FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 27 oktober 2007

Container explodeert in Rotterdam

Icoon Brand Bij het overslagbedrijf LBC aan de Oude Maasweg in de Botlek, Rotterdam Rijnmond, heeft vanmiddag een explosie plaatsgevonden. De oorzaak hiervan was een brand die iets voor half vijf uitbrak in een container gevuld met divinylbenzeen. Kort nadat de brand uitbrak ontplofte de container. Om de stank te beperken werd een waterscherm opgezet door de hulpdiensten. De burgermeester van Vlaardingen en de regio Haaglanden werden direct op de hoogte gebracht van het incident.

De milieudienst Rijnmond kreeg vandaag circa zestig klachten binnen na de explosie. De klachten kwamen van mensen die voornamelijk in Vlaardingen-West wonen. De klachten waren misselijkheid en irritatie aan de ogen. De dienst gaf het advies om de ogen zonodig met lauw water te spoelen. Er zou geen kans zijn op blijvende gezondheidsschade.

Om vijf uur in de middag was volgens Radio Rijnmond de situatie onder controle. Totaal zijn er vier mensen die op de Maas en de Geulhaven aan het werk waren voor een controle naar het Holy ziekenhuis in Vlaardingen overgebracht, allen konden na behandeling weer naar huis. Ernstig letsel heeft zich niet bij de betrokkenen voorgedaan.

Op het terrein lagen gevaarlijke stoffen opgeslagen. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk, de politie zal een onderzoek doen naar de toedracht.


van een afstand is de rook in de Botlek goed te zien.

met dank aan FOK!user aussweiss voor de foto


Met dank aan Sj0rSz, static en aussweiss voor de submit.

Belastingdienst int schulden in Amsterdam

Icoon PolitieDe belastingdienst heeft gisteravond in Amsterdam voor ruim 730.000 euro aan achterstallige belasting opgehaald. Dat gebeurde tijdens twee grote verkeerscontroles. De politie en sociale recherche controleerden langs de IJdoornlaan in Amsterdam-Noord en de Sloterparkbadlaan in Amsterdam-West.

Volgens de politie werd in Amsterdam-Noord ruim 20.000 euro meteen afgerekend en in West 10.000 euro. In de meeste gevallen waren de aangehouden automobilisten bereid om alsnog een betalingsregeling te treffen. In veertien gevallen was dat niet zo. Die auto's zijn in beslag genomen.

Veel lichten vanavond gedoofd

Icoon BinnenlandsIn honderden torens, kantoren, bruggen, monumenten en andere gebouwen is vanavond het licht uit gedaan. Ook zijn er in het hele land nachtelijke excursies. Dat gebeurt in het kader van de derde Nacht van de Nacht. Er doen meer dan honderd gemeenten aan mee en tientallen bedrijven, waaronder Philips, ING, IKEA en de grote energiebedrijven.

Op Texel is ook de openbare verlichting langs de wegen en op het veerhaventerrein uit. Met de Nacht van de Nacht wil de Stichting Natuur en Milieuaandacht vragen voor de lichtvervuiling, waardoor het in Nederland 's nachts steeds minder donker is.

"Je ziet veel meer sterren, de natuur raakt niet van slag en je bespaart er een hoop energie mee", motiveert Hein Kuijper, voorzitter van de Vereniging voor Natuur en Milieu De Vechtstreek.

Uitslagen Eredivisie 27/10/2007

Er werden vanavond weer wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder de uitslagen.

Roda JC - De Graafschap 1-0
61' Meeuwis 1-0 penalty

Scheidsrechter: Bossen.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Yulu Matondo (Roda JC), Meijer, Vidarsson (De Graafschap).

Opstellingen

Roda JC: Castro, Saeijs (Sonkaya/36), De Fauw, Kah, Sibum, Meeuwis, W.Janssen, De Jong, Hadouir, Yulu Matondo, Lamah (Cissé/37).

De Graafschap: v.Fessem, Schuurman, Keller, Volmer (Johnson/75), Fung A Wing, Meijer, Hese, Schöne, Vidarsson, Powel (Tarvajärvi/62), De Groot.



VVV-Venlo - SC Heerenveen 0-4
3' Bak Nielsen 0-1
12' Alves 0-2
71' Alves 0-3
86' Matusiak 0-4

Scheidsrechter: Wegereef.
Toeschouwers: 5.500
Gele kaart: Alves, Zuiverloon (Heerenveen)

Opstellingen

VVV: Wintjens, Verdellen, Reekers, Leemans (Blondelle/41), Mampuya, Linssen, Kahya, Fleuren, El Gaaouiri, Amrabat, Soltani (Oost/62).

Heerenveen: Vandenbussche, Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag, Breuer, Poulsen, Bradley (Sulejmani/65), Roorda (Prager/73), Pranjic, Sibon (Matusiak/76), Alves



FC Twente - Feyenoord 2-0
11' N'Kufo 1-0 (Assist Wilkshire)
57' Huysegems 2-0 (Assist Wilkshire)

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 13.000.
Gele kaart: Huysegems (Twente), De Guzman, Chun-Soo Lee (Feyenoord).

Opstellingen

Twente: Boschker, Wilkshire, Braafheid, Wielaert, Heubach, El Ahmadi, Huysegems (Brama/66), Engelaar, Denneboom, N'Kufo, Elia.

Feyenoord: Timmer, Lucius, Bahia, Hofland, De Cler, D.Buijs (Chin-Soo Lee/61), Sahin (Mols/71), De Guzman, v.Bronckhorst, Bruins, Makaay.



Excelsior - Heracles 1-1
5' Gluscevic 0-1
13' Korf 1-1 (Assist Steur)

Scheidsrechter: Blom.
Toeschouwers: 2,500.
Gele kaart: v. Nieuwstadt (Excelsior), Boakye, Michalke, Looms, Rahim (allen Heracles)

Opstellingen

Excelsior: Graafland, Bandjar, v.Nieuwstadt, v.Dieren, Piqué, Luyckx, Altheer, Pardo, Korf (van Guldener/82), Den Ouden (Voskamp/56), Steur

Heracles: Pieckenhagen, Boakye, Rahim, Wuytens, Looms, Michalke (Bridji/64), Maas, v.d.Bergh (Daelemans/64), Klavan, Everton, Gluscevic (Lakic/87).

[Upd] Vlaar tot januari uitgeschakeld

Feyenoord zal vrijwel zeker de rest van het seizoen Ron Vlaar moeten missen. De verdediger moet geopereerd worden aan zijn knie.

Vlaar liep enkele weken geleden in de competitiewedstrijd tegen Roda JC de knieblessure op. In eerste instantie dacht men dat de Feyenoorder niet geopereerd hoefde te worden en maximaal vier maanden uit de roulatie zou zijn.

Nu operatief ingrijpen toch noodzakelijk blijkt te zijn, zal de verdediger naar verwachting zo'n acht maanden uitgeschakeld zijn, waardoor Vlaar dit seizoen hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie zal komen.

Update:
Diverse andere bronnen melden dat Vlaar in het gunstigste geval half januari alweer inzetbaar is. Door de operatie zou de revalidatietijd met ongeveer vier weken verlengd worden.

Agassi en Graf verliezen showduel

Tijdens een benefietwedstrijd hebben Steffi Graf en Andre Agassi samen op de tennisbaan gestaan. Ze namen het op tegen de Belgische Justine Henin en de Kroaat Goran Ivanisevic.

Het echtpaar Agassi wist echter hun tegenstander niet te verslaan in twee sets waren Henin en Ivanisevic te sterk het werd 7-5 en 6-2. De opbrengst van deze benefietwedstrijd gaat naar Childeren for Tomorrow, de stichting die Graf heeft opgericht om kinderen in nood te helpen.

Vliegtuigje beledigt Haagse Koerden

Icoon Politie De luchtvaartpolitie in Hilversum heeft vanmiddag een sleep met daarop een Turkse tekst in beslag genomen. Inwoners van Den Haag en Koerdische organisaties hadden geklaagd over een reclamevliegtuig dat met de sleep boven de stad had gevlogen.

Op het doek staat in het Turks een tekst die volgens de politie ''beledigend of discriminerend is''. Hoe die tekst precies luidt, is niet bekend.

Het vliegtuig is ook boven Utrecht en Rotterdam gesignaleerd. Volgens een woordvoerster van de politie Haaglanden zijn er geen aanhoudingen verricht. ''Alleen de sleep is in beslag genomen. We hebben de zaak nu in onderzoek.''

Recordbedrag voor kenteken

Icoon OpmerkelijkEen fan van de Londense voetbalclub West Ham United heeft vrijdag een recordbedrag betaald voor een kentekenplaat. Voor WE57 HAM had de fan maar lieft 57.000 Britse ponden (81.000 euro) over.

Een woordvoerder van DVLA, de Britse organisatie die kentekens uitgeeft, gaf aan dat bij de veiling van het kenteken de spanning te snijden was: "Het leek wel een bekerfinale".

Het vorige record stond op naam van een supporter van Arsenal, die in 2004 36.000 pond over had voor het kenteken AR53 NAL.

Voor meer (opmerkelijk) sportnieuws kun je natuurlijk terecht op FOK! sport!

Senaat VS verlengt belastingvrij internet

Icoon InternetDe Amerikaanse Senaat heeft deze week een wet aangenomen die het verbod op internetbelastingen met zeven jaar verlengt. Eerder deze maand had het Huis van Afgevaardigen al een wet voor verlenging met vier jaar aangenomen.

Dit is een domper voor veel individuele Amerikaanse staten omdat zij graag inkomsten willen genereren uit een dergelijke internetbelasting. Het Congres wilde wél een verlenging, maar de parlementariërs waren het onderling niet eens of het een tijdelijke of permanente moest zijn. Na de nodige discussie werd men het eens over een tijdelijke verlenging.

Omdat de beide kamers van het Congres andere versies van de wet hebben aangenomen zullen zij eerst tot een gelijke versie moeten komen. Hierbij zijn geen noemenswaardige problemen te wachten. President Bush zal naar verwachting de wet snel tekenen.


