FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 3 oktober 2007

Duizenden mijnwerkers vast in Zuid-Afrika

Icoon BuitenlandsCirca 3200 mijnwerkers zitten al bijna een halve dag vast onder de grond na een ongeval in een grote goudmijn in het Zuid-Afrikaanse Carletonville. Volgens het Zuid-Afrikaanse persburau Sapa gaat het om de Elandrands-mijn van Harmony Gold, een van de grootste goudproducenten.

De oorzaak van het ongeval, dat al in de ochtend gebeurde naar pas in de avond bekend werd, zou een afgebroken stalen constructie zijn in een schacht waardoor onder meer de lift niet meer werkt. Door het ongeval vielen naar verluidt geen gewonden.

Een operatie om iedereen weer naar boven te krijgen is nog in volle gang en zal nog vele uren duren. De kompels zitten vast op een diepte van ongeveer 2200 meter.

'Informatiestroom bij ramp moet nog beter'

Icoon RampDe uitwisseling van informatie bij rampen moet nog beter. Dat is een van de lessen die de autoriteiten trekken uit de grote landelijke rampenoefening die vandaag in en rond de Rotterdamse haven is gehouden.

"Het managen van de interne informatiestroom, maar ook naar media en inwoners toe is de grote uitdaging. Dit is een verbeterpunt'', stelde minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken na afloop vast. Ze deed dat op basis van haar eerste indrukken van de oefening, die de komende maanden grondig wordt geëvalueerd.

Bij de vorige soortgelijke oefening, in 2005 in de Amsterdam ArenA (Bonfire), ging het een en ander mis bij de coördinatie en informatievoorziening. Ter Horst heeft het idee dat dat nu beter ging. "De communicatie ging sneller dan bij Bonfire.''

'Beter communiceren'

Uitslagen Champions League

Vanavond speelden de laatste zestien clubs hun tweede wedstrijd in de Champions League. Er waren enkele opvallende uitslagen, zoals Celtic dat won van AC Milan, terwijl Liverpool thuis verloor van Olympique Marseille.

Groep A:

Liverpool FC (ENG) - Olympique de Marseille (FRA) 0-1
77' Valbuena 0-1

Beşiktaş JK (TUR) - FC Porto (POR) 0-1
90+2' Quaresma 0-1

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Olympique de Marseille (FRA)26+3
2FC Porto (POR)24+1
3Liverpool FC (ENG)21-1
4Beşiktaş JK (TUR)20-3


--

Groep B:

Valencia CF (ESP) - Chelsea FC (ENG) 1-2
9' Villa 1-0
21' Moretti 1-1 (e.d.)
71' Drogba 1-2

Rosenborg BK (NOR) - FC Schalke 04 (GER) 0-2
62' Jones 0-1
89' Kurányi 0-2

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Chelsea FC (ENG)24+1
2Valencia CF (ESP)230
3FC Schalke 04 (GER)23+1
4Rosenborg BK (NOR)21-2


--

Groep C:

SS Lazio (ITA) - Real Madrid CF (ESP) 2-2
8' Van Nistelrooij 0-1
32' Pandev 1-1
61' Van Nistelrooij 1-2
75' Pandev 2-2

SV Werder Bremen (GER) - Olympiacos CFP (GRE) 1-3
32' Hugo Almeida 1-0
73' Stoltidis 1-1
82' Patsatzoglou 1-2
87' Kovacevic 1-3

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Olympiacos CFP (GRE)24+2
2Real Madrid CF (ESP)24+1
3SS Lazio (ITA)220
4SV Werder Bremen (GER)20-3


--

Groep D:

Celtic FC (SCO) - AC Milan (ITA) 2-1
62' Gourcuff 1-0 (e.d.)
68' Kaká 1-1 (Pen)
90' McDonald 2-1

SL Benfica (POR) - FC Shakhtar Donetsk (UKR) 0-1
42' Jadson 0-1

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1FC Shakhtar Donetsk (UKR)26+3
2Celtic FC (SCO)23-1
3AC Milan (ITA)230
4SL Benfica (POR)20-2

Uitslagen Champions League 3/10

Icoon Champions LeagueVanavond werden er weer acht wedstrijden gespeeld in de Champions League. Na gisteren, waarin PSV twee doelpunten tegen kreeg tegen Internazionale, speelden er geen Nederlandse clubs vanavond.


Groep A:
Besiktas - FC Porto 0 - 1
0-1 Quaresma (90+2)

Liverpool - Olymp.Marseille 0 - 1
0-1 Valbuena (77)

Groep B:
Valencia - Chelsea 1 - 2
1-0 Villa (9)
1-1 Moretti (21/ed)
1-2 Drogba (71)

Rosenborg BK - Schalke 04 0 - 2
0-1 Jones (62)
0-2 Kuranyi (89)

Groep C:
Lazio - Real Madrid 2 - 2
0-1 v.Nistelrooij (8)
1-1 Pandev (32)
1-2 v.Nistelrooij (61)
2-2 Pandev (75)

Werder Bremen - Olympiak.Piraeus 1 - 3
1-0 Almeida (32)
1-1 Stoltidis (72)
1-2 Patsatzoglou (82)
1-3 Kovacevic (87)

Groep D:
Benfica - Sjachtar Donetsk 0 - 1
0-1 Jadson (42)

Celtic - AC Milan 2 - 1
1-0 McManus (63)
1-1 Kaká (68/pen
2-1 McDonald (90)

Voor de standen en ander voetbalnieuws kun je kijken op de FOK!voetbalmanager

Jaar voorwaardelijk voor tachtiger

Icoon BuitenlandsEen hoogbejaarde man die in 2003 in Frankrijk zijn 76-jarige vrouw vermoordde, is veroordeeld tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. De straf is meer een symbolische straf volgens de advocaat-generaal Jean-Paul Content. Hij wil benadrukken dat het een ernstige daad is maar dat de man eigenlijk niet in de gevangenis thuishoort. De nu 86-jarige man is schuldig bevonden aan het veroorzaken van de dood van zijn vrouw. De man heeft niet op de uitspraak van het vonnis gereageerd.

Zijn vrouw leed sinds twee jaar aan Alzheimer en de man kon niet meer toezien hoe zijn vrouw verder afgleed. “Wellicht heeft de man gehandeld in een vlaag van liefde en overgave in plaats van verstandsverbijstering”, zegt Norbert Goutmann, de advocaat van de man. Op 9 februari 2003 wurgde de man zijn vrouw in hun woonplaats Plessis-Trévise. Hij was zo heftig verbitterd door de ziekte van zijn vrouw, die haar sindsdien tot een volslagen vreemdeling maakte. Uit totale onmacht zou hij haar om het leven hebben gebracht. Zij waren meer dan vijftig jaar bij elkaar.

Scheepvaartverkeer op de Waal gestremd

Icoon VervoerOp de Waal zijn vanavond twee containerschepen op elkaar gebotst en daarbij is één container in het water gevallen. Het incident vond plaats bij Ophemert en bij de botsing raakte niemand gewond, meldt de politie. Op dit moment wordt de overboord geslagen container gezocht.

Het scheepvaartverkeer is op dit moment gestremd als gevolg van de botsing. Een van de schepen had lege containers aan boord en het andere schip vervoerde containers met een onbekende inhoud. Een woordvoerder meldt dat er in beide schepen een scheur zit maar dat de schepen niet kunnen zinken als gevolg daarvan.

Opgehangen gezin: geen sporen van derden

Icoon BuitenlandsUit het onderzoek in de zaak van de familie die zich afgelopen donderdag in Frankrijk heeft opgehangen, is gebleken dat er geen sporen zijn die erop duiden dat er derden in het spel waren. Er zijn ook geen sporen gevonden die op geweld duiden. Dit is bekend gemaakt door de procureur van Boulogne-sur-Mer. De schrijver van het briefje is nog niet gevonden.

Wel is duidelijk geworden door autopsie dat zij door verstikking zo ongeveer gelijktijdig om het leven zijn gekomen. Onderzoeken gaan nog steeds door, onder andere om te bepalen of de familie, of een van hen, bepaalde medicijnen slikte. Ook wordt de bankrekening van de familie nog steeds nader bekeken.

Nederlanders: dikke mensen afstotelijk

Icoon MedischAfstotelijk, vies en 'het zal je partner maar zijn' denkt de gemiddelde Nederlander over dikke mensen. Dat blijkt uit een onderzoek van het tijdschrift gezondheidNU. Terwijl het aantal te dikke mensen in ons land steeds meer toeneemt lijken ze op weinig tolerantie te hoeven rekenen.

Vrouwen blijken net zo hard over mensen met overgewicht te denken als mannen. Dertig procent van de vrouwen denkt bij het aanschouwen van een dikke man: 'Het zal je partner maar zijn' en 22 procent van de mannen vinden dikke vrouwen wel gaan als ze hun kleren maar aanhouden.

Ook walgen Nederlanders ervan als ze een dik iemand op straat iets zien eten. Mensen met een normaal gewicht voelen zich superieur als ze een dik persoon zien. Dat heeft een goede invloed op het zelfbeeld van de mensen met een normaal postuur.

Jans: "We kunnen geschiedenis schrijven"

FC Groningen speelt donderdagavond de return tegen Fiorentina in het kader van de UEFA Cup. De Groningse formatie, onder leiding van Ron Jans, kan in Florence overigens geschiedenis gaan schrijven. Dan zal de ploeg wel moeten winnen.

Twee weken geleden speelden FC Groningen en Fiorentina in het Euroborg-Stadion al tegen elkaar. Toen werd het uiteindelijk 1-1. Toch bestempelde Jans de Italiaanse ploeg als favoriet. "Ik denk dat deze ploeg in staat is om de UEFA Cup te winnen", aldus de oefenmeester. "Ik denk niet dat FC Groningen dat kan. Maar we moeten er wel in geloven dat we een historisch resultaat tegen Fiorentina kunnen neerzetten. Anders zijn we bij voorbaat kansloos."

Jans hoopt overigens dat het stadion van Fiorentina, waar 45.000 toeschouwers in kunnen, uitverkocht zal zijn. "Of je nu thuis of uit speelt, je moet altijd van het publiek houden. Spelen in een vol stadion is voor een voetballer het mooiste dat er is. Overigens vind ik de Euroborg mooier en is ons veld ook van betere kwaliteit. Maar dat mag de pret niet drukken. We moeten boven alles van deze wedstrijd genieten."

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Van Loo; Silva, Sankoh, Kruiswijk en Stenman; Meerdink, Lovre, Lindgren en Levtsjenko; Berg en Nevland

15-jarige steekt bus in fik

Icoon BrandAfgelopen donderdag heeft een scholier van 15 jaar in Châlon-sur-Saone in Frankrijk een bus in de fik gestoken, die een veertigtal scholieren vervoerde. Er vielen geen gewonden. Vandaag werd de scholier die de brand veroorzaakt zou hebben, verhoord. De jongen wordt het ‘verwoesting met voorbedachte rade’ te lasten gelegd.

Mensen zijn erg van streek in de rustige omgeving waar normaal gesproken niet veel gebeurt. Onderzoekers die al eerder met de jongen hebben gesproken typeren hem als gevaarlijk en maken zich zorgen om zijn ontwikkeling. Ze zijn bang dat hij zich als pyromaan zal gaan ontwikkelen. De jongen, die alles ontkent, riskeert tien jaar cel.

Geen zin meer in school...

Thialf wil nieuw stadion bouwen

Het ijsstadion Thialf wil het het huidige stadion sluiten en een nieuw stadion aan de rand van Heerenveen bouwen. Er is een haalbaarheidsonderzoek gestart waarvan binnen twee maanden de resultaten bekend worden.

Dit maakte Directeur Jarko Nieweg van Thialf woensdagavond bekend. Het huidige Thialf stamt uit 1967. Destijds was het onoverdekt, negentien jaar later kwam er een dak op. Dit betekende een regen aan wereldrecords totdat de hooglandbaan in Calgary kwam. Volgens Nieweg had Thialf eigenlijk al veel eerder nieuw moeten bouwen. In 2002 was er een grote renovatie van ongeveer acht miljoen euro. In diezelfde periode werd rond het Abe Lenstra Stadion van voetbalclub SC Heerenveen het zogenoemde Sportstad Heerenveen gebouwd. Nieuweg had liever gezien Thialf daar een onderdeel van zou worden.

