FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 26 oktober 2007

Peiling NOVA: VVD op 12 zetels

Icoon PolitiekVolgens een nieuwe peiling van de Politieke Barometer (NOVA), zou de partij van ex-VVD'er Rita Verdonk, Trotst Op Nederland (TON), op een groter aantal zetels uitkomen dan de SP. TON zou op 19 zetels uitkomen, vier meer dan vorige week. De SP zakt van 19 naar 17 zetels.

De aanwas van TON lijkt uit gevarieerde bron te komen. Sinds de oprichting van TON op 17 oktober 2007, heeft de VVD zeven, de SP ook zeven en de PVV van Wilders vier zetels verloren in de Politieke Barometer. De VVD onder leiding van Mark Rutte zou nu op een historisch dieptepunt van 12 zetels uitkomen.

De huidige coalitiepartijen blijken net geen meerderheid te halen. Het CDA, de PvdA en de ChristenUnie halen bij elkaar 75 zetels. De partijen die stabiel blijven zijn de Partij voor de Dieren (PvdD), SGP en D66. GroenLinks stijgt een zetel.


Rutte goed voor 12 zetels

Meisje aangeklaagd voor afwijzing bejaarde

Icoon ShockingEen 19-jarig meisje is aangeklaagd wegens leeftijdsdiscriminatie. Ze had het namelijk gewaagd om de 77-jarige Duitse playboy Rolf Eden af te wijzen. Eden was ontdaan en daagt haar nu voor de rechtbank.

Onlangs had hij het meisje zo ver gekregen dat ze meeging naar zijn appartement. Toen hij haar echter bijna zo ver had dat ze verder gingen dan naast elkaar op de bank zitten, trok ze zich echter terug. "Wordt u alstublieft niet kwaad, maar u bent me te oud," gaf ze als reden. Voor Eden was dit dus genoeg reden om haar aan te klagen.

Eden staat graag in de belangstelling van de media en dit akkefietje is daar waarschijnlijk een, inmiddels geslaagde, poging toe. Eerder werd hij al bekend met zijn claim dat hij met maar liefst tweeduizend vrouwen het bed gedeeld heeft. Ook kwam hij in het nieuws met een wijziging van zijn testament: de vrouw die erin slaagt hem tijdens de liefdesdaad te laten sterven erft 250.000 euro.


Ook als je oud bent, kun je nog best aantrekkelijk zijn.

Uitslag Vitesse - Willem II

Er werd vanavond één wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslag.

Vitesse - Willem II 1-0
76' Kolk 1-0 (Assist Megrelishvili)

Scheidsrechter: Vink.
Toeschouwers: 18.000.
Gele kaart: Yakubu (Vitesse)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, Yakubu, Junker (Kolk/61), Sansoni, Due, Gommans (Lorca/61).

Willem II: Vermeer, Janse, Hill, Swinkels, v.d.Struijk, Kargbo, Boutahar, Mathijssen, Douglas (Poepon/50), Demouge (Cristiano/74), Bobson (Nieuwendaal/70).

De Wereld Draait Door wint televizierring

Icoon Showbizz De Wereld Draait Door heeft de gouden televizierring gewonnen, de prijs voor het beste programma van het afgelopen seizoen. Ruim 45 procent van de kijkers stemde op het dagelijkse actualiteiten- en cultuurprogramma van Matthijs van Nieuwkerk en Claudia de Breij.

Van Nieuwkerk zei in zijn speech compleet verrast te zijn. Hij had verwacht dat Paul de Leeuw met Mooi! Weer De Leeuw of Linda de Mol met Gooische Vrouwen de prijs in de wacht zouden slepen. "We zijn nog jong", zo zei hij. Toch zegt hij dat het programma nooit 'af' zal zijn.

Paul de Leeuw heeft wel de zilveren televisiester voor beste presentator in de wacht gesleept. Anita Witzier is verkozen tot beste presentatrice, na zes jaar genomineerd te zijn zonder te winnen. Het Huis Anubis won de gouden stuiver voor beste jeugdprogramma.

Vanmiddag werden al de radioprijzen uitgereikt. Het Theater van het Sentiment op Radio 2 was de grote winnaar.

Launch patch tilt The Witcher naar versie 1.1

Nog voor The Witcher goed en wel beschikbaar is is de eerste patch al te downloaden.

De patch (die overigens 112.77 MB bandbreedte vraagt) bevat voornamelijk bug-fixes, met als belangrijke noot dat deze fixes alleen werken als er een nieuwe game wordt opgestart. Andere bug-fixes werken al als een bepaalde act opnieuw wordt begonnen, maar het wordt dus aangeraden om opnieuw te beginnen met het spel. Het complete changelog is hier te vinden.

De patch is onder andere op onderstaande mirrors te vinden:

Gamer's Hell
Actiontrip
Filefront
Fileshack
The Patches Scrolls

Meer informatie over The Witcher is te vinden in onze preview, of je kan de game natuurlijk in de winkel halen.

[NK] Kramer wederom de beste op 5 km

Sven Kramer is net als vorig jaar Nederlands kampioen geworden op de 5.000 meter. Met een tijd van 6.24,51 was hij vanavond, op de eerste dag van het Nederland kampioenschap afstanden in Heerenveen, de beste.

Carl Verheijen eindigde, net als vorig jaar, als tweede met 6.26,54 en het brons was voor Wouter Olde Heuvel. Tom Prinsen, die lange tijd met 6.30,30 de snelste tijd had, eindigde uiteindelijk als vierde. Stayer Bob de Jong pakte de vijfde plaats.

Valve reageert op Steam deactivaties

Een klein aantal consumenten die The Orange Box hebben gekocht in het buitenland kunnen niet meer spelen, want Valve heeft hun accounts gedeactiveerd. Vermoedelijk kochten deze consumenten het spel in het buitenland om goedkoper uit te zijn. Valve spreekt van een 'territory violation':
"[...]
Valve uses Steam for territory control to make sure products authorized for use in certain territories are not being distributed and used outside of those territories.
[...]"


Aldus Doug Lombardi. Volgens hem betreft dit een groep klanten die enkel cd keys vanuit Thailand hebben gekocht, om buiten Thailand te gebruiken. Deze serials zouden alleen voor mensen zijn die in Thailand wonen:
"[...]
In this case, a Thai website was selling retail box product keys for Thailand to people outside of Thailand. Since those keys are only for use in Thailand, people who purchased product keys from the Thai website are not able to use those product keys in other territories.
[...]"


Het komt er dus op neer dat bovenstaande mensen die de game in het buitenland hebben gekocht, de lul zijn. Lombardi adviseert de gedupeerden om het spel gewoon in eigen land te kopen, zodat ze weer verder kunnen spelen.

Amerika blijft veruit grootste spammer

Icoon DigitalDigitaal beveiligingsbedrijf Sophos heeft een lijst gepubliceerd van de twaalf landen die de meeste spam doorgeven. De VS staan met kop bovenaan met ruim 28 procent. Zuid-Korea staat tweede met 5,2%. China, inclusief Hong Kong, staat op een derde plek met 4,9%. Nederland komt gelukkig niet voor in de top 12.

In het derde kwartaal van 2007 krikken de VS de spamproductie van hun continent in hun eentje op, zodat Noord-Amerika net voorblijft op Azië. Canada wordt juist geprezen met de bestrijding van spam.

"Ondanks dat er elke twee weken een grote Amerikaanse spammer wordt opgepakt, blijven de VS de grootste spammer van de wereld", concludeert Sophos. De enige manier om spam te bestrijden is volgens Sophos dat de Amerikaanse overheid meer tijd en geld steekt in voorlichting.


Grote kans dat dit uit Amerika komt

PlayStation 2 is jarig

De PlayStation 2 bestaat inmiddels zeven jaar, dus het is tijd voor wat feiten en cijfers. Op 26 oktober 2000 lanceerde de console in Noord-Amerika en heeft inmiddels 120 miljoen keer verkocht. Qua software is het nog veel meer, want er zijn ruim een miljard games voor het apparaat van Sony over de toonbank gegaan. Wereldwijd welteverstaan.

Opvallend is dat de PlayStation 2 nog steeds loopt en er nog steeds games voor worden gemaakt, terwijl de voorheen concurrerende GameCube en Xbox al zo goed als dood zijn. Of Sony haar doelstelling van een tien-jarig bestaan gaat halen is echter twijfelachtig, maar niet ondenkbaar. Het Japanse bedrijf hoopt voor maart 2008 nog twaalf miljoen stuks te hebben verkocht. Volgens Sony was geen andere console ooit zo succesvol.

Voor de console zijn meer dan 1500 titels te koop en er worden er nog 160 verwacht voor maart 2008, waaronder Guitar Hero III: Legends of Rock, High School Musical: Sing It, Madden '08, Manhunt 2, NBA '08, Rock Band en Buzz. Ook krijgt de PlayStation 2 een tijdelijke make-over in de vorm van een Ceramic White-editie, die je in een bundel met SingStar Pop en twee USB microfoons kunt kopen.


Van Gelder en Wammes naar finales

Zowel Yuri van Gelder als Jeffrey Wammes hadden geen enkele moeite tijdens de wereldbekerwedstrijden in Stuttgart om de finales van morgen te bereiken. Van Gelder bereikte de finale op het onderdeel ringen, Wammes deed het goed op de toestellen.

Aanstaande zaterdag staan de finales van toestellen op het programma. Wammes bereikte die finales door de beste te zijn de sprong (15,975 punten) en bereikte ook op rek de finale (15,200 punten). De Roemeen Daniel Ilie Popescu en de Portugees Luis Araujo werden respectievelijk tweede en derde op het onderdeel sprong. Enrico Pozzo was op rek te sterk voor Wammes waardoor de Italiaan met 15.375 punten eerste werd.

Van Gelder won met overmacht het onderdeel ringen. Met 16,450 punten was Van Gelder ongenaakbaar. Oekraïner Oleksandr Vorobjev werd tweede op ringen met 15,950 punten. Danny Rodrigues volgde met 15,475 punten op de derde plaats.

Ook Jaap Stam niet inzetbaar

Ajax kan aanstaande zondag niet over Jaap Stam beschikken. Ook Maarten Stekelenburg zal afwezig zijn. Stam ontbreekt wegens familieomstandigheden, Stekelenburg heeft nog teveel last van zijn gebroken vinger.

Adrie Koster, de tijdelijk opvolger van Henk ten Cate, heeft te maken met vele blesures. Naast eerder genoemden zal de interim-trainer in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht ook Albert Luque waarschijnlijk missen vanwege een spierblessure. Ook ontbreken nog altijd spelers die al langer geblesseerd zijn zoals Thomas Vermaelen, Leonardo, Laurent Delorge, Edgar Manucharyan, Nicolae Mitea en Edgar Davids.

Het herstel van die laatste gaat nog niet zoals verwacht. De middenvelder die zijn been brak in de voorbereiding zal voorlopig niet terugkeren bij de groep. Het goede nieuws voor Koster is dat Kennedy Bakircioglu vrijdag wel weer meetrainde. Hij heeft evenwel nog niet genoeg wedstrijdritme om te kunnen spelen tegen Utrecht.

Koerdisch protest in Den Haag rustig verlopen

Icoon BinnenlandsIn Den Haag hebben zo'n honderd Koerden vanmiddag op het Malieveld gedemonstreerd tegen een mogelijke inval van Turkije in Noord-Irak. Ze liepen naar de Turkse ambassade aan de Koningskade om een petitie aan te bieden.

In de petitie stond dat de spanningen tussen Turkije en de Koerden in vrede moeten worden opgelost. De Turkse ambassade weigerde de petitie echter in ontvangst te nemen. ''Helaas is niemand van de ambassade naar buiten gekomen'', aldus een demonstrant.

De demonstratie, waarvoor een vergunning was aangevraagd, is volgens de politie zeer ordelijk verlopen. Ook tientallen ME'ers die de Turkse ambassade bewaakten, hadden niets te doen.

Turks
Zondag worden er in ons land nog een paar demonstraties verwacht van Turkse organisaties die gericht zijn tegen het recente geweld van PKK-strijders. De Turks Nederlandse Studentenassociatie Erkin organiseert op zondagmiddag in Utrecht een protest tegen terrorisme. Met een protestmars willen ze de aanvallers van de PKK een signaal afgeven ''dat ze hiermee niet alleen Turkije aanvallen, maar de gehele geciviliseerde wereld.'' De gemeente Utrecht en de politie hebben toestemming verleend voor het protest.

