Vlaamse zanger wel/niet in Turkse cel

Icoon OpmerkelijkDe Vlaamse zanger Jo Vally is momenteel in Turkije om een tv-special te maken voor zijn nieuwe cd. En om extra aandacht te genereren verzon zijn manager een wel hele 'leuke stunt'. De manager belde gisteren de krant Het Laatste Nieuws met de mededeling dat de 49-jarige Vally in de vakantiebestemming Bodrum door Turkse agenten in de cel was gegooid omdat hij in het bezit was van een verdacht koffertje.

''Politiemannen hebben Jo nogal hardhandig opgepakt. Niemand heeft ook maar ÚÚn woord gezegd over het waarom van zijn inrekening.'' De krant publiceerde het verhaal op internet en de rest van de media volgden.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken schoot gisteren ook in actie en schakelde de ambassadeur in Turkije in. Maar volgens de Turken was er helemaal geen Belgische zanger in de cel gegooid. En dat klopte, want het was dus een verzinsel van Jo's manager.

Valley vindt het nog steeds erg grappig maar de Turken, en ook de reisorganisatie waar Vally zijn reis boekte, denken daar anders over. ''Turkije wordt in een verkeerd daglicht geplaatst. Het lijkt alsof de politie hier altijd met veel geweld en machtsvertoon optreedt. Dat klopt niet met de realiteit, zeker niet in die regio'', aldus reisorganisator Thomas Cook.

De lokale autoriteiten in Bodrum verplichtten Jo Vally gisteren om tegenover een grote Turkse krant te vertellen dat het verhaal een verzinsel was.

Overigens zat Vally gisteren wel in een cel. Maar dan met camera's om opnamen te maken voor een clip van de tv-special.