Na de renovatie ging Thialf bijna failliet. Doordat Aegon, Essent en de gemeente Heerenveen de aandelen van Thialf kochten werd het stadion gered. De laatste jaren maakt de ijstempel kleine winsten, maar voor de toekomst ziet het er minder goed uit. Dit komt voornamelijk doordat schaatsbanen elders in de wereld steeds professioneler worden. Het nieuwe Thialf zou onderdeel moeten worden van een soort attractiepark dat moet verrijzen langs het klaverblad dat de snelwegen A6 en A7 verbindt.

Jongen (12) allergisch voor bijna al het eten

Icoon GezondheidDe 12-jarige Tyler Savage is allergisch voor bijna alle etenswaren. Hij kan slechts vijf soorten voedsel tot zich nemen, namelijk kip, worteltjes, druiven, aardappelen en appels. Doet hij dat niet, dan wordt hij zwaar ziek. Om te overleven op het strenge dieet wordt er iedere nacht via een buisje vitaminen en mineralen rechtstreeks zijn maag ingepompt.

De jonge Brit begon op zijn zesde levensjaar te sukkelen met eten. Een klein hapje veroorzaakte al diarree of ergere kwalen. Eerst werd gedacht aan een maaginfectie en later aan een blinde darmontsteking. Toen die operatie ook geen oplossing bracht kwam de allergie aan het licht. Tyler lijdt aan een aandoening, waarbij zijn darmen te veel witte bloedcellen aanmaken. Daardoor wordt elk voedsel op weg naar zijn maag 'aangevallen'.

Hamilton wil twee prijzen houden

Lewis Hamilton heeft laten weten dat hij twee bekers die hij dit seizoen won, graag wil houden. Het is bij McLaren Mercedes echter de bedoeling dat alle prijzen in een daarvoor bestemde prijzenkast terecht komen.

"Ik zou graag de beker voor mijn eerste race-overwinning en de beker voor mijn eerste wereldkampioenschap zelf willen houden," liet de Britse coureur weten. "Dit zou echt erg veel voor me betekenen."

In Canada wist Hamilton zijn eerste race van zijn prille carrière te winnen. Dit weekend kan de Brit op het circuit van China zelfs wereldkampioen worden. De coureurs van McLaren Mercedes zijn overigens verplicht om hun bekers af te staan. Dit is in hun contract vastgelegd.

Nominaties Televizier-ring bekend

De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring, de belangrijkste prijs in de televisiepolder, zijn vandaag bekendgemaakt. Zo gaat het populaire programma van Paul de Leeuw, genaamd 'Mooi! weer de Leeuw', de strijd aan met 'De wereld draait door' en de soap 'Gooische vrouwen'. Paul de Leeuw wordt al getipt als de grote favoriet.

De genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster, de 'poedelprijs' die wordt uitgereikt aan de televisiepersoonlijkheid van het jaar, zijn bij de vrouwen: Wendy van Dijk, Yvon Jaspers en Anita Witzier. Ondanks dat Witzier na zes keer van een koude kermis te zijn thuisgekomen niet weer wilde worden genomineerd, moet ze toch voor de zevende keer naar het Gouden Televizier-Ring Gala komen.

Bij de mannelijke genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster komen we opnieuw Paul de Leeuw tegen. De Leeuw, die de prijs vorig jaar al won maar deze niet in ontvangst kon nemen, neemt het op tegen Lama Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk. Van Nieuwkerk is met zijn programma 'De wereld draait door' ook al genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring, dus dat wordt spannend.

Ook aan de jonge kijkers is gedacht. De genomineerden voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, zijn: De club van Sinterklaas, Het huis Anubis en Klokhuis.

Vrijdag 26 oktober is het al de 42e keer dat de prijzen worden uitgereikt. Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt gehouden in Koninklijk Theater Carré en wordt live uitgezonden. De presentatie is wederom in handen van Frits Sissing en Nelleke van Krogt. Stemmen op je favoriet kan hier.

Donk onzeker bij AZ

Het is nog maar de vraag of AZ komende donderdag, tijdens het UEFA Cup-duel met Paços de Ferreira, beroep kan doen op Ryan Donk. Tijdens de training van dinsdag verrekte de speler een spier. Mocht de 21-jarige speler niet in actie komen, dan zal hij door Milano Koenders worden vervangen.

Marko Matic en Haris Medunjanin zijn buiten de selectie gevallen en komen niet in actie. Ook Graziano Pellè, Joey Didulica, Stijn Schaars en Gijs Luirink doen zeker niet mee. AZ moet donderdag een voorsprong van 1-0 verdedigen. Twee weken geleden wist Sebastien Pocognoli de enige treffer in het duel met Paços de Ferreira te maken.

Vrouw wil organen 4-jarig zoontje verkopen

Icoon ShockingDe politie heeft in de Oekraïne een vrouw opgepakt, die er van wordt verdacht de organen van haar vierjarige zoontje te hebben willen verkopen. Daarvoor had ze hem verkocht aan gangsters om zijn organen op de zwarte markt te laten slijten. Dat meldt het tijdschrift Korrespondent.

De 36-jarige Oekraïense had haar kind verkocht in Kiev. Gangsters zouden het jongetje vermoorden en zijn organen verkopen. De politie wist de kleuter te redden op het moment dat een bendelid de vrouw 31.500 dollar betaalde. In het verleden had de vrouw ook al geprobeerd haar zoontje te verkopen aan orgaanhandelaars, maar die wilden toen niet het gevraagde bedrag betalen.

In de Oekraïene heerst in sommige provincies grote werkloosheid. In sommige gebieden was de verkoop van organen op de zwarte markt een belangrijke bron van inkomsten. Zo leverde een nier al gauw 7.000 euro op.

Dronken Rus slaapt op rijbaan

Icoon OpmerkelijkEen dronken man heeft gisteren een ongeluk veroorzaakt in in de provincie Kaliningrad in Rusland, doordat hij in een bocht slapend uit de auto viel. Op de rijbaan ronkte de dronkenlap rustig verder.

De Rus is uiteindelijk door de verkeerspolitie gewekt, zo meldt het Russische persbureau Interfax. De auto van de dronken Rus reed zonder hem verder op de linkerweghelft, waar hij in botsing kwam met een tegenligger. De bestuurder daarvan raakte lichtgewond. De onbestuurde auto ramde ook nog twee geparkeerde auto's.

Groninger agent steek boetegeld in eigen zak

Een 56-jarige politieagent, tot voor kort werkzaam voor de Regiopolitie Groningen, moet binnenkort voor de rechter verschijnen. De man zou contant betaalde boetes in eigen zak hebben gestoken.

De man hield de buurt veilig als verkeersagent. Hij heeft toen regelmatig buitenlandse verkeersdeelnemers bekeurd. Deze moesten de toeristen handje contantje bij de agent afrekenen. Het geld droeg hij echter niet af aan zijn superieuren, maar verdween in eigen zak.

De desbetreffende agent is inmiddels de laan uitgestuurd. Eind deze maand moet hij zich voor de politierechter verantwoorden.

Dief steelt namaakagent

Icoon OpmerkelijkEen dief heeft in een supermarkt in het Britse Long Eaton een kartonnen agent gestolen. De nepagent stond daar om dieven af te schrikken. De brutale boef heeft de kartonnen man onder zijn arm meegenomen, nadat hij boodschappen had gedaan.

Volgens de politie deed hun kartonnen collega het goed. De winkeldiefstallen waren van 36 naar 1 procent gedaald in twee jaar tijd. De politie denkt dat de namaakagent is gestolen uit wraak. Agenten proberen de dief op te sporen met camerabeelden.

12-jarigen tot imam opgeleid in Achterhoek

Icoon BinnenlandsIn de landelijke politiek is ophef ontstaan over een imamopleiding voor jongens van twaalf tot achttien jaar oud. Zij worden opgeleid door de stichting Al Islah in Lochem in de Achterhoek.

De jongens zijn dit schooljaar begonnen met een opleiding tot imam. De leerlingen combineren hun studie tot imam met het reguliere onderwijs. Zo moeten ze de Koran uit hun hoofd leren. Sommige scholieren zitten nog in groep acht. De PVV en de PvdA zijn bang dat de kinderen de opleiding niet uit vrije wil volgen en stellen vragen over Al Islah.

Kramer en Wüst naar IJsselcup

Sven Kramer neemt op 14 oktober deel aan de IJsselcup. Deze wedstrijd staat beter bekend als de traditionele opening van het schaatsseizoen. Op de ijsbaan in Deventer wordt een ploegenachtervolging afgewerkt.

Kramer zal op dit onderdeel, samen met Carl Verheijen en Wouter Olde Heuvel, acte de présence geven. Ook Ireen Wüst zal aan de IJsselcup meedoen. De Brabantse schaatster vormt een team met Renate Groenewold en Paulien van Deutekom.

De nieuwe stijl van de IJsselcup zorgt ervoor dat zowel marathonteams als langebaanploegen deel kunnen nemen. Vorig jaar zegevierde de marathonploeg van TNT.

Heerenveen klaar voor Helsingborgs IF

SC Heerenveen is klaar voor de ontmoeting met Helsingborgs IF. De Friezen moeten het aanstaande donderdag in het kader van de UEFA Cup tegen de ploeg uit Zweden opnemen.

De selectie van trainer Gert-Jan Verbeek verdedigt tegen Helsinsborgs IF een voorsprong van 5-3. De verwachting is dat Afonso Alves in de basis zal starten. Dit zou voor de Braziliaan de eerste keer van het seizoen kunnen worden. Verder keert Geert Arend Roorda, na een blessure aan zijn lies, terug in de ploeg.

Toch wilde Verbeek vandaag nog niet ingaan op zijn basis. De oefenmeester liet wel doorschemeren dat Alves inmiddels een aantal trainingen achter de rug heeft. Bovendien speelde de aanvaller een half duel tegen Feyenoord.

Verbeek is overigens van mening dat SC Heerenveen en Helsingborgs IF in dezelfde situatie verkeren. "Aanvallend sterk, maar verdedigend te kwetsbaar", aldus de oefenmeester. "We maken bijna twee doelpunten per wedstrijd, maar krijgen er nog meer tegen. Het lukt nog niet om controle op een duel te krijgen. Anders geef je in Heerenveen geen voorsprong van 3-0 tegen deze Zweedse ploeg weg."

De trainer van de Friezen vervolgde: "Dat evenwicht komt heus wel, maar nu telt even alleen een ronde verder komen. Van onderschatting is geen sprake, want 5-3 blijft link als je defensief nog te veel zwakke momenten hebt."

Vermoedelijke opstelling SC Heerenveen:
Vandenbussche; Zuiverloon, Bak Nielsen, Dingsdag en Breuer; Bradley, Prager (of Roorda) en Pranjic; Beerens, Alves en Sulejmani

Tom Cruise bouwt bunker tegen aliens

Icoon ShowbizzScientology-aanhanger Tom Cruise heeft een Brits bedrijf de opdracht gegeven een ondergrondse megaschuilkelder te bouwen naast zijn huis in Colorado. Wanneer aliens hem en zijn gezin aanvallen kan hij daar een veilig heenkomen vinden.

Cruise is ervan overtuigd dat dat een keer zal gebeuren. De leer van Scientology stelt dat alle mensen afstammen van buitenaardse wezens. Aliens zouden op wraak zinnen en onder leiding van hun heerser Xenu een aanval plannen op de Aarde. De bunker bestaat uit vijf complexen met al het denkbare comfort. Zo komt er een zwembad, een garage voor drie auto's en een helipad.

Bruyneel naar Astana

Johan Bruyneel wordt algemeen manager bij Astana. De 43-jarige Belg volgt de Luxemburger Marc Biver op, die geen overeenstemming wist te bereiken over een nieuw contract.

Bruyneel, die twee maanden geleden als ploegleider van de Discovery-formatie afscheid nam en de wielersport leek te gaan verlaten, zou ook Tour-winnaar Alberto Contador en Levi Leipheimer meenemen naar zijn nieuwe werkgever.

Bruyneel tekent voor drie seizoenen bij Astana. De wielerploeg werd het afgelopen seizoen geteisterd door de dopingzaken van onder anderen Aleksandr Vinokoerov en Andrej Kasjetsjkin.

Krajicek naar tweede ronde Stuttgart

Michaela Krajicek heeft de tweede ronde bereikt van het WTA toernooi in Stuttgart. Ze klopte Alona Bondarenko met 6-3, 6-2.

