Microsoft maakt financiële resultaten bekend

Gisteren kwamen Sony en Nintendo met de financiële resultaten van het eerste financiële kwartaal. Microsoft heeft nu ook de resultaten bekend gemaakt: de entertainment-divisie heeft 1.93 miljard dollar omzet gedraaid en 165 miljoen dollar winst gemaakt.

Het is voor het eerst sinds tijden dat de entertainment-divisie winst heeft gedraaid, en dit komt vooral door Halo 3 en Xbox 360-consoles volgens Microsoft. Wat dus betekent dat Microsoft op dit moment de consoles met winst verkoopt, ook omdat ze de kosten van alle reparaties vorig kwartaal hebben afgeschreven. Vorig jaar in hetzelfde kwartaal was de omzet 1.01 miljard en werd er 142 miljoen dollar verlies gemaakt. Naast de geldbedragen werd ook bekend gemaakt dat er 1.8 miljoen Xbox 360-consoles zijn verkocht in dit kwartaal.

Microsoft heeft totaal gezien een omzet gedraaid van 13.76 miljard dollar, waarvan er 4.92 miljard winst is. Dit is een stijging in de omzet van 27 procent vergeleken met vorig jaar. Voor het volgende kwartaal verwacht Microsoft nog meer stijging: een omzet tussen de 15.6 en 16.1 miljard dollar en een winst tussen de 5.9 en 6.1 miljard dollar.