Nominaties Televizier-ring bekend

De genomineerden voor de Gouden Televizier-Ring, de belangrijkste prijs in de televisiepolder, zijn vandaag bekendgemaakt. Zo gaat het populaire programma van Paul de Leeuw, genaamd 'Mooi! weer de Leeuw', de strijd aan met 'De wereld draait door' en de soap 'Gooische vrouwen'. Paul de Leeuw wordt al getipt als de grote favoriet.

De genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster, de 'poedelprijs' die wordt uitgereikt aan de televisiepersoonlijkheid van het jaar, zijn bij de vrouwen: Wendy van Dijk, Yvon Jaspers en Anita Witzier. Ondanks dat Witzier na zes keer van een koude kermis te zijn thuisgekomen niet weer wilde worden genomineerd, moet ze toch voor de zevende keer naar het Gouden Televizier-Ring Gala komen.

Bij de mannelijke genomineerden voor de Zilveren Televizier-Ster komen we opnieuw Paul de Leeuw tegen. De Leeuw, die de prijs vorig jaar al won maar deze niet in ontvangst kon nemen, neemt het op tegen Lama Ruben Nicolai en Matthijs van Nieuwkerk. Van Nieuwkerk is met zijn programma 'De wereld draait door' ook al genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring, dus dat wordt spannend.

Ook aan de jonge kijkers is gedacht. De genomineerden voor de Gouden Stuiver, de prijs voor het beste kinderprogramma, zijn: De club van Sinterklaas, Het huis Anubis en Klokhuis.

Vrijdag 26 oktober is het al de 42e keer dat de prijzen worden uitgereikt. Het Gouden Televizier-Ring Gala wordt gehouden in Koninklijk Theater Carré en wordt live uitgezonden. De presentatie is wederom in handen van Frits Sissing en Nelleke van Krogt. Stemmen op je favoriet kan hier.