Krajicek moest via de kwalicaties plaatsen voor het sterk bezette toernooi in Stuttgart maar bleek in de eerste ronde duidelijk te sterk voor Bondarenko, de nummer 25 van de wereld. In de tweede ronde speelt ze tegen de als zevende geplaatste Russische Nadia Petrova.

Voorverkoop kaartjes Gameplay 2007 is begonnen

Je kunt 23,24 en 25 november alvast een plekje geven in je agenda, want dan barst de Gameplay weer los in de Jaarbeurshallen te Utrecht. De beurs is dit jaar weer een slagje groter geworden en nog steeds dicht bij huis.

De voorverkoop is dus begonnen en je kunt kaarten kopen voor een enkele dag, a la 15 euro. Ook kun je kiezen voor een weekendkaart waarmee je toegang hebt op zowel zaterdag als zondag. De kosten hiervan bedragen 25 euro. Voor meer informatie en het actuele nieuws check je deze website.

Van der Sar half oktober weer terug

De verwachting is dat Edwin van der Sar op 20 oktober zijn rentree op het voetbalveld kan maken. De keeper van Manchester United is namelijk geblesseerd aan zijn teen. Deze kwetsuur liep hij begin augustus al op, maar speelde afgelopen weekend weer op.

Door deze blessure zal Van der Sar, naast een aantal wedstrijden in de Engelse competitie, de kwalificatieduels van het Nederlands Elftal tegen Roemenië en Slovenië aan zich voorbij moeten laten gaan. Ook de wedstrijden van The Mancunians in de Champions League gaan aan zijn neus voorbij.

"We geven hem een paar dagen rust", liet de trainer van Manchester United, Sir Alex Ferguson, in een reactie weten. "Het ziet er naar uit dat we hem er weer bij hebben voor onze trip naar Villa Park." Het duel tegen Aston Villa staat voor 20 oktober op het programma

Het ware verhaal van lichaam nr5

Het ware verhaal van de vondst van soldaat John Hunter, lichaam nr5
Vier soldaten uit WO I opgegraven

Zo kwam het bericht  in de kranten en op tv…


Bron, vrt

vr 01/09/06 - In Zonnebeke zijn bij wegenwerken de stoffelijke resten gevonden van vier soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Dat gebeurde op het kruispunt van de Frezenbergstraat en de Elleboogstraat.
Een aannemer voerde graafwerken uit voor het leggen van een gasleiding. De werken zijn daar nu opgeschort en archeologen leggen de resten bloot.

De vier zijn vermoedelijk gesneuveld tijdens de slag van Passendale in 1917. Het zal vermoedelijk de hele dag duren om de stoffelijke resten op te graven.

"De vier soldaten zijn vermoedelijk in september 1917 gesneuveld tijdens de slag van Passendaele. Het gaat zeker om één Australische soldaat, mogelijk zijn het allevier Australiërs", zegt Franky Bostyn, conservator van het Memorial Museum Passendale 1917.

De stoffelijke resten worden blootgelegd en zullen uiteindelijk herbegraven worden. Het zal waarschijnlijk de hele dag duren om de stoffelijke resten op te graven.

 

 


 

 

Roemenië voorlopig zonder Contra

De nationale ploeg van Roemenië kan de komende maand geen beroep doen op Cosmin Contra. De speler van Getafe CF heeft een knieblessure en zal het EK-kwalificatieduel met Nederland aan zich voorbij moeten laten gaan.

Hierdoor zal Contra aanstaande donderdag niet in actie komen. Zijn club speelt dan namelijk het UEFA Cup-duel tegen FC Twente. Ook de confrontatie met Luxemburg, tijdens de kwalificatie voor het EK van 2008, komt te vroeg voor de Roemeens international.

Landzaat terug bij selectie Wigan

Denny Landzaat is weer teruggekeerd bij de selectie van Wigan Athletic. In september, tijdens het duel tegen Newcastle United, liep de middenvelder namelijk een blessure aan zijn oog op.

"Ik zag alles dubbel na de botsing met James Milner", liet Landzaat woensdag weten. "Het was erg pijnlijk. Maar dat is nu voorbij." De verwachting is dat de Nederlander komend weekend, tijdens de wedstrijd tegen Manchester United, zijn rentree zal maken.

Landzaat miste de afgelopen weken drie wedstrijden in de Premier League. Ook moest de middenvelder forfait geven bij twee E-kwalificatiewedstrijden tegen respectievelijk Bulgarije en Albanië.

Huysegems niet tegen Getafe

FC Twente kan morgenavond in de return van het UEFA Cup-duel met Getafe niet beschikken over Stein Huysegems. De Belg kampt met een enkelblessure. De Tukkers moeten een 1-0 nederlaag zien weg te werken.

Trainer Fred Rutten mist bovendien verdediger Edson Braafheid, die in het eerste duel een rode kaart kreeg en dus geschorst is. "We staan voor een moeilijke opgave, maar we kunnen verder komen. We zullen gecontroleerd moeten aanvallen, maar we moeten oppassen dat we niet overmoedig worden. Thuis zijn we in staat een erg hoog niveau te halen," aldus Rutten.

Fortis mag ABN Amro overnemen

Icoon FinancieelDe Belgisch-Nederlandse verzekeraar Fortis mag delen van ABN Amro overnemen. De Europese Commissie heeft daarvoor vandaag het groene licht gegeven.

Eurocommissaris Neelie Kroes (mededinging) verbindt wel voorwaarden aan de overname: de factoringdochter van ABN moet volledig worden afgestoten en de Nederlandse divisie zakenbankieren moet gedeeltelijk worden afgestoten. Na toezeggingen van Fortis kon de Europese Commissie woensdag instemmen met de plannen.

Fortis wil samen met Banco Santander en Royal Bank of Scotland (RBS) voor 71 miljard euro ABN Amro overnemen. Banco Santander en RBS hadden twee weken geleden al goedkeuring gekregen voor hun deel van de overname.

De Britse bank Barclays, rivaal van het consortium, kreeg begin augustus al goedkeuring van 'Brussel'. Barclays biedt 58 miljard euro.

Top of Flop User's Choice: Serj Tankian

We krijgen regelmatig tips binnen voor Top of Flop. Dat stellen we zeer op prijs! Er zitten vaak hele leuke video's tussen en daarom doen we op woensdag- en op vrijdagavond: Top of Flop User's Choice.

Jullie mogen hier helemaal zelf bepalen wat we ten gehore brengen.

Champloo's tip kreeg afgelopen vrijdag veel bijval: Porcupine Tree - Fear Of A Blank Planet is een top,  dus.

De tip van vanavond is van LennyKravitz:

"Ben zelf niet altijd fan van snoeihard geram... maar wel aardige suggestie dacht ik..."

Raúl klaar voor CL-duel met Lazio

Raúl González Blanco, beter bekend als kortweg Raúl, heeft zijn zinnen gezet op de Champions League. Na winst op Werder Bremen moet zijn ploeg Real Madrid het vanavond opnemen tegen Lazio in Rome.

Als Raúl vanavond wordt opgesteld komt zijn totale aantal wedstrijden in de Champions League op 109. Roberto Carlos bracht zijn totaal gisteren op gelijke hoogte met zijn oud-clubgenoot. "Ik ben blij met de vorm van zowel het team als mijn eigen vorm", zegt de aanvaller van Real Madrid. "We zijn goed gestart, maar dat is het dan ook - een start. Ik speel meer naar voren dan vorig seizoen, en ik denk dat ik hier het best tot mijn recht kom", aldus de drievoudig winnaar van de Champions League, in 1998, 2000 en 2002.

Raúl was twee weken terug in het treffen met Werder Bremen trefzeker, en zette bovendien Ruud van Nistelrooij vrij voor doelman Tim Wiese om de winnende goal te maken. "We zijn de laatste jaren niet bijzonder ver gekomen, dus willen we nu weer de finale bereiken. Maar dat moet stapsgewijs, en dus zijn we ook hier pas net begonnen." Raúl denkt dat Lazio geen geweldige individuele spelers heeft, maar wel een zeer sterk team. "Ze spelen typisch Italiaans; verdedigend, spelend op de counter en efficiënt. Het zal voor ons niet gemakkelijk worden."

Het Madrileense wonderkind, inmiddels dertig jaar oud, is niet alleen een voorstander van winnen, maar ook omdat op een mooie manier te doen. "We willen droomvoetbal spelen en het publiek vermaken", vertelt de aanvoerder, die tot nu toe in 451 wedstrijden in de Spaanse Liga 192 goals maakte.

Om 20.45 zal de wedstrijd tussen de Italianen en Spanjaarden van start gaan in het Stadio Olympico. Lazio begon met een gelijkspel bij Olympiacos, terwijl Real Madrid thuis met 2-1 wist te winnen van Werder Bremen. De Duitsers en Grieken treffer elkaar om dezelfde tijd in het Weserstadion.

Win een 'perk' in Fallout 3

Omdat Fallout tien jaar bestaat vond Bethesda het tijd voor een prijsvraag. Het bedrijf dat zich momenteel bezig houdt met Fallout 3 geeft gamers de kans om een eigen perk in Fallout 3 te winnen.


De zogenaamde perks zijn bekend van de voorgaande Fallout delen en staan voor een bepaalde vaardigheid die je karakter kan verwerven. Deze skills worden standaard begeleid door een korte uitleg en een grappige afbeelding van de, voor Fallout fans bekende, Vault Boy.

Nu heb je de kans om tot 31 oktober je zelf bedachte perk op te sturen naar Bethesda. Verzin een leuke skill voor de nieuwe Fallout 3 en als je wint ontvang je een PC of een 360 en daarnaast wordt je perk daadwerkelijk in de game gebruikt en kom je bij de credits te staan.

Om mee te doen aan de prijsvraag, check deze link voor meer informatie.

Steeds meer auto's verkocht

Icoon FileEr worden steeds meer auto's verkocht in Nederland. De vijf best verkochte merken zijn Volkswagen, Opel, Toyota, Ford en Peugeot. Branche organisaties BOVAG en RAI Verenigingen maakten dit vandaag bekend

In dit jaar zijn in de eerste negen maanden 415.424 nieuwe auto's verkocht in ons land. Dit is maar liefst een stijging van 4,6 procent ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar.

Staat hier uw nieuwe auto bij?

Nicolas Cage betrapt naakte inbreker

Nicolas Cage heeft een naakte inbreker in zijn huis betrapt. De acteur, bekend van onder andere Face/Off en Con Air, stond maandagochtend plotseling oog in oog met een 45-jarige man. Op een leren jas van de filmster na, was de inbreker piemelnaakt.

De acteur, die met zijn complete gezin thuis was, vroeg de indringer vriendelijk de jas uit te trekken. Vervolgens stuurde hij de man naar buiten en belde de security. De man ontkent overigens te hebben ingebroken.

Meer bekend over Hayabusa-helm in Halo 3

Er ontstond op verschillende fora wat onenigheid over Hayabusa-helmen die gesignaleerd waren in de multiplayer van Halo 3. Zo liepen een aantal gasten rond met de helm van de Ninja Gaiden- held, ook werd zijn katana gedragen.

Nu is er bekend geworden wat je precies moet doen voor de items. Zo kun je het zwaard, welke overigens niet echt te gebruiken is, verkrijgen door alle achievements te behalen (ter waarde van 1000GS). De helm krijg je iets eerder, namelijk als je alle skulls hebt gevonden.

Vader vecht met sportleraar zoon

Icoon BinnenlandsEen sportleraar van het Prinsentuin College in Breda is slaags geraakt met een vader van een leerling. De vader was het er niet mee eens dat zijn zoon buiten in de regen moest sporten. In eerste instantie is er nog geprobeerd om een discussie aan te gaan, maar dat is niet gelukt.

Het gevolg van de discussie is een handgemeen. Het resultaat was dat de vader schaafwonden aan zijn hoofd en handen overhield, een doktersbehandeling was daardoor nodig. De verklaring van de vader is tot nog toe de enige, en volgens die verklaring heeft de leraar naar hem uitgehaald.

Volgens de politie waren een aantal scholieren getuige van het incident. Deze scholieren moeten, naast de directie van de school en de docent in kwestie, nog gehoord worden. De vader heeft aangifte gedaan van mishandeling.
Met dank aan Fredo55 voor de submit.

Mendes da Silva terug in selectie AZ

AZ-coach Louis van Gaal heeft David Mendes da Silva opgenomen in de selectie voor de wedstrijd tegen FC Pacos de Ferreira in de UEFA Cup van morgen.

