OM boos over vrijlaten kinderaanrander

Icoon Justitie Het Openbaar Ministerie in Arnhem heeft†gisteren beroep ingesteld tegen de vrijlating van een 43-jarige man uit Rijen in Brabant. De politie verdenkt de man van minstens zes aanrandingen van jonge meisjes in Doorwerth, Bennekom en Renkum.

De rechter-commissaris in Arnhem stelde de Brabander woensdag op vrije voeten. De vrijlating van de man leidde in de buurt van de plaatsen waar de man toesloeg tot heftige verontwaardiging. De man heeft bekend dat hij de kinderen heeft betast. Ook sprak hij zijn slachtoffertjes, die 9, 10 en 11 jaar oud waren, aan met oneerbare voorstellen.

De politie betrapte de man vorige week op heterdaad toen hij een meisje op een fiets aansprak. Na enkele dagen in voorlopige hechtenis moest de Brabander woensdag voor de rechter-commissaris verschijnen.

Die oordeelde dat het persoonlijk belang van de verdachte groter was dan de maatschappelijke onrust die hij heeft veroorzaakt. Daarom mocht hij onder voorwaarden gaan. Wel moet de man zich direct melden als politie of justitie daar om vragen. De politie zet het onderzoek naar de aanrandingen nog voort. De raadkamer van de rechtbank verwacht later vandaag (in de loop van†vrijdagmorgen) uitspraak te doen in het ingestelde beroep.