Ctrl+Alt+Del internetbelasting

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vanmiddag stond de achtste speelronde in de zaterdaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

ASWH - Excelsior Maassluis 1-2
Capelle - Barendrecht 2-2
DOTO - Noordwijk 2-0
Katwijk - SHO 3-0
Rijnsburgse Boys - Quick Boys 2-2
Ter Leede - TOGR 0-0
Zwaluwen '30 / Henver - FC Lisse 3-5

FC Lisse periodekampioen

Hoofdklasse B

DOVO - Nivo Sparta 2-1
Geinoord - Bennekom 0-3
Kloetinge - Sparta Nijkerk 0-1
Kozakken Boys - AFC Ajax 1-1
LRC Leerdam - Hoek 1-1
Nunspeet - IJsselmeervogels 1-1
Spakenburg - GVVV 1-1

Sparta Nijkerk periodekampioen

Hoofdklasse C

ACV - WHC 3-1
Go Ahead Kampen - VVOG 6-1
HHC Hardenberg - Flevo Boys 2-1
ONS Sneek - DOS Kampen 0-0
PKC '83 - Excelsior '31 2-2
SC Genemuiden - Oranje Nassau 2-0
Staphorst - Be Quick '28 2-3

Beslissingsduel tussen Excelsior '31 en HHC Hardenberg om periodekampioenschap

Recordbedrag voor West Ham-kenteken

Een fan van het Londense West Ham United heeft vrijdag een recordbedrag betaald voor een kentekenplaat. Voor WE57 HAM had de fan maar lieft 57.000 Britse ponden (81.000 euro) over.

Een woordvoerder van DVLA, de Britse organisatie die kentekens uitgeeft, gaf aan dat bij de veiling van het kenteken de spanning te snijden was: "Het leek wel een bekerfinale."

Het vorige record stond op naam van een supporter van Arsenal, die in 2004 36.000 pond betaalde voor AR53 NAL.

Nesselande uitgeschakeld in CEV Cup

De volleyballers van Nesselande zijn uitgeschakeld in de strijd om de CEV Cup. Het team onder leiding van trainer Ron Zwerver verloor ook de tweede match tegen Fakel Novy Urengoi met 3-0 (25-18, 25-19 en 25-22).

De eerste wedstrijd had Nesselande ook al met 3-0 verloren tegen het Russische team. Fakel Novel Urengoi, vorig jaar nog werkgever van international Marko Klok, is de houder van de CEV Cup.

Te koop: twee miljoen lege huizen

Icoon FinancieelIn Amerika staan momenteel ruim twee miljoen huizen leeg, evenveel als alle huizen in de Amerikaanse stad Detroit inclusief voorsteden. Dit is het zoveelste teken van een zwakke huizenmarkt in de Verenigde Staten. Vergeleken met vorig jaar staan er zeven procent meer huizen leeg en vergeleken met enkele jaren geleden zelfs 57 procent.

De oorzaken zijn een combinatie van te veel bouwen en de huidige hypotheekcrisis. Sommige deskundigen zeggen dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Er zijn schattingen dat 2,8 miljoen huiseigenaren de komende jaren hun hypotheekrente omhoog zien springen. Deze mensen die in de 'subprimemarkt' zitten maken gebruik van een zogeheten groeihypotheek: eerst een lucratieve lage rente waarna de rente vervolgens omhoog schiet.

Dean Baker, stichter van Center for Economic and Policy Research, zegt: "Het is moeilijk te zien waarom de situatie niet slechter zou worden. Het is zeker mogelijk dat het aantal leegstaande huizen stijgt naar drie miljoen, of zelfs vier miljoen". Het tempo waarop gezinswoningen worden verkocht is sinds 1998 niet zo laag geweest.

NOVA had gisteren een reportage in Las Vegas over de tanende Amerikaanse huizenmarkt. Michael Krein, een makelaar, had een opmerkelijk verhaal: "Een man had vier huizen gekocht voor ongeveer 450.000 dollar per stuk. Hij was een postbode in Californië. Hij had er de financiële middelen niet voor. Toch kreeg hij overal een hypotheek voor." Ook wist hij te vertellen dat de huizenprijzen in sommige gebieden wel drie tot vier procent per maand zakten.


Tanende huizenmarkt in de VS duurt voort

FOK!Blog Babe Battle #19

Jullie mogen weer kiezen. Het principe weten jullie ondertussen wel: twee foto's, twee dames en maar één kan er winnen. Jullie bepalen welke van deze twee schoonheden morgen in al haar glorie op de weblog komt te staan. Stemmen kan tot morgen 17.00 uur. Daarna worden de stemmen geteld. Bij een gelijke stand bepaald een geheel onafhankelijke jury wie de winnaar is.

In de linkerhoek hebben we Jenya en in de rechterhoek Yolka! Wie willen jullie morgen om 18.00 uur zien?

Jenya vs Yolka

Nys wint tweede wereldbekerwedstrijd

Sven Nys heeft in het Tsjechische Tabor de tweede wereldbekerwedstrijd veldrijden gewonnen. De Belg kwam solo over de finish.

Klaas Vantornout kwam op dertien seconden als tweede binnen. Lars Boom eindigde op de derde plek en was daarmee de beste Nederlander. De winnaar van de eerste wedstrijd, Zdenek Stybar, kwam als vijfde over de meet. Richard Groenendaal kwam niet verder dan de zeventiende plaats.

Rotterdam en HGC winnen in EHL

Rotterdam en HGC hebben beide hun eerste wedstrijd in de Euro Hockey League gewonnen. De EHL vervangt vanaf dit jaar de toernooien om de Europa Cup I en de Europa Cup voor bekerwinnaars.

Rotterdam was in poule A met 4-2 te sterk voor het Spaanse Terrassa, onder meer dankzij twee doelpunten van Robert Tigges. In Poule D was HGC met 3-1 te sterk voor het Duitse Der Club van der Alster. Morgen speelt Rotterdam tegen Grange HC uit Schotland en HGC neemt het op tegen het Belgische Waterloo Ducks. De nummers één en twee uit elke poule gaan door naar de volgende ronde, die later in het seizoen wordt gespeeld.

Schnyder naar finale Linz

Patty Schnyder heeft de finale gehaald van het WTA-toernooi in het Oostenrijkse Linz. De Zwitserse versloeg de Française Marion Bartoli in twee sets 7-6 en 6-3.

Schnyder wist eerder in het toernooi ook al te verrassen door de als eerste geplaatste Anna Chakvetadze te verslaan. De Russin wist slechts één game te behalen. In de finale zal Schnyder het moeten opnemen tegen de winnares van de partij tussen Nicole Vaidisova en Daniela Hantuchsova.

Turkije kwaad op EU over PKK

De lidstaten van de Europese Unie doen niets aan de activiteiten van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK, ondanks het feit dat de EU zelf die organisatie als terroristisch heeft aangemerkt.

Dat heeft de Turkse premier Recep Tayyip Erdogan vanmiddag gezegd tijdens een symposium in Istanbul. Geen enkel EU-land heeft nog PKK-leden opgepakt of uitgeleverd aan Turkije, terwijl dat volgens Erdogan wel de afspraak is. PKK-strijders zouden zich in Europa schuilhouden en geld inzamelen. ''Wij zouden graag zien dat onze vrienden ons in onze strijd terzijde staan'', zei Erdogan.

Erdogan noemde geen namen van EU-landen, maar verwees indirect wel naar een recent incident, waarbij Oostenrijk een gezochte Koerdische rebel naar Noord-Irak liet gaan in plaats van hem uit te leveren aan Turkije. Het Turkse leger staat op het punt de PKK in Noord-Irak aan te vallen.


Recep Tayyip Erdogan

Amerikaanse tiener wil bekeuring aanvechten

Icoon OpmerkelijkEen Amerikaanse tiener die afgelopen juli te hard reed, wil zijn bekeuring aanvechten. Dit omdat hij zich volgens de in zijn auto geïnstalleerde GPS-apparatuur namelijk wel degelijk aan snelheid gehouden had.

De zeventienjarige Shaun Malone zou 100 kilometer per uur gereden hebben, waar maar 70 is toegestaan. Bij een radarcontrole liep hij tegen de lamp en hij kreeg een pittig gepeperde rekening op de mat. Omdat hij al eerder op snelheidsovertredingen betrapt was, hadden zijn ouders een GPS-installatie in zijn auto laten bouwen. Deze hield bij waar de jongeman zich bevond, en sloeg alarm als hij te hard reed.

De stiefvader van Shaun, een gepensioneerde politieman, heeft hem aangemoedigd om de bekeuring aan te vechten, omdat uit de GPS-gegevens bleek dat hij zich 'in dit geval' keurig aan de snelheidslimiet had gehouden. De politiewoordvoerder wil niet inhoudelijk op de zaak ingaan, maar heeft wel zijn twijfels over de betrouwbaarheid van GPS.

Muziekcolumn / David Sylvian - Gone To Earth

Muziek, de één beschouwt het als behang, de ander kan als een bezetene doorfreaken over zijn of haar favoriete band of zanger. Freak of onkundig, bijna iedereen heeft wel songs die ontroerende momenten naar boven laat komen. Een oude liefde, een grappige gebeurtenis of het enthousiasme voor een speciaal liedje, terwijl je daar nu heel anders over denkt.
Als je dan ook nog van schrijven houdt, is de muziekcolumn een feit.

Congreslid haalt fel uit naar Kamerleden

Icoon PolitiekHet Democratische Congreslid Tom Lantos, voorzitter van de commissie voor buitenlandse zaken in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigen, heeft tijdens een discussie fel uitgehaald naar een delegatie Nederlandse Kamerleden. Lantos stelde dat Europa 'minder woedend was om Auschwitz dan om Guantanamo Bay'.

Ook vindt Lantos dat Nederland verplicht is om de VS te helpen door de Uruzgan-missie in Afganistan te verlengen. "Want zonder ons zouden jullie nu een provincie van Nazi-Duitsland zijn", aldus Lantos. Volgens Harry van Bommel (SP) werd het debat om zeep geholpen met de vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. "De opmerkingen waren beledigend en werkten averechts."

De delegatie van Kamerleden was in Washington na een bezoek aan het Amerikaanse detentiecentrum Guantanamo Bay. De VS vroegen bij het bezoek of Nederland gevangen uit Guantanamo Bay zou kunnen overnemen die de gevangenis mogen verlaten, maar niet terug kunnen naar hun eigen land. Alleen de VVD reageerde positief op het voorstel.


Lantos: "Europa minder woedend om Auschwitz dan om Guantanamo Bay"

Feestelijke demonstratie in A'dam-Slotervaart

Tussen de honderd en tweehonderd buurtbewoners zijn vanmiddag in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart bij elkaar gekomen voor een feestelijke demonstratie. Ze doen dat naar aanleiding van de recente onrust in de buurt.

Een aantal moeders heeft de bijeenkomst georganiseerd. Zij willen de moeders, vaders en kinderen bij elkaar brengen. Ook vonden ze dat het tijd is te laten zien dat de wijk een normale buurt is met normale inwoners.