De middenvelder ontbrak ongeveer zeven maanden wegens een knieblessure. Afgelopen maandag maakte hij zijn rentree bij Jong AZ. "Mendes kan maximaal dertig minuten spelen", aldus Van Gaal.

Simon Cziommer, Ari, Barry Opdam en doelman Boy Waterman zijn allen hersteld van blessures. Cziommer miste de laatste drie competitiewedstrijden door een kwetsuur aan zijn linkerbovenbeen.

Wat heb je nodig voor Unreal Tournament 3

Midway en Epic Games werken aan Unreal Tournament III, een sci-fi shooter die uit een succesvolle serie afstamt. Veel mensen wachten dan ook op de game en voor de nieuwsgierigen hebben we nu de systeemeisen voor de PC-versie van de game.

Minimum systeemeisen:
Windows XP SP2 of Windows Vista
2.0+ GHz Single Core Processor
512 MB RAM-geheugen
NVIDIA 6200+ of ATI Radeon 9600+ videokaart
8 GB vrije ruimte op je harde schijf

Aanbevolen systeemeisen:
2.4+ GHz Dual Core Processor
1 GB RAM-geheugen
NVIDIA 7800GTX+ of ATI x1300+ videokaart
8 GB vrije ruimte op je harde schijf

[Update] Nieuwe versie PlayStation 3 een stap dichterbij?

Update 17:00

Sony heeft tegenover Eurogamer verklaard dat er helemaal geen grote persconferentie zal plaats vinden op twaalf oktober. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat er geen 40Gb-versie zal komen, maar hij zal zeer waarschijnlijk niet aangekondigd worden op twaalf oktober.

Intussen is er meer bewijs opgedoken dat de 40Gb-versie er zeker aan zit te komen. Een medewerker van Best Buy heeft namelijk documenten gelekt waarop de 40Gb-versie is te bestellen voor 399 dollar. Daarop is ook te zien dat deze versie vanaf 28 oktober op voorraad is, maar een datum waarop ze verkocht mogen worden is nog niet bekend.

Met dank aan de vele users die deze update gesubmit hebben.




Oude bericht:

Het zou goed kunnen dat Sony binnenkort een nieuwe versie van de PlayStation 3 zal aankondigen. Het gonst in ieder geval van de geruchten. De laatste aanwijzing zou een aangekondigde 'Big Bang' persconferentie zijn op twaalf oktober, waar de lichtere versie van de console officieel aangekondigd zou moeten worden. Naast het lagere geheugen op de harde schijf zouden ook de backwards compatibility-opties verdwijnen, evenals de USB ports. Misschien ligt 'ie met de feestdagen in de winkels?

Met dank aan Cyberia18 voor het melden van dit nieuws.



Sluiter niet, Huta Galung wel door

Jesse Huta Galung heeft de tweede ronde bereikt van de challenger in het Belgische Bergen. De Nederlander versloeg de als zevende geplaatste Deen Kristian Pless met 6-3 en 7-6. In de volgende ronde moet Huta Galung het opnemen tegen de Colombiaan Allejandro Falla

Raemon Sluiter speelde vandaag al zijn partij in de tweede ronde. Hij ging met 4-6 en 6-7 onderuit tegen de als eerste geplaatste Let Ernests Gulbis.

Geld voor probleemwijken verdeeld

Ella Vogelaar PvdA-minister Ella Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie (WWI) heeft de verdeling van de investeringen in de veertig probleemwijken bekendgemaakt. De buurten krijgen geld naar rato van het aantal inwoners. De Amsterdamse wijk Nieuw-West krijgt daarom met jaarlijks 29,3 miljoen euro het meest.

In de komende tien jaar kunnen de veertig wijken jaarlijks in totaal 250 miljoen euro besteden aan het opknappen van woningen en aan scholing, sport en andere sociale activiteiten. Elke wijk krijgt per jaar een basisbedrag van 1 miljoen euro.

''De resterende 210 miljoen euro wordt verdeeld volgens de criteria die ook zijn gebruikt bij de selectie van de veertig wijken, rekeninghoudend met het aantal bewoners per wijk'', aldus het departement.

Op Amsterdam en Rotterdam na hebben de meeste gemeentes inmiddels plannen ingediend voor het opknappen van de probleemwijken. De steden hebben tot eind november de tijd om met de woningcorporaties, sociale instellingen en de bewoners de financiële paragraaf in die wijkactieplannen vast te leggen.

Het geld voor de plannen wordt opgebracht door de woningcorporaties met huizen in de probleemwijken. In totaal ontvangen de Rotterdamse probleemwijken 72,1 miljoen euro per jaar en de Amsterdamse wijken jaarlijks 64,5 miljoen euro.

Naast Amsterdam Nieuw-West zijn andere grote buurten die veel geld kunnen investeren: Rotterdam Oud Zuid (jaarlijks 22,3 miljoen), Rotterdam West (jaarlijks 18,2 miljoen), Amsterdam Bos en Lommer (jaarlijks 15,3 miljoen), Den Haag Zuid-West (jaarlijks 13,0 miljoen) en Rotterdam Noord (12,4 miljoen).

Hekkensluiter bij de verdeling is met 1,7 miljoen euro per jaar de wijk Velve-Lindenhof in Enschede.

Man gebruikt AK 47 om peuk aan te steken

Op het internet is een filmpje opgedoken van een Arabier die zijn steun en toeverlaat, een AK 47, op een vreedzame manier gebruikt. De man gebruikt het machinegeweer als een soort aansteker.

Hij schiet een kogel voor hem in het zand. Hierna graaft hij gelijk de kogel weer op. De gloeiend hete kogel houdt hij vervolgens tegen zijn sigaret en deze begint weldra te branden. Zo zit de man nooit om een vuurtje verlegen.


Vuurtje?

Londen in rep en roer om chilisaus

Soho, de uitgaansbuurt van Londen, was maandagmiddag in rep en roer. Reden was de lucht van extra kruidige chilisaus van een Thais restaurant aldaar.

Omdat omwonenden meenden dat er een aanslag plaats had met chemische wapens, belden ze massaal de politie. De agenten sloten de wijk hermetisch af, waarna brandweerlieden vervolgens de deuren van het restaurant inramden.

"We dachten dat er een chemisch probleem was. Dus we besloten de straten af te sluiten en de brandweer te helpen", verklaarde een politiewoordvoerder. Toen de brandweerlieden eenmaal in het etablissement waren, kwamen ze achter de ware oorzaak van de stank. Chefkok Chalemchai Tangjariyapoon was bezig zijn specialiteit te maken; nam prik pao chilisaus.

De kok in kwestie is stomverbaasd dat zijn saus zoveel tumult heeft veroorzaakt. "Ik maakte een kruidige saus met extra-hete chili, die speciaal verbrand worden. Voor ons ruikt dat naar verbrande chili. Een ongewone geur, dat wel, maar helemaal geen chemische geur", aldus Tangjariyapoon.

PlayStation 2 doorbreekt 2 miljoen grens in BeNeLux

Tijdens de End of the Year-presentatie gaf Sony al aan dat de PlayStation 2 op korte termijn voor de twee miljoenste keer over de toonbank zou gaan in de BeNeLux en inmiddels is dat ook gebeurd. Opvallend is het nog wel, want ondanks de launch van de PlayStation 3, Xbox 360 en Wii zag Sony de verkopen van haar vorige generatie console dit jaar stijgen ten opzicht van vorig jaar. Sony hoopt met haar nieuwe labels, 100%Kids en GetTogether, het succes van de PS2 te kunnen blijven waarborgen.

"PlayStation2 blijft ongetwijfeld de ideale video gaming console voor de hele familie. Een aantrekelijke hardware prijs, de DVD functionaliteit en het rijke assortiment aan kwalitatieve games belooft de PlayStation2 nog een mooie toekomst."

Aldus Ronny Hoekman, Marketing Directeur Sony Computer Entertainment BeNeLux.



De twee miljoenste PS2 werd in Amsterdam overhandigd

KNVB legt Heracles geldboete op

De licentiecommissie van de KNVB heeft Heracles een boete opgelegd van 10.000 euro. De club uit Almelo krijgt de geldstraf omdat ze zich niet aan de in het plan van aanpak gemaakte afspraken heeft gehouden.

De licentiecommissie zei wel dat Heracles inmiddels wel aan de gestelde norm heeft voldaan. Daarom zullen er geen verdere sancties volgen. Het plan van aanpak is in het verleden opgesteld omdat Heracles niet kon voldoen aan de financiële eisen die de licentiecommissie stelt aan Nederlandse profclubs.

Hirsi Ali bereid beveiliging zelf te betalen

Icoon BinnenlandsOud-VVD-politica Ayaan Hirsi Ali vindt dat ze haar persoonsbeveiliging uiteindelijk zelf zal moeten regelen. Zolang ze daar niet toe in staat is, draagt de Nederlandse overheid echter wel een verantwoordelijkheid voor haar beveiliging.

Dat heeft advocaat Britta Böhler vanmiddag gezegd namens Hirsi Ali. Böhler wil met de verklaring meer duidelijkheid scheppen over de situatie waarin de oud-politica zich bevindt.

Sinds begin dit jaar is Hirsi Ali bezig met voorbereidingen voor fondsenwerving om zelf haar beveiligers te kunnen betalen. Ze moest echter wachten op een Amerikaanse verblijfsvergunning, een zogeheten green card, voordat ze daadwerkelijk geld mocht inzamelen.

De VS hebben haar green card vorige week maandag verstrekt. Exact een week later liep de periode af waarin de Nederlandse overheid de beveiliging van Hirsi Ali in het buitenland bekostigde, waarop ze terugkeerde naar Nederland. Zodra ze zich op Nederlands grondgebied bevindt, draagt minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) wel zorg voor haar veiligheid.

Na de ontvangst van haar verblijfsvergunning had Hirsi Ali nog een week de tijd om haar beveiliging zelf ter hand te nemen, voordat de Nederlandse bijdrage afliep. Die tijdspanne was te kort om serieus fondsen te kunnen werven, aldus advocaat Böhler.

Hirsi Ali zal nu proberen of ze vanuit Nederland voldoende geld bijeen kan brengen voor haar persoonsbescherming. Zodra ze daarin slaagt, kan de oud-politica teruggaan naar de VS. Ze werkt daar in Washington voor de conservatieve denktank American Enterprise Institute.



Bereid beveiliging zelf te betalen

'Seksavontuurtje Britney Spears gefilmd'

Britney Spears, die maandag de voorlopige voogdij over haar kinderen verloor aan haar ex-man Kevin Federline, is wederom met onaangenaam nieuws verrast. Een anonieme 28-jarige man beweert dat hij in juni in Hawaii éénmalig seks had met Britney, en dat hij daarvan video-opnamen heeft gemaakt. Hij is vooralsnog echter niet van plan die beelden te openbaren.

In het Amerikaanse magazine 'In Touch' vertelt de man dat hij Spears op 7 juni ontmoette in een bar. Ze gingen samen naar haar kamer in het Four Seasons Hotel en hadden seks. Dat hij dat filmde wist de Amerikaanse zangeres echter niet.

De seks was volgens de Hawaiiaan niet spectaculair: ''Het was maar normale seks, niets speciaals. Het was eigenlijk wel een beetje teleurstellend. Het duurde ongeveer 25 minuten en daarna vielen we allebei in slaap.'' Hij weet nog niet of hij de sekstape openbaar gaat maken. Over zijn eigen prestatie is hij namelijk ook niet tevreden.

Joe Cole: "Terry toont karakter"

Vanavond treffen Valencia en Chelsea elkaar voor het tweede jaar op rij in de Champions League. Opvallende verschijning is John Terry, die de wedstrijd wellicht zal spelen met een masker.

Terry brak zijn rechter jukbeen in het doelpuntloze gelijkspel met Fulham afgelopen weekend. De captain van Chelsea onderging daarop zondag een operatie, maar kan vanavond met enige bescherming gewoon spelen. Volgens middenvelder Joe Cole is de verdediger zeer belangrijk voor Chelsea. "We kunnen eigenlijk niet zonder hem", zegt Cole. "Hij is de aanvoerder; binnen en buiten het veld. Hij toont karakter door zelfs te spelen nadat hij drie dagen geleden een operatie onderging."

