Celstraf voor urineren op vrouw

Icoon JustitieDe Engelsman die afgelopen juli over een gehandicapte, in elkaar gezakte en op het punt van sterven staande vrouw had geplast, is veroordeeld tot een celstraf. Hij moet drie jaar achter slot en grendel doorbrengen. De veroordeelde luistert naar de naam Anthony Anderson en is een voormalige soldaat.

Zijn slachtoffer is de 50-jarige Christine Lakinski. Een vrouw die met een aantal chronische ziektes kampte, maar haar best deed om zelfstandig te leven. Op een bewuste nacht ging het mis. Toen ze met een pakket laminaat naar huis ging, kreeg ze opeens een acute ontsteking in haar alvleesklier. Ze wist nog naar een portiek te strompelen waar ze even later onwel werd.

Anthony Anderson had die avond met vrienden een joint gerookt en had de nodige alcohol tot zich genomen toen ze Christine zagen liggen. Anderson probeerde haar wakker te maken door een emmer water over haar heen te gooien. Toen dat niet werkte besloot hij over haar heen te plassen, terwijl hij dat deed schreeuwde hij "Dit is YouTube Materiaal". Later spoot hij ook nog scheerschuim over haar heen. Het hele gebeuren werd gefilmd met een mobiele telefoon, en trok vele omstanders die zich kostelijk vermaakten. Lakinski overleed even later, maar dat kwam niet door toedoen van Anderson.


Dader en slachtoffer.

Reacties
De rechter onderbouwde zijn vonnis als volgt:"Jij hebt de eerbaarhied van deze vrouw op een ongelooflijke manier geschonden, en de schokkende aard van je daden over een vrij lange tijdspanne moet daarom een celstraf van lange duur tot gevolg hebben."

Familieleden van Lakinski zeiden buiten de rechtszaal nog steeds in shock te verkeren over de ijzingwekkende manier waarop de veroordeelde zich gedroeg. "Het feit dat Christine stervende was, maakt de daden van deze man nog zieker en inhumaner". Ook zeiden ze dat Christine tijdens haar leven "immense uitdagingen" kreeg te verduren, maar toch nog op haar eigen benen had weten te staan.

Het vonnis had volgens de nabestaanden breder moeten zijn. "Ook de mensen die erbij stonden, en Anderson niet tegenhielden zijn in onze ogen schuldig. Het is ongelofelijk dat ze niet alleen zijn gedrag toelieten, maar ook een buur in overduidelijke nood lieten stikken."

Met dank aan mikau013 voor de submit.