De demonstranten, met verschillende etnische achtergronden, verzamelden zich rond 14.00 uur op het August Allebéplein. Daarna begonnen ze met toeters, trommels en ballonnen aan hun tocht door de buurt. Ook stadsdeelvoorzitter Ahmed Marcouch is van de partij.

Unreal Tournament 3 singleplayer-trailer

Dat Unreal Tournament 3 vet wordt is al tijden bekend, maar mocht je toch nog twijfelen dan zal deze trailer je geheid overtuigen. Wat een spektakel zeg:

UT III zal opnieuw de sci-fi-actie bevatten die de reeks zo populair maakte. Het spel zal een mix worden tussen UT2004 en de originele Unreal Tournament. Het zal waarschijnlijk geen domination-mode bevatten, maar wel sport deathmatch, team deathmatch, onslaught, assault, capture the flag en one-on-one gevechten. Het spel zal ook een geheel nieuwe mode bevatten: Conquest. Deze mode zal een nieuw soort gameplay bevatten volgens Epic.

Anti-fascisten in Arnhem opgepakt

Icoon Politie De politie in Arnhem heeft vanmiddag bij een betoging van de Nederlandse Volks Unie (NVU) in die stad enkele tientallen demonstranten opgepakt. De meeste arrestanten zijn antifascisten, die tegen de NVU-betoging wilden demonstreren.

De betoging is door de massale aanwezigheid van politie op straat rustig verlopen. Volgens een woordvoerster van de politie waren er meer dan 250 politiemensen op de been.

Burgemeester Pauline Krikke van Arnhem riep de omgeving van de NVU-demonstratie vanmorgen uit tot veiligheidsrisicogebied. Zij deed dat omdat de politie aanwijzingen had dat demonstranten uit waren op een gewapend conflict. In een veiligheidsrisicogebied mag de politie mensen zonder aanleiding fouilleren. Of van die bevoegdheid gebruik is gemaakt, is nog niet duidelijk. Eerder vaardigde Krikke al een noodverordening uit voor het demonstratiegebied.

'Biobrandstof misdaad tegen menselijkheid'

Icoon AlgemeenHet omzetten van gewassen in biobrandstof is een misdaad tegen de menselijkheid, omdat dit voedselschaarste creëert en daarmee de voedselprijzen omhoog stuwt waardoor miljoenen arme mensen honger moeten lijden. Deze opmerkelijke uitspraak deed Jean Ziegler, die sinds 2000 onafhankelijk VN-expert is op het gebied van recht op voedsel.

Ziegler pleit voor een stop van vijf jaar op de productie van biobrandstof, om een dreigende humanitaire ramp af te wenden. Het wetenschappelijk onderzoek omtrent biobrandstof maakt zulke vorderingen dat het mogelijk moet zijn om over vijf jaar biobrandstof te maken uit landbouwafval, in plaats van tarwe, maïs, suikerriet en andere gewassen.

Door overheden wordt het gebruik van biobrandstof in plaats van conventionele brandstoffen gestimuleerd omdat dit de uitstoot van CO2 doet dalen. De VS en Brazilië sloten begin 2007 een akkoord om de productie van ethanol op te voeren. Dit zou goed zijn voor de werkgelegenheid en het milieu en ook de afhankelijkheid de instabiele oliemarkt verminderen. Voor de productie van 50 liter ethanol is 232 kilo maïs nodig en dat is bijvoorbeeld genoeg om een kind in bijvoorbeeld het Afrikaanse Zambia een jaar van voedsel te voorzien.

De prijs van tarwe is het afgelopen jaar verdubbeld en die van maïs zelfs verviervoudigd. Hierdoor kan de bevolking van arme landen het geïmporteerde voedsel niet meer betalen. "Dus is het een misdaad tegen de menselijkheid om agrarisch productieve bodem te veranderen in bodem (...) die wordt opgestookt in biobrandstof", zei Ziegler vrijdag op een persconferentie in New York. Onlangs werd nog bekend dat acht Nederlandse biobrandstofproducenten gingen samenwerken om mee te kunnen doen in de Europese top.


Prijs tarwe verdubbeld door biobrandstof

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

[NK] Groenewold wint 3000 meter bij Dames

Eerder vandaag wisten Paulien van Deutekom en Simon Kuipers al een Nederlandse titel op de 1000 meter binnen te halen. Renate Groenewold heeft zich aan deze rij toe kunnen voegen door de 3000 meter bij de Dames te winnen.

Renate Groenewold won de 3000 meter in een tijd van 4:09,70. Groenewold wist daarmee voor de derde keer de titel op de 3000 meter binnen te schaatsen. Gretha Smit werd tweede in 4.10,06. Paulien van Deutekom mocht na de gouden medaille op de 1000 meter ook het podium bij de 3000 meter betreden ze won brons in 4.11,18. Ireen Wust wist het podium niet te halen en werd vierde in 4.11,19. Diane Valkenburg werd vijfde en mag daardoor ook naar de eerste serie wereldbekerwedstrijden.

Uitslag

#NaamTijd
1Renate Groenewold4.09,70
2Gretha Smit4.10,06
3Paulien van Deutekom4.11,18
4Ireen Wüst4.11,19
5Diane Valkenburg4.11,92
6Jorien Voorhuis4.12,72
7Elma de Vries4.15,52
8Helen van Goozen4.15,70
9Wieteke Cramer4.16,43
10Marrit Leenstra4.16,96

Seks hebben met fietsen is strafbaar

Icoon BizarDe Brit Robert Stewart moet zich voor de rechter verantwoorden omdat hij de liefde bedreef met zijn fiets. In oktober 2006 werd de fiets-fetisjist betrapt in een hotelkamer in Schotland. De man had alleen een t-shirt aan. Hij pakte zijn stalen ros goed vast en bewoog met zijn heupen. Het is nog onbekend of hij het eindpunt heeft gehaald.

Twee kamermeisjes ontdekten de vreemde taferelen. Ze hebben meerdere keren op Stewarts kamerdeur geklopt. Toen de man niet open deed, gingen ze naar binnen met een universele sleutel. De kamermeisjes waren flink geschrokken door de vrijpartij. Ze hebben hun manager gewaarschuwd, die op zijn beurt de politie inschakelde. Stewart heeft inmiddels toegegeven dat hij seks heeft gehad met zijn fiets. De rechter heeft hem op de lijst van zedendelinquenten gezet. Over een maand is de uitspraak.

Stewart is niet de eerste man die seks heeft gehad met ongewone objecten. In 1993 werd een zekere Karl Watkins, electriciën van beroep, in de cel gegooid omdat hij het deed met… jawel, vloertegels. Stewart liet zich waarschijnlijk inspireren door Queen, die in de videoclip van hun megahit ‘Bicycle Race’ (met voor Stewart dubbelzinnige woorden: “I want to ride my bicycle”) naakte fietsers opvoerden.

Pedofiel doet poging tot castratie

Icoon Not Safe For Work (NSFW)Een veroordeelde pedofiel uit de Amerikaanse staat Illinois heeft getracht zichzelf te castreren, omdat hij op het punt stond weer een seksmisdrijf te plegen. De 59-jarige Amerikaan pakte een mes, sneed een bal af en spoelde die door het toilet.

Na deze toetakeling belde de seksdeliquent een vriend om hulp. Ambulancebroeders brachten de Amerikaan naar het ziekenhuis. Volgens de politie is de man buiten levensgevaar. Volgens de politie was de man bang dat hij een kind weer iets zou aandoen. In 1984 had hij een zedendelict gepleegd en moest hij zich sindsdien met regelmaat melden bij de politie.

Klaplong voor Take Thatzanger na danspas

Icoon MuziekDe fans in Oostenrijk moesten het gisteren stellen met slechts drie leden van Take That. De vierde zanger Howard Donald werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis van Wenen toen hij een klaplong bleek te hebben. Die had hij opgelopen na een moeilijk danspasje tijdens de show in Milaan.

De 39-jarige Howard wist het tijdens het concert in Milaan uit te houden, maar de volgende dag in Oostenrijk ging hij toch even naar het ziekenhuis. Daar werd de klaplong vastgesteld. Howard liet weten verdrietig te zijn dat hij zijn fans in Oostenrijk teleur moest stellen.

Bandmaatjes Gary Barlow, Mark Owen en Jason Orange lieten het concert toch doorgaan met de nodige aanpassingen. Take That reist in het kader van de 'Beautiful World Tour' langs tien Europese poppodia waaronder donderdag in Ahoy. Daarna begint Take That aan de Britse tournee.

Brandalarmpapegaai redt leven baasjes

Icoon OpmerkelijkEen papegaai die een brandalarm imiteerde heeft zijn baasje en haar negenjarige zoon het leven gered. Shannon Conwell en haar kind waren op de bank in slaap gevallen toen ze een film keken.

De twee werden wakker toen hun papegaai Peanut een rookmelder nadeed. Het huis bleek in lichterlaaie staan. Waarom de Conwells wakker werden van de papegaai en niet van het brandalarm zelf -dat ook afging- blijft onduidelijk.

Boommarter met uitsterven bedreigd

Icoon BinnenlandsDe boommarter wordt in ons land met uitsterven bedreigd. Vooral het verkeer maakt veel slachtoffers onder het roofdiertje. Binnenkort zullen enkele boommarters waarschijnlijk een zendertje krijgen om meer te weten te komen over hun gedrag.

In ons land komen nog vierhonderd boommarters voor. De dieren houden zich op in de Veluwe, de Heuvelrug in Utrecht, de Kop van Overijssel en de Drents-Friese Wouden. Een enkele boommarter komt nog in de Flevopolder voor. Een werkgroep luidde inmiddels de noodklok en pleit voor meer veilige oversteekplaatsen voor de dieren. De boommarters zijn een zeldzaam zoogdiersoort in Nederland. Het beest staat op de zesde plaats van bedreigde en kwetsbare zoogdieren in het land.

Demonstratie tegen paddoverbod op de Dam

Enkele honderden actievoerders zijn vanmiddag op de Dam in Amsterdam bij elkaar gekomen om te demonstreren tegen het door het kabinet gewenste verbod op paddo's. Dat heeft een woordvoerster van de organisatie, actiegroep Red de Paddo, gemeld.

De bijeenkomst begon rond 13.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Onder anderen dichter Simon Vinkenoog, auteur Hans Plomp en kunstenaar Kamiel Proost houden een toespraak. Een aantal aanwezigen heeft zelfgemaakte, kartonnen paddo's bij zich.