Chelsea, dat niet goed presteert in de competitie, begon ook matig aan de Champions League, door thuis gelijk te spelen tegen het Noorse Rosenborg BK. Daarbij vertrok coach José Mourinho en moeten de Blues spelmaker Frank Lampard missen. Of Terry speelt is ook nog onduidelijk. "Hij wil spelen, dat is goed voor ons", zegt Avram Grant, de nieuwe coach. Didier Drogba en Michael Essien maken hun terugkeer in het elftal.

"Ferrari heeft ook info McLaren"

Volgens Nigel Stepney, spil in de spionagezaak rond McLaren Mercedes, is Ferrari op haar beurt ook in het bezit van geheime data van McLaren.

Stepney is verbaasd dat Ferrari niet is gestraft in de spionagezaak. "Het lijkt er op alsof alle informatie maar één kant op ging. Iedereen dacht dat Mike [Coughlan, red.] de vragen stelde en ik de antwoorden gaf."

Volgens Stepney was dat echter niet het geval. Hij baseert zijn uitspraken op zijn ervaringen als hoofdingenieur bij Ferrari. "Ik was op de hoogte van hun gewichtsverdeling en benzineniveau's en ontving van Coughlan informatie over diverse onderdelen van hun wagen. De vraag is: heb ik die informatie gebruikt? Ik kan niets bewijzen, er bestaan geen e-mails over, maar ik denk dat Ferrari hetzelfde voordeel had als McLaren."

Midway praat over nieuwe Mortal Kombat

De bedenker van Mortal Kombat, Ed Boon, heeft tijdens een financiële vergadering van Midway wat informatie losgelaten over een nieuwe Mortal Kombat-game. Het belangrijkste beetje informatie is dat Midway helemaal opnieuw wil beginnen met de serie. Tevens wil de ontwikkelaar zoveel mogelijk nieuwe personages, features en andere dingen toevoegen om het de tofste Mortal Kombat ooit te laten worden. Ook wil Midway meer nadruk leggen op het grafische aspect van het spel, want het bedrijf is erg onder de indruk van de huidige grafische vooruitgang op de consoles. De nieuwe Mortal Kombat moet ook veel harder worden dan de voorgangers. Volgens Boon zou de game eind 2008 in de winkels moeten komen te liggen, maar kunnen we begin 2008 al nieuwe details verwachten.

Nog langer rocken met Guitar Hero 3

Activision heeft weer een reeks nieuwe songs bekend gemaakt welke bespeelbaar zullen zijn in hun nieuwste telg uit de Guitar Hero reeks. Deze nummers zullen worden toegevoegd aan de nu al indrukwekkend lange lijst.

· Same Old Song and Dance (by Aerosmith)
· Helicopter (by Bloc Party)
· Stricken (by Disturbed)
· Monsters (by Matchbook Romance)
· Before I Forget (by Slipknot)
· Kool Thing (by Sonic Youth)
· When You Were Young (by The Killers)
· Devil Went Down to Georgia (as made famous by Charlie Daniels Band)
· Sunshine of Your Love (as made famous by Cream)
· Holiday in Cambodia (as made famous by Dead Kennedys)
· Cliffs of Dover (as made famous by Eric Johnson)
· Hit Me with Your Best Shot (as made famous by Pat Benetar)
· Black Magic Woman (as made famous by Santana)
· Story of My Life (as made famous by Social Distortion)
· Pride and Joy (as made famous by Stevie Ray Vaughn)
· The Seeker (as made famous by The Who)
· Black Sunshine (as made famous by White Zombie)

Nummers die al eerder bekend gemaakt waren zijn:

· Miss Murder (by AFI)
· Minus Celsius (by Backyard Babies)
· Sabotage (by Beastie Boys)
· Hier Kommt Alex (by Die Toten Hosen)
· Through Fire and Flames (by Dragonforce)
· In the Belly of a Shark (by Gallows)
· Welcome to The Jungle (by Guns N' Roses)
· Avalancha (by Heroes Del Silencio)
· Take This Life (by In Flames)
· Number of the Beast (by Iron Maiden)
· Ruby (by Kaiser Chiefs)
· Closer (by Lacuna Coil)
· Cult of Personality (by Living Colour)
· One (by Metallica)
· Knights of Cydonia (by Muse)
· Mauvais Garcon (by NAAST)
· Even Flow (by Pearl Jam)
· Lay Down (by Priestess)
· Bulls on Parade (by Rage Against The Machine)
· 3's and 7's (by Queens of the Stone Age)
· Suck My Kiss (by Red Hot Chili Peppers)
· Generation Rock (by Revolverheld)
· Raining Blood (by Slayer)
· Cherub Rock (by Smashing Pumpkins)
· Radio Song (by Superbus)
· The Metal (by Tenacious D)
· I'm in the Band (by The Hellacopters)
· Anarchy in the U.K. (by The Sex Pistols)
· Reptillia (by The Strokes)
· Paint It Black (by The Rolling Stones)
· My Name is Jonas (by Weezer)
· Slash's Original Boss Battle Recording
· Tom Morello's Original Boss Battle Recording
· School's Out (as made famous by Alice Cooper)
· Paranoid (as made famous by Black Sabbath)
· Cities on Flame (as made famous by Blue Oyster Cult)
· Slow Ride (as made famous by Foghat)
· Barracuda (as made famous by Heart)
· Rock and Roll All Nite (as made famous by Kiss)
· Mississippi Queen (as made famous by Mountain)
· Rock You Like a Hurricane (as made famous by Scorpions)
· La Grange (as made famous by ZZ Top)

Voetbalcoach Adelaar sloeg serveerster

Icoon VoetbalVoormalig trainer van FC Utrecht en ADO Den Haag Frans Adelaar is zondagavond gearresteerd in Grieks restaurant Athina aan de Markt in Nieuwegein. Hij zou twee vrouwen hebben geslagen. Zelf zegt Adelaar dat hij slechts zijn 16-jarige dochter, die in het restaurant werkte, te hulp schoot.

Volgens de politie kreeg de dochter van Adelaar hevige ruzie met een andere medewerkster van het restaurant. De voormalige prof-voetballer wilde daarna deze 32-jarige serveerster een klap verkopen. Hij raakte daarbij echter een 49-jarige andere vrouw. Hierna vloog hij alsnog de serveerster aan en stompte en sloeg haar.

Adelaar werd door vier gealarmeerde agenten in het restaurant aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De serveerster had volgens de politie pijn over haar hele lichaam en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gegaan. Zij mocht na onderzoek naar huis.

De 46-jarige Adelaar is na verhoor maandagmorgen op vrije voeten gesteld.

SP wil actie tegen ringtonemaffia

De Socialistische Partij (SP) wil dat de regering sneller optreedt tegen aanbieders van ringtonen. Deze branche, door de SP 'ringtonemaffia' genoemd, misleidt volgens de socialisten op grote schaal consumenten.

PvdA-staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken gaf eerder al aan dat hij de 'sms-industrie' tot volgend jaar de tijd wil geven om te stoppen met het misleiden. Dat duurt volgens SP-Kamerlid Arda Gerkens echter veel te lang.

Volgens Gerkens zijn tienduizenden jongeren het slachtoffer van de 'ringtonemaffia', met rekeningen die oplopen tot 600 euro per maand. ''Ze verdienen bakken met geld en de vaak minderjarige consument heeft het nakijken.'' De SP-politica pleit voor zeer hoge boetes wanneer de bedrijven hun schimmige praktijken niet stoppen.

Als voorbeeld wijst Gerkens op Blinko.nl. Deze dienst stelt consumenten een gratis ringtone in het vooruitzicht. Na het sturen van een sms'je zitten ze plotseling vast aan een kostbaar abonnement. ''En ja, dat staat misschien in de algemene voorwaarden, maar die lezen jongeren niet'', aldus Gerkens.

Soldner X trailer

De PC en PSN shooter Soldner X: Himmelssturmer is bijna klaar en de makers vonden het tijd voor een trailer van de game. De trailer is gemaakt met beelden uit de PC versie. Je kunt de trailer van deze horizontale shoot 'm up hier bekijken:

Wil je de trailer in 720p HD formaat bekijken dan kun je deze HIER downloaden.

Soldner X moet eind dit jaar beschikbaar zijn voor PC en PS3 (via een download van het PlayStation Network).

Peuter met aardrijkskundeknobbel

De meeste meisjes van twee hebben hele andere dingen aan hun hoofd, geen flauw idee wat, ik ben geen vader (en ook niet van plan om dat te worden). Maar ik weet wel zeker dat de meeste meisjes van twee een wereldkaart geen zak aan vinden en ook zeker niet op die wereldkaart allerlei landen aan te wijzen. Zal ze dan toch eindelijk geboren zijn, een vrouw die kan kaartlezen ?

Met dank aan Blue-eyes voor de submit

Bettini: "Ik stop in 2008"

Ondanks zijn tweede wereldtitel op rij weet Paolo Bettini het zeker: na het wielerseizoen van 2008 zet hij een punt achter zijn carrière.

Zelfs een superaanbieding van zijn huidige werkgever Quick Step-Innergetic, twee miljoen euro per jaar, brengt de Italiaan niet op andere gedachten. De 33-jarige Bettini heeft gezegd dat hij op zijn hoogtepunt wil stoppen. "Je moet weten wanneer je tijd gekomen is, ik wil tot het groepje renners behoren die op hun hoogtepunt gestopt zijn."

De Italiaan zei verder dat hij volgend jaar wel wil proberen om voor de derde keer op rij wereldkampioen te worden.

Weer problemen internetbankieren Postbank

Icoon InternetDe Postbank kampt sinds gisterochtend weer met een storing op de site voor internetbankieren. Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf woensdag gezegd.

"Ongeveer een vijfde van de klanten kan helemaal niet inloggen, een deel lukt het pas de tweede keer, anderen hebben er helemaal geen last van'', aldus de woordvoerder.

De site van de Postbank heeft geregeld te kampen met storingen. Al eerder dit jaar besloot de bank er een 'verbeterprogramma' op los te laten. De maatregelen kosten 40 miljoen euro en moeten eind dit jaar effectief zijn.

Het is nog niet duidelijk hoe lang de storing nog duurt. "We doen er alles aan om het zo snel mogelijk te verhelpen'', aldus de woordvoerder.

Aanslag op Nederlandse patrouille mislukt

Icoon OorlogEen Nederlandse patrouille in de Zuid-Afghaanse provincie Uruzgan was vanochtend het doelwit van een zelfmoordaanslag. De aanslag mislukte, zo heeft Defensie bekendgemaakt.

De militairen werden benaderd door een auto met een zelfmoordenaar die zijn lading liet exploderen. De Nederlanders zochten echter tijdig dekking in hun voertuigen. Hierdoor vielen er geen gewonden.

Een verdachte is aangehouden. Hij wordt zo spoedig mogelijk overgedragen aan de Afghaanse autoriteiten, aldus Defensie.

Voordringen grootste ergernis

Ook zo'n hekel aan die oudjes die willen voordringen bij de kassa? Dan ben je niet de enige. Mensen die voordringen staan met stip bovenaan de lijst van ergernissen. Van de 1970 deelnemers aan een onderzoek van online-onderzoeksbureau Multiscope gaf 68 procent aan zich het meest te ergeren aan voordringers.

Met 58 procent staat het dumpen van afval op de tweede plek, op de voet gevolgd door hondenpoep, die een mooie score van 57 procent weet neer te zetten. Verdere zaken waar de Nederlander zich aan ergert zijn onder andere hangjongeren, harde muziek, bumperklevers en spugen op de grond.

Verder is uit het onderzoek naar voren gekomen dat tachtig procent van de ondervraagden vindt dat het asociale gedrag de laatste vijf jaar is toegenomen. Een gebrek aan opvoeding zou de oorzaak hiervan zijn, meent 61 procent.

De verloedering van de samenleving is volgens 83 procent een probleem dat niet onoplosbaar is. De meeste ondervraagden vinden dat asociaal gedrag een harde aanpak rechtvaardigt. Zo zouden een lik-op-stukbeleid, een strengere rechtshandhaving en hogere boetes de oplossing kunnen bieden. Bijna de helft vindt dat de Nederlandse agenten beter kunnen kijken naar hun strengere collega's van de Spaanse guardia civil of de Italiaanse carabinieri.

Met dank aan kyriaap voor de submit.

