus De la Rosa in de e-mailcorrespondentie.

"Ik weet niet welke functie hij tegenwoordig heeft. Hij is dezelfde persoon die ons in Australië vertelde dat Kimi Räikkönen in ronde 18 zijn pitstop zou maken. Hij is erg aardig tegen Mike Coughlan, onze hoofdontwerper. Stepney heeft de informatie aan Mike gegeven," aldus de Spaanse testcoureur.

Mede door deze verklaringen is de openbaar aanklager Giuseppe Tibis een onderzoek gestart. Eerder moest Fernando Alonso naar Modena komen voor verhoor. McLaren-Mercedes werd veroordeeld en verloor alle punten van het constructeurskampioenschap en moest een boete van 100 miljoen dollar betalen.