Via de website van Red de Paddo (Reddepaddo.nl) hebben inmiddels circa dertigduizend Nederlanders een e-mail gestuurd naar het kabinet of politieke partijen in de Tweede Kamer. Daarin vragen zij hen paddenstoelen met een hallucinerende werking niet te verbieden.

De groep roept mensen verder op paddosporen op te sturen. Anderen kunnen die dan weer gratis bestellen, zodat ze hun eigen paddenstoelen kunnen kweken. Ook deze actie loopt naar eigen zeggen ''boven verwachting''.

Het kabinet maakte begin deze maand bekend de verkoop van alle paddo's te willen verbieden. De gedroogde variant was al illegaal. Daarmee volgt de regering de wens van de Tweede Kamer, die dit voorjaar al aangaf dat er een verbod op de drugs moet komen. Aanleiding was de dood van een 17-jarig Frans meisje, dat na het eten van de paddenstoelen van een brug in Amsterdam sprong.

[NK] Kuipers snelste op 1.000 m

Op de tweede dag van het Nederlandse kampioenschap afstanden in Heerenveen heeft Simon Kuipers de Nederlandse titel gewonnen op de 1.000 meter bij de mannen. Met een tijd van 1.09,59 was Kuipers iets sneller dan Jan Bos, de kampioen van vorig jaar, die zilver won. Erben Wennemars pakte het brons.

Kuipers, Bos en Wennemars hebben zich samen met Mark Tuitert en Remco Olde Heuvel weten te plaatsen voor de wereldbekerwedstrijden op de 1.000 meter.

Einduitslag 1.000 meter

#NaamTijd
1Simon Kuipers1.09,59
2Jan Bos1.09,88
3Erben Wennemars1.10,00
4Mark Tuitert1.10,15
5Remco Olde Heuvel1.10,89
6Sjoerd de Vries1.10,96
7Rhian Ket1.10,97
8Jacques de Koning1.11,04

Laatste Britse witte hert onthoofd

Icoon ShockingStropers hebben het vermoedelijk laatste witte hert van Groot-Brittannië afgeschoten en zijn kop afgesneden. Het kadaver van het beest werd in het grensgebied van Cornwall en Devon in het zuidwesten van Engeland gevonden, meldt de Daily Telegraph.

De kop van het mannetjeshert en ook zijn geweien die de illegale jagers hebben meegenomen zijn veel geld waard. Mensen in de regio hebben om die reden het bestaan van Snowy, zoals hij liefkozend werd genoemd, jarenlang geheim gehouden.

Karbon wint in Sölden

De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de reuzenslalom, in Sölden, is gewonnen door de Italiaanse Denise Karbon. Na twee manches kwam ze uit op een totaaltijd van 2.23,21.

Met die tijd was ze 0,33 seconden sneller dan de Amerikaanse Julia Manusco en 0,52 dan Kathrin Zettel uit Oostenrijk.

Na de eerste manche ging Tanja Putiainen nog aan de leiding, maar zij vergooide haar podiumkansen door een aantal missers in de tweede manche.

Enorme diamantensmokkel in Antwerpen

Icoon Belgie Justitie in België heeft een omvangrijke handel in diamanten uit oorlogsgebieden in Afrika opgerold. Dat meldt de financiële krant De Tijd vandaag.

Tot eind vorig jaar zou het gerenommeerde diamantbedrijf Peri Diamonds voor miljoenen euro's aan Ivoriaanse conflictdiamanten naar Antwerpen hebben gesmokkeld, aldus De Tijd. Er is al voor 14 miljoen euro aan diamanten in beslag genomen.

De diamantsector komt vaker slecht in het nieuws door handel in zogenoemde 'bloeddiamanten', die gewonnen worden in gebieden waar oorlog wordt gevoerd. Soms zijn de diamanten een reden voor de oorlog of voor het continueren van het conflict. Strijdende partijen verdienen geld aan de diamanten, waarmee ze weer nieuwe wapens kopen.

Justitie gaat de twee directeuren van het bedrijf en drie medewerkers vervolgen. Het Antwerp World Diamond Centre benadrukte begin dit jaar nog dat Antwerpen de ''sterkst gereglementeerde diamantmarkt ter wereld heeft''.

[NK] Van Deutekom verrast op kilometer

Paulien van Deutekom is de nieuwe Nederlandse kampioen op de 1.000 meter. Met een tijd van 1.17,18 was Van Deutekom vanmiddag de sterkste.

Annette Gerritsen, gisteren de beste op de 500 meter, pakte het zilver. Ireen Wüst, vorig jaar nog de beste op de kilometer en bovendien de wereldkampioene op deze afstand, en haar voorbereiding in het honderd zag lopen omdat ze ziek was, eindigde als derde.

Dit trio plaatst zich samen met Natasja Bruintjes en Marrit Leenstra voor de wereldbekerwedstrijden op de 1000 meter. Olympisch kampioene Marianne Timmer valt daar met haar zesde plaats net buiten.

Margot Boer, vooraf gezien als kandidaat voor een medaille, haalde de finish niet omdat ze viel.

Einduitslag 1.000 meter

#NaamTijd
1Paulien van Deutekom1.17,18
2Annette Gerritsen1.17,79
3Ireen Wüst1.18,04
4Marrit Leenstra1.18,33
5Natasja Bruintjes1.18,37
6Marianne Timmer1.18,71
7Jorien Voorhuis1.18,78
8Marloes Gelderblom1.18,94

Auto met naakte vrouw ramt rotonde

OngelukEen 27-jarige Fransman heeft vanochtend vroeg een rotonde over het hoofd gezien op de N247 bij afslag Oosthuizen-Hoorn. Hij roste met zijn wagen vol de rotonde op, werd gelanceerd en belandde in de bosschages. De wagen kwam op zijn kop tot stilstand na een botsing met een grote houten transportrol die daar lag voor leidingwerkzaamheden.

Waarom de man de rotonde miste is nog niet geheel duidelijk. Maar wellicht had hij zijn ogen niet op de weg gericht. In de auto zat namelijk een 26-jarige vrouw uit Amsterdam die half naakt was (ze had geen broek en slip aan). Bovendien was de Fransman vermoedelijk onder invloed van drank en/of verdovende middelen.

Beiden inzittenden werden door de klap uit de auto geslingerd en zijn met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

-
Foto's van het ongeval vind je hier (iets naar onder scrollen).

Shorttrackster Van Doorn gediskwalificeerd

Het had er alle schijn van dat Annita van Doorn tijdens de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Kobe een finaleplaats op de 1500 meter in de wacht zou slepen. Diskwalificatie gooide echter roet in het eten.

Van Doorn werd in de halve finale, toen ze op de tweede plaats lag, door haar Chinese tegenstandster Meng onderuit gereden. Een finaleplaats zat er uiteindelijk toch niet in, vanwege een actie van de Nederlandse in dezelfde wedstrijd.

"Ik ging mee met de inhaalactie van de Koreaanse Jin. Die remde iets af, waardoor ik net te weinig snelheid had voor de inhaalactie, maar ik had niet echt het gevoel dat het fout was," aldus de shorttrackster, die er wel wat van geleerd had. "De volgende keer moet ik net iets geduldiger zijn. Ik was sterk genoeg."

Cartoons Mohammed in Deense verkiezingen

OpmerkelijkDe wereldwijde rel uit 2005 over de Deense cartoons over de islamitische profeet Mohammed zijn nu ook - letterlijk en figuurlijk - doorgedrongen in de verkiezingscampagne voor een nieuw parlement in Denemarken. De uiterst rechtse Deense Volkspartij (Dansk Folkeparti), de derde partij van het land, heeft een verkiezingsposter gemaakt met daarop een afbeelding van Mohammed.

Op de poster is een hand te zien die een potlood vasthoudt bij een vrijwel voltooide tekening van de islamitische profeet. ''Vrijheid van meningsuiting is Deens, censuur is dat niet'', staat erboven. De tekening is een kopie uit een boek over de islam uit 1683.

Een kandidate van de kleine linkse partij Eenheidslijst heeft hierop gereageerd met een tegenposter. Een potloodtekening van voorzitter Pia Kjaersgaard van de Volkspartij, met de tekst ''Vrijheid van meningsuiting is Deens, maar idiotie is dat niet.''

Omstreden
De poster van de Eenheidslijst is gemaakt door de 25-jarige parlements-kandidate Asmaa Abdol-Hamid. Zij is in Denemarken overigens behoorlijk omstreden en de kandidaatstelling van haar heeft de partij in de peilingen geen goed gedaan. De partij is flink gekelderd. De Deense van Palestijnse komaf was destijds de woordvoerder van elf Deense moslimorganisaties die aangifte deden tegen de krant die de elf Mohammed-cartoons plaatste. Nu wil zij het eerste Deense parlementslid worden met een hijab.

Ook binnen haar eigen partij is Asmaa Abdol-Hamid omstreden, omdat ze van de ene op de andere dag weigerde mannen de hand te schudden en vanwege haar controversiële uitspraken over de doodstraf en over Deense troepen in Irak.

De Deense Islamitische Geloofsgemeenschap, die tijdens de cartoonaffaire een aanjager was van het protest tegen de spotprenten in de islamitische wereld, houdt zich nu op de vlakte. ''Ons beleid is om provocaties van de Deense Volkspartij voortaan te negeren''", aldus een woordvoerder.



Jiménez opvolger van Ramos

Sevilla heeft een nieuwe trainer, namelijk Manolo Jiménez. Juande Ramos, die tot voor kort de scepter over de Spaanse ploeg zwaaide, diende vrijdag zijn ontslag in en wordt waarschijnlijk de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur. De nieuwe trainer zal zaterdag aan de spelers worden gepresenteerd.

Jiménez was tot nu toe verantwoordelijk voor het tweede elftal van Sevilla, maar krijgt nu de selectie onder zijn hoede. De 43-jarige trainer speelde in het verleden veertien seizoenen voor de Spaanse club en kwam vijftien keer voor de Spaanse nationale ploeg uit.

"Het maakt niet uit welke beslissingen worden genomen. We weten op welke manier we een stap voorwaarts moeten maken, liet de voorzitter van Sevilla, José María del Nido Benavente, in een reactie weten. "We willen een boodschap sturen van hoop en kalmte."

Tot nu toe maakt Sevilla een teleurstellende periode in de Spaanse competitie door. De ploeg van Khalid Boulahrouz, Arouna Koné, Tom de Mul en Julien Escudé staat momenteel elfde in de Primera División. In de Champions League gaat het iets beter, aangezien ze momenteel op de tweede plaats in groep H staan.

Virtual Console voor de DS?