Op Turkse fora wordt ook gesproken over protesten in onder meer Amsterdam, Den Haag, Nijmegen en Rotterdam. Onduidelijk is of daar wel vergunningen voor zijn aangevraagd. Zo zou ook in Oss een protestactie worden gehouden, maar de Turkse moskee aldaar die het zou organiseren, zegt van niks te weten en distantieert zich van een ongeleid protest.

Arnhem
In Arnhem waren gisteravond tijdens koopavond wat voornamelijk Turkse jongeren op de been. Een groep van circa zestig jeugdigen trok rond acht uur door de stad. Eerder scandeerden ze Turkse leuzen bij V&D. Later werden drie arrestaties verricht: twee Nederlandse meisjes die een fles naar de politie gooiden en een Turkse jongen die zich niet kon identificeren.

Een groep van enkele tientallen Koerdische jongeren verzamelde zich tegelijkertijd rond het gebouw van de Koerdische Vereniging aan de Klarendalseweg waar eerder deze week een poging tot brandstichting was geweest.

Het bleef echter rustig in Arnhem. Volgens een woordvoerder van de politie hebben beide groepen jongeren elkaar gisteravond niet opgezocht. Op internet circuleren al wel enkele dagen oproepen van Turkse en Koerdische groeperingen om elkaar in Arnhem te treffen.

Dure euro stuwt olie naar 92 dollar

Icoon EconomieDoordat de euro op het hoogste niveau ooit tegenover de dollar staat is de olieprijs vandaag gestegen naar meer dan 92 dollar. De euro noteert ruim boven de 1,43 dollar. De wegzakkende dollar zorgt ervoor dat olielanden omgerekend minder ontvangen voor hun geleverde olie, waardoor de olieprijzen verder stijgen. In euro's gemeten is de stijging van de olieprijs veel geringer.

Belangrijkste aanleiding voor de recente stijging van de olieprijs zijn de tegenvallende cijfers over de Amerikaanse olievoorraden. Deze zijn onverwacht gedaald tot het laagste niveau sinds begin dit jaar. Bovendien blijft het in het Midden-Oosten erg onrustig. De VS hebben nieuwe sancties getroffen tegen het olierijke Iran en Turkije strijdt met de Koerdische PKK in het noorden van Irak, waar belangrijke oliepijpleidingen liggen.

Het oliekartel OPEC weigert ondertussen de olieproductie op te voeren om zo prijsstijgingen in te dammen. Volgens Amerikaanse olie-experts is het zeer waarschijnlijk dat de 100 dollargrens binnenkort wordt overschreden. "Het is niet de vraag of maar wanneer de olie naar de 100 dollar per vat gaat. Er is geen enkele reden te bedenken waarom dit niet zou gaan gebeuren".


Binnenkort 100 dollar per olievat (158,987 liter)?

Ramos ziet Tottenham Hotspur wel zitten

Juande Ramos heeft Sevilla laten weten dat hij een eventuele aanbieding van Tottenham Hotspur zal accepteren. De trainer van Sevilla is de beoogd opvolger van Martin Jol die eerder deze week zijn biezen pakte. Ramos heeft nog een contract tot 2008 bij de Spaanse club.

Nadat het nieuws dat Martin Jol bij Tottenham Hotspur ontslagen was bekend werd kwam het bestuur snel bijeen om over de kwestie te vergaderen. Ramon Rodriguez Monchi, de sportief directeur van de club, is naar Londen gevlogen om onderhandelingen over de afkoopsom van Ramos te openen. Het is niet de eerste maal dat de succescoach, die met Sevilla tweemaal de UEFA Cup won en drie andere prijzen pakte, wordt benaderd door de Engelse club. In augustus sloeg Ramos nog een aanbod af. Ramos noemde dat aanbod toentertijd ‘duizelingwekkend’.

OM klaagt Hells Angels niet aan voor moord

Icoon JustitieHet Openbaar Ministerie heeft het bewijs dat de Hells Angels bij meerdere moorden betrokken zijn geweest, niet rond gekregen. Daarom heeft justitie de verdenking dat de motorclub onder meer het oogmerk had om als criminele organisatie liquidaties te plegen, definitief laten vallen.

Dit zegt persofficier van justitie Digna van Boetzelaer van het landelijk parket. Maandag begint in de rechtbank in Amsterdam het grote proces tegen 22 Hells Angels. Onder hen zijn de voormalige president van de afdeling Amsterdam, Willem van Boxtel, zijn opvolger Daniël Uneputty en Harry Stoeltie, een ander invloedrijk lid van de Amsterdamse afdeling.

De 22 mannen worden er nu nog van verdacht dat ze een criminele organisatie vormen met als doel de handel in drugs, het in het bezit hebben van wapens en het bedreigen, mishandelen en intimideren van mensen.

In oktober 2005 ondernamen politie en justitie de grootste actie ooit tegen de Hells Angels. De politie pakte daarbij 47 Angels en oud-Angels op. In de drie maanden na de arrestatie kwamen alle arrestanten weer op vrije voeten. Toch hebben politie en justitie het onderzoek gewoon voortgezet en vindt het landelijk parket van het OM dat er uiteindelijk voldoende bewijs is om de 22 verdachten voor de strafrechter te brengen.

De hoofdmoot van de zaak is dat de Hells Angels een criminele organisatie vormen. Hierop staat een maximale straf van vier jaar. ''Daarnaast worden leden ook vervolgd voor individuele verdenkingen zoals bijvoorbeeld verboden wapenbezit, geweldpleging of het in bezit hebben van drugs of wapens'', verduidelijkt Van Boetzelaer.

[upd] Huis Asser familiedrama horrortoneel

Icoon PolitieDe agenten die dinsdagavond de woning aan de Stroom in Assen betraden, waar een man met zijn vrouw dood werden gevonden, troffen een gruwelijk tafereel aan. Eerst zagen ze de man bungelen aan een strop in het trapgat.

Daarna vonden ze in de badkamer een losse hand en het zwaar verminkte lichaam van de vrouw. In de woning werden verder een hakbijl en een mes gevonden.

De politie wil alleen kwijt dat de man zelfmoord heeft gepleegd. Hoe de vrouw om het leven is gekomen, wordt nog onderzocht.

Er is ook een soort memorecorder van de man gevonden. Of hij op daarop een uitvoerige bekentenis aflegt, is niet bekend.

Het stel had drie jonge kinderen die op last van de kinderbescherming uit huis waren geplaatst. Zowel de man als de vrouw stonden onder psychologische behandeling en waren bij de politie bekend vanwege problemen in de relationele sfeer.

Update 20.06
De politie heeft vanmiddag gemeld dat óók de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. De man heeft daarna het lichaam van de vrouw verminkt en tenslotte de hand aan zichzelf geslagen.

Volgens een politiewoordvoerster is het uitgesloten dat een derde persoon bij de zaak betrokken is geweest.

Met dank aan SpiekerJozef en Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Kort geding kon. familie tegen pedo-site

Icoon KoningshuisDe advocaat van prins Willem-Alexander, prinses Máxima, prins Maurits en prinses Marilène spant een kort geding aan tegen pedofielenvereniging Martijn. Dat heeft de RVD vanavond laten weten.

Martijn heeft niet gereageerd op een sommatie van de leden van de koninklijke familie eerder op de dag om foto's van de kinderen van Willem-Alexander en Maurits van het besloten deel van de website te verwijderen. Ook heeft de club verzuimd een verklaring te ondertekenen waarin ze erkent dat het plaatsen van de foto's van de kinderen onrechtmatig is.

Het kort geding dient maandag om 11.00 uur in Amsterdam.

In de verklaring waar Martijn niet op heeft gereageerd, staat ook een verbod op het in de toekomst publiceren van foto's van de kinderen van de prinselijke stellen, op straffe van 50.000 euro boete per overtreding. ''We hopen dat ook andere ouders hier baat bij hebben'', aldus de woordvoerder van de RVD.


Ongewenst op pedo-site

Alves wil wederom topscorer worden

Afonso Alves gaat proberen om dit seizoen wederom topscorer van de Eredivisie te worden. Afgelopen seizoen wist de Braziliaanse aanvaller van SC Heerenveen namelijk 34 doelpunten te maken.

De eerste vijf wedstrijden van het seizoen speelde Alves niet mee. Dit had allemaal te maken met een eventuele transfer. Tijdens het duel tegen Heracles keerde de aanvaller weer terug in de selectie en scoorde prompt zeven keer, wat ook meteen een record betekende. Inmiddels staat de aanvaller van de Friezen op de tweede plaats in de topscorerslijst. Deze wordt door Klaas-Jan Huntelaar (Ajax) aangevoerd.

"Ik werk hard om weer topscorer te worden, liet Alves weten. "Maar mijn eerste doel is om te scoren en met Heerenveen te winnen." De Braziliaan is overigens goed te spreken over de samenwerking met Gerald Sibon. "Ik heb veel aan hem in de aanval. Hij is sterk bij lange ballen. Maar ik vind dat hij meer moet scoren nu we aan elkaar gewend zijn."

[NK] Gerritsen pakt titel 500 meter

Annette Gerritsen is de nieuwe Nederlandse kampioene op de 500 meter. Ze was na twee omlopen verreweg de snelste en bleef met 38,82 in de tweede omloop als enige onder de 39 seconden. Margot Boer en Marianne Timmer eindigden respectievelijk als tweede en derde.

Gerritsen, Boer en Timmer plaatsen zich samen met Van der Star en Gelderblom voor de wereldbekerwedstrijd op de 500 meter in Salt Lake City.

Eindstand

#NaamPunten
1Annette Gerritsen77.890
2Margot Boer78.380
3Marianne Timmer78.760
4Sanne van der Star79.120
5Natasja Bruintjes79.720
6Marloes Gelderblom79.950
7Laurine van Riessen80.100
8Ireen Wüst80.320

[NK] Smeekens pakt titel 500 meter

Jan Smeekens is de nieuwe Nederlands kampioen op de 500 meter. Na twee omlopen was Smeekens, vorig jaar winnaar van het zilver, de snelste.

Het zilver was voor Simon Kuipers, Erben Wennemars pakte het brons.

Smeekens, Kuipers, Wennemars plaatsen zich, samen met Jurre Trouw en Jacques de Koning, voor de wereldbekerwedstrijd 500 meter in Salt Lake City. De kampioen van vorig jaar, Jan Bos, greep daar net naast omdat hij met zijn 35,88 in de tweede omloop de zesde snelste tijd reed.

Eindstand

#Naampunten
1Jan Smeekens71.220
2Simon Kuipers71.470
3Erben Wennemars71.490
4Jacques de Koning71.680
5Jan Bos71.780

Top of Flop User's Choice: Matisyahu

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

sv3n's tip kreeg veel positieve reacties: Boy Kill Boy - Back Again is een top,  dus.

De tip van vanavond is van Cristan:

"Hallo, ik heb een suggestie voor Top of Flop! Matisyahu - King Without a Crown. Ik vind dit persoonlijk een leuke uitbreiding van mijn muzikale horizon aangezien de artiest hier een orthodoxe jood is en zo ook gekleed gaat, maar ondertussen wel erg lekker klinkende muziek produceert."

Geest schommelt al paar dagen in speeltuin

Icoon ShockingEen schommel op een speelplaats in Argentinië zorgt voor veel ophef. Als de schommel wordt stil gehangen begint deze op onverklaarbare wijze uit zichzelf weer te bewegen. Ouders en kinderen zijn er van overtuigd dat de schommel bezeten is.

Inwoners meldden dat de schommel wel tot tien dagen achter elkaar heen en weer beweegt, om vervolgens plots te stoppen. Lerares Maria de Silva Agustina zei gisteren: “Een van de kinderen noemde deze speelplaats de ‘Blair Witch Speelplaats’. We geloven dat de schommel is bezeten door geesten."

Professoren hebben magnetische en elektrische velden en beweging door de wind uitgesloten. Er zullen nu echte ‘ghosthunters’ bijgehaald worden om hopelijk meer duidelijkheid te kunnen geven over de zaak.


"Het spook op de schommel"

Met dank aan mmmkai voor de submit.

Silent Hill: Origins ook op andere platforms?

PlayStation Portable bezitters kunnen binnenkort gaan griezelen met Silent Hill: Orgins. Deze game is een proloog uit de Silent Hill serie en zal dus verhaaltechnisch belangrijk gaan worden. Als je geen PlayStation Portable hebt kan het lastig worden om het verhaal in zijn volledigheid te kunnen ondervinden.

Toch laat Konami weten dat niet-PSP bezitters niet per definitie zonder deze game zullen zitten. Als de vraag groot genoeg is zullen ze de game misschien ook uitbrengen op andere systemen. "Right now it's only on the PSP, but if the customers or the market request other platforms, then I'll think about it." Over welke systemen Akira Yamaoka van Konami spreekt is nog niet bekend.