Samenscholingsverbod criminele jongeren in Kanaleneiland

Icoon PolitieEen groep van tachtig criminele jongeren mag vanaf vrijdag niet meer in een groep van meer dan vijf man bij elkaar staan in een deel van de Utrechtse wijk Kanaleneiland. Het gemeentebestuur heeft het samenscholingsverbod zojuist bekend gemaakt.

De jongeren staan bekend als draaideur-criminelen De politie waarschuwt tot 15 oktober en pakt overtreders daarna op. Het verbod geldt voorlopig voor een half jaar.

Jongeren uit Kanaleneiland die de regel overtreden, krijgen met snelrecht te maken. Na eerste overtreding volgt of een werkstraf van minstens vijftien uur of een boete van tenminste 200 euro. Bij volgende overtredingen gaat die boete fors omhoog en is ook hechtenis mogelijk. Er is extra celruimte voor de overtreders gereserveerd.

Eerder al werd aangekondigd dat er maatregelen zouden komen.

Een vijfde jongeren voor verbod op koran

Icoon Enqu괥Bijna een op de vijf jongeren (18 procent) vindt dat de koran moet worden verboden. Dat blijkt uit een onderzoek van het jongerenpanel van actualiteitenprogramma Een Vandaag.

Het programma deed onderzoek naar de grenzen van de vrijheid van meningsuiting. Hiervoor werden ongeveer 2000 jongeren, onder wie tweehonderd moslims, ondervraagd. Twee derde van de jongeren is voorstander van het opheffen van het verbod op het boek Mein Kampf van Hitler.

Vrijheid van meningsuiting gaat voor vrijheid van godsdienst vindt 65 procent van alle deelnemers. Moslimjongeren maken een andere keuze. Van hen kiest driekwart voor vrijheid van godsdienst. Beide groepen zijn het er in meerderheid over eens dat kritiek op de islam van personen als Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders bijdraagt aan radicalisering. Van alle jongeren die aan de enquête meededen, vindt 61 procent dit, van de moslimjongeren is dat 80 procent.

Mag je dit zeggen?
Aan de deelnemende jongeren werden gevallen voorgelegd met de vraag of je dit mag zeggen of doen. Als het om hun geloof gaat vinden de moslimjongeren dat de grens van vrijheid van meningsuiting snel bereikt is. 'De Islam is een achterlijke godsdienst', mag je volgens 83 procent van de moslimsjeugd niet zeggen, tegen 50 procent van alle ondervraagden. Mag Mohammed afgebeeld worden als hond? Voor bijna alle moslims is dit onaanvaardbaar (93 procent) tegenover tweederde (68 procent) van alle deelnemende jongeren. Ook de uitspraak 'Vrouwen zijn ondergeschikt aan mannen' mag volgens driekwart (77 procent) van de moslimjeugd niet gedaan worden. Bij alle respondenten is dat 60 procent.

Homoseksualiteit een ziekte noemen stuit op minder bezwaren bij moslims: 49 procent vindt dat je dat niet mag zeggen, tegenover 63 procent van de totale groep.



Mag van 18% jongeren verboden worden


Onaanvaardbaar, meent 93% moslimjongeren

Met dank aan Pauline voor de submit.

Sam Fisher klaagt Best Buy aan

De naam Sam Fisher hebben betekent niet automatisch dat je reflexen als een kat bezit, zoals het welbekende gamecharacter wel heeft.

Dat blijkt wel omdat ene Sam Fisher uit Texas de grote elektronicazaak Best Buy aanklaagt. Sam klaagt de winkel aan omdat een onvoorzichtige medewerker een 27-inch televisie op zijn hoofd liet vallen, waardoor er nu een rechtszaak komt wegens mishandeling.

De aanklacht valt hier te bekijken.

Spacecake op diervriendelijke toer

Morgen is het dierendag. En om dat heuglijke feit op gepaste wijze te vieren, bakken verschillende Amsterdamse coffeeshops hun spacecake vanaf morgen uitsluitend nog met scharreleieren. Stichting Wakker Dier heeft enkele cannabisverstrekkers bereid gevonden hieraan mee te werken.

Vooralsnog werken vier coffeeshops aan het nobele streven mee. Het gaat om de shops De Dampkring, De Tweede Kamer en de twee vestigingen van Abraxas. In het hoogseizoen wekelijks toch nog altijd goed voor zo'n driehonderd eieren.

Volgens Wakker Dier wil er nog een twintigtal coffeeshops hieraan meewerken. Ze hebben echter nog niet besloten wanneer dat het geval zal zijn.

PC softwareverkopen USA, weer een andere nummer 1

Er is weer een wekelijkse verkoopchart verschenen uit de VS, ditmaal van de week van 16 tot en met 22 september.

Verbazingwekkend weinig Sims titels deze keer, en World in Conflict op zowel nummer 1 als 8. Gelijk hebben ze, want de game is een toppertje.

PositieGameUitgever
1World In ConflictVivendi
2The Sims 2 Bon VoyageElectronic Arts
3World Of WarcraftVivendi
4World Of Warcraft: Burning CrusadeVivendi
5Bioshock2K Games
6Medal Of Honor: AirborneElectronic Arts
7The Sims 2 DeluxeElectronic Arts
8World In Conflict Collector's EdVivendi
9Medieval II: Total War KingdomsSega of America
10Civilization IV: Beyond The Sword2K Games

Slowmotion bloed in F.E.A.R. Perseus Mandate

De lichamen vliegen in het rond in dit filmpje van F.E.A.R. Perseus Mandate. Het verhaal van deze uitbreiding sluit niet slechts aan op het einde van het originele spel, maar geeft de speler een geheel nieuwe verhaallijn die parallel loopt aan die van F.E.A.R.

De nadruk ligt bij deze beelden duidelijk op de optie om de speelsnelheid te vertragen en zo makkelijk je vijanden om zeep te helpen.

'Chelsea wil Ten Cate'

Henk ten Cate is bij Chelsea in beeld als veldtrainer. De trainer van Ajax zou bij de Londense club het trainingswerk voor zijn rekening moeten gaan nemen.

Frank Arnesen, technisch directeur van Chelsea, zou volgens de nieuwste editie van Voetbal International vorige week met de Amsterdammer gesproken hebben over een dienstverband bij de Blues.

Avram Grant, die José Mourinho opvolgde, zou in de constructie de trainer zijn die het team aanstuurt rondom de wedstrijden. De functie van Ten Cate ligt dan op de oefenvelden.

'Meer doden door Blackwater-schietpartij Bagdad'

Icoon OorlogNiet tien maar zeventien mensen zijn vorige maand omgekomen bij de schietpartij in de Iraakse hoofdstad Bagdad waarbij medewerkers van het particuliere beveiligingsbedrijf Blackwater USA waren betrokken.

Dat meldde The New York Times vandaag op gezag van Iraakse ooggetuigen, betrokken Iraakse onderzoekers en een Amerikaanse functionaris. Volgens de bronnen begon de schietpartij toen een bewaker van Blackwater een schot loste op een patholoog die zijn moeder naar het ziekenhuis reed waar hij werkte.

De arts werd geraakt in het hoofd en de auto reed in snelle vaart door. De bewaker en zijn collega's openden vervolgens ''een enorm spervuur in verscheidene richtingen''. De moeder en tal van vluchtende Irakezen werden geraakt door kogels.

De baas van het particuliere beveiligingsbedrijf, Erik Prince, zei gisteren op de eerste zittingsdag van een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, dat zijn mannen ''op een gepaste manier hebben gehandeld'' en zeker ''geen cowboys'' zijn.

Vrachtwagens zorgen voor drukte langs A1

Icoon VervoerMocht je richting de Duitse grens gaan, zorg dan dat je niet hoeft te stoppen. De parkeerplaatsen zitten namelijk overvol met vrachtwagens. Op feestdagen mogen vrachtwagens niet rijden in Duitsland. Vandaag is zo'n feestdag, en dus staan veel vrachtwagens te wachten tot ze de grens over mogen of hebben ze nog even snel heel Duitsland door gereden.

Vanaf de A1, A2, A67 en A76 worden chaotische taferelen gemeld. De parkeerplaatsen zijn al helemaal vol, dat geldt ook voor de als parkeerplaats ingerichte vluchtstrook. De vluchtsroken zijn door Rijkswaterstaat van verlichting voorzien, de rechter rijstrook mag vanwege de veiligheid niet bereden worden en op de linkerrijstrook geldt een maximumsnelheid van 70.

Met dank aan pankoei voor de submit.

Armstrong: "Straf Landis onbegrijpelijk"

De zevenvoudig Tour-winnaar Lance Armstrong begrijpt niets van de straf die Floyd Landis heeft gekregen. Bij Landis werd na de Tour vorig jaar een te hoog testosterongehalte gemeten.

Een tweede test van het B-staal werd ook positief bevonden. Landis hield echter altijd vol onschuldig te zijn, hij stelde dat het Franse dopinglaboratorium de controle onjuist had uitgevoerd. Landgenoot Lance Armstrong zag dat Landis een schorsing van twee jaar heeft gekregen, daarnaast moest hij zijn Tour-zege inleveren. "Als je iemand de doodstraf geeft, wat in essentie de straf is die Landis heeft gekregen, dan kun je geen genoegen nemen met slordige controles", aldus Armstrong. "Die 'doodstraf' hebben ze wel geven en daar begrijp ik helemaal niets van."

De laatste dopinggevallen in de Tour de France heeft het wielrennen geen goed gedaan. Volgens Armstrong gaat de wielrensport momenteel door een moeilijke en zware periode. "Maar dat geldt wel voor meer sporten. Je kan zeggen dat wielrenners valsspelen. Maar weet je, je kan ook zeggen dat McLaren Mercedes vals speelt in de Formule 1. Het gaat tegenwoordig om veel geld, trots en roem. Sporters gaan daardoor tot het uiterste," aldus Armstrong.

The Command & Conquer Saga aangekondigd

EA heeft onlangs The Command & Conquer Saga aangekondigd. Deze verzamelbundel zal voorlopig eerst in de Verenigde Staten verschijnen en bevat alle dertien Command & Conquer-games tot nu toe, inclusief het laatst verschenen deel.

De bundel zal de volgende titels krijgen:

"[...]
* Command & Conquer (Aug. 1995)
* Command & Conquer The Covert Operations (April 1996)
* Command & Conquer Red Alert (Oct 1996)
* Command & Conquer Red Alert Counterstrike (Mar. 1997)
* Command & Conquer Red Alert The Aftermath (Sept. 1997)
* Command & Conquer Tiberian Sun (Aug 1999)
* Command & Conquer Tiberian Sun Firestorm (Feb. 2000)
* Command & Conquer Red Alert 2 (Oct. 2000)
* Command & Conquer Red Alert Yuri's Revenge (Oct. 2001)
* Command & Conquer Renegade (Feb. 2002)
* Command & Conquer Generals (Feb. 2003)
* Command & Conquer Generals Zero Hour (Sept. 2003)
* Command & Conquer 3 Tiberium Wars (Mar 2007)
[...]"


Op Command & Conquer 3 na verschilt deze bundel helemaal niet met het onlangs verschenen Command & Conquer: The First Decade, die voor dertig euro in de winkels lag (of nog steeds ligt).

Tabula Rasa uitgesteld naar twee november

Hoewel de game al een gouden randje heeft gekregen en gepland stond voor een release op 19 oktober, heeft de ontwikkelaar toch besloten de game uit te stellen naar begin november om een aantal bugs te repareren. Ook geeft dit uitstel de beta testers de tijd om het spel nog beter te leren kennen.

Tabula Rasa is een MMORPG zoals we die allemaal inmiddels kennen, maar dit keer met meer nadruk op shooter- en actie-elementen. De game speelt ergens in de toekomst, tijdens een oorlog tegen een wreed buitenaards ras. Jij maakt deel uit van het verzet dat er op uit is het heelal te bevrijden van dit tuig. Een uitgebreide preview van de game kun je hier lezen.



Turok krijgt Hollywood stemacteurs

De makers van Turok hebben geregeld dat een aantal bekende namen uit Hollywood de stemmen zullen inspreken voor het spel. De man die Turok een stem zal geven is Gregory Norman Cruz. Verder zullen Timothy Olyphant, ook bekend als Agent 47 in de film Hitman, Ron Perlman, Donnie Wahlberg, William Fichtner, Mark Rolston, Chris Judge, Lombardo Boyar, Gideon Emery, Josh Gomez, Jon Cirry, Jason Harris en Steve Van Wormer stemmen inspreken.