In het gamesmagazine Edge is te lezen dat Nintendo een soort Virtual Console wil gaat starten voor de Nintendo DS. Dit zou dus betekenen dat je dadelijk oude Game Boy spellen legaal kunt spelen op de DS, tegen een vergoeding uiteraard.

Nintendo zal komen met een speciale flash card waar je via een speciale service dus Game Boy spellen op kunt downloaden. Hoe dit precies gaat werken is nog niet bekend, maar het zou natuurlijk kunnen werken via de Nintendo Wii. Ten eerste omdat je de DS kunt aansluiten op de Wii, en ten tweede omdat je dezelfde Virtual Console kunt gebruiken.

Dit is slechts een gerucht en zoals altijd heeft Nintendo nog niet officieel willen reageren. Het is dus een kwestie van afwachten of dit gerucht berust op waarheid of niet.

Met dank aan Sannr en Clipse voor deze submit

Games nog realistischer door middel van FPS Vest

Heb je ooit tijdens het gamen gedacht "goh, ik zou die kogel best wel willen voelen" of "mmmm, hoe zou een explosie voelen"? De mannen van het bedrijf TN Games hebben daar iets voor bedacht. Ze hebben een vest ontwikkeld dat er voor kan zorgen dat je bijvoorbeeld een mep in je maag ook echt kan voelen. Het vest werkt door middel van acht luchtzakken die individueel aangestuurd kunnen worden, en op deze manier kan het vest onder andere het gevoel van kogels, klappen en explosies simuleren.

Het vest wordt tevens geleverd met het speciaal voor het vest geschreven spel Incursion en Call of Duty II. Naast deze twee games komen er patches voor Quake 3, Quake 4 en Doom 3, en zal een SDK beschikbaar gesteld worden waarmee elke game het vest kan ondersteunen.

Het vest gaat $189 kosten maar is al te pre-orderen voor $169 in twee hippe kleuren: zwart en camo. Helaas is hij op dit moment alleen te bestellen in de VS en Canada, maar waar een wil is, is een eBay. Meer informatie is te vinden op de site van TN Games



Ajax: "Jol geen onderwerp van gesprek"

Anderhalf jaar geleden stond Martin Jol nadrukkelijk in de belangstelling van PSV en Ajax. Deze laatste club is inmiddels druk doende om een nieuwe trainer voor het eerste elftal te zoeken, maar weigerde in te gaan op het ontslag van de oefenmeester van Tottenham Hotspur.

"Jol is hier geen onderwerp van gesprek", was de duidelijke taal van Martin van Geel, technisch directeur van Ajax. Ook Adrie Koster, die als interim-trainer fungeert, liet weten dat hij de naam van Jol nog niet had horen vallen. "Ik ga er vanuit dat ik het seizoen hier afmaak. Dan zien we volgend seizoen wel weer."

Het is overigens zo dat de selectie van Ajax de komende tijd slechts tien minuten met de pers mag praten. "Er is geen persboycot," verduidelijkte Van Geel. "Maar we willen dat onze spelers in deze weken vooral met rust worden gelaten. Een kort gesprekje is prima, maar we willen niet dat ze de diepte ingaan. Even geen lange interviews dus."

De technisch directeur besloot met de woorden: "Er worden zoveel onwaarheden geschreven, we willen niet nog meer onrust. Negentig procent van wat er wordt gepubliceerd is namelijk onzin. Hoe lang dit duurt, weet ik niet. Maar het is gewoon even nodig."

Nieuw circuit als DLC voor Forza 2

Ongeveer 2.5 maanden geleden kwam de eerste downloadable content voor Forza 2 beschikbaar in de vorm van nieuwe auto's. Vanaf nu is er ook een nieuw circuit te downloaden voor 400 MS punten (ongeveer 5 euro). Het gaat om het circuit Twin Ring Motegi, met daarin vier verschillende tracks.

De content zou eerst 600 punten gaan kosten, maar daar zijn heel veel klachten over gekomen. Turn 10 (de ontwikkelaar van Forza 2) heeft toen besloten om de prijs iets te laten zakken naar 400 punten. All in all, seeing as Motegi is the first DLC track we've ever done, going through this discussion has been educational for everyone. As I've said before, the goal of DLC isn't so much a revenue generator (production costs usually far outweigh your return) but it's more of a way to keep the community engaged in your game. We wanted to make sure that we keep our eye on that goal.



'Snoyl zat vast wegens huiselijk geweld'

NEC-speler Ferne Snoyl is vorige week door de politie aangehouden vanwege huiselijk geweld. Inmiddels zou de speler, die verdacht wordt van mishandeling van zijn vriendin, weer zijn vrijgelaten.

Vanwege de aanhouding miste hij de competitiewedstrijd van de Nijmegenaren tegen Ajax en zal hij aanstaande zondag ook ontbreken bij de match tegen FC Groningen.

Aanvankelijk bracht NEC naar buiten dat Snoyl ziek zou zijn, terwijl later werd gemeld dat het om privé-omstandigheden zou gaan. De Nijmeegse club onthoudt zich nu van commentaar.

IPTV in volgende update voor de 360?

Het lijkt erop dat IPTV (Internet Protocol Televisie) op de Xbox 360 zal komen tegelijk met de volgende update. Een Xbox 360 is terug gekomen van reparatie en het dashboard van die Xbox liet een aantal nieuwe opties zien die te maken hebben met IPTV.

De Dashboard-versie van de Xbox 360 is hetzelfde iedereen, maar toch zijn er extra functies te zien. Waar vroeger de link stond naar de Videomarketplace zijn er nu blokjes te zien, en de beschrijving gaat over televisie-services. Het zal mogelijk zijn, volgens de beschrijving, om Live TV te kijken, TV opnemen en on demand films (zoals met de huidige videomarketplace in de VS). Op deze manier kan de Xbox 360 dus ook gebruikt worden als Harddisk-recorder.

Het is nog maar de vraag of het echt waar is, want misschien zijn de plaatjes wel gephotoshopped. Maar als je de plaatjes vergelijkt met de video over IPTV dan zijn er wel een hoop gelijkenissen te zien. De videomarketplace werkt nu nog alleen in de US, maar IPTV is wel al aangekondigd voor de UK. Als het waar is lijkt het er dus op dat Microsoft met deze update Europa niet zal vergeten. Laten we het hopen.



'Geen nieuwe gesprekken met Antillen'

PolitiekHet Nederlande bezoek van een Tweede Kamerdelegatie aan de Antillen heeft tot pessimisme geleid bij de fractievoorzitters Pieter van Geel (CDA), Jacques Tichelaar (PvdA) en Mark Rutte (VVD). Politieke vertegenwoordigers op de Antillen bleken het akkoord over de nieuwe staatkundige band met Nederland, dat eind 2008 moet ingaan, nog te willen veranderen. CDA, VVD en PvdA zien daar niets in.

Het akkoord kwam tot stand onder het vorige kabinet. De kern is dat Nederland de staatsschuld van 2,3 miljard euro overneemt, en een grotere greep krijgt op de financiën en de justitie.

Van Geel zegt dat het gesloten akkoord het einde van de onderhandelingen was, en niet het begin. PvdA-fractieleider Tichelaar eerste indruk was dat mensen dachten dat er nog wijzigingen konden plaatsvinden. ''Wij staan echter op het standpunt dat er niet meer wordt onderhandeld.''

VVD-leider Rutte vindt zelfs dat de eilanden maar onder direct toezicht van Den Haag moeten worden gesteld als zij geen verbetering laten zien in hun financiële beheer.

Gran Turismo 5: Prologue naar maart 2008

Sony heeft een nieuwe datum op de site gezet voor Gran Turismo 5 Prologue: het spel zal in Europa in maart 2008 uitkomen. In Japan is de demo al uit en zal Prologue op 13 december uitkomen.

Wij Europeanen zullen dus (officieel) nog even moeten wachten. Het is echter wel mogelijk om een Japanse account op te zetten en in ieder geval de demo te downloaden. Of dit ook mogelijk zal zijn met de gehele game is nog niet zeker. De game bevat ongeveer 40 verschillende auto's, vijf circuits en het is mogelijk om online te racen tegen 15 andere mensen. Je kunt ook al in Prologue afleveringen bekijken van Top Gear, maar nog niet racen op het testcircuit van Top Gear.

Rutte haalt uit naar Verdonk en Wilders

VVD-leider Mark Rutte, die met zijn partij volgens een laatste peiling op een schamele 12 zetels staat, haalt vandaag in een interview met De Telegraaf hard uit naar onder meer Rita Verdonk en Geert Wilders.

Verdonk noemt hij een grotere draaikont dan Wouter Bos. Dat blijkt volgens Rutte uit de affaire rondom de beveiliging van Ayaan Hirsi Ali. ''Eerst verkondigde Verdonk onmiddellijk dat zij niet kon leven met het stopzetten van die beveiliging in het buitenland. Toen ze daarop in de peilingen zag dat 93 procent van de Nederlanders het met haar oneens was, draaide ze als een blad aan een boom. Ze vond plots dat de beveiliging moest stoppen. Dat is een draai waar PvdA-leider Wouter Bos een puntje aan kan zuigen. Wat ze doet, is bij elk vraagstuk zo dicht mogelijk proberen te blijven bij de mening van een zo groot mogelijk deel van de bevolking.''

Wilders is volgens Rutte ''een gitzwarte man, net als Jan Marijnissen van de SP. Ze zijn zo somber dat je er depressief van wordt!'' Verder zegt hij over de ex-VVD'er: ''En kijk eens naar Wilders. Wat is nou zijn oplossing voor het grote vraagstuk van immigratie en integratie? Zijn oplossing is om de koran te verbranden, om Marokkaanse relschoppers neer te schieten. Tel uit je winst!''

'Onopgevoed tuig'
PvdA-minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie krijgt ook een veeg uit de pan: ''Neem die Marokkaanse probleemjongeren in Slotervaart. Dat is helemaal geen islamprobleem of een Koranprobleem, het is het probleem van onopgevoed tuig. Dat moet je gewoon keihard aanpakken en zeggen: of je doet mee of we pakken je van de straat, zetten de kinderbijslag van je ouders stop en gaan je opjagen tot je scheel ziet. En dan die prachtwijken van Vogelaar. Ik word daar zo kwaad over. Het is klinkklare onzin.'' Naar de mening van Rutte los je de problemen niet op door een buurt wat te verfraaien, ''je lost de problemen op door mensen aan het werk te helpen.''