[NK] Uitslag eerste 500 meter (V)

De eerste 500 meter bij de vrouwen is gewonnen door Annette Gerritsen. Ireen Wüst en Marianne Timmer kwamen niet aan haar tijd.

In de eerste 500 meter bij de vrouwen verschijnen de toppers aan het einde, waaronder de huidig Nederlandse kampioen op de 500 meter, Margot Boer. In de achtste rit opende Boer op dat moment het snelst met een tijd van 10.92 en een eindtijd van 39.27 waarmee ze op dat moment eerste stond. In de negende rit openen Laurine van Riessen en Sanne van de Star beiden sneller dat Margot Boer, maar uiteindelijk komen ze niet aan de tijd van Boer. In de tiende rit rijden Annette Gerritsen en Ireen Wüst tegen elkaar. Gerritsen rijdt weg bij Wüst en is op dat moment de snelste met een tijd van 39.03, Wüst komt niet verder dan een 40.20. In de laatste rit kan Marianne Timmer de snelste tijd niet verbreken, zij blijft steken op een 39.59.

#NaamTijd
1Annette Gerritsen39.07
2Margot Boer39.27
3Sanne vd Star39.52
4Marianne Timmer39.59
5Natasje Bruintjes39.84
6Marrit Leenstra40.11
7Marloes Gelderblom40.14
8Laurine van Riessen40.16
9Ireen Wüst40.20
10Ingeborg Kroon40.33
11Thijsje Oenema40.41
12Mayon Kuipers 40.46
13Sophie Nijman40.58
14Jorien Kranenborg40.63
15Inge van Essen40.79
16Sanne Delfgou40.94
17Anice Das41.01
18Emilie Gale41.08
19Frederique Buwalda41.16
20Helga Luning41.34
21Janneke Ensing41.37
22Esmeralda Nieuwendorp41.39

Iwata: 'Voorlopig geen prijsdaling Wii'

Veel mensen verwachten dat Nintendo een prijsdaling voor de populaire Wii-console zal aankondigen, helemaal na de prijsverlagingen die Microsoft en Sony hebben doorgevoerd. De grote baas van Nintendo, Iwata, wil daar echter niets van weten:
"[...]
We're still focusing on how to meet booming demand. We're absolutely not considering a price cut,
[...]"


Zolang de vraag dus groot blijft, is Nintendo niet van plan om de prijs van de console te gaan verlagen. Eerder zal zei George Harrison van Nintendo of America dat er geen prijsdaling in zit zolang elke Wii-console die in de winkel ligt gewoon verkocht wordt.

Wright: 'Wii is de enige echte next-gen console'

Will Wright, de bedenker van onder meer The Sims en Spore, heeft gezegd dat hij vindt dat de Wii de enige echte next-gen console is. Hij onderbouwt deze uitspraak als volgt:
"[...]
Somebody asked me what I thought next generation meant and what about the PlayStation 3 was next generation. The only next gen system I've seen is the Wii - the PS3 and the Xbox 360 feel like better versions of the last, but pretty much the same game with incremental improvement.
[...]"


Hij vindt de PlayStation 3 en Xbox 360 dus identiek aan hun voorgangers, maar dan met de nodige verbeteringen. Ook vindt hij het knap dat de Wii een geheel nieuw publiek bereikt dat eerder niet te porren was voor een spelletje.

Wright zei dat zijn Xbox 360 thuis stof zit te verzamelen:

"[...]
collecting dust in the background
[...]"


Toch prefereert meneer Wright de PC over de consoles. Hij vindt de muis bijvoorbeeld de ideale uitvinding. Hij verbaast zich over het feit dat mensen roepen dat PC gaming dood is, terwijl we elk jaar het tegenovergestelde kunnen zien, en spelen. Een andere reden waarom hij PC gaming hoog in het vaandel heeft staan:
"[...]
At the moment I can get better graphics on my PC than I can on the PS3.
[...]"


Crysis demo is nabij

Voor de mensen die hun PC willen verkrachten, of testen, komt er morgen de singleplayer demo van Crysis. Crysis komt van de makers van Far Cry, waarin je met een Amerikaanse soldaat speelt op Noord-Koreaans grondgebied. Hier is iets uit de ruimte neergestort wat onderzocht moet worden. Na confrontaties met de Koreanen bundelen de menselijke vijanden later in het spel hun krachten om het op te nemen tegen een invasie van buitenaardse wezens. De meest opvallende kenmerken van Crysis zijn de graphics en de physics, die menig PC zullen laten ronken. Voor de zekerheid nog even de systeemeisen:

Minimaal:

"[...]

* OS – Windows XP or Windows Vista
* Processor – 2.8 GHz or faster (XP) or 3.2 GHz or faster* (Vista)
* Memory – 1.0 GB RAM (XP) or 1.5 GB RAM (Vista)
* Video Card –256 MB**
* Hard Drive – 12GB
* Sound Card – DirectX 9.0c compatible
[...]"


Aangeraden:
"[...]
* OS – Windows XP / Vista
* Processor – Intel Core 2 DUO @ 2.2GHz or AMD Athlon 64 X2 4400+
* Memory – 2.0 GB RAM
* GPU – NVIDIA GeForce 8800 GTS/640 or similar
[...]"


[NK] Uitslag eerste 500 meter (M)

Het Nederlands kampioenschap afstanden is vanmiddag om 17:00 uur van start gegaan met het Nederlandse volkslied. De eerste afstand vandaag was de 500 meter voor de heren.

Michiel Mulder dook in de eerste rit direct onder de 37 seconden, maar Freddy Wennemars verbeterde in de rit daarop de beste tijd met 36.37. De onbekende Ronald Mulder verraste in de derde rit iedereen met een tijd van 35.98. In de eerste vijf ritten vallen de tijden tegen, niemand verbrak zijn persoonlijk record op Ronald Mulder en Pim Brusche na. Pas in de negende rit wordt de op dat moment beste tijd van Ronald Mulder door Jurre Trouw verbeterd met 35.83. In de tiende rit pakt Erben Wennemars de beste tijd met 35.69, maar nog steeds een ruime seconde boven zijn persoonlijk record. Jan Smeekens is uiteindelijk de winnaar van de eerste omloop.

#NaamTijd
1Jan Smeekens35.66
2Erben Wennemars35.69
3Simon Kuipers35.74
4Jurre Trouw35.83
5Jacques de Koning35.88
6Jan Bos35.90
7Ronald Mulder35.98
8Tim Salomons36.22
9Lars Elgersma36.34
10Alexander Oltrop36.35
11Freddy Wennemars36.37
12Pim Schippers36.38
13Sjoerd de Vries36.42
14Sietse Heslinga36.47
15Jesper Hosped36.57
16Huub vd Wart36.57
17Yuri Solinger36.72
18Pim Brusche36.74
19Michel Mulder36.85
20Guido Berens36.90
21Stevin Hilbrands37.06
22Coen Wesselman37.12
23Rhian Ket37.18
24Henk-Paul Mühren37.18
25Wouter Borst37.56
26Michael PootGevallen

Mogelijk Guantanamo-gevangenen naar NL

Icoon AlgemeenDe Verenigde Staten vragen Nederland gevangenen uit Guantanamo Bay over te nemen. Een Tweede Kamerdelegatie die het kamp bezoekt kreeg dat verzoek mee. Het gaat daarbij om gevangenen die niet langer als 'gevaar' worden gezien, maar niet terug kunnen naar hun eigen land.

De PVV en VVD reageren positief op het verzoek. Geert Wilders wil geen gevangenen overnemen maar ziet de methode van Guantanamo Bay zelf wel zitten. "Het zal een mooie dag zijn als we in Nederland ook zo'n detentiecentrum hebben".

Bij monde van Hans van Baalen zei de VVD dat alle NAVO-landen, dus ook Nederland, bereid moeten zijn om gevangenen over te nemen. Het CDA wil over het verzoek praten, maar is minder positief gestemd dan haar rechtse collega's. De SP is faliekant tegen.

Guantanamo Bay is een omstreden gevangenis. De gevangenen krijgen ongeveer de zelfde behandeling als Josef K. in Franz Kafka's beroemde roman 'Het Proces'. Sinds 2002 zijn er ongeveer achthonderd tereurverdachten gevangen gezet. Op dit moment zitten er nog bijna 400. Circa 85 gevangenen wachten op vrijlating. Over hun opvang onderhandelt de VS met diverse landen.

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vooralsnog geen officieel verzoek van de Amerikaanse regering ontvangen.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Theater v/h Sentiment (Radio 2) wint Gouden RadioRing

Icoon RadioHet KRO-programma Theater van het Sentiment (Radio 2) heeft de Gouden RadioRing gewonnen, de radio-variant van de Televisierring. De publieksprijs werd zojuist uitgereikt in Studio Desmet in Amsterdam. Presentatoren Stefan Stassen en Marc Stakenburg kregen de prijs uit handen van Willem van Kooten. Ook MiddenInDeNachtRick (Radio 538) en Giel! (Radio 3FM) waren genomineerd. Het publiek kon tot vlak voor de uitreiking via telefoon en sms stemmen wie de winnaar moest worden.

Giel Beelen ging niet helemaal met lege handen naar huis. Hij kreeg de Zilveren RadioSter voor beste mannelijke presentator. Claudia de Breij won de RadioSter voor vrouwen. Dat is opmerkelijk, aangezien ze sinds april dit jaar gestopt is met haar radioprogramma op 3FM.

Radio 2 ging ook naar huis met het Gouden Radio-Oortje voor beste radio-evenement gewonnen. De Top 2000 won het van 3FM Serious Request - Huise Op de Neude en Radio Tour de France (Radio 1).

Vanavond is de uitreiking van de Gouden Televisierring in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Russische bommenwerpers boven Noordzee

Icoon AlgemeenTwee Russische langeafstandbommenwerpers hebben donderdag voor een oefenvlucht een ongebruikelijke route over de Noordzee gevolgd. De twee Tupolev Tu-160's vlogen langs de Noorse kust en tussen het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, alvorens bijna 200 kilometer van Noordwijk om te draaien. De Noorse legerwoordvoerder en luitenant-kolonel John Espen Lien zei: "Het kan toeval zijn, maar de mogelijkheid bestaat ook dat het een signaal was".

Al eerder vlogen andere Russische bommenwerpers ongewoon dicht langs het Noorse luchtruim. Vanwege het toen slechte weer konden Noorse F16's niet opstijgen om controle te houden, maar toen de Tupolevs later op de terugweg weer voorbij kwamen, was het weer geklaard. De Noorse piloten zagen toen ook twee Tupolev Tu-160's die op weg waren naar het zuiden.

Sinds enkele maanden laat Rusland weer haar bommenwerpers strategische langeafstandsvluchten maken om te laten zien dat zestien jaar na de ineenstorting van de Sovjetunie het weer een militaire macht is om rekening mee te houden. NAVO-functionarissen in Noordwijk zeiden zich geen zorgen te maken over de vlucht, omdat de Tupolevs in internationaal luchtruim bleven en geen bedreiging vormden.

De Tupolev Tu-160, met de NAVO-codenaam Blackjack, is het zwaarste militaire vliegtuig ooit gemaakt. Voor de modernisering van de Russische Luchtmacht worden vanaf 2006 vijf nieuwe Tupolev Tu-160's per jaar in gebruik genomen.


De Tupolev Tu-160, het zwaarste militaire vliegtuig ooit gemaakt

Celstraf voor urineren op vrouw

Icoon JustitieDe Engelsman die afgelopen juli over een gehandicapte, in elkaar gezakte en op het punt van sterven staande vrouw had geplast, is veroordeeld tot een celstraf. Hij moet drie jaar achter slot en grendel doorbrengen. De veroordeelde luistert naar de naam Anthony Anderson en is een voormalige soldaat.

Zijn slachtoffer is de 50-jarige Christine Lakinski. Een vrouw die met een aantal chronische ziektes kampte, maar haar best deed om zelfstandig te leven. Op een bewuste nacht ging het mis. Toen ze met een pakket laminaat naar huis ging, kreeg ze opeens een acute ontsteking in haar alvleesklier. Ze wist nog naar een portiek te strompelen waar ze even later onwel werd.

Anthony Anderson had die avond met vrienden een joint gerookt en had de nodige alcohol tot zich genomen toen ze Christine zagen liggen. Anderson probeerde haar wakker te maken door een emmer water over haar heen te gooien. Toen dat niet werkte besloot hij over haar heen te plassen, terwijl hij dat deed schreeuwde hij "Dit is YouTube Materiaal". Later spoot hij ook nog scheerschuim over haar heen. Het hele gebeuren werd gefilmd met een mobiele telefoon, en trok vele omstanders die zich kostelijk vermaakten. Lakinski overleed even later, maar dat kwam niet door toedoen van Anderson.