Turok is een FPS-game die zal verschijnen op de PlayStation 3 en de Xbox 360. Het spel speelt zich af op een donkere planeet waar Turok als commando met een aantal collega's verzeild is geraakt. Hij moet het opnemen tegen gemuteerde soldaten in dinosaurussen.

'Onregelmatigheden bij verkiezingen in A'dam'

Icoon VerkiezingenTijdens de verkiezingen voor de gemeenteraad en de Tweede Kamer in maart en november 2006 is op de Amsterdamse stembureaus in strijd met de Kieswet gehandeld. Dat concludeerde de Gemeentelijke Ombudsman van Amsterdam vandaag.

De Kieswet schrijft voor dat kiezers niet geholpen mogen worden bij het uitbrengen van hun stem. Dit gebeurde ''zeer regelmatig wel'', aldus de Ombudsman.

De gemeentelijke waakhond voerde op verzoek van de Amsterdamse gemeenteraad een stadsbreed onderzoek uit naar misstanden bij de verkiezingen. Dat gebeurde nadat eerder onregelmatigheden waren geconstateerd bij de raadsverkiezingen in stadsdeel Bos en Lommer.

Hirsi Ali besprak beveiliging met NCTb

Ayaan Hirsi Ali heeft gisteren met Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding Tjibbe Joustra gesproken over haar beveiliging. Dat zei een woordvoerder van Joustra  naar aanleiding van een uitzending van RTL Nieuws.

De zegsman wilde niet ingaan op de inhoud van het gesprek, dat hij betitelde als ''een technisch gesprek''. Over de aard van beveiligingen zegt de NCTb in de regel niets. Of de oud-VVD-politica ook met andere autoriteiten heeft gesproken over haar beveiligingssituatie is niet duidelijk.

Volgens RTL Nieuws heeft ze wel Rita Verdonk ontmoet. Verdonk botste vorig voorjaar hard met Hirsi Ali, toen ze haar Nederlanderschap betwistte. Haar houding in die periode leidde uiteindelijk tot de val van het kabinet Balkenende II. Hirsi Ali en Verdonk zouden elkaar gisteren per toeval in het Haagse hotel Des Indes zijn tegengekomen, meldde RTL.

Dierenarts weigert kat in levensgevaar te behandelen

Icoon OpmerkelijkEen vrouw die met haar zwangere poes in allerijl naar de dierenarts ging, trof een op geld beluste arts aan. Hij constateerde dat het beestje in levensgevaar was bij het werpen van een aantal kittens. Maar toen de arts aangaf dat de operatie enkele honderden euro's zou gaan kosten en de vrouw zei dit geld niet bij zich te hebben, weigerde hij de operatie.

De vrouw ging met de poes naar de dierenarts omdat ze zojuist een doodgeboren en een misvormd jong had gebaard. In paniek reed ze met het beest naar de arts, die constateerde dat het beestje onmiddellijk hulp nodig had. Er bevonden zich nog drie kittens in de buik van het de poes, die inmiddels behoorlijk was uitgedroogd en uitgeput. De enige redding voor de poes en haar kittens zou een met spoed uitgevoerde keizersnede zijn. De arts vermeldde dat deze ingreep circa vierhonderd euro zou gaan kosten, waarop de vrouw aangaf dat geld niet op dat moment te hebben. Een betalingsregeling werd door de arts resoluut afgewezen. "Of contant, of niet".

Hierop besloot de vrouw de dierenbescherming in Zwolle te bellen. Zij deed haar verhaal en daarop eiste de instantie van de arts dat hij onmiddellijk de benodigde aktie ondernam. De dierenbescherming zegde daarin toe garant te staan voor de vrouw en de kosten. De arts ging hierna alsnog tot aktie over, maar voor twee van de drie kittens kwam de hulp te laat. Moeder poes en haar enig over gebleven kitten maken het naar omstandigheden redelijk. De Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID) heeft bekend gemaakt proces-verbaal op te maken tegen de 33-jarige dierenarts, omdat die weigerde een dier in levensgevaar te behandelen.

Kijk ook eens op het forum
Met dank aan Longmen voor de submit.

Hargreaves langer aan de kant

Vanwege een kwetsuur aan zijn knie kan Owen Hargreaves voorlopig niet in actie komen. Coach Alex Ferguson van Manchester United heeft dit gezegd.

Naast de wedstrijden van zijn club mist de middenvelder ook de EK-kwalificatieduels van Engeland met Estland en Rusland. "Owen Hargreaves heeft een injectie in zijn knie gekregen en is er zeker drie tot vier weken uit", aldus Ferguson.

Hargreaves kampt al enige tijd met de kwetsuur. De verwachting was dat hij gisteren terug zou keren in de selectie van United, maar de knieproblemen speelden opnieuw op.

CD: The Birthday Massacre - Walking With Strangers

Ergens had ik de quote 'herrie uit Canada' opgepikt in verband met The Birthday Massacre. Visioenen van diepgevroren acts zoals bijvoorbeeld Eric's Trip doemden op, of juist aangebrande standjes als D.O.A.

Canada en herrie gaan best goed samen, zoals ook Scandinavië en herrie goed samengaan. Buiten is het een diepvries, de zon wil maar niet onder gaan, en je hebt niks te doen. Dan sla je maar de gitaar aan jezelf, toch?


Todt baalt van betrouwbaarheidsproblemen

Jean Todt baalt van de betrouwbaarheidsproblemen met de Ferrari F2007. De teambaas van Ferrari beweert zelfs dat de slechte betrouwbaarheid ervoor heeft gezorgd dat het kampioenschap niet aangevoerd wordt door een Ferrari-coureur.

"Als we naast de constructeurtitel niet het coureurkampioenschap winnen is dat volledig toe te schrijven aan de betrouwbaarheidsproblemen," spreekt de Fransman duidelijk taal. "Die conclusie kan je wel trekken na een blik op de stand in het kampioenschap. In Australië, Engeland en Italië verloren we kostbare punten met Felipe Massa. In Barcelona en op de Nürburgring met Kimi Räikkönen. Als we daar punten hadden gepakt was er nu niet zo’n groot gat met de leider in de stand."

Desondanks kijkt Todt wel positief terug op dit seizoen: "Dit is ons eerste jaar na een tijdperk en we hebben zeven Grands Prix gewonnen, acht pole positions behaald en zijn bovendien kampioen bij de constructeurs geworden. De buitenwereld verwachtte een terugval van ons na een stabiele periode, maar we hebben het tegendeel bewezen. We hebben twee geweldige coureurs, het is alleen jammer dat we het ze zo moeilijk maken met een onbetrouwbare auto."

5 doden bij ongeluk in Colorado

Icoon AmerikaIn Georgetown Colorado in de Verenigde Staten zijn gisteren vijf mensen omgekomen bij een ongeluk in een watertunnel. De werknemers pleegden onderhoud aan een tunnel van een waterkrachtcentrale toen er plotseling brand uitbrak.

Volgens de autoriteiten waren negen onderhoudsmonteurs aan het werk om een lege watertunnel te repareren. Het team was bezig om een tunnel, deels voorzien van een hard kunststof materiaal, van een nieuwe laag verf te voorzien, toen plotseling de machine vlam vatte. De brand zorgde voor een chemische reactie in de tunnel, door het aanwezige plastic, waarbij veel giftige rook vrijkwam.

Vijf werknemers, die zich op dat moment boven de brand begaven, zijn in paniek verder de tunnel in gerend. In dat hogere deel waren ze veilig voor water dat mogelijk door de brand de tunnel zou instromen. De werknemers hielden echter geen rekening met de rookontwikkeling en zijn uiteindelijk omgekomen door de giftige wolken die vrijkwamen bij de brand. De andere vier bevonden zich net onder de brand en vluchtten het lagere deel van de tunnel verder in. In dat deel kwamen ze uiteindelijk bij het reservoir en troffen daar de eerste reddingswerkers aan.

Een woordvoerder van Xcel Energy, de beheerder van de waterkrachtcentrale, zei dat de werknemers nog lieten weten dat er brand was uitgebroken maar dat iedereen 'okay' was. In eerste instantie wilde de reddingsploeg nog via het hoger gelegen deel de tunnel in gaan, maar al snel werd duidelijk dat dat extra risico's voor de reddingsploeg met zich meebracht. De rookontwikkeling en het feit dat ze ruim 300 meter terug omhoog zouden moeten klimmen aan een touw, zorgde ervoor dat de reddingsploeg via het reservoir aan de onderkant de tunnel in ging om de brand te blussen. Een onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de brand is ontstaan.


Reddingswerkers wachten op nieuws uit de tunnel

Ecclestone tipt Rosberg voor McLaren

Silly Season is volop bezig in de Formule 1-paddock. Was vorig seizoen Michael Schumacher de beslissende factor, dit jaar is Fernando Alonso sleutelfiguur in vrijwel alle onderhandelingen.

De geruchten zijn niet van de lucht. Zo zou Alonso kunnen kiezen uit Ferrari, Renault en Toyota. Ook geruchten over een sabbatical doen de ronde. De geruchten worden voornamelijk gevoed door het feit dat de Spanjaard niet gelukkig lijkt bij zijn huidige team. De relatie tussen Alonso en de teamleiding en teamgenoot is tot onder het nulpunt gedaald.

Mocht de Spanjaard daadwerkelijk vertrekken bij het Britse McLaren Mercedes weet F1-supremo Bernie Ecclestone wie het team als vervanger moet aantrekken: Nico Rosberg. Ecclestone ziet in de Williams-coureur de ideale aanvulling voor het team, mede doordat Rosberg ook Duits spreekt. Rosberg staat voor volgend seizoen onder contract bij Williams, maar maakt er geen geheim van graag voor McLaren uit te komen: "Net zoals Ferrari is McLaren een geweldig team met een rijke historie. Ooit zou ik daarvoor willen rijden."

CD: Deep Purple - Live in London 1974

Eén van de grootste rockbands allertijden, Deep Purple, staat onder andere bekend om zijn indeling van verschillende periodes, ook wel 'marks' (Mk) genoemd. De meest glorieuze dagen vonden plaats ten tijde van MkII, de tijd waarin Gillan en Blackmore nog naast elkaar op het podium stonden en golden als de twee meesterbreinen van de band. Zanger Evans en bassist Simper werden respectievelijk vervangen door Ian Gillan en Roger Glover, een zet die de band geen windeieren legde. Bijna alle grote hits komen uit deze vroege MkII periode. Maar na de tour in Japan werd het Gillan teveel en zijn omgang met Ritchie Blackmore bereikte een dieptepunt. Gillan stapte uit de band en al snel verliet ook Glover één van de meest succesvolle bands ter wereld in die tijd. Zonder de karakteristieke zang van Gillan leek Deep Purple ten dode opgeschreven, maar al snel werden er vervangers voor hem en Glovergevonden. Glen Hughes van 'Trapeze' werd bassist en de onbekende David Coverdale nam de taak van zanger over. Onder de noemer MkIII ging Purple verder, produceerde twee albums (Burn en Stormbringer) en tourde in 1974 door Engeland. Hieruit is na jaren van veel knip en plakwerk uiteindelijk een volledige liveregistratie te voorschijn gekomen, Live in London 1974.

CD: Katie Melua - Pictures

Dat Katie Melua succesvol is, was eigenlijk al wel bekend. Haar vorige cd Piece By Piece is niet voor niets vier keer platina geworden. Met haar nieuwste album Pictures onderschrijft zij dat nog eens extra. Nog voor het album daadwerkelijk in de winkels lag, was het al platina. Er zijn 70.000 cd's geleverd! En dat dus vóór het ook maar ergens 'fysiek' te koop is. Dat mag je een zeer goede introductie van een nieuw album noemen. Optredens bij onder andere Paul de Leeuw (zoals zaterdag 29 september) dragen bij aan de populariteit van de zangeres. Zowel haar muziek als haar warme, ietwat verlegen persoonlijkheid maken haar tot een prettige gewaarwording. Ja, Katie Melua is hot!

Politie kiest nieuwe aanpak jeugdcriminaliteit

Icoon PolitieDe politie Midden- en West-Brabant begint vandaag met een nieuwe methode om de criminaliteit en overlast door jongeren te bestrijden. Dat kondigde korpschef Frans Heeres aan tijdens een congres over jeugdcriminaliteit in Tilburg.

Voor iedere stadswijk of dorpsbuurt komt, indien nodig, een gerichte aanpak van jongeren die problemen veroorzaken door criminaliteit, alcohol- en drugsmisbruik, vandalisme of spijbelen.