Het vreemdelingenbeleid noemt hij ''helemaal verschrikkelijk''. Over het generaal pardon zegt de VVD-leider: ''Dat loopt totaal uit de hand. Het zou 50 miljoen kosten en het kost nu al een half miljard. Maar los van het geld zal het pardon een enorme aanzuigende werking hebben voor economische vluchtelingen. Nederland heeft slappe knieën gekregen.''

De VVD zal volgens Rutte altijd het hele spectrum blijven bestrijken van rechts van het midden tot fatsoenlijk heel rechts. ''Dat moet ook onze ambitie zijn. Dat betekent dat je met haalbare oplossingen moet komen.''


Kwaad over 'prachtwijken' van Vogelaar

'Internet prima alternatief voor partner'

Icoon OpmerkelijkEen op de vier Amerikanen vindt dat een internetverbinding een prima alternatief is voor een partner. Dit blijkt uit een onderzoek van Zogby International en 463 Communications. Vooral jonge mensen hebben een goede band met hun internetverbinding en hebben geen behoefte aan de ware liefde.

24 procent van de deelnemers aan het onderzoek vindt het internet een goede vervanging voor een bepaalde periode en maar liefst 31 procent van de singles ziet de internetverbinding als een grote vriend. Bij het onderzoek is geen onderscheid tussen mannen en vrouwen gemaakt.

VS gaan diplomaten dwingen om in Irak te werken

Icoon Buitenlands Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken gaat diplomaten dwingen om te dienen in Irak. Dat maakte het departement gisteren bekend. Het wil zo het groeiende aantal vacatures op de ambassade in Bagdad opvullen.

Volgens Harry Thomas van de afdeling personeelszaken van het ministerie moeten nog vijftig van de 250 functies van de missie in de Iraakse hoofdstad worden opgevuld voor medio volgend jaar.

Tussen de tweehonderd en driehonderd diplomaten zijn geïdentificeerd als potentiële kandidaten. Zij ontvangen maandag een brief waarin zij het bevel krijgen om te solliciteren voor een baan in Bagdad.

De diplomaten krijgen tien dagen om te reageren. Na het verstrijken van de deadline zal een panel diplomaten gaan benoemen. Wanneer diplomaten weigeren zal ''passende actie worden ondernomen inclusief ontslag uit de buitenlandse dienst'', aldus Thomas.

The New York Times meldde begin dit jaar al dat vooral ervaren diplomaten uit het middenkader laten weten niet in Irak te willen worden gestationeerd. Sommigen weigerden ondanks herhaalde verzoeken, anderen wilden alleen naar de zwaar beveiligde Groene Zone in Bagdad gaan en niet elders in het land worden geplaatst. Veel diplomaten vinden het risico van werken in een oorlogsgebied te groot.

Volgens Thomas gaat het niet om een unieke maatregel. In 1969 werden jonge diplomaten verplicht naar Vietnam te gaan en in de jaren zeventig en tachtig werden op deze wijze moeilijke posten in Afrika gevuld.

Wellenberg mist treffen met Feyenoord

Niels Wellenberg komt vanavond niet in actie in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord. De verdediger van FC Twente liep vorige week in de uitwedstrijd tegen FC Groningen (1-0 verlies) een kuitblessure op en hij is daar nog niet volledig van hersteld.

"De kwetsuur is echter niet zo ernstig als werd gedacht", aldus de trainer van de Tukkers, Fred Rutten.

Wellenberg had vocht in zijn kuit en Twente vreesde aanvankelijk voor een spierscheuring. Een echo die afgelopen week werd gemaakt wees uit dat er niets kapot was.

[Vooruitblik] Eredivisie Speelronde 9

Komend weekend is het alweer tijd voor de negende speelronde in de Eredivisie. Vorige week deed De Graafschap goede zaken door Sparta (4-0) opzij te schuiven. Ajax zette de dalende trend van de laatste tijd door en speelde doelpuntloos gelijk tegen NEC.

Aanstaande vrijdag bijten Vitesse en Willem II rond 20:00 uur het spits af. De Tilburgse formatie kan wel een overwinning gebruiken, aangezien zij op de dertiende plaats staan. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor de Arnhemmers. De club van trainer Aad de Mos wil namelijk aansluiting met de ploegen in de top houden. Vorig seizoen wist de Arnhemse club in eigen huis met 1-0 te winnen. Kaya wist in de 45e minuut, op aangeven van Pryor, te scoren.

Een dag later kruisen FC Twente en Feyenoord de degens. De Rotterdammers staan momenteel op de eerste plaats en het ligt voor de hand dat de ploeg deze positie vast wil houden. De ploeg uit Enschede is ook gebaat bij een zege, aangezien zij vorige week van FC Groningen verloren. Ook Heracles en Excelsior moeten het zaterdag tegen elkaar opnemen. Deze twee clubs vinden we in de kelder van de Eredivisie terug.

De zondagmiddag begint met een confrontatie tussen FC Utrecht en Ajax. Vorig seizoen wisten de Amsterdammers nipt te winnen (2-3). De doelpunten werden toen door Gabri, Heitinga en Perez gemaakt. Van Dijk en Fortuné deden wat terug voor de thuisclub. Op dezelfde dag gaat FC Groningen op bezoek bij NEC. Dan zal ook duidelijk worden of de Nijmegenaren, net als vorig weekend, wederom voor een verrassing kunnen zorgen.

Slaagt Feyenoord er deze week wel in om de koppositie vast te houden of slaat PSV zijn slag weer? Welke club wint het duel uit de kelder van de nationale competitie, Heracles of Excelsior? zondagavond zijn de kaarten geschud en zal duidelijk worden welke club de beste prestatie heeft geleverd. Natuurlijk wordt je via deze site volledig op de hoogte gehouden van alle uitslagen.


Programma negende speelronde:

DatumThuis:Uit:
26-10VitesseWillem II
27-10FC TwenteFeyenoord
27-10ExcelsiorHeracles
27-10Roda JCDe Graafschap
27-10VVV-VenloSC Heerenveen
28-10FC UtrechtAjax
28-10SpartaPSV
28-10NAC BredaAZ
28-10NECFC Groningen

Beroep McLaren op 15 november

Op 15 november zal het beroep gaan dienen dat door McLaren Mercedes is aangespannen tegen de FIA. Na afloop van de Grand Prix van Brazilië werden er onregelmatigheden geconstateerd in de brandstof van BMW en Williams, maar beide teams werden onbestraft gelaten.

De FIA besloot BMW en Williams niet te bestraffen omdat het bewijs niet sluitend te krijgen was. McLaren is van mening dat het bewijs beter moet worden bestudeerd en dat de teams zonodig moeten worden bestraft.

Bij diskwalificatie van BMW en Williams schuift Lewis Hamilton op naar de vierde plek, wat hem de wereldtitel zou bezorgen. Volgens FIA-president Max Mosley hoeft Kimi Räikkönen zich echter geen zorgen te maken. Mosley betwijfelt zelfs of McLaren wel het recht had om in beroep te gaan. "Ze hadden een protest kunnen indienen tegen de raceuitslag, maar dat hebben ze niet gedaan. Schijnbaar hebben ze de temperatuur van de brandstof niet gemeten", aldus Mosley. "En dan nog, zelfs als de coureurs van BMW en Williams zouden worden geschrapt uit de uitslag, zou het dan automatisch betekenen dat Hamilton doorschuift? Dat moet het International Court of Appeal beslissen."

Eye of Judgment makkelijk te misleiden

Sony heeft in samenwerking met Wizards of the Coast (sommigen wellicht bekend van de Magic the Gathering kaartspellen) Eye of Judgment uitgebracht: een game waarbij je een deck kaarten moet opbouwen door ze in te scannen, waarna je het online tegen andere op kunt nemen. De kaarten moet je in de winkel kopen (in zogenaamde boosters), waarna je ze voor de Eye of Judgment moet leggen. Zijn ze eenmaal ingescand dan kun je er gelijk mee spelen.

Na een aantal tips nam Kotaku echter zelf de proef op de som door een goedkope kopie te maken van een kaart en deze aan te bieden aan de Eye of Judgment. Dit bleek geen probleem te zijn en de kaart werd klakkeloos toegevoegd aan het deck.

Dit betekent dat het ongetwijfeld niet lang meer zal duren voordat er op internet scans verschijnen van de beste kaarten, die iedereen vervolgens uit kan printen en in kan scannen. Hoewel een goed deck je niet direct tot winnaar maakt, kan het wel behoorlijk helpen en zorgen deze acties dus voor het uit balans brengen van het spel. Verder lopen zowel Sony als WotC een hoop inkomsten mis door de mensen die nu kaarten gaan printen in plaats van kopen en zullen alleen de echte verzamelaars ze nog in de winkel kopen.

Daarom riep Kotaku ook op dat iedereen die dit spel wil spelen gewoon zijn kaarten in de winkel koopt, iets waar FOK!games het van harte mee eens is.



Wintjens waarschijnlijk eerste doelman VVV

Het lijkt erop dat VVV-Venlo-doelman Danny Wintjens een basisplaats heeft overgehouden aan zijn goede optreden tegen PSV.

Afgaande op de laatste training voor de competitiewedstrijd tegen SC Heerenveen krijgt Wintjens de voorkeur boven Kevin Begois, die tijdens de eerste zeven competitieduels onder de lat stond. Vorige weekm tegen PSV, was Begois ziek, en werd daardoor vervangen door Wintjens. Die laatste speelde vorig seizoen nog voor SC Heerenveen.

Enkel Schaars opnieuw onderzocht

Afgelopen donderdag moest AZ-er Stijn Schaars wederom naar het ziekenhuis om zijn enkel te laten onderzoeken. De middenvelder van de Alkmaarders is nog steeds niet hersteld van een zware blessure, die hij aan het gewricht opliep.

Het is nog onbekend wat de uitkomst is van het onderzoek. Onlangs was de zesvoudig international terug op de training van de Alkmaarders, maar hij kreeg meerdere terugslagen.

Van Geel: "Wegblijven vervanger Sneijder geen fou

Het vertrek van Wesley Sneijder bij Ajax is voor de Amsterdammers een behoorlijke aderlating gebleken. Martin van Geel, technisch directeur bij Ajax, vindt het uitblijven van een vervanger geen fout.

"Ik vindt het geen fout. Real Madrid zette ons die beuwste vrijdag onder druk: 24 miljoen of niks. We zijn niet gezwicht, draaiden een dag later zelfs bewust de rollen om toen ze terugkwamen. Iedereen die in de voetballerij zit, weet dat het dan onhoudbaar is. Sneijder wilde per se weg, mede gezien zijn eerdere teleurstelling nadat wij Valencia haddan afgewimpeld. Dat we nu in de problemen zouden komen wisten we. Het was de enige positie in de selectie waar geen geschikte alternatieven voor waren. Achteraf hadden we graag Perez gezien, maar Henk bleef hem beschouwen als een reservespeler en dat zag Kenneth niet zitten.