Dader en slachtoffer.

Reacties
De rechter onderbouwde zijn vonnis als volgt:"Jij hebt de eerbaarhied van deze vrouw op een ongelooflijke manier geschonden, en de schokkende aard van je daden over een vrij lange tijdspanne moet daarom een celstraf van lange duur tot gevolg hebben."

Familieleden van Lakinski zeiden buiten de rechtszaal nog steeds in shock te verkeren over de ijzingwekkende manier waarop de veroordeelde zich gedroeg. "Het feit dat Christine stervende was, maakt de daden van deze man nog zieker en inhumaner". Ook zeiden ze dat Christine tijdens haar leven "immense uitdagingen" kreeg te verduren, maar toch nog op haar eigen benen had weten te staan.

Het vonnis had volgens de nabestaanden breder moeten zijn. "Ook de mensen die erbij stonden, en Anderson niet tegenhielden zijn in onze ogen schuldig. Het is ongelofelijk dat ze niet alleen zijn gedrag toelieten, maar ook een buur in overduidelijke nood lieten stikken."

Met dank aan mikau013 voor de submit.

Sinkewitz: "Doping bij T-Mobile gestopt"

De op doping betrapte Duitse wielrenner Patrik Sinkewitz heeft in zijn verklaringen voor de tuchtcommissie van de Duitse wielerbond BDR zijn voormalig ploeg T-Mobile deels ontlast.

Commissievoorzitter Peter Barth heeft vandaag gezegd dat Sinkewitz in zijn verklaring heeft gezegd dat doping bij de Duitse wielerploeg inmiddels tot het verleden behoort.

Sinkewitz hoopt met zijn bekentenissen op strafvermindering nadat hij in juli van dit jaar betrapt werd met een afwijkende testosteronspiegel. De Duitse renner bekende daarna dat hij doping had gebruikt.

Afgelopen woensdag verklaarde Sinkewitz dat in het verleden bij T-Mobile door de teamartsen dopingpreparaten werden verstrekt. Sinkewitz noemde daarbij geen namen.

"Feyenoord kan in iedere linie iemand gebruiken"

Het is dan nog wel oktober, maar Feyenoord is al druk bezig voorbereidingen te treffen om deze winter wederom toe te slaan op de transfermarkt.

Vandaag was er een vergadering tussen de technisch verantwoordelijken over eventuele versterkingen. Dit heeft de trainer van de Rotterdammers toegegeven. “Er zijn namen gevallen, maar over posities ga ik niets zeggen. In iedere linie kunnen we op zich nog versterking gebruiken. Maar het moet wél een toegevoegde waarde zijn. Daarnaast gaan we er alles aan doen om het huidige elftal intact te houden."

Invloed zomertijd op biologische klok groot

Icoon MedischWetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen hebben aangetoond dat de zomertijd een langdurig en behoorlijk groot effect heeft op de biologische klok van de mens. Ten grondslag aan dit onderzoek ligt een online vragenlijst over slaapgedrag waar meer dan 50.000 mensen aan hebben meegedaan.

Het menselijk lichaam heeft een eigen dagritme (de biologische klok), dat ongeveer 24 uur bestrijkt. Dit zogenaamde circadiane (dagrond) ritme stuurt onder andere de slaap aan. Maar omdat dit ritme niet precies 24 uur duurt, moet het steeds bijgesteld worden. Dat gebeurt voornamelijk via licht. Tijdens de wintertijd (de normale tijd) loopt ons interne ritme ongeveer gelijk met de licht/donker-cyclus. Maar tijdens de zomertijd is dit niet het geval: ons interne ritme past zich in die periode niet aan. Daardoor slapen we in de zomermaanden minder en slechter.

De onderzoekers weten nog niet waarom de zomertijd aanpassingsproblemen geeft. Dat is iets wat nu uitgezocht moet gaan worden. Maar aangezien het effect van de zomertijd op onze biologische klok veel groter is dan voorheen werd gedacht, pleiten de onderzoekers ervoor de zomertijd te herevalueren en eventueel af te schaffen.


Invloed zomertijd op biologische klok groot

Met dank aan bennootje voor de submit.

Coach Briegel ontslagen bij Ankaragücü

Hans-Peter Briegel is per direct op straat gezet door Ankaragücü. Onder leiding van de Duitse trainer beleefde de Turkse club een teleurstellende seizoensstart.

De 52-jarige Briegel was sinds afgelopen zomer werkzaam bij Ankaragücü. Eerder werkte de voormalig Duits international als trainer in Turkije, bij Besiktas en Trabzonspor. Ook was hij bondscoach van Albanië en Bahrein.

Koeman: "Turken ook straffen"

De trainer van PSV, Ronald Koeman, gaat er vanuit dat de UEFA na de strafeis tegen PSV'er Eric Addo ook de andere ontoelaatbare acties bestraft in het Champions Leagueduel tegen het Turkse Fenerbahce van afgelopen dinsdag.

"Dan heb ik het over de elleboogstoot van Semih Sentürk, waar Addo op reageerde," aldus Koeman. "En de overtreding van Deniz Baris die – nota bene met geel op zak – op het bovenbeen van Jan Kromkamp ging staan. Het zijn twee schandalige acties, die de UEFA móét aanpakken.”

[Upd] "Davydenko probeerde niet te winnen"

Een nieuwsbericht in de categorie opmerkelijk: tennisser Nikolaj Davydenko heeft in het toernooi van Sint-Petersburg een waarschuwing gekregen omdat hij, volgens de umpire, niet hard genoeg probeerde om te winnen.

De Rus speelde in de tweede ronde tegen de Kroaat Marin Cilic. De eerste set won Davydenko makkelijk met 6-1. In de tweede set ging het mis, Davydenko verloor die set met 7-5. Na de tweede set was het volgens de Belgische umpire Jean-Philippe Dercq genoeg geweest en gaf Davydenko een waarschuwing omdat hij "niet hard genoeg" probeerde om te winnen. De waarschuwing hielp echter niet, ook de derde set ging naar Marin Cilic met 6-1.

"Ik was verrast", aldus Davydenko. "Van zo'n maatregel heb ik nog nooit gehoord. Nooit eerder heb ik zo'n waarschuwing gehad." Eerder dit jaar kwam Davydenko in opspraak naar aanleiding van een tennispartij in Polen. De ATP heeft een onderzoek lopen naar die wedstrijd tussen Davydenko en Vassalo Arguello. Na een makkelijke winst in de eerste set door de Rus werd er opmerkelijk veel gegokt op verlies van Davydenko. Prompt gaf de Rus op in de derde set waardoor Arguello doorging naar de volgende ronde.

Update 14:49

De ATP heeft Davydenko inmiddels een boete opgelegd van 2000 dollar omdat hij "zijn best niet had gedaan."

Fenerbahçe haalt bakzeil bij UEFA

Fenerbahçe kan over twee weken in de return tegen PSV definitief niet beschikken over Deivid. Het beroep dat de Turkse club heeft ingesteld tegen de rode kaart is door de UEFA afgewezen.

Deivid werd door scheidsrechter Howard Webb tijdens de wedstrijd PSV - Fenerbahçe van het veld gestuurd na een overtreding op Mike Zonneveld. Volgens Fenerbahçe was het een te zware straf voor een relatief licht vergrijp. De tuchtcommissie van de UEFA meent echter dat er contact is geweest tussen de beide spelers en dat de tackle van Deivid onbesuisd was geweest.

Voor Deivid betekent dit dat hij een onherroepelijke schorsing tegemoet kan zien, in ieder geval voor de wedstrijd tegen PSV op 7 november.

Eerste gesprek Irak en Turkije 'positief'

Icoon BuitenlandsDe eerste gespreksronde in het crisisoverleg tussen Turkije en Irak over de aanwezigheid van bases van Turkse Koerden in Noord-Irak is vandaag goed verlopen. De bijeenkomst heeft positieve resultaten opgeleverd, aldus een woordvoerder van de Iraakse regering.

Hij voegde eraan toe dat alles naar wens verloopt en dat later op de dag verder wordt gepraat.

Turkije dreigt Noord-Irak binnen te vallen om de bases van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK) te verdrijven. Waarnemers menen dat deze gespreksronde wel eens de laatste kans zou zijn om een Turkse inval af te wenden.

De Iraakse ministers van Defensie Abdel Qader Mohammed Jassim en Nationale Veiligheid Shirwan al-Waeli praten in Ankara met Atalay en de Turkse ministers van Buitenlandse Zaken Ali Babacan. Turkije eist van Irak dat het een einde maakt aan de activiteiten van Turkse PKK-strijders, die vanuit het onherbergzame noorden van Irak aanvallen uitvoeren op Turkse doelen.

'Interesse Anderlecht in Swerts niet concreet'

Anderlecht gaat wellicht proberen om Vitesse-speler Gill Swerts vast te leggen. De manager van de Belgische club, Herman Van Holsbeeck, heeft dit gezegd in de krant Het Nieuwsblad.

"Maar onze interesse is niet concreet. Het is wel logisch dat we informeren, want Swerts is in juni einde contract bij Vitesse en wij zoeken een rechtsback. Het is belangrijk om veel opties te hebben," aldus Van Holsbeeck.

Swerts is bezig aan zijn derde jaar in Arnhem. Door een zware knieblessure speelde de ex-Feyenoorder vorig seizoen slechts twee competitieduels.

De Vries door teenkwetsuur weg bij Leeds

Mark de Vries heeft zijn laatste wedstrijd in het shirt van Leeds United al gespeeld. Vanwege een gebroken teen keert de Nederlandse aanvaller eerder terug naar zijn werkgever Leicester City. Deze maand werd hij door The Foxes uitgeleend aan Leeds, dat uitkomt in de League One.

De trainer van Leeds, Dennis Wise, heeft overigens niet uitgesloten dat de aanvaller, die in oktober één keer trefzeker was voor The Whites, later dit seizoen opnieuw op huurbasis overkomt.

Pornoanimatie met paus in hoofdrol

Icoon BuitenlandsOp een groot openbaar plein in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid wordt dezer dagen een pornografische tekenfilm getoond waarin een zogenaamde paus in de Sint-Pietersbasiliek seks heeft met nonnen en een schaap.
De website katholieknederland.nl pikte dat op uit Spaanse media. De film The Evil Empire maakt deel uit van een kunstfestival dat door de gemeente met 40.000 euro is gesubsidieerd.

De tekenfilm speelt zich af in het Vaticaan gedurende het jaar 2046. De paus genaamd Urbanus LXIX vliegt in de tekenfilm met uitpuilende ogen en piranhatanden als een Superman over het Sint-Pietersplein. Hij betreedt vervolgens de beroemde Sint-Pietersbasiliek en heeft daar seks met meerdere zusters en een schaap terwijl omstaande priesters en monniken zich masturberen.

De vertoning van de film heeft tot brede kritiek geleid. Velen zien er de zoveelste aanval in op de RK-Kerk in Spanje. De film is het werk van de 34-jarige Italiaanse cineast Federico Solmi.

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

Vlaamse zanger wel/niet in Turkse cel

Icoon OpmerkelijkDe Vlaamse zanger Jo Vally is momenteel in Turkije om een tv-special te maken voor zijn nieuwe cd. En om extra aandacht te genereren verzon zijn manager een wel hele 'leuke stunt'. De manager belde gisteren de krant Het Laatste Nieuws met de mededeling dat de 49-jarige Vally in de vakantiebestemming Bodrum door Turkse agenten in de cel was gegooid omdat hij in het bezit was van een verdacht koffertje.

''Politiemannen hebben Jo nogal hardhandig opgepakt. Niemand heeft ook maar één woord gezegd over het waarom van zijn inrekening.'' De krant publiceerde het verhaal op internet en de rest van de media volgden.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken schoot gisteren ook in actie en schakelde de ambassadeur in Turkije in. Maar volgens de Turken was er helemaal geen Belgische zanger in de cel gegooid. En dat klopte, want het was dus een verzinsel van Jo's manager.

Valley vindt het nog steeds erg grappig maar de Turken, en ook de reisorganisatie waar Vally zijn reis boekte, denken daar anders over. ''Turkije wordt in een verkeerd daglicht geplaatst. Het lijkt alsof de politie hier altijd met veel geweld en machtsvertoon optreedt. Dat klopt niet met de realiteit, zeker niet in die regio'', aldus reisorganisator Thomas Cook.

De lokale autoriteiten in Bodrum verplichtten Jo Vally gisteren om tegenover een grote Turkse krant te vertellen dat het verhaal een verzinsel was.