De lokale strategie wordt gebaseerd op onderzoek van het Jonker Verwey Instituut, dat de eerste helft van 2007 gegevens verzamelde uit de databank van de Brabantse politie, de GGD-monitor en cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De bundeling van deze gegevens biedt politie, justitie, gemeenten en jeugdzorginstellingen beter inzicht om per stadswijk of dorpsbuurt preventief op te treden en te handhaven.

Raad waarschuwt voor verval democratie

Icoon BinnenlandsDe Nederlandse democratie loopt gevaar als deze niet structureel onder de aandacht van de bevolking wordt gebracht. Dat stelt de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) vandaag in een advies.

Zo moeten kinderen via basisscholen, voortgezet onderwijs en via sportclubs en andere verenigingen al in een vroeg stadium in aanraking komen met de basisprincipes van democratie.

De RMO brengt het advies uit in het kader van de Week van de Democratie die van 5 tot en met 12 oktober wordt gehouden. Het advies wordt vrijdag aan minister van Binnenlandse Zaken Guusje Ter Horst aangeboden.

Koeman: "Er zat niet meer in voor PSV"

De trainer van PSV, Ronald Koeman, legde zich gisteravond neer bij het feit datt Internazionale in het Champions League-duel in Milaan (2-0) gewoonweg te sterk was voor PSV.

"Grotendeels had ik niet het idee dat er méér in zat", aldus Koeman. "Het is beslist op momenten waar je bang voor bent. Al was het moment van Addo wel het moment waarop we de aansluitingstreffer hadden moeten maken. Maar zij hebben de hele tweede helft goed verdedigd en wij waren aanvallend erg onnauwkeurig."

Koeman durfde niet te zeggen of de door Jan Kromkamp veroorzaakte strafschop terecht was. "Ik heb niet kunnen zien op het terecht of niet terecht was. Maar een feit was dat we daarna en in de tweede helft de overtuiging misten in aanvallend opzicht."

Kutdag!

Dinsdag 2 oktober 2007. Wat een kutdag! Even vooropgesteld dat het een groot drama is, maar of het nu komt door de mediacampagne van de ouders McCann of door het knullige Portugese onderzoeksteam weet ik niet, maar ik ben er zo langzamerhand wel klaar mee. Natuurlijk hebben die McCanns de schijn tegen met hun overdreven gedrag, maar kennelijk is er geen enkel bewijs tegen hen. Daarnaast lijkt er ook geen enkel spoor van een misdrijf met een andere dader. Kortom, dat onderzoek zit vast. Dat kan natuurlijk, maar is het dan nodig dat er vrijwel geen dag voorbij gaat of er verschijnt weer één of andere theorie in de media over de achtergrond van de verdwijning van Madeleine McCann of nog erger, compleet onzinnige niet ter zake doende 'achtergrondinformatie'.

Wat hebben we zoal al gehad: "Gerry McCann is niet de vader van Madeleine", "Madeleine is door haar moeder per ongeluk vermoord", "Madeleine ligt onder het beton bij een kerkje", "Madeleine is ergens in Spanje gedumpt", "er zitten bloedsporen in de auto", "er lag een injectienaald in de kamer", "er waren bloedsporen in de kamer", "er lagen haren in de auto, haren op een knuffel, haren op Wouter Bos z'n reet", "Madeleine is gezien in Brussel, Amsterdam, Marokko, Madrid, Zwolle, Epe, Eexterveen en weet ik veel waar allemaal", "volgens een email van Prins Charles heeft het kamermeisje het gedaan" en nu dan weer: "de mail van Prins Charles is eigenlijk van de McCanns...." STOP DAAR TOCH MEE!

En wat hadden we verder nog in het nieuws. Voor 750 Euro mag je aan de borsten van Rotterdamse agentes voelen, Geert Wilders grote verliezer bij verkiezing en de inflatie neemt schrikbarende vormen aan.

Perez weer international

Kenneth Perez gaat weer voor het Deense nationale elftal spelen. De 33-jarige aanvaller is opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Spanje (13 oktober) en Letland (17 oktober).

Vorig jaar nog besloot de PSV-er een punt te zetten achter zijn interlandloopbaan. De kans op een basisplaats bij Denemarken was minder geworden en hij wilde zich volledig op zijn werk bij Ajax concentreren. Perez is nu op zijn beslissing teruggekomen.

DVD: The Shield seizoen 4

The Shield is in Amerika al jaren een hit-serie. De serie won al diverse awards zoals de Emmy en de Golden Globe. Nederland begint ook steeds meer in de ban van deze 'harde' serie te raken. En daar draagt het uitbrengen van een dvd-box natuurlijk aan bij. Het vierde seizoen is sinds september in een boxset verkrijgbaar. Een mooie uitgave van een fenomenale serie. Dat staat garant voor meer dan 500 minuten actie, corruptie en spanning. Voor de liefhebber van de serie zeker een must-have, voor de fan van misdaad een mooie aanvulling en voor de nieuwkomer een heel goed begin (al is beginnen bij het eerste seizoen wel beter natuurlijk).

Pecunia non olet

Zo gleed na het ontwaken jongstleden mijn one night stand uit bed met enkel een slip aan. Ik bad tot God om Hem te bedanken voor dit wonder, niet wetende waar ik deze schoonheid nu weer vandaan had gehaald. Immers, onder de zware nevel van Belgisch gerstenat was ik hier terecht gekomen. Ik ging rechtop in bed zitten en bekeek de kamer eens goed. Fantasieloos en redelijk naar Ikeanormen ingericht. Kleren netjes op een stoel gelegd, dus er was niks afgescheurd die nacht. Was er eigenlijk wel geneukt?

Kamer krijgt 44.000 protesten tegen vliegtax

Icoon PolitiekDe ANVR heeft gisteren in Den Haag 44.000 steunbetuigingen voor een actie tegen de vliegtax overhandigd aan leden van de Tweede Kamer. De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen voert sinds drie weken actie tegen de nieuwe belasting, die het kabinet wil invoeren.

Volgens ANVR-directeur Frank Oostdam is de reisbranche best bereid een bijdrage te leveren aan een beter milieu, maar niet op deze manier. Hij verwacht meer van een Europese aanpak en wees erop dat de vliegtax niet leidt tot minder vliegbewegingen, maar dat reizigers uitwijken naar luchthavens vlak over de grens.

In de kabinetsplannen gaan vliegtuigpassagiers 11,25 euro betalen voor korte vluchten en 45 euro op lange vluchten. De ANVR meent dat de vliegtax strijdig is met internationale verdragen waarin Nederland partij is. Desnoods stapt de ANVR naar de rechter om te voorkomen dat de omstreden belasting wordt ingevoerd.

De belangenorganisatie krijgt onder meer steun van de VVD. Die partij vindt dat het kabinet de schatkist vult over de rug van de belastingbetaler met het milieu als drogreden. De liberalen hebben al hun beklag gedaan bij de Europese Commissie in de hoop dat die een streep haalt door de vliegtax.

De ANVR en de VVD staan niet alleen met hun kritiek. Op de website www.stopvakantiebelasting.nl van de ANVR kwamen dus 44.000 reacties binnen. De meest gebruikte woorden waren 'belachelijk' en 'melkkoe'. "Ik ben voor maatregelen voor een beter milieu, maar heel duidelijk tegen het milieu misbruiken als argument om belastingverzwaring te rechtvaardigen en het laatste lijkt hier het geval'', aldus een van de bezoekers van de site.

De eerste stap naar integratie


De gamesindustrie is de afgelopen jaren best wel veranderd. Toen ik begon met schrijven werd ik nogal eens vreemd aangekeken als ik het over spelletjes had. En als ik in plaats van spelletjes de benaming games gebruikte volgden mijn zussen me al helemaal niet meer. De afgelopen jaren is dit echter veranderd, vooral dankzij Nintendo. Zij kwamen met een roze GBA SP, waardoor meisjes opeens ook met een handheld gespot werden, maar nog belangrijker was de komst van de roze Nintendo DS. Niet alleen de kleur was van belang, maar vooral de games die er voor de DS beschikbaar zijn. Nintendogs is zo'n vrouwengame pur sang, maar ook Brain Training deed een flinke duit in het zakje.

Shakira showt achterwerk

Icoon ShowbizzShakira gunde de fotografen en cameralieden gisternacht na een laat etentje in Manhatten een blik op haar achterwerk. Toen ze in de auto stapte bleek ze een doorschijnende broek aan te hebben.

De broek was van een zwarte stretchy stof en liet veel van haar huid en achterwerk zien. Met de auto ging ze richting de luchthaven. De drukke Shakira nam overigens rustig de tijd om vanuit haar auto's haar fans op handtekeningen te trakteren.

Zie hier het filmpje

'Mannen Blackwater zijn geen cowboys'

Icoon AmerikaDe mannen van Blackwater hebben ''op een gepaste manier gehandeld'' toen zij op 16 september in Bagdad zeker tien Iraakse burgers doodschoten. Dit heeft de baas van het particuliere beveiligingsbedrijf, Erik Prince, gisteren gezegd op de eerste zittingsdag van een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

Volgens Prince moesten zijn mensen handelen in een ''zeer complexe oorlogszone''. Zijn mensen zouden het slachtoffer zijn van ongegronde beschuldigingen. Een hoge Iraakse politieofficier had na het incident verklaard dat de Blackwater-mensen zonder aanleiding hadden geschoten.

Prince ging ook in op de zaak van een dronken Blackwater-medewerker die een lijfwacht van een Iraakse vicepresident had doodgeschoten. In Irak was verontwaardigd gereageerd op het feit dat de man naar de VS is teruggebracht en niet strafrechtelijk is vervolgd. Volgens Prince is de man voor straf ''onmiddellijk ontslagen''. Prince wees tevens de aantijging van een hoge Amerikaanse officier van de hand dat de Blackwater-medewerkers ''vaak optreden als cowboys''.

Volgens onderzoek van de commissie heeft Blackwater de afgelopen jaren meer dan 1 miljard dollar (770 miljoen euro) opgestreken van de Amerikaanse regering. De Democratische parlementariër Dennis Kucinich bekritiseerde gisteren het inhuren van particuliere bedrijven voor de oorlogsvoering: ''Als oorlog geprivatiseerd wordt, dan hebben particuliere contractpartijen er belang bij om de oorlog aan de gang te houden. Hoe langer de oorlog doorgaat, hoe meer geld zij verdienen.''

Nederlandse militairen gewond in Uruzgan

Icoon OorlogVijf Nederlandse militairen zijn gisteren tijdens een patrouille gewond geraakt in de Afghaanse provincie Uruzgan. Ze werden beschoten door vijandelijke strijders, zo meldde het ministerie van Defensie gisteravond.

De verwondingen variëren van botbreuken tot schaafwonden en rugklachten. De militairen zijn overgebracht naar Kamp Holland en maken het volgens Defensie inmiddels goed.

De beschietingen vonden plaats bij Surkh Murgab, op drie kilometer ten noordoosten van de patrouillebasis Poentjak.

[Update] PS3-versie Stranglehold vertraagd, UT3 ook?

Zoals iedereen wel weet draait kerst om vrede op aarde, gezelligheid en warmte. Vandaar dat Epic de PS3- en PC-versies van de shooter Unreal Tournament 3 gepland had staan voor een release in november - december. Uitgever Midway maakte echter bekend dat de kerst er voor PS3-bezitters een stuk minder bloedrood-gekleurd uit zal gaan zien.

In de financiële presentatie van Midway werd namelijk bekend dat Stranglehold en Unreal Tournament 3 een klein beetje opschuiven in hun releases. Aangezien Midway in kwartalen rekent werden nieuwe data niet genoemd, maar Stranglehold zal nu in het vierde kwart van 2007 verschijnen, Unreal Tournament 3 zal in het eerste kwart van 2008 uitkomen.

[Update]
Mark Rein laat ons via het Unreal Tournament 3 forum weten dat Epic nog hard onderweg is om de game nog dit jaar af te ronden. Midway had tijdens de aandeelhoudersvergadering de morele en wettelijke plicht om mede te delen dat Unreal Tournament 3 wellicht vertraagd zou kunnen worden.

Tevens laat hij ons weten dat door de extra development-time de PC-maps die in eerste instantie onmogelijk leken op de PS3, nu wel mogelijk zullen zijn.

Bron

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.