"We konden het niet meer invullen zoals we wilden. Er was amper tijd. Dinamo Zagreb had topscorer Eduardo al aan Arsenal verkocht, hoefde niet zo nodig en kon rustig 25 miljoen vragen voor Luka Modric. Rafeael van der Vaart had geen oren naar een snelle terugkeer bij Ajax. Met Ismaïl Aissati is nog onderhandeld, maar die zou niet meer speelgerechtigd zijn. Ik heb met heel mijn hart gehoopt dat we de Champions League zouden halen. Er zat een grote dosis pech bij. Suárez werd bijvoorbeeld pas twee minuten voor twaalf aangetrokken. Edgar Davids was geblesseerd, vijf of zes anderen ook. Daar kampen we nog steeds mee. En een penalty missen bij 0-0 is ook cruciaal. Nu proberen we die situatie te herstellen, door in de winterstop een creatieve middenvelder aan te trekken.”

Brand kost dieren in speciaalzaak het leven

Icoon ShockingEen korte brand in een dierenspeciaalzaak in Gemert heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag de levens gekost van vrijwel alle dieren. De brandweer wist alleen enkele schildpadden en gekko's te redden, meldde een woordvoerder.

De brand is vermoedelijk ontstaan in een container naast dierenwinkel Pet's Place aan de Nieuwstraat in Gemert. De politie doet onderzoek naar de oorzaak. De eigenaar van de winkel legde voor Omroep Brabant Radio uit dat de rook het leven heeft gekost van vissen, konijnen, cavia's, vogels en reptielen. Het naastgelegen postkantoor heeft rookschade opgelopen. In de bovengelegen appartementen was niemand aanwezig. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Vermoorde Litvinenko werkte voor MI6

Icoon BuitenlandsDe vermoorde Russische ex-agent Alexander Litvinenko werkte voor de Britse inlichtingendienst MI6. Dat meldde de Daily Mail zaterdag op basis van bronnen binnen de veiligheids- en diplomatieke dienst.

Litvinenko stond op de loonlijst van MI6 en ontving tot zijn dood maandelijks rond de 2000 pond (omgerekend 2850 euro), aldus de krant.

Litvinenko overleed in november na te zijn vergiftigd met het radioactieve Polonium-210. Volgens de Britse politie zit een andere voormalige Russische KGB-agent, Andrej Loegovoj, achter de moord. De affaire leidde tot een diplomatieke rel tussen Londen en Moskou.

Volgens de krant was de huidige baas van MI6 Sir John Scarlett betrokken bij de rekrutering van Litvinenko, een fel criticus van de Russische president Vladimir Poetin. Scarlett was ooit gestationeerd in Moskou. Loegovoj beweert dat Litvinenko hem wilde werven voor MI6 toen zij elkaar in november in Londen ontmoetten.

Rutten: "Feyenoord heeft met Makaay fenomeen"


FC Twente neemt het vanavond in het eigen Arke Stadion op tegen koploper Feyenoord. FC Twente-trainer Fred Rutten heeft veel respect voor zijn komende tegenstander.

"Qua organisatie is Feyenoord een uitstekende ploeg. Het team staat goed en met Roy Makaay heeft Feyenoord een fenomeen in huis. Hij is een voetballer die op de juiste momenten toe kan slaan en Feyenoord een ploeg waar je moeilijk van kan winnen. Dat hebben ze dit seizoen al wel bewezen," aldus Rutten.

De Tukkers staan momenteel achtste en de ploeg speelt vaak mooi en verzorgd voetbal. "Maar het zal geen makkelijke klus voor ons worden. We zullen realistisch moeten zijn en op momenten waar strijd wordt gevraagd, ook strijd moeten leveren. Ondanks de kwaliteiten van Feyenoord heb ik er vertrouwen in."

Wii Zapper komt naar je toe deze winter!

Schieten op je beeldscherm is al jaren populair, en ondanks de nieuwe internationale sport "beeldschermbreken met je WiiMote" is er nog geen echte gun uitgekomen zoals de Lightgun voor de NES en de Scope voor de SNES.

Op 8 december zal de langverwachte Zapper, gebundeld met Link's Crossbow Training, in de winkel komen te liggen, zo verklaarde Nintendo France. De prijs die je hiervoor zult moeten betalen is 30 euro, wat niet erg veel is voor een minigameverzameling en een additionele controller-aanpassing. Alsof je la met Nunchuck's, WiiMotes, Classic Controllers en GameCube controllers nog niet vol genoeg lag!

Meer rechts- dan moslimradicalisme

Nederlandse gemeenten hebben vaker te kampen met rechts-radicalisme dan met islamitische radicalisering. Dat blijkt uit een onderzoek door het COT Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement in opdracht van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG).

Aan het onderzoek hebben 75 gemeenten deelgenomen. Bij de gemeenten die incidenten meldden, ging het in 27 gevallen om rechts-radicalisme en in acht gevallen om moslimradicalisme. Verder blijkt uit het onderzoek dat gemeenten maar beperkt zicht hebben op de problematiek van radicalisering. Volgens de onderzoekers is dat begrijpelijk omdat deze problematiek zeer complex is.

Nintendo verkoopt veel games op de Wii

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze het op dit moment erg goed doen op de Wii. Zes van de first-party games die zij hebben uitgebracht hebben zijn meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan: geen slechte score!

De best-verkochte game is, niet geheel onverwacht, Wii Sports met 11,9 miljoen. Natuurlijk is dit geen eerlijke vergelijking, aangezien alleen de bewoners van het land van de Rijzende Zon dit spel los moesten kopen.

Eerlijker wordt het met Wii Play: 6,3 miljoen keer is deze game verkocht. Hoogstwaarschijnlijk is de extra WiiMote die bijgeleverd was een overtuigend verkoopargument voor velen, naast de goede introductie die het was voor non-gamers.

De rest van de lijst is redelijk verrassend: Mario Party 8 (2,9 miljoen) en Super Paper Mario (1,7 miljoen) had iedereen vast wel verwacht, maar Big Brain Acadamy: Wii Degree (1,4 miljoen) en vooral Mario Strikers Charged (1,3 miljoen) zijn onverwachte toppers.

Overigens staan Metroid Prime 3: Corruption en Zelda: Twilight Princess er niet in: Metroid is pas twee maanden uit in Amerika en zal daarom nog geen miljoen hebben gehaald, en Zelda zal er niet instaan aangezien het een (weliswaar zeer veredelde) port van een GameCube-game is.

De Zeeuw mist uitduel tegen NAC Breda

Demy de Zeeuw speelt morgen niet mee in de competitiewedstrijd van AZ tegen NAC Breda. De Zeeuw is onvoldoende hersteld van een hamstringblessure. Door de kwetsuur miste de middenvelder donderdag ook al het UEFA Cup-duel met Zenit Sint Petersburg (1-1).

Grétar Steinsson ontbrak wegens een rugblessure ook in Rusland. Hij is voor morgen een twijfelgeval. Ruud Vormer heeft last van een overbelaste linkerlies en zit niet bij de selectie.

Track list Rock Band bekend gemaakt

Velen kijken al een poosje uit naar de tegenhanger van Guitar Hero voor de Xbox 360, PlayStation 2 en PlayStation 3. Na telkens lekker te zijn gemaakt met kleine stukjes van de playlist is nu de complete playlist bekend gemaakt. De 45 standaard songs worden vergezeld met 13 unlockable tracks, waarvan er pas één bekend is. Ook zullen elke week na de release nieuwe tracks ter download aangeboden worden: op dit moment zijn het volledige album "Who's Next" van The Who, "One" van Metallica en achttien liedjes van The Grateful Dead aangekondigd beschikbaar te zullen worden.

1960s
Rolling Stones "Gimme Shelter"

1970s
Aerosmith "Train Kept a Rollin'"*
The Who "Won't Get Fooled Again"
Boston "Foreplay/Long Time"
Mountain "Mississippi Queen" (cover)
The Police "Next to You"
David Bowie "Suffragette City"
Black Sabbath "Paranoid" (cover)
Blue Oyster Cult "Don't Fear the Reaper"
The Ramones "Blitzkrieg Bop"
Deep Purple "Highway Star"
KISS "Detroit Rock City"
Molly Hatchet "Flirtin' With Disaster"
The Outlaws "Green Grass & High Tides" (cover)
Sweet "Ballroom Blitz" (cover)

1980s
Rush "Tom Sawyer"*
Bon Jovi "Wanted Dead or Alive"
The Clash "Should I Stay or Should I Go"
Faith No More "Epic"
Pixies "Wave of Mutilation"
R.E.M. "Orange Crush"
Iron Maiden "Run to the Hills" (cover)

1990s
Foo Fighters "Learn to Fly"
Metallica "Enter Sandman"
Nirvana "In Bloom"
Stone Temple Pilots "Vasoline"
Weezer "Say It Ain't So"
Smashing Pumpkins "Cherub Rock"
Radiohead "Creep"
Beastie Boys "Sabotage"
Hole "Celebrity Skin"
Garbage "I Think I'm Paranoid"
Soundgarden "Black Hole Sun"

2000s
The Hives "Main Offender"
Queens of the Stone Age "Go With the Flow"
The Strokes "Reptilia"
Jet "Are You Gonna Be My Girl"
OK Go "Here It Goes Again"
Nine Inch Nails "The Hand That Feeds"
Yeah Yeah Yeahs "Maps"
Red Hot Chili Peppers "Dani California"
Coheed & Cambria "Welcome Home"
Fallout Boy "Dead on Arrival"
The Killers "When You Were Young"
New Pornographers "Electric Version"

Unlockable Tracks
Bang Camaro "Pleasure (Pleasure)"
Twaalf andere tracks die nog aangekondigd zullen worden.

Wenger betreurt ontslag Martin Jol

Arsène Wenger, de trainer van Arsenal, is van mening dat Martin Jol meer krediet had verdiend bij Tottenham Hotspur. Na een matige start van dit seizoen werd de Nederlander donderdag ontslagen.

"Het is teleurstellend als een manager niet een heel seizoen de kans krijgt om te laten zien wat hij kan.‘Elke ploeg maakt wel eens een moeilijke periode door. Dan moet je de steun krijgen van iedereen binnen de club. Soms zie je dat trainers niet de tijd krijgen om de zaken recht te zetten, zeker in de beginfase van een seizoen, als de verwachtingen hoog zijn. Dat is Jol opgebroken," aldus de Fransman.