Overigens zat Vally gisteren wel in een cel. Maar dan met camera's om opnamen te maken voor een clip van de tv-special.

Smog ontregelt Peking

Icoon BuitenlandsZware smog heeft in Peking (Beijing) grote problemen veroorzaakt in het weg- en luchtverkeer. De stoffen die invloed hebben op het ontstaan van smog zijn vooral ozon en fijn stof en in mindere mate stikstofdioxide en zwaveldioxide.

In Peking zijn belangrijke snelwegen afgesloten omdat het zicht nog maar 50 meter bedraagt. Veel passagiers stranden op de internationale luchthaven omdat vliegtuigen geen pekingeend voor ogen zien door de dichte grijze sluier die de Chinese hoofdstad teistert.

De bekendste weerman van Peking, Sun Jison, heeft ouderen en kinderen uitdrukkelijk geadviseerd om binnen te blijven. Dit zou anders ademhalingsaandoeningen tot gevolg kunnen hebben. Sun Jisong: "Draag een gezichtsmasker als je vandaag naar buiten gaat."

Peking heeft met zeventien miljoen inwoners meer ingezetenen dan heel Nederland bij elkaar. Het is een van de meest vervuilde steden ter wereld. Vooral de stortvloed aan auto's en hoge economische groei zijn daar de oorzaak van.

In Peking worden de Olympische Spelen van 2008 gehouden. De stad heeft miljarden euro's uitgetrokken voor een 'groener' Peking. Maar dit heeft tot nu toe weinig resultaat gehad. Volgens de voorzitter van het Internationaal Olympisch Comité, Jacques Rogge, moeten sommige competities misschien wel worden verplaatst om de gezondheid van de atleten te beschermen.


Smog teisterde Peking ook al in 2005

Salcido, Farfán genomineerd als beste latino

Fox Sports heeft de genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van beste in Europa voetballende Latijns-Amerikaanse speler.

Naast Carlos Tévez (Manchester Unietd), Lionel Messi (Barcelona) en Diego Milito (Real Zaragoza), behoren de PSV’ers Carlos Salcido en Jefferson Farfán tot de vijf genomineerden. De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door FOX Sports.

Biologische kippen ongezonder

Icoon OnderzoekBiologische kippen zijn ongezonder dan kippen uit de bio-industrie. Het pluimvee dat vrij rondloopt blijkt vatbaarder voor ziektes.

Hennen in legbatterijen hebben gemiddeld een aanzienlijk langer en gezonder leven, bevestigt een onderzoek door het ministerie van Landbouw van de Zuid-Duitse deelstaat Beieren. Het pluimvee dat buiten rondloopt, is aan veel meer ziektekiemen blootgesteld die infecties kunnen veroorzaken. Biologische boeren moeten daarom veel meer antibiotica en vaccins gebruiken.

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat het sterftecijfer bij biologische kippen 30 procent hoger ligt dan bij hun gekooide soortgenoten, meldde de Duitse krant Die Welt vrijdag. Scharrelkippen komen tussen biologische kippen en legbatterijkippen in.

Uitgevers hebben last van bosbranden

Niet alleen Jacks '24' heeft last van de branden in califonië, maar ook verscheidene game-uitgevers zijn in de problemen geraakt door het inferno.

Midway en Sony Online Entertainment hebben gisteren al kantoren moeten sluiten om de veiligheid van hun personeel te kunnen blijven garanderen. High Noon studios heeft problemen, omdat een aantal werknemers geëvacueerd is. Of de ramp effect zal hebben op de releasedata van hun games is nog niet bekend, maar ze hebben in ieder geval wel een goed excuus als ze een spel willen uitstellen.





Limburgs stel filmde seks met 7-jarige

Icoon MisdaadEen man en een vrouw uit Limburg zouden seks hebben gehad met het 7-jarige dochtertje van de vrouw en dat hebben gefilmd. Anonieme bronnen hebben dat bevestigd tegenover onder meer De Telegraaf. Maar ook de Belgische media berichten over deze zaak.

De 40-jarige Anton S. en de 32-jarige Sylvia O. uit het Limburgse Kelpen zouden tussen januari 2006 tot hun arrestatie in juli van dit jaar, pornografische films van enkele minuten hebben gemaakt met het meisje. ''Hun perversiteiten gingen zo ver dat ze neptatoeages in de schaamstreek van het kind aanbrachten. Ze hebben met het meisje naar die en andere pornofilms gekeken'', aldus een niet nader genoemde bron.

Het Openbaar Ministerie in Roermond laat desgevraagd weten dat S. en O. verdacht worden van het vervaardigen van kinderporno, verkrachting en ontucht. Specifieke details wil men niet kwijt.

De zaak kwam aan het licht toen een tante van het slachtoffertje argwaan kreeg over de gedragingen van het kind en vragen ging stellen aan het meisje. Ze bracht vervolgens de biologische vader van het meisje op de hoogte. Die stapte naar de politie waarop S. en O. werden gearresteerd.


Met dank aan tha_rizzo voor de submit.

Syrië bouwde mogelijk kernreactor

Icoon BuitenlandsHet vermoedelijke doelwit van Israëlische gevechtsvliegtuigen die in september in Syrië een bombardement uitvoerden, is in zijn geheel verdwenen. Dit blijkt uit recente satellietbeelden, aldus het Amerikaanse Institute for Science and Internatial Security (ISIS).

Op recente beelden van 24 oktober is te zien dat het gebombardeerde complex in zijn geheel van de aardbodem verdwenen lijkt. Juist door het feit dat de vernielde restanten van het gebouw compleet verwijderd zijn versterkt bij ISIS het vermoeden dat Syrië met behulp van Noord-Korea bezig was met de bouw van een nucleaire reactor.

Jaren geleden al zei de Amerikaanse president Bush dat zowel Noord-Korea als Syrië tot de 'Axis of Evil' behoren. De Syrische ambassadeur bij de Verenigde Naties ontkent zijn land er een geheim atoomprogramma op nahoudt. Het zou volgens de man gaan om een instituut dat onderzoek doet naar verwoestijning.


Israëlisch bombardement op complex, maar restanten zijn verdwenen

KNVB: Amateurclubs blijven in bekertoernooi

De Nederlandse amateurclubs hoeven niet te vrezen voor hun plaats in het toernooi om de KNVB-beker. Ajax had eerder een plan voorgesteld wat zou leiden tot verwijdering van de amateurclubs uit het bekertoernooi.

De reactie van Ajax volgde toen op het voorstel van de UEFA, waarbij de winnaar van het bekertoernooi zich plaatst voor de voorrondes van de Champions League. De Amsterdamse club is bang voor de gevolgen als een amateurclub de beker zou winnen en zich zou plaatsen voor het Europese voetbaltoernooi. "Ik heb inmiddels begrepen van Ajax dat de zaak wat genuanceerder ligt", aldus directeur Henk Kesler op de KNVB-website. "Ik kan onze vrienden uit het amateurvoetbal sowieso geruststellen. Het bekertoernooi is een bondsaangelegenheid, waarin ook amateurs reglementair vertegenwoordigd zijn. Dat zal overigens ook in de toekomst zo blijven."

Op het voorstel van de UEFA, om de winnaar van het bekertoernooi toe te laten tot de Champions League reageert Kesler luchtig: "De voorstellen van Platini (UEFA-baas, red.) worden op 30 november in een vergadering van de UEFA besproken. Pas dan weten we hoe de internationale kalender er gaat uitzien. Gezien deze ontwikkeling denken we wel na over een mogelijk gewijzigde opzet van het bekertoernooi."

8 jaar en TBS geëist voor doden kinderen

Icoon JustitieOfficier van justitie F. Schlingemann heeft vanochtend bij de rechtbank in Haarlem acht jaar gevangenisstraf en TBS geëist tegen de 22-jarige Kim V. uit Purmerend. De vrouw is verdacht van het doden van haar dochter van bijna 2 jaar en haar zoontje van een half jaar oud vorig jaar zomer.

De kinderen werden met tientallen messteken om het leven gebracht in de flat van de vrouw in Purmerend. Justitie gaat ervan uit dat de verdachte ontoerekeningsvatbaar was op het moment dat zij haar kinderen doodde.

Kim V., die in de bewuste nacht cocaïne gebruikte, ontkent. Zij zegt dat een onbekende man, die haar huis was binnen gedrongen, haar kinderen heeft gedood. Eerder legde ze wel een bekentenis af, maar later trok ze die terug en zei dat de rechercheurs haar onder druk hadden gezet.

Zwaarste sancties tegen Iran sinds 1979

Icoon AmerikaDe VS hebben nieuwe sancties afgekondigd tegen Iran. De sancties treffen het Iraanse defensieministerie, het elitekops de Revolutionaire Garde en een aantal banken, vanwege hun vermeende steun aan het terrorisme en betrokkenheid bij raketverkopen en nucleaire activiteiten. Minister Condoleezza Rice van Buitenlandse Zaken en minister Henry Paulson van Financiën maakten de sancties samen bekend.

De maatregelingen houden in dat meer dan twintig Iraanse personen en instellingen worden uitgesloten van het Amerikaanse financiële systeem, wat waarschijnlijk te merken zal zijn in het internationale bankverkeer. Het zijn de zwaarste Amerikaanse sancties tegen Iran sinds de bezetting van de Amerikaanse ambassade in Teheran in 1979. Het is voor het eerst dat de VS een ander land dergelijke unilaterale (eenzijdige) sancties opleggen.

De maatregelen maken volgens Rice deel uit van een breder Amerikaanse beleid tegen het dreigende gedrag van Iran. Toch zal de VS open blijven staan voor onderhandelingen. De VS proberen al jaren steun te krijgen voor internationale sancties om Iran te laten stoppen met nucleaire activiteiten die volgens Washington erop gericht zijn om kernwapens te verwerven.

De VN-Veiligheidsraad heeft weliswaar twee keer voor sanctieresoluties gestemd, maar Amerikaanse pogingen om ze verder aan te scherpen stranden door toedoen van Rusland en China. De Russische president Poetin noemde het niet raadzaam om nieuwe internationale sancties in te stellen.


Condoleezza Rice: Iran steunt Taliban

Klacht tegen Belgische moslim na weigeren arts

MedischEen anesthesist uit het Belgische Bree heeft een klacht ingediend tegen een uit Jordanië afkomstige islamiet. De man weigerde dat de anesthesist in het ziekenhuis zijn vrouw te hulp schoot die een spoedkeizersnede nodig had. Hij eiste een vrouwelijke anesthesist en versperde de man de toegang tot de operatiekamer.

De moslima was met haar echtgenoot rond de middag naar het ziekenhuis gekomen. De bevalling was al tien uur bezig toen de gynaecologe hartstoornissen vaststelde bij het ongeboren kind. Er was een spoedkeizersnede nodig om de baby te redden. En dus werd de anesthesist van wacht opgeroepen.

Imam
De moslim drong echter zelf de operatiekamer binnen en eiste op basis van z'n geloofsovertuiging een vrouwelijke anesthesist voor z'n vrouw. Die was echter niet aanwezig in het ziekenhuis. Men moest twee uur op de man inpraten voordat hij toestemming gaf tot een verdoving. Daar moest dan nog een imam aan te pas komen.

Voorwaarde was wel dat de vrouw volledig omzwachteld werd met doeken zodat enkel het stukje huid voor de injectie onbedekt bleef. Daarna werd de anesthesist verplicht de verloskamer te verlaten. Hij moest op de gang, met de deur op een kier, het hartritme van de vrouw volgen. Een verpleegster hield hem op de hoogte van haar bloeddruk en ademhaling.

De anesthesist en de beroepsvereniging van anesthesisten eisen nu elk één euro symbolische morele schadevergoeding van de moslim. Een dokter belemmeren bij de uitoefening van de geneeskunde is wettelijk een strafbaar feit. Daarnaast wordt de man ook aangeklaagd wegens schuldig verzuim. ''De beklaagde heeft willens en wetens verzuimd dat zijn echtgenote en kind werden geholpen.''

'Liefst vrouw of moslim-arts'
Volgens de Belgische Moslimexecutieve geldt in de islam in het algemeen de regel dat een vrouw moet worden behandeld door een vrouwelijke arts. Als er geen vrouwelijke dokter voorhanden is, mag dat een man zijn. Liefst een dokter die moslim is, maar als ook dat niet kan, door de hoogdringendheid van de situatie, dan mag het een niet-moslim zijn.

Ook in Nederlandse ziekenhuizen ontstaan geregeld levensbedreigende situaties doordat moslima's (of hun man) een mannelijke arts weigeren. In juni berichtte FOK! daar nog over. De Tweede Kamer eiste daar maatregelen tegen.

Met dank aan The_AntiChrist voor de submit.

Film: The Invasion

The Invasion is alweer de vierde verfilming van het boek The Body Snatchers van Jack Finney. De eerste versie van regisseur Don Siegel stamt nog uit de jaren vijftig en wordt door het merendeel van de mensen ook als beste beschouwd. De eerste remake in de jaren zeventig hoeft zich echter zeker niet minderwaardig te voelen, persoonlijk prefereer ik deze versie zelfs. Philip Kaufman leverde een lekker nerveuze film af met acteurs als Donald Sutherland en Jeff Goldblum in de hoofdrol. In de jaren negentig maakte Abel Ferrara opnieuw een remake, die dit keer echter niet op veel positieve kritieken kon rekenen.

Na het succes van Der Untergang, werd Oliver Hirschbiegel aangetrokken om het verhaal van The Body Snatchers opnieuw leven in te blazen. Grote vraag is dan natuurlijk: Is er na zoveel remakes nog wel plek voor een nieuwe versie?

Grote zoekactie naar kind langs A1

Icoon Politie De politie heeft gisteravond langs A1 bij het Gelderse Wilp urenlang een grote zoekactie gehouden naar een vermist kind. Tientallen agenten en een helikopter zijn ingezet, meldde de politie vandaag. Het kind is uiteindelijk niet aangetroffen.

Aanleiding voor de zoekactie waren automobilisten die meldden dat in de berm van de snelweg een jonge vrouw met een kind liep. Toen een automobilist stopte om hulp te bieden, was het kind verdwenen. Volgens een politiewoordvoerder was het kind vermoedelijk niet ouder dan tien jaar.

De vrouw was volgens de politie verward, sprak geen Nederlands en was niet in het bezit van een identiteitsbewijs. Ze is overgedragen aan de vreemdelingenpolitie en wordt vrijdag opnieuw verhoord. Ook enkele automobilisten die de vrouw hadden gezien worden ondervraagd.

Bij de zoekactie werd de rechterrijstrook van de A1 bij Wilp een aantal uren afgesloten.

Opnieuw autobranden in Amsterdam-West

Icoon BrandVandalen hebben afgelopen nacht opnieuw twee auto's in brand gestoken in Amsterdam-West. Beide voertuigen stonden in de Antony Moddermanstraat in het stadsdeel Osdorp. Het incident gebeurde omstreeks drie uur, aldus de politie.

Een vrouwelijke brigadier schoot vorige week zondag op een politiebureau in het stadsdeel Slotervaart de 22-jarige Marokkaan Bilal B. dood, nadat hij haar en een collega had neergestoken. Sindsdien is het onrustig in Amsterdam-West. Relschoppers staken bijna dagelijks auto's in brand. Ook gooiden ze stenen door de ramen van het desbetreffende politiebureau.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Derde primaten met uitsterven bedreigd

Icoon Shocking Bijna een derde deel van de primaatsoorten in de wereld wordt bedreigd met uitsterven. Dat is de conclusie van een rapport dat de milieuorganisatie International Primatological Society (IPS) vandaag in het Chinese Hainan heeft gepresenteerd, aldus de BBC.

Primaten zijn hoog ontwikkelde zoogdieren (mensen, apen en halfapen). In totaal zijn er 230 soorten. Wetenschappers waarschuwen al decennia voor het uitsterven van diersoorten. Maar onderzoekers in dit rapport zeggen zich vooral zorgen te maken om een aantal apensoorten, omdat ze zo dicht bij de mens staan.

Volgens de onderzoekers is het vooral slecht gesteld met Hainan gibbon in China en de Miss Waldron's rode franjeaap (of Miss Waldron's rode colobusaap) in Ivoorkust. Apensoorten in Azië worden vooral met uitsterven bedreigd als gevolg van ontbossing en jacht.

Kutambtenaren

Donderdag 25 oktober 2007. Schokkend nieuws in het armoeblaadje Binnenlands Bestuur. Ambtenaren zijn het vergaderen niet alleen moe, maar geven ook gewoon aan dat het nutteloos is. "Volgens de ambtenaren kan er minstens de helft minder overlegd worden, zonder dat het ten koste gaat van de slagvaardigheid en resultaten", aldus de ambtenaren.

Kennelijk gaat het om 5 uur vergaderen per week waarvan 2,5 uur nutteloos is. Dat is dan mooi. Aangezien die andere 2,5 uur waarschijnlijk net zo nutteloos is, kunnen we dus de ambenarensalarissen met 12,5% verlagen. Dat is nog eens een besparing. Uiteraard geen ambtenaren ontslaan, want dat kost dan weer een vermogen aan wachtgeld. Gewoon salaris korten.

Verder nog wat? Eh ja, voortaan dus gewoon één keer vol op de bek, rechter-commissaris in Arnhem van God los en we vieren dit jaar alleen Sinterklaas .

ohw ja, nog even een filmpje. Met je neus in de lucht lopen is gewoon niet verstandig

Vier Super Mario Galaxy trailers: It's-a meeeeee!!!

"Nog maar een maandje nog wachten... Nog maar een maandje nog wachten... Nog maar een maandje nog wachten..." Iets wat ongetwijfeld een aantal keer per dag gemompeld zal worden door de Nintendo-fanboys. Over 1 maand is het namelijk alweer zover: Super Mario Galaxy komt eraan! Hier alvast vier trailers:

Super Mario Galaxy is de nieuwste Mario-game voor de Wii en speelt zich in de ruimte af. Mario gaat verschillende planeten langs en op deze planeten komt hij allerlei vijanden en gevaren tegen. Nieuw in dit deel is natuurlijk de besturing, maar Mario zal ook een Bijenpakje krijgen en een tweede speler kan een controller oppakken en de eerste speler dwarsbomen.

Microsoft maakt financiële resultaten bekend

Gisteren kwamen Sony en Nintendo met de financiële resultaten van het eerste financiële kwartaal. Microsoft heeft nu ook de resultaten bekend gemaakt: de entertainment-divisie heeft 1.93 miljard dollar omzet gedraaid en 165 miljoen dollar winst gemaakt.

Het is voor het eerst sinds tijden dat de entertainment-divisie winst heeft gedraaid, en dit komt vooral door Halo 3 en Xbox 360-consoles volgens Microsoft. Wat dus betekent dat Microsoft op dit moment de consoles met winst verkoopt, ook omdat ze de kosten van alle reparaties vorig kwartaal hebben afgeschreven. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal was de omzet 1.01 miljard en werd er 142 miljoen dollar verlies gemaakt. Naast de geldbedragen werd ook bekend gemaakt dat er 1.8 miljoen Xbox 360-consoles zijn verkocht in dit kwartaal.

Microsoft heeft totaal gezien een omzet gedraaid van 13.76 miljard dollar, waarvan er 4.92 miljard winst is. Dit is een stijging in de omzet van 27 procent vergeleken met vorig jaar. Voor het volgende kwartaal verwacht Microsoft nog meer stijging: een omzet tussen de 15.6 en 16.1 miljard dollar en een winst tussen de 5.9 en 6.1 miljard dollar.

Supreme Commander komt naar de Xbox 360

Chris Taylor, maker van games als Dungeon Siege en Supreme Commander, heeft in een interview toegegeven dat Supreme Commander naar de consoles komt, in ieder geval naar de Xbox 360.

Supreme Commander is een vrij hardcore strategy game, gekenmerkt door de vele units die te bouwen zijn, en de veldslagen met duizenden krioelende robots. Het is volgens Taylor logisch om de game naar de Xbox 360 te brengen, omdat dit economisch gezien de simpelste oplossing is:

"It's a great platform. If you look at pure development economics, it's the platform of choice for moving stuff from the PC. You can get stuff over there economically, very quickly."

Over de PlayStation 3 had Taylor het volgende te zeggen:

The hardware is more complex, but it's not out of the question. It's just more time. As the install base grows and as that market starts to become more understandable to us, like we understand what kind of player is on that platform because we have more data, then it becomes logical that a game like Space Siege would move through the 360, the PS3, heck and probably the Mac."

Wanneer de console port van Supreme Commander verwacht mag worden is nog onbekend.

Jol heeft begrip voor besluit Tottenham

Gisteravond na de verloren wedstrijd tegen het Spaanse Getafe werd bekend gemaakt dat Martin Jol gaat vertrekken bij Tottenham Hotspur. Jol heeft vrede met het besluit van de Engelse club.

"Gezien de resultaten snap ik dat de club dit moest doen", aldus Jol. "Ik heb een fantastische tijd gehad hier. Tottenham is een speciale club. Ik heb met geweldige mensen mogen werken en de fans waren geweldig."

Ook wat Tottenham betreft gaan Jol en de club vredig uit elkaar. "Het was geen makkelijk besluit", volgens voorzitter Daniel Levy. "We hoopten allemaal dat de resultaten zouden komen, maar dat gebeurde helaas niet. Martin heeft veel voor de club gedaan, dus hij zal hier altijd welkom blijven."

Uncharted: Drake's Fortune krijgt PSN-demo

Naughty Dog is klaar met de avontuurlijke Uncharted: Drake's Fortune, de game heeft onlangs de gold-status bereikt. Maar het team achter de game gaat niet zitten schatgraven in hun neuzen, Naughty Dog heeft namelijk bekend gemaakt dat er gewerkt wordt aan een demo van de game. Deze demo moet nog voor de release van de game op 7 december uitkomen. Een exacte datum konden de heren niet geven, maar de demo zal ergens halverwege november verschijnen.

In Uncharted: Drake's Fortune ga je op jacht naar een schat die één van je voorouders op een tropisch eiland begraven heeft. Zoals dat hoort bij treasure-hunting zijn er meer kapers op de kust, dit maal in de vorm van een stelletje losbandige piraten. Al schietend, rennend, slaand en springend zul je moeten proberen de schat te vinden, terwijl je de kogels die de piraten op je loslaten zo goed mogelijk ontwijkt.

'Kamer fout ingelicht over CIA-programma'

Icoon AlgemeenDe Tweede Kamer is tot tweemaal verkeerd ingelicht over de Nederlandse rol in de geheime CIA-programma's van de VS. Dat concludeert D66 na uitspraken van een ex-CIA'er in een Deense krant. In de programma's werden verdachten van terrorisme uitgeleverd aan landen waar ze werden gemarteld of de doodstraf kregen. D66 eist hier opheldering over.

Ex-CIA'er Scheuer verklaart vrijdag in de Deense krant Politiken dat Nederland al in 1995 werd ingelicht over het geheime programma. Volgens Scheuer werd Nederland door de VS als één van de trouwste en behulpzaamste bondgenoten van de VS gezien. Dit samen met het Verenigd Koninkrijk, Denemarken en Italië.

In 1995 werd het programma van uitleveringen ingevoerd. Toendertijd werden arrestanten alleen uitgeleverd bij een formeel arrestatiebevel. Ook werden er toezeggingen gedaan dat er niet gemarteld zou worden. De regering Bush gebruikte het programma om verdachten te verhoren. Ook werden ze in het geheim gevangen gehouden en uitgeleverd aan landen waar ze gemarteld zouden zijn.


'Nederland één van Amerika's trouwste en behulpzaamste bondgenoten'

Assassin's Creed krijgt "Gouden" status

Na wat twijfel over de grootte van de game ten opzichte van de schijfcapaciteit van de gamecd's van de Xbox 360 is er nu beter nieuws. De game is namelijk "Gold" gegaan wat betekent dat de game nu helemaal af is. Dit betekent dan weer dat wij 15 november met de game aan de gang kunnen en dat is goed nieuws!
quote
"We've been working very hard for nearly four years to make Assassin's Creed a reality and now there is a confirmed date when players will get to experience the results of our efforts,” "This is a huge event for the team. Our biggest reward will be everyone having a lot of good solid fun.”

-Jade Raymond, producent van Assassin's Creed

Biodieselproducenten gaan samenwerken

Icoon BinnenlandsAcht Nederlandse biodieselproducenten gaan samenwerken om mee te kunnen doen in de Europese top. Als Vereniging Nederlandse Biodiesel Industrie (VNBI) willen zij het gebruik van biodiesel stimuleren.

Binnen nu en twee jaar moet Nederland een van de grootste producenten van Europa worden op het gebied van biodiesel. Gezamenlijk produceren de fabrieken van de deelnemende bedrijven aan de VNBI 1,5 miljoen ton biodiesel per jaar. Volgens de organisatie kan Nederland in 2009 al zeker 10% van de normale diesel vervangen door biodiesel.

