KNVB: Amateurclubs blijven in bekertoernooi

De Nederlandse amateurclubs hoeven niet te vrezen voor hun plaats in het toernooi om de KNVB-beker. Ajax had eerder een plan voorgesteld wat zou leiden tot verwijdering van de amateurclubs uit het bekertoernooi.

De reactie van Ajax volgde toen op het voorstel van de UEFA, waarbij de winnaar van het bekertoernooi zich plaatst voor de voorrondes van de Champions League. De Amsterdamse club is bang voor de gevolgen als een amateurclub de beker zou winnen en zich zou plaatsen voor het Europese voetbaltoernooi. "Ik heb inmiddels begrepen van Ajax dat de zaak wat genuanceerder ligt", aldus directeur Henk Kesler op de KNVB-website. "Ik kan onze vrienden uit het amateurvoetbal sowieso geruststellen. Het bekertoernooi is een bondsaangelegenheid, waarin ook amateurs reglementair vertegenwoordigd zijn. Dat zal overigens ook in de toekomst zo blijven."

Op het voorstel van de UEFA, om de winnaar van het bekertoernooi toe te laten tot de Champions League reageert Kesler luchtig: "De voorstellen van Platini (UEFA-baas, red.) worden op 30 november in een vergadering van de UEFA besproken. Pas dan weten we hoe de internationale kalender er gaat uitzien. Gezien deze ontwikkeling denken we wel na over een mogelijk gewijzigde opzet van het bekertoernooi."