PlayStation 2 is jarig

Steven (Steeven)
De PlayStation 2 bestaat inmiddels zeven jaar, dus het is tijd voor wat feiten en cijfers. Op 26 oktober 2000 lanceerde de console in Noord-Amerika en heeft inmiddels 120 miljoen keer verkocht. Qua software is het nog veel meer, want er zijn ruim een miljard games voor het apparaat van Sony over de toonbank gegaan. Wereldwijd welteverstaan.

Opvallend is dat de PlayStation 2 nog steeds loopt en er nog steeds games voor worden gemaakt, terwijl de voorheen concurrerende GameCube en Xbox al zo goed als dood zijn. Of Sony haar doelstelling van een tien-jarig bestaan gaat halen is echter twijfelachtig, maar niet ondenkbaar. Het Japanse bedrijf hoopt voor maart 2008 nog twaalf miljoen stuks te hebben verkocht. Volgens Sony was geen andere console ooit zo succesvol.

Voor de console zijn meer dan 1500 titels te koop en er worden er nog 160 verwacht voor maart 2008, waaronder Guitar Hero III: Legends of Rock, High School Musical: Sing It, Madden '08, Manhunt 2, NBA '08, Rock Band en Buzz. Ook krijgt de PlayStation 2 een tijdelijke make-over in de vorm van een Ceramic White-editie, die je in een bundel met SingStar Pop en twee USB microfoons kunt kopen.