Smeekens: "Ik was gebrand op titel"

"Ik was gebrand op deze titel”, waren de woorden van de nieuwe Nederlandse kampioen op de 500 meter bij de mannen. Jan Smeekens. Evenals Gerritsen bij de vrouwen won ook hij beide ritten.

"Vorig jaar verloor ik maar net van Jan Bos. Nu wilde ik winnen. Dat is gelukt,” aldus de 20-jarige schaatser wiens volgende stap internationale aansluiting is. "Mijn beste klassering in de wereldbeker vorig seizoen was de zesde plaats. Ik wil nu constant bij de beste vijf gaan rijden. Ik moet constanter worden. Daar werk ik hard aan.”

Concurrent Babel maanden uit de roulatie

Liverpool-speler Jermaine Pennant zal vandaag geopereerd worden aan zijn rechterscheenbeen. Afgelopen dinsdag viel de aanvaller geblesseerd uit tijdens het Champions League-duel tegen Besiktas.

Pennant liep al langer rond met klachten in z’n onderbeen. Waarschijnlijk komt de flankspeler dit kalenderjaar niet meer in actie voor The Reds. Door zijn afwezigheid zijn de speelkansen voor Ryan Babel en Yossi Benayoun vergroot.

Boek: Keith Donohue - Het wisselkind

Sprookjes, mythes, sagen, of hoe je het beestje wilt noemen, boeien de mensheid al eeuwen lang. Ze gelden als vermakelijke verhalen voor om het kampvuur, om anderen schrik aan te jagen of juist in slaap te laten vallen, of om even weg te vluchten uit de dagelijkse sleur. Wat in sprookjes altijd overeenkomt is de magie. We weten dat het niet echt kan gebeuren, maar nemen het voor de gelegenheid maar even aan. Keith Donohue schreef een roman die verder gaat dan de magie en het onverklaarbare. In zijn boek Het wisselkind beschrijft hij de eeuwenoude legende van de wisselkinderen, en wat er gebeurt wanneer je echt door magie bezeten raakt.

Turkije wacht nog met inval Irak

Icoon BuitenlandsTurkije neemt pas een besluit over een inval in Noord-Irak om de Turks-Koerdische rebellen van de PKK aan te pakken na het bezoek van premier Recep Tayyip Erdogan aan president George Bush op 5 november.

Dat zei de Turkse opperbevelhebber Yasar Büyükanit vrijdagavond volgens het Turkse televisiestation NTV. "De strijdkrachten zullen een grensoverschrijdend offensief uitvoeren als zij daartoe opdracht krijgen", citeerde NTV de generaal. "Premier Erdogans bezoek aan de Verenigde Staten is daarbij zeer belangrijk. Wij zullen wachten tot zijn terugkeer."

Ankara en Bagdad voerden vrijdag crisisoverleg, maar het leverde weinig op. Turkije wees een reeks voorstellen van de Iraakse delegatie af omdat die te lang zouden duren. Volgens het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken wil dat de Irakezen direct stappen ondernemen tegen de PKK.

Eindelijk rust

We zaten op een muurtje in de nazomerzon. Mijn vriend Devon had de nare gewoonte van elke discussie een strijd te maken die je niet kon winnen. Dat maakte het heel vervelend om het, op wat voor manier dan ook, met hem oneens te zijn. Plotseling besefte ik dat het eenvoudig was om rust te vinden. Vaak kapte ik beginnende discussie af door simpel te melden dat ik het wel een keer zou opzoeken.

Crysis demo nu al beschikbaar

Ondanks het feit dat demo van Crysis pas morgen online had moeten staan is de demo toch al online te vinden. De demo, die 1,7 GB weegt, bevat het eerste level van de game en bevat ongeveer drie kwartier aan gameplay.

Voor mensen met een nVidia kaart is er vandaag een nieuwe driver uitgekomen die speciale ondersteuning voor Crysis biedt, deze is hier te vinden.

De demo is onder andere op de volgende plekken te vinden:

Worthplaying
FileShack
OnlineWelten
EXP.de
Gamedemos
Fragland
Internode
FZ (http)
FZ (Bittorent)
3D Downloads
Pixelrage
ActionTrip
EA FTP
Gamer's Hell
Gbase
Floze
PlanetMirror
FileFront
GGmania
Computergames.ro

Record voor Roger Federer

Roger Federer heeft een nieuw record gevestigd. Van de huidige actieve spelers wist de Zwitserse tennisser 544 wedstrijden te winnen. Hiermee streeft hij Carlos Moya, die op 543 overwinningen staat, voorbij.

Federer vestigde dit record tijdens de halve finales van het ATP-toernooi in Basel. In zijn geboortestad was de nummer één van de wereldranglijst te sterk voor Nikolas Kiefer. De Duitser kon niets inbrengen tegen het spel van de Zwitser en verloor uiteindelijk met 6-3 en 6-2.

Ramos neemt ontslag bij Sevilla

Juande Ramos is niet langer trainer van voetbalclub Sevilla. De oefenmeester, die Martin Jol bij Tottenham Hotspur op zou moeten gaan volgen, heeft vrijdag zijn ontslag ingediend. De Spaanse club heeft dit vrijdag bekend gemaakt.

Jol, die afgelopen donderdag tijdens het UEFA Cup-duel tegen Getafe FC nog op de bank zat, werd diezelfde avond nog ontslagen. Als reden werden de tegenvallende prestaties van The Spurs genoemd. De ploeg vertoeft momenteel in de onderste regionen van het Premiership.

Diverse media hebben inmiddels gemeld dat Tottenham Hotspur een aantal weken geleden in het diepste geheim met Ramos heeft gesproken. Het huidige contract van de Spanjaard met Sevilla liep nog tot het einde van het huidige seizoen, maar hier komt nu een vroegtijdig einde aan.

Tsjaad straft Franse 'kinderontvoerders'

Icoon BuitenlandsDe Tsjadische president Idriss Deby heeft gisteravond gezworen dat de negen opgepakte Fransen, die donderdag werden gearresteerd omdat ze 103 kinderen uit Darfur en Tsjaad naar Frankrijk wilden vliegen, moeten boeten voor hun ''afschuwelijke'' daden.

Volgens de Fransen moesten de kinderen om gezondheidsredenen naar Europa worden gebracht, maar de Tsjadische autoriteiten verdenken de Fransen ervan dat de kinderen waren bedoeld voor illegale adoptie.

Ook Frankrijk heeft de daad van de Fransen als ''illegaal en onverantwoordelijk'' bestempeld. Enkele aangehouden Fransen zouden voor een organisatie werken, die wezen bij Franse families onderbrengt. Sudan en Tsjaad staan geen adoptie van hun kinderen in het buitenland toe. Toch zouden Franse en Belgische gezinnen al bedragen tussen 2.800 en 6.000 euro hebben betaald voor een kind.

Wilders vol lof over Guantanamo

GeertGeert Wilders (PVV) vindt dat Nederland behoefte heeft aan een eigen Guantanamo. ''De gevangenen worden daar prima behandeld'', zei hij gisteren in Washington na een bezoek aan het gevangenenkamp. ''Schone cellen, behoorlijk eten, correcte behandeling'', luidde zijn oordeel.

Hij is van mening dat Nederland net als Amerika een afweging moet maken tussen individuele vrijheid en veiligheid. Wilders denkt aan een soort ''administratieve detentie'' naar Israëlisch voorbeeld. De Israëli's sluiten mensen die de geheime dienst als een gevaar voor de veiligheid beschouwt voor onbepaalde tijd op zonder enige vorm van proces.

In Nederland zou de AIVD moeten bepalen wie een bedreiging voor de veiligheid is en in een soort Guantanamo-kamp moet worden opgesloten. De getuigenis van een functionaris van de geheime dienst is volgens Wilders, net als in Israël, voldoende garantie voor het handhaven van de rechtsorde.

De PVV-fractievoorzitter bezocht deze week als lid van de Tweede Kamer-commissie voor buitenlandse zaken gevangenkamp in Guantanamo. Hij voelt overigens weinig voor het voorstel van de VVD voor het mogelijk overbrengen van gedetineerden uit Guantanamo naar Nederland. ''Je weet niet wat voor vlees je in de kuip hebt.''



Guantanamo Bay

Met dank aan Dr-Kill-Phil-Bill voor de submit.

NAVO-top heeft 'weinig' opgeleverd

De NAVO-bijeenkomst van afgelopen week in Noordwijk heeft weinig concrete antwoorden opgeleverd over de vraag of Nederland in Uruzgan moet blijven of niet. Dat stelden de buitenlandwoordvoerders van de coalitiepartijen PvdA, CDA en ChristenUnie gisteravond laat in Washington.

Pas als duidelijk is wat de contacten van de Nederlandse regering met andere NAVO-partners over een deelneming aan de ISAF-missie hebben opgeleverd, kunnen de kamerfracties van de regeringspartijen een duidelijk standpunt innemen. ''Niemand weet wat het kabinet met andere landen heeft besproken'', aldus Maarten van Dam van de PvdA. Hij noemde de uitspraak van CDA-fractieleider van Geel dat er ''een grondtoon van doorgaan'' is in Afghanistan ''voorbarig''.

Volgens Van Geel mag ''de westerse wereld Afghanistan niet in de steek laten'' en is tijdens de NAVO-bijeenkomst in Noordwijk gebleken dat ''nu al zo veel landen'' militaire steun willen geven, dat de missie doorgezet kan worden. Zijn partijgenote Karien van Gennip ziet het als ''goed nieuws'' dat andere NAVO-landen nu bereid zijn mee te doen.

De vraag is echter of de inzet van Georgië, Slowakije, Frankrijk en Hongarije genoeg is. Van Gennip wil weten wat voor bijdrage deze landen willen leveren en met name of dat gevechtseenheden zijn. Verder is het voor het CDA van belang wat er voor afspraken gemaakt worden met de lokale Afghaanse regering, de NAVO en of de financiële consequenties geregeld worden.

Volgens Joel Voordewind (Christen Unie) moet het kabinet aangeven of er een stevige partner bijkomt die bereid is te vechten zodat Nederland zijn bijdrage tot 1200 man terug kan brengen. Gezien de materiële tekorten en de financiën is inkrimping van de Nederlandse inzet noodzakelijk. Essentieel is volgens Voordewind ook dat de NAVO van Pakistan eist meer te doen aan het bestrijden van de Taliban en het aanpakken van de madrassa's.


NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.