Biodiesel wordt gemaakt uit plantaardige olie, dierlijke vetten of andere bronnen. Het is een stuk milieuvriendelijker dan de huidige brandstoffen. Toch heeft het toenemend gebruik van biodiesel nadelen. Het zorgt voor extra veel vraag naar gewassen waaruit olie kan worden gewonnen. Hierdoor worden bijvoorbeeld bossen in de Filippijnen gekapt om hiervoor plaats te maken voor de aanbouw van lucratieve oliepalmen. Ook zal het betekenen dat voedselprijzen flink kunnen stijgen, waardoor bijvoorbeeld bier duurder wordt.


Beter voor het milieu, maar voedsel wordt duurder

Hardwareverkopen Japan, Cube over 10k

De GameCube is dit jaar al meer dan 10.000 keer over de toonbank gegaan in Japan, ondanks dat de Wii uit is. Reden voor een feestje bij Nintendo. Ook de GBA doet het goed en verkocht vorige week bijna anderhalf keer zoveel als de week daarvoor!

De complete lijst met cijfers:

ConsoleAantalVorige WeekTotaal 2007Totaal
NDS70.60878.7465.727.34519.741.162
PSP58.66959.5842.066.4686.599.512
Wii24.93220.5752.760.7653.676.051
PS317.13012.365752.4251.209.983
PS210.28110.181627.82320.782.682
3603.0116.161161.508426.210
GBA27018748.55615.346.635
NGC487910.0214.179.489

Virtual Console voorzien van nieuwe games

Het is weer vrijdag en dat betekent naar goed gebruik een lading nieuwe games in de Virtual Console. Ook deze week zijn er weer een paar kleine en één hele grote topper toegevoegd:

Magician Lord (900 punten)
Game voor de NEOGEO die cd-kwaliteit geluid heeft en waarin je een tovenaar speelt.

Super Air Zonk: Rockability Paradise (600 punten)
Deze game van de TurboGrafx-16 console is een chaotische sidescrolling vlieg-shooter.

Yoshi's Story (1000 punten)
Dit vervolg op Yoshi's Island kwam uit op de N64, en vindt plaats in een 2.5D wereld. Baby Bowser heeft alle eitjes gestolen en jij moet ze terugvinden met behulp van zes overgebleven Yoshi's.



'EU moet Afghaans opium kopen'

Icoon BuitenlandsHet Europees Parlement adviseert om opium op te kopen van Afghaanse boeren, om op deze manier armoede te bestrijden. Er moet een proefproject komen om een deel van de vele illegale teelt om te zetten in legale teelt voor pijnstillers op opiumbasis. Ook is er actie nodig tegen illegale handelaren, aldus een rapport dat in het Europees Parlement is aangenomen.

De Europese PvdA-fractie stemde voor, omdat het proefproject voor pijnstillers deel uitmaakt van de beoogde afspraken om de narcoticaproductie in Afghanistan te bestrijden. Ook Joost Lagendijk van GroenLinks staat achter de aanbevelingen. Hij juicht verder toe dat ook wordt opgeroepen tot verzet tegen het wegspuiten van papavervelden, omdat dit onder Afghanen veel kwaad bloed zet.

Sinds de Amerikaanse inval in Afghanistan is de opiumproductie daar gestegen tot 93 procent van de totale wereldproductie. Opium is de basis van drugs als heroïne. Volgens de Wereldbank bestaat 40 procent van de Afghaanse economie uit drugs.


Afghanistan produceert 93 procent van werelds opium, de basis van heroïne

Woede om foto Amalia op pedosite

Icoon BinnenlandsDe Rijksvoorlichtingsdienst is boos op pedosite Martijn.org. Op de site staat namelijk een foto van prinses Amalia.

"Ons koningshuis heeft weer een hele nieuwe generatie prinsjes en prinsesjes voortgebracht, en gelukkig maar!" aldus het bijschrift onder de foto. Op de website zouden ook seksueel getinte opmerkingen aan het adres van de oudste dochter van Willem-Alexander en Máxima hebben gestaan. Die zijn inmiddels verwijderd.

De RVD kwam de foto op het spoor na een tip van de website stopkindersex.com. De vereniging Martijn distantieert zich van de inhoud van de eigen website: "Het bestuur is niet verantwoordelijk voor wat leden op het forum plaatsen", staat er op de site.

De Rijksvoorlichtingsdienst is van plan stappen te ondernemen om de foto van de site verwijderd te krijgen. "Verder over de grens van fatsoen is bijna ondenkbaar, dit accepteren we niet. Juristen van de RVD onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Met dank aan Weirdow voor de submit.

CD: La Fleur Fatale - Night Generation

Vingerhoedskruid is een bloem die in zijn schoonheid een verborgen gevaar herbergt. De plant bevat glycoside digoxine, wat normaal erg giftig is. Zou deze bloem een inspiratiebron voor de Zweedse band La Fleur Fatale zijn? Of staat de toxiciteit symbool voor de wederopstanding van de band? "After years of total apathy and opiate induced confrontations on many levels, the former members decided to put their strange differences aside and form a new super group called: La Fleur Fatale". Night Generation is het resultaat van de samenwerking die nieuw leven ingeblazen is en ligt nu in de winkels.

Garritsen kan naar Carl Zeiss Jena

Koen Garritsen ziet een eventuele overstap naar Carl Zeiss Jena wel zitten. De club heeft al bij AGOVV Apeldoorn geïnformeerd naar de speler.
”Dat is bijzonder interessant”, zegt Garritsen ”Ik weet zelf nog niks, alleen dat er een Duitse club heeft geïnformeerd. Ik zeg er bij voorbaat geen nee tegen.” Carl Zeiss Jena wil de speler zo snel mogelijk vastleggen. Aangezien Garritsen op amateurbasis uitkomt voor AGOVV kan hij bij het openen van de transfermarkt zonder problemen naar Duitsland vertrekken.

[MLB]Uitslag wedstrijd 2 World Series

De Boston Red Sox hebben een 2-0 voorsprong genomen op de Colorado Rockies. De tweede wedstrijd werd in Fenway Park met 2-1 gewonnen.
Het ging gisteravond in Fenway Park niet zo makkelijk als woensdag. De eindstand was dan ook maar 2-1. Wel hebben de Red Sox nu de statistieken mee: Van de 50 keer dat een team op 2-0 kwam in de World Series won dat team 39 keer uiteindelijk. En van de 34 teams die met thuiswedstrijden op 2-0 kwamen wonnen er 27 de World Series.

Zaterdag is de volgende wedstrijd, dit keer op het thuisadres van de Rockies: Coors Field.

Publieke omroep succesvol in het buitenland

Icoon TelevisieDe televisieprogramma's van de publieke omroep doen het lekker in het buitenland. En dat levert tonnen op. Het aantal verkochte programmaformules is in een jaar tijd verdubbeld, zegt netcoördinator Roek Lips van Nederland 3.

Spoorloos van de KRO werd vorige week op de tv-beurs MIP in Cannes aan tv-stations in zes landen verkocht. De Zingende Zaak van de NCRV is al verhandeld aan twintig landen en binnenkort onder meer te zien in Duitsland, Finland, Australië en de Verenigde Staten.

Het EO-programma Korenslag komt op tv in Australië, Spanje, Estland, Turkije, Italië en wordt binnenkort zelfs verkocht aan een van de vier grote tv-stations in Amerika. Ook voor Memories, De Reünie, Nederland te Koop, Puberruil, De Keuringsdienst van Waarde en jeugdprogramma Love Match zijn al internationale deals gesloten.

Het lijkt een trend dat programma's van publieke omroepen populair zijn. Volgens Stephan Warnik, hoofd amusement van de KRO, komt dat vooral doordat programma's op Nederland 1, sinds de herprogrammering, beter scoren. Hoe hoger het marktaandeel, hoe interessanter een programma voor een buitenlandse zender is. En volgens Roek Liks is er bij de publieke omroep meer ruimte voor vernieuwing.

Gevangene neemt interne stukken mee

Icoon BinnenlandsVertrouwelijke informatie van de gevangenis in Heerhugowaard is in handen gekomen van een gedetineerde. De interne stukken, die onder meer personeelsgegevens bevatten, zaten tussen de persoonlijke bezittingen die de man tijdens zijn verlof mee naar huis had genomen.

De gevangene heeft de informatie doorgespeeld naar het dagblad Metro, schrijft de krant vandaag. Volgens Metro staan in de stukken telefoonnummers, adresgegevens en verslagen van functioneringsgesprekken. Ook zaten in de dozen notulen van vergaderingen, waarin onder meer gesproken wordt over personeelsproblemen, vermoedelijke prostitutie in de gevangenis en problemen met de veiligheid.

CDA-Tweede Kamerlid Rikus Jager zal staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) vrijdag om opheldering vragen, zegt hij in de krant. Kamerlid Fred Teeven (VVD) wil dat minister Ernst Hirsch Ballin ingrijpt. "Dat de interne controle bij sommige inrichtingen nog steeds volstrekt tekort schiet is weer eens overduidelijk. Hier ligt een schone taak voor de minister om ervoor te zorgen dat de inrichtingen hun zaken eens op orde krijgen."

De dienst Justitiële Instellingen noemt de zaak 'zeer ernstig' en stelt een intern onderzoek in, aldus een woordvoerder.

CD: Turbo Fruits - s.t.

Een driekoppig, piepjong bandje. Jonas Stein, de zanger, is slechts 19 jaar oud. John Eatherly, de drummer, is zelfs nog twee jaar jonger! Deze twee boys zitten in de punkrockband Be Your Own PET, maar daar is even geen actie te bespeuren. Het is dan voor twee tieners de meest logische oplossing om zelf even een nieuw bandje in elkaar te draaien en een debuutalbum eruit te gooien. Samen met jeugdvriend Max Peebles, die de basgitaar bespeelt en de cover heeft getekend, zijn er vijftien punkrocknummers tot stand gekomen, die samen net iets langer dan een half uur duren. Hyperkorte, ruige rommelrock.

Chelsea beboet voor wangedrag spelers

Chelsea krijgt een boete van 30.000 Britse pond voor het wangedrag van de spelers in de wedstrijd tegen Manchester United. Nadat John Obi Mikel in hun ogen onterecht met rood van het veld werd gestuurd belaagden zijn ploeggenoten scheidsrechter Mike Dean.

Steve Clarke, toen nog assistent bij Chelsea, kreeg een boete van 5000 pond. Na de wedstrijd ging hij in de catacomben verbaal zijn boekje te buiten tegen het arbitrale trio.

Bob de Jong blijft bij Duitsers

Bob de Jong blijft voorlopig trainen met de Duitse kernploeg. Tot en met 2010 is de olympisch kampioen op de 10.000 meter verzekerd van onderdak bij de ploeg van de Nederlandse coach Bart Schouten.

De Jong kreeg voor dit seizoen in ons land geen contract meer aangeboden bij een profteam. Daarop besloot hij uit te wijken naar Berlijn, waar hij ging trainen met de beste Duitse schaatsers. Nu zijn er afspraken gemaakt voor een langer verblijf, iets waar beide partijen tevreden mee zijn. "Bob voelt zich hier thuis, hij is hier zelfs komen wonen", aldus Schouten.

Van Gaal: "Geweldig punt voor AZ"

Na afloop van het 1-1 gelijkspel gisteravond in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Zenit Sint Petersburg, sprak AZ-coach Louis van Gaal over een geweldig punt.

"Ik vind het heel knap dat we tegen zo'n sterke ploeg gelijk hebben gespeeld. Vooral ook omdat we meer dan een helft met tien man hebben gespeeld,” aldus Van Gaal. "Na het rood kregen we het nog moeilijker. Gelukkig miste Zenit Sint Petersburg best veel kansen. Want het was wel duidelijk wie de beste ploeg op het veld was. De Russen speelden niet alleen in een heel hoog tempo, maar ook met een hele verfijnde techniek. Ik ben daarom wel heel blij met dit gelijke spel.”

Advocaat: "Wij waren de betere ploeg"

Dick Advocaat, de trainer van Zenit, was gisteravond blij met het spel van zijn ploeg tegen AZ (1-1). Hij betreurde het wel dat zijn ploeg slechts een van de vele kansen had benut.

"We overklasten AZ in de eerste twintig minuten op alle fronten. En toch kwamen we ongelukkig op achterstand. Daarna maakten we terecht gelijk en verloor AZ aanvaller Ari met een rode kaart. Dat werkte niet in het voordeel van ons. AZ ging nog compacter verdedigen, maar we kregen nog steeds kansen. Helaas hebben we die niet benut. Dat is jammer, want Zenit Sint Petersburg was de betere ploeg," aldus de Nederlander.

Oranje treft Wit-Russen aan begin van avond

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Wit-Rusland en Nederland op woensdag 21 november begint om 19.00 uur plaatselijke tijd. In Nederland is het dan 18.00 uur.


De wedstrijd in het Dinamo Stadion in Minsk is voor Oranje alleen nog van belang als het 17 november niet weet te winnen van Luxemburg. Bij een overwinning in de Kuip is Nederland zeker van deelname aan het EK volgend jaar.

Meer doden door bosbranden Californië

Icoon BrandHet dodental door de bosbranden in Californië is opgelopen tot veertien. Daarnaast zijn zeker 1500 woningen verwoest en zijn bijna 200.000 hectare bos is in vlammen opgegaan. In verband met de bosbranden zijn sinds zaterdag een miljoen mensen geëvacueerd.

President Bush is met een helikopter over het rampgebied gevlogen. Hij beloofde dat de landelijke overheid alles zal doen om de slachtoffers te helpen. "We gaan jullie niet vergeten in Washington D.C.", zo zei hij.

Bush lag twee jaar geleden onder vuur vanwege zijn trage reactie op de ramp die werd veroorzaakt door de orkaan Katrina. Door nu snel te reageren hoopt hij die fout deze keer te vermijden.

Inmiddels gaan er ook al verhalen rond over de mogelijke oorzaak van de branden. Langs een weg zijn aanwijzigingen gevonden dat de brand veroorzaakt is door de mens.

Enkele FOKkers bevinden zich in de brandhaarden. Meer informatie over hun toestand, foto's van het rampgebied en het laatste nieuws vind je natuurlijk ook op het Forum! van FOK!

De ballen van Nance

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers nieuwsberichten aaneen, die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben. De bindende factor voor deze week: al dan niet betaald applaus. Logischerwijs komen we dan terecht in de wereld van stinkende bejaarden, Andries Knevel, Harry Mens, Roel Driesvink en Ajax. En wat dacht u van de paardenbek van Bridget Maasland en de ballen van Nance? En de PVV? Die hebben ook iets met ballen...

Ratchet & Clank demo in de PS Store

De PlayStation store heeft weer zijn wekelijkse update gehad. Deze week springen Ratchet & Clank fans zonder US account een gat in de lucht, want de demo is nu ook van de Nederlands store te downloaden. Maar de update bevat natuurlijk meer dan alleen de Ratchet & Clank demo. We zetten alle nieuwe toevoegingen even op een rijtje:

* Ratchet & Clack demo (1611MB groot)

* Blu-ray trailer van de film "Courage under Fire"

* Trailers van "Metal Gear Online", "Midnight Club: LA", "Toy Home" en "Tekken5 DR Online"

* Ninja Gaiden Sigma - Rachel Meester pack. 3,99 euro

* Voor Motorstorm is er een Castro Robusto Halloween skin gratis te downloaden.

* Voor Folklore is er het ontvoerde Folk pack. Je krijgt 4 nieuwe zoektochten, een extra Folk om te vangen en een aantal nieuwe kostuums voor Keats. Deze pack kost je 1,99 euro.

* Voor de Playstation eye zijn er de volgende games: The Trials of Topoq (4,99 euro), Operation Creature Feature (4,99 euro), EyeCreate (Gratis) en Aqua Vita (2,99 euro)

* Het spel Pixel Junk Racers. Deze kost 7,99 euro

In de US store zijn ook nieuwe downloads.

* Blu-ray trailers van "Reign over Me" en "AC/DC Live at Donington"

* Movie trailers van "P.S. Ii love you" en "The Water Horse"

* Game trailers van "Time Crisis 4" en "Bionic Commando"

* Een Piyomata Halloween skin. Deze is gratis.

* Ninja Gaiden Sigma Rachel Master pack. Kosten: $2,99

*Spyro the Dragon voor de PS3 en PSP. Deze gaat je $5,99 kosten.

En dat was het weer voor deze week.

Sporthistorie: De sprong van Bob Beamon

Op 18 oktober 1968 sprong Bob Beamon naar een legendarisch record van 8.90. Dit record, dat erg lang in de boeken bleef, heeft altijd het verhaal rondom Beamon bepaald. Veel minder bekend is dat de gouden sprong van Beamon op die 18e oktober van veel glans werd ontdaan door de gebeurtenissen rondom de Amerikaanse sprinters Tommie Smith en John Carlos waarover we eerder berichtten.

Alle zwarte atleten die die dag een medaille wonnen gingen zwaar in protest tegen de schorsing die Smith en Carlos werden opgelegd. Het ontlokte Beamon de uitspraak: "ledereen moet kunnen zien, dat Amerika een ziek land is”

De Amerikaanse sprinters Tommie Smith en John Carlos verlieten op 18 oktober het Olympisch dorp, nadat zij door het Amerikaanse Olympische Comité waren geschorst. De schorsing volgde op de moeilijkheden die waren ontstaan doordat Smith en Carlos tijdens de ceremonie protocollair van de 200 meter, waarop zij goud en brons wonnen, een demonstratie voor de “black power" beweging hielden.

Later op die dag stelde het Amerikaanse Olympische Comité Carlos en Smith een ultimatum. Binnen 48 uur dienden de atleten Mexico te verlaten. De leiding van de Amerikaanse ploeg betuigde in een communiqué haar spijt over het gebeuren en bood het Internationaal Olympisch Comité, het Mexicaanse organisatiecomité en de inwoners van Mexico excuses aan voor „het misplaatste gedrag" van Smith en Carlos.

Korte tijd na de beslissing van het Amerikaanse Olympische comité, kwamen de zwarte Amerikaanse atleten in spoedberaad bijeen in het Olympische dorp. Velen toonden zich geschokt door de schorsing van Smith en Carlos. Een van de roeiers, Cleve Levingiston, zei: "We hebben altijd gedacht, dat er in de Verenigde Staten vrijheid van meningsuiting was, maar dit is onderdrukking"

Veel atleten kondigden na de maatregelen van het Amerikaanse NOC aan dat zij bij het behalen van een medaille ook ten gunste van de „black-power" beweging zouden demonstreren, terwijl sommige atleten zelfs het voornemen hadden het Olympische dorp onmiddellijk te verlaten.

Op diezelfde dag kwamen een aantal zwarte atleten nog in actie in het Olympisch stadion. De verspringers Ralph Boston (brons) en Bob Beamon (goud) hielden woord en voegden zich bij de medaille uitreiking de „Black Power"-demonstranten.

Op het erepodium verscheen Boston blootsvoets en trok Beamon zijn broekspijpen zover omhoog, dat zijn zwarte kousen zichtbaar werden. Boston: "Ik stond op blote voelen op het platform omdat ik wilde protesteren tegen het naar huis zenden van Tommie Smith en John Carlos". Hij voegde er strijdlustig aan toe: "Ze zullen mij ook naar huis moeten sturen als zij consequent willen blijven".

Boston was verder nooit betrokken bij de Black power-beweging. "Ik was het alleen niet eens met de beslissing van het comité", zei hij. Bob Beamon was nog stelliger in zijn commentaar: "Iedereen moet kunnen zien dat Amerika een ziek land is".

Beamon en Boston waren niet de enige zwarte atleten die subtiel protesteerden tegen het wegsturen van Smith en Carlos. De drie medaillewinnaars op de 400 meter Evans, James en Freeman, droegen tijdens de ceremonie een zwarte baret. Eén van dé kenmerken van de Black power-beweging. Op de vraag van journalisten waarom zij die baretten droegen waren de drie duidelijk,
“tegen de regen" beweerden de drie.

Het Amerikaanse Olympische comité trad verder niet op tegen de protesten. Kennelijk was de zwarte kleding een te subtiel protest om op te treden. Daarnaast is het voorstelbaar dat de Amerikaanse bestuurders niet nóg meer onrust wilden veroorzaken binnen hun eigen ploeg.

OM boos over vrijlaten kinderaanrander

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft gisteren beroep ingesteld tegen de vrijlating van een 43-jarige man uit Rijen in Brabant. De politie verdenkt de man van minstens zes aanrandingen van jonge meisjes in Doorwerth, Bennekom en Renkum.

De rechter-commissaris in Arnhem stelde de Brabander woensdag op vrije voeten. De vrijlating van de man leidde in de buurt van de plaatsen waar de man toesloeg tot heftige verontwaardiging. De man heeft bekend dat hij de kinderen heeft betast. Ook sprak hij zijn slachtoffertjes, die 9, 10 en 11 jaar oud waren, aan met oneerbare voorstellen.

De politie betrapte de man vorige week op heterdaad toen hij een meisje op een fiets aansprak. Na enkele dagen in voorlopige hechtenis moest de Brabander woensdag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Die oordeelde dat het persoonlijk belang van de verdachte groter was dan de maatschappelijke onrust die hij heeft veroorzaakt. Daarom mocht hij onder voorwaarden gaan. Wel moet de man zich direct melden als politie of justitie daar om vragen. De politie zet het onderzoek naar de aanrandingen nog voort. De raadkamer van de rechtbank verwacht later vandaag (in de loop van vrijdagmorgen) uitspraak te doen in het ingestelde beroep.

Fransen wilden 103 kinderen 'ontvoeren'

Icoon BuitenlandsDe Tsjadische autoriteiten hebben gisteren negen Fransen gearresteerd die met 103 kinderen uit Darfur en Tsjaad naar Frankrijk wilden vliegen.

Volgens de Fransen moesten de kinderen om gezondheidsredenen naar Europa worden gebracht, maar de Tsjadische autoriteiten verdenken de Fransen ervan dat de kinderen waren bedoeld voor illegale adoptie.

Sudan en Tsjaad staan geen adoptie van hun kinderen in het buitenland toe. Toch zouden Franse gezinnen al bedragen tussen 2.800 en 6.000 euro hebben betaald voor een kind, aldus een Franse diplomatieke bron.

'Verdachte Hüseyin P. werd gepest'

Icoon MisdaadDe 14-jarige Hüseyin P. uit Amsterdam, die ervan wordt verdacht dat hij zijn 16-jarige klasgenoot Youssef Mokhtari heeft doodgestoken, werd gepest. Dat zei zijn advocaat Bram Moszkowicz gisteravond in het televisieprogramma Pauw en Witteman.

De dodelijke steekpartij gebeurde op 11 oktober bij het Technisch College (TeC) in Amsterdam-West.

Volgens de raadsman maakten vier jongens hem het leven zo zuur dat hij uiteindelijk uit noodweer zijn mes heeft getrokken en met zijn arm voor zijn ogen in het wildeweg heeft gestoken. Getuigen hebben ook verklaard dat de uit Turkije afkomstige P. niet door zou hebben gehad waar hij mee bezig was, zei Moszkowicz.

De verdachte zat pas net drie weken op de school en gedroeg zich volgens de advocaat netjes. Het viertal had het echter op hem voorzien en drukte een paar dagen voor de fatale steekpartij nog een brandende sigaret uit op het gezicht van P., weet de advocaat. Uit angst nam hij daarop een mes mee naar school.

De donderdag waarop de situatie escaleerde, zou hij wederom zijn gepest in de klas. ''Zijn pen en schrift werden afgenomen en hij werd gestompt en geslagen. De jongens zeiden hem dat ze hem zouden opwachten in de pauze. Hij is daarop na de les in de aula blijven wachten tot ze weg waren. Na een uur of anderhalf uur kreeg hij een telefoontje van iemand dat hij naar buiten kon komen. Daar stonden drie of vier jongens hem op te wachten om hem in elkaar te slaan'', aldus de advocaat. Dat leidde volgens hem tot de climax met de dodelijke afloop.

P. blijft nog zeker negentig dagen in voorlopige hechtenis, maakte de rechtbank donderdag bekend. Volgens Moszkowicz kan hij maximaal één jaar celstraf krijgen omdat hij minderjarig is. Daarna kan hij nog twee keer twee jaar in een jeugdinrichting worden geplaatst.

Jol stapt op bij Tottenham

Martin Jol is opgestapt bij Tottenham Hotspur. Hij diende al voor het UEFA Cup duel met Getafe zijn ontslag in.

Jol zag zijn ploeg uiteindelijk met 2-1 verliezen van de Spanjaarden. De Spurs kwamen nog wel op een 1-0 voorsprong dankzij Defoe, maar Guterriez en Braulio bezorgden Getafe de overwinning. In de competitie gaat het al het hele seizoen dramatisch, de ploeg staat op een 18e plek in de Premier League met slechts zeven punten. Jol hield lange tijd vertrouwen dat hij de ploeg weer op de rails zou krijgen, maar besloot vandaag toch zijn ontslag